ZA ČETIRI DANA KREĆE GRADNJA PELJEŠKOG MOSTA
Page 2 of 13
Page 2 of 13 • 1, 2, 3, ... 11, 12, 13
Re: ZA ČETIRI DANA KREĆE GRADNJA PELJEŠKOG MOSTA
Stiglo sedam ponuda za gradnju pristupnih cesta.
Na natječaj za gradnju pristupnih cesta mostu Pelješac, dionice Duboka - Sparagovići (Zaradeže), stiglo je sedam ponuda.
Procijenjena vrijednost radova je 482 milijuna kuna bez PDV-a, a taj iznos nadmašuju dvije pristigle ponude. Najnižu je poslao Integral inženjering iz Laktaša, BiH - 321 milijun kuna.
To je najveća građevinska tvrtke u Republici Srpskoj, a nedavno je dobila posao podizvođača radova na gradnji pruge Dugo Selo-Križevci.
Tvrtka China Road and Bridge Corporation, dio kineskog konzorcija koji će graditi most, dala je najskuplju ponudu od 647 milijuna kuna.
Kinezi su na natječaju za gradnju mosta bili najjeftiniji s ponudom od 2,08 milijardi kuna.
Strabag se, pošto je izgubio na natječaju za gradnju mosta i nakon što mu je odbijena žalba Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM), kao i zahtjev Upravnom sudu za zabranu radova na mostu dok se ne riješi tužba protiv odluke DKOM-a, javio na natječaj za pristupne ceste s iznosom od 478 mil. kuna.
Pristupne ceste žele graditi i grčke tvrtke Aktor i J&P Avax, francuski Colas te hrvatski GP Krk udružen sa sarajevskim Euro-Asfaltom
Na natječaj za gradnju pristupnih cesta mostu Pelješac, dionice Duboka - Sparagovići (Zaradeže), stiglo je sedam ponuda.
Procijenjena vrijednost radova je 482 milijuna kuna bez PDV-a, a taj iznos nadmašuju dvije pristigle ponude. Najnižu je poslao Integral inženjering iz Laktaša, BiH - 321 milijun kuna.
To je najveća građevinska tvrtke u Republici Srpskoj, a nedavno je dobila posao podizvođača radova na gradnji pruge Dugo Selo-Križevci.
Tvrtka China Road and Bridge Corporation, dio kineskog konzorcija koji će graditi most, dala je najskuplju ponudu od 647 milijuna kuna.
Kinezi su na natječaju za gradnju mosta bili najjeftiniji s ponudom od 2,08 milijardi kuna.
Strabag se, pošto je izgubio na natječaju za gradnju mosta i nakon što mu je odbijena žalba Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM), kao i zahtjev Upravnom sudu za zabranu radova na mostu dok se ne riješi tužba protiv odluke DKOM-a, javio na natječaj za pristupne ceste s iznosom od 478 mil. kuna.
Pristupne ceste žele graditi i grčke tvrtke Aktor i J&P Avax, francuski Colas te hrvatski GP Krk udružen sa sarajevskim Euro-Asfaltom
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Noor wrote:skupo cemo svi mi platiti kineze, sjetit cete se sto sam vam rekla.....
Srećom pa 85% troškova gradnje mosta snosi EU.
Guest- Guest
AssadNaPodmornici wrote:Moguće ali što kada mi sami nismo kurca sposobni izgraditi..
Itekako smo mi sposobni graditi. Nismo sposobni financirati gradnju velikih projekata i nismo se sposobni držati financijske discipline i uzdržati od koruptivnih radnji koji troškove gradnje odvode u nebesa.
Guest- Guest
debotoijusto wrote:Prema dostupnim informacijama, prvo se očekuje rušenje dvaju stupova napravljenih tijekom gradnje “prvog” mosta
ne samo da su 2x dobili izbore na nevidljivim radovima nego su za buduca pokoljenja ostavili trosak sanacije nevidljivih radova
i opet pobjede...gradjani HR imaju gadan problem percepcije , moguce da IQ ima veze s tom pojavom
debilu, prvi most se prestao gradit upravo zbog pritiska ljevice, tj oporbe, jer eto kriza je a hdz rasipa pare na most... a naravno da se to što se radilo 2008 sad mora rušit
marcellus wrote:debotoijusto wrote:Prema dostupnim informacijama, prvo se očekuje rušenje dvaju stupova napravljenih tijekom gradnje “prvog” mosta
ne samo da su 2x dobili izbore na nevidljivim radovima nego su za buduca pokoljenja ostavili trosak sanacije nevidljivih radova
i opet pobjede...gradjani HR imaju gadan problem percepcije , moguce da IQ ima veze s tom pojavom
debilu, prvi most se prestao gradit upravo zbog pritiska ljevice, tj oporbe, jer eto kriza je a hdz rasipa pare na most...
