Mirovinska reforma: zbog Čardaka za većinu nema mirovina
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Mirovinska reforma: zbog Čardaka za većinu nema mirovina
Penzija jednostavno neće biti. Ovo šta vam držaba otima pravom jačeg svaki misec od plaće morate jednostavno zaboraviti.
catabbath- Posts : 12437
2015-08-22
Hoće, razmislicatabbath wrote:Penzija jednostavno neće biti. Ovo šta vam držaba otima pravom jačeg svaki misec od plaće morate jednostavno zaboraviti.
Mirovinski stup 65+
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ma parew koje sodu u prvi stup završit će u Bosni ili će biti ugrađeni u njemačku auto industriju tu nema dileme, međutim ovo je prva naznaka rušenja mirovinskog sustava i to velikacatabbath wrote:Penzija jednostavno neće biti. Ovo šta vam držaba otima pravom jačeg svaki misec od plaće morate jednostavno zaboraviti.
Kermit-
2014-04-17
ponudi se da radiš za IT firmu, kao vanjski suradnik, pa napraviš svoju firmu, sebe prijaviš na minimalac, ili registriraš firmu negdje vanka, tipa u švicarskoj i tamo uplaćuješ u mirovinski fond.. uštedit će tvoja firma na plaći, ti ćeš više zaraditi i imati ćeš veću plaću, a imati ćeš osigurano penzijucatabbath wrote:Penzija jednostavno neće biti. Ovo šta vam držaba otima pravom jačeg svaki misec od plaće morate jednostavno zaboraviti.
Ne u švici jer ti naša porezna razreže 40% poreza na švicarsku mirovinu, ne isplati se ništa tako ako nisi dobro sve ispitao, a ako jesi oni već smisle kako da ti uzmu pare i retroaktivnoAssadNaPodmornici wrote:ponudi se da radiš za IT firmu, kao vanjski suradnik, pa napraviš svoju firmu, sebe prijaviš na minimalac, ili registriraš firmu negdje vanka, tipa u švicarskoj i tamo uplaćuješ u mirovinski fond.. uštedit će tvoja firma na plaći, ti ćeš više zaraditi i imati ćeš veću plaću, a imati ćeš osigurano penzijucatabbath wrote:Penzija jednostavno neće biti. Ovo šta vam držaba otima pravom jačeg svaki misec od plaće morate jednostavno zaboraviti.
Kermit-
2014-04-17
AssadNaPodmornici wrote:ponudi se da radiš za IT firmu, kao vanjski suradnik, pa napraviš svoju firmu, sebe prijaviš na minimalac, ili registriraš firmu negdje vanka, tipa u švicarskoