Američki amabasador "promenio ploču", sad može o podeli
Page 1 of 11
Page 1 of 11 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Priština -- Američki ambasador na Kosovu Greg Delavi izjavio je kasno sinoć da je na Kosovu i Srbiji da odluče o eventualnoj podeli Kosova.
IZVOR: BETA PETAK, 20.07.2018. | 07:00
Ta njegova izjava je u suprotnosti sa ranijim izjavama u kojima je podelu ocenio kao opasnu opciju.
Delavi, učestvujući u emisiji Rubikon prištinske televizije KTV, nije pomenuo crvene linije američke strane o podeli Kosova koje je izrekao u decembru. On je rekao da je američka podrška kosovskoj nezavisnosti nepokolebljiva i da će se nastaviti.
Na pitanje da li isključuje podelu Kosova ili je ne isključuje, Delavi je rekao kako ne želi da govori o onome što može biti elemenat konačnog sporazuma.
"Neću govoriti o detaljima, o tome u kojoj će se sali ili okruglom stolu to dogoditi. Posebno ne ako to treba da prethodi diskusiji u kojoj bi trebalo da bude veće prisustvo kosovskih političkih partija. Svi treba da uđu u igru i da govore o ovim stvarima", kazao je Delavi.
"Kosovo treba da utvrdi svoje ciljeve, treba da se potrudi da se postigne neku vrstu konsenzusa oko tih ciljeva i to su pitanja na kojima sam usredsređen sada", kazao je on.
Upitan da li treba da bude crvenih linija i sa kosovske strane u dijalogu sa srpskom, američki ambasador je rekao da je na Kosovu da pronađe koji su njeni ciljevi.
"Mislim da je Kosovo sada u jedinstvenom istorijskom trenutku kada može da osigura svoju budućnost, budućnost dece i da ostavi iza sebe nervozu, tenzije i protivrečnosti koje su bile u odnosima između Kosova i Srbije poslednjih godina. Mislim da je značajno da se usredsredimo kako da budućnost svih građana i Kosova i Srbije bude bolja i kako da se pronađu načini normalizacije odnosa na čemu smo radili dugo vremena", kazao je Delavi.
Priština -- Američki ambasador na Kosovu Greg Delavi izjavio je kasno sinoć da je na Kosovu i Srbiji da odluče o eventualnoj podeli Kosova.
IZVOR: BETA PETAK, 20.07.2018. | 07:00
Ta njegova izjava je u suprotnosti sa ranijim izjavama u kojima je podelu ocenio kao opasnu opciju.
Delavi, učestvujući u emisiji Rubikon prištinske televizije KTV, nije pomenuo crvene linije američke strane o podeli Kosova koje je izrekao u decembru. On je rekao da je američka podrška kosovskoj nezavisnosti nepokolebljiva i da će se nastaviti.
Na pitanje da li isključuje podelu Kosova ili je ne isključuje, Delavi je rekao kako ne želi da govori o onome što može biti elemenat konačnog sporazuma.
"Neću govoriti o detaljima, o tome u kojoj će se sali ili okruglom stolu to dogoditi. Posebno ne ako to treba da prethodi diskusiji u kojoj bi trebalo da bude veće prisustvo kosovskih političkih partija. Svi treba da uđu u igru i da govore o ovim stvarima", kazao je Delavi.
"Kosovo treba da utvrdi svoje ciljeve, treba da se potrudi da se postigne neku vrstu konsenzusa oko tih ciljeva i to su pitanja na kojima sam usredsređen sada", kazao je on.
Upitan da li treba da bude crvenih linija i sa kosovske strane u dijalogu sa srpskom, američki ambasador je rekao da je na Kosovu da pronađe koji su njeni ciljevi.
"Mislim da je Kosovo sada u jedinstvenom istorijskom trenutku kada može da osigura svoju budućnost, budućnost dece i da ostavi iza sebe nervozu, tenzije i protivrečnosti koje su bile u odnosima između Kosova i Srbije poslednjih godina. Mislim da je značajno da se usredsredimo kako da budućnost svih građana i Kosova i Srbije bude bolja i kako da se pronađu načini normalizacije odnosa na čemu smo radili dugo vremena", kazao je Delavi.
Guest- Guest
Re: Američki amabasador "promenio ploču", sad može o podeli
nema stanojka
mozda šeta najboljim voćnacima z. balkana
Guest- Guest
boli nas ku*ac za vas, kosovo i američkog ambasadora...
divani o tome na nekom vašem forumu, sa svojim sunarodnjacima, četnicima i umjerenim četnicima, jer nema trećih...
divani o tome na nekom vašem forumu, sa svojim sunarodnjacima, četnicima i umjerenim četnicima, jer nema trećih...
kakve veze vi imate sa zapadom???pizzon wrote:nema stanojka
ima, početniciT. wrote:boli nas ku*ac za vas, kosovo i američkog ambasadora...
podjela kosova, bih i makedonije je jedino rješenje.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
epikur37 wrote:podjela kosova, bih i makedonije je jedino rješenje.