Nije to ono što je najgore u ponašanje ljevice.
Najgore je uslijedilo kada se ljevica sa Milanovićem na čelu odlučila namjerno ne graditi most koji bi koštao 2,1 milijardu kuna samo zato jer je riječ o izvorno HDZ-ovom projektu, nego graditi autocestu u zaleđu Hercegovine, dakle u drugoj državi, koja bi došla do blizu Dubrovnika, a koja bi, gle Kurtza, koštala istih tih 2,1 milijardu kuna.
Naravno da sa tako retardiranim stavovima ne možeš dugo ostati na vlasti.
O tome je posebno starstveno govorio Čačić dok je bio prvi potpredsjednik vlade, ali se on u međuvremenu opametio, a Sorosevim kopilanima to nikako ne uspjeva poći za rukom odnosno mozgom.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:marcellus wrote:debotoijusto wrote:Prema dostupnim informacijama, prvo se očekuje rušenje dvaju stupova napravljenih tijekom gradnje “prvog” mosta
debilu, prvi most se prestao gradit upravo zbog pritiska ljevice, tj oporbe, jer eto kriza je a hdz rasipa pare na most...
Nije to ono što je najgore u ponašanje ljevice.
Najgore je uslijedilo kada se ljevica sa Milanovićem na čelu odlučila namjerno ne graditi most koji bi koštao 2,1 milijardu kuna samo zato jer je riječ o izvorno HDZ-ovom projektu, nego graditi autocestu u zaleđu Hercegovine, dakle u drugoj državi, koja bi došla do blizu Dubrovnika, a koja bi, gle Kurtza, koštala istih tih 2,1 milijardu kuna.
Naravno da sa tako retardiranim stavovima ne možeš dugo ostati na vlasti.
O tome je posebno starstveno govorio Čačić dok je bio prvi potpredsjednik vlade, ali se on u međuvremenu opametio, a Sorosevim kopilanima to nikako ne uspjeva poći za rukom odnosno mozgom.
Meni je inače posebno "simpatičan" bio Damir Grubiša koji je u jednoj kontakt tv emisiji zastupao stav da ne trebamo graditi most kako bi zaobišli teritorij BiH jer će ta kvazi država skupa sa cijelim zapadnim Balkanom ući u EU istovremeno kad i mi pa će to zaobilaženje biti nepotrebno.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:Noor wrote:skupo cemo svi mi platiti kineze, sjetit cete se sto sam vam rekla.....
Utoliko bolje ? Sad barem znamo unaprijed da će biti lopovluka.
Vojna hunta je malo, što bi im radio.
Guest- Guest
troškova koji su ugovoreni, da....ali sa svim eventualno odobrenim externim potraživanjima EU nema ništa, to ide isključivo na teret naručiteljaSpeare Shaker wrote:Noor wrote:skupo cemo svi mi platiti kineze, sjetit cete se sto sam vam rekla.....
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Noor wrote:troškova koji su ugovoreni, sa svim eventualno odobrenim externim potraživanjima EU nema ništa, to ide isključivo na teret naručiteljaSpeare Shaker wrote:Noor wrote:skupo cemo svi mi platiti kineze, sjetit cete se sto sam vam rekla.....
To je velika većina svih troškova cijelog projekta. Ne znam točne brojeve, ali tako u osnovi stoje stvari.
Guest- Guest
kofein wrote:Speare Shaker wrote:Noor wrote:skupo cemo svi mi platiti kineze, sjetit cete se sto sam vam rekla.....
Čuj njega. Ne može se EU po razini sposobnosti kreativnog lopovluka mjeriti sa prokušanim domaćim igračima. Ne može ni pod razno.
Guest- Guest
pa već sad su kineski lobisti i savjetnici pozamašno omastili brk, a još nije ni počelo...kofein wrote:Speare Shaker wrote:Noor wrote:skupo cemo svi mi platiti kineze, sjetit cete se sto sam vam rekla.....
jedan od njih je do ne tako davno bio šef Uprave Hrvatskih cesta, a kasnije i Hrvatskih autocesta
Speare Shaker wrote:kofein wrote:Speare Shaker wrote:Noor wrote:skupo cemo svi mi platiti kineze, sjetit cete se sto sam vam rekla.....
Čuj njega. Ne može se EU po razini sposobnosti kreativnog lopovluka mjeriti sa prokušanim domaćim igračima. Ne može ni pod razno.
Ma, kurca se ne razumijem u međunarodne natječaje , a pogotovo ne u građevinsku problematiku, tako da koja psovka i prijetnja upućena s moje strane za mogući lopovluk, treba shvatiti kao vapaj očajnika .
Guest- Guest
kofein wrote:Speare Shaker wrote:kofein wrote:Speare Shaker wrote:Noor wrote:skupo cemo svi mi platiti kineze, sjetit cete se sto sam vam rekla.....
Ma, kurca se ne razumijem u međunarodne natječaje , a pogotovo ne u građevinsku problematiku, tako da koja psovka i prijetnja upućena s moje strane za mogući lopovluk, treba shvatiti kao vapaj očajnika .
Puno bi više razloga za taj vapaj imao da je cijeli projekt ostao na mrtvoj točki, ali dobro, ako si baš želiš priuštiti čir na želucu...
Guest- Guest
claimovi su strah i trepet svih sudionika u gradnji prema žutom FIDIC ugovoru.Speare Shaker wrote:Noor wrote:troškova koji su ugovoreni, sa svim eventualno odobrenim externim potraživanjima EU nema ništa, to ide isključivo na teret naručiteljaSpeare Shaker wrote:Noor wrote:skupo cemo svi mi platiti kineze, sjetit cete se sto sam vam rekla.....
To je velika većina svih troškova cijelog projekta. Ne znam točne brojeve, ali tako u osnovi stoje stvari.
na projektu na kojem sam momentalno, još se pošteno nije ni počelo s radovima, a claimova već ima cca 10% od ugovorenog iznosa.
do kraja projekta to će se uvišestručiti u svakom slučaju.
Noor wrote:pa već sad su kineski lobisti i savjetnici pozamašno omastili brk, a još nije ni počelo...kofein wrote:Speare Shaker wrote:Noor wrote:skupo cemo svi mi platiti kineze, sjetit cete se sto sam vam rekla.....
jedan od njih je do ne tako davno bio šef Uprave Hrvatskih cesta, a kasnije i Hrvatskih autocesta
Guest- Guest
olakotna okolnost je to što je ARPA počela ozbiljno sa realizacijom svoje misije, češljaju sve živo i mrtvo, a pogotovo će to na ovakvim mega projektima i nadam se da svojim revizijama neće biti svrha sama sebi, nego će biti učinkovita i rigorozna.
jel proslo 4 dana? ima'l sto na vidiku?
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
čitaj bosanske portale, ako je krenulo ondade će se čuti kme kme ser trućflumen wrote:jel proslo 4 dana? ima'l sto na vidiku?
Skandinavski model s Balkancima?veber wrote:a kaj se tiče mosta. glupost ga je gradit. bačen novac. ugledat se na skandinavski model.
Optimum bi bil priključenje Neuma i dubrovačkoga zaleđa Hrvatskoj, no kako to nije izgledno u dogledno vrieme, most je nužan. Most koji može nositi autocestu i dvokolosiečnu željeznicu.
Regoč wrote:Most koji može nositi autocestu i dvokolosiečnu željeznicu.
Kakvu crnu željeznicu? Samo autocestu i to do Dubrovnika u sklopu izgradnje Jadransko-jonskog pravca.
Što se tiče mosta, vrlo je važan ne samo radi ostvarivanja hrvatskog teritorijalnog kopnenog kontinuiteta nego i radi izgradnje mosta Pelješac-Korčula koji je slijedeći na redu.
Na taj će se način značajno poboljšati komunikacija prema otocima jer će se do Korčule moći doći čisto kopnenim putem.
Guest- Guest
Page 2 of 13 • 1, 2, 3, ... 11, 12, 13
Similar topics
» Kreće megaprojekt skuplji od Pelješkog mosta: Gradi se čak 21 most i vijadukt, 113 km tunela...
» Otvorena gradnja mosta u Gradišci
» Smederevska Palanka, kreće gradnja fabrike za 1000 zaposlenih
» Raspada se izgradnja pelješkog mosta
» 'Na jesen početak gradnje Pelješkog mosta'
» Otvorena gradnja mosta u Gradišci
» Smederevska Palanka, kreće gradnja fabrike za 1000 zaposlenih
» Raspada se izgradnja pelješkog mosta
» 'Na jesen početak gradnje Pelješkog mosta'
Page 2 of 13