Vratiti Kosovo Srbiji. Povećanje nataliteta - zagarantovano. Kosovo je Srbija , zajedno s pripadajućim stanovništvom. Boro & Ramiz press
Guest- Guest
..a sad bez zezanja, ovakve promjene priče služe za zaoštravanje međusrpskih odnosa.
Tenzije su sve veće.
Tenzije su sve veće.
Guest- Guest
rek'o bujanec da su srbi slusali boru corbu a ne karleusu igrali bi makar 1/4 finale
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
kofein wrote:..a sad bez zezanja, ovakve promjene priče služe za zaoštravanje međusrpskih odnosa.
Tenzije su sve veće.
da , pobit će se međusobno a naša djevojačka sreća neće biti veća + našeg mujinog cveća :D
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
ma ok, to za bolenje qurca
da je najavio neki pogrom srbima
bilo bio zelo zanimljivo
da je najavio neki pogrom srbima
bilo bio zelo zanimljivo
Guest- Guest
kako ono rece jutros,
litvanci, siptari, hrvati i bosnjaci, bili su najbrojniji medju esesovcima nakon nemaca.
svaka cast !
litvanci, siptari, hrvati i bosnjaci, bili su najbrojniji medju esesovcima nakon nemaca.
svaka cast !
Guest- Guest
tre wrote:kakve veze vi imate sa zapadom???pizzon wrote:nema stanojka
mi smo bili zapad dok ste vi svabama i madzarima pušili qite
strpi se, videces
Guest- Guest
Podela za mene znači rat, ja kažem to bez oklevanja i rizično je da se govori o podeli, rekao je Ramuš Haradinaj
Premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj usprotivio se ideji Ljutfija Hazirija o razmeni teritorije sa Srbijom i dao snažno upozorenje, zapretivši ratom, prenosi KoSSev.
Na Kosovu i Srbiji je da odluče o eventualnoj podeli Kosmeta: Kako Amerika vidi rešenje kosovskog problema?
tek vas niko nista ne pita.
vi ste oduvek bili samo klimoglavci
od cara dusana preko turaka, zatim nacista, sve do druga trampa
Guest- Guest
nikada vi niste bili zapad niti ćete biti, bili ste i ostali turska kasaba i ništa više :)pizzon wrote:tre wrote:kakve veze vi imate sa zapadom???pizzon wrote:nema stanojka
strpi se, videces
tre wrote:nikada vi niste bili zapad niti ćete biti, bili ste i ostali turska kasaba i ništa više :)pizzon wrote:tre wrote:kakve veze vi imate sa zapadom???pizzon wrote:nema stanojka
strpi se, videces
dobro, dobro
skloni to ruglo dole od R4
ne zasluzuje takcu reklamu
Last edited by pizzon on 20/7/2018, 11:11; edited 1 time in total
Guest- Guest
reče klimoglavac pižon i ostade živpizzon wrote:
Podela za mene znači rat, ja kažem to bez oklevanja i rizično je da se govori o podeli, rekao je Ramuš Haradinaj
Premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj usprotivio se ideji Ljutfija Hazirija o razmeni teritorije sa Srbijom i dao snažno upozorenje, zapretivši ratom, prenosi KoSSev.
Na Kosovu i Srbiji je da odluče o eventualnoj podeli Kosmeta: Kako Amerika vidi rešenje kosovskog problema?
tek vas niko nista ne pita.
vi ste oduvek bili samo klimoglavci
od cara dusana preko turaka, zatim nacista, sve do druga trampa
za vas nije ali ko vas jebe kad ste zavukli nož u leđa kršćanima braneći turske interese i dobili 500 godina jebačine :)pizzon wrote:tre wrote:nikada vi niste bili zapad niti ćete biti, bili ste i ostali turska kasaba i ništa više :)pizzon wrote:tre wrote:kakve veze vi imate sa zapadom???pizzon wrote:nema stanojka
strpi se, videces
dobro, dobro
tre wrote:
nikada vi niste bili zapad niti ćete biti
Što je jednom rekao Stipe Mesić, mani zemlju kojoj je Bosna zapad.
Guest- Guest
Page 1 of 11 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Similar topics
» Rektor Univerziteta Crne Gore promenio nadgrobnu ploču svog pradede na kojoj je pisalo da je u pitanju SRPSKI JUNAK
» Američki ambasador u BG, Kirby: Srbija može surađivti sa kim god želi
» Plenkovića ništa ne može ugroziti?O,može,korona ga je dignula,ona ga može i srušiti
» Dan koji je promenio svet 11 Septembar
» Može li javni prijevoz biti besplatan? Ovaj grad pokazuje da može
» Američki ambasador u BG, Kirby: Srbija može surađivti sa kim god želi
» Plenkovića ništa ne može ugroziti?O,može,korona ga je dignula,ona ga može i srušiti
» Dan koji je promenio svet 11 Septembar
» Može li javni prijevoz biti besplatan? Ovaj grad pokazuje da može
Page 1 of 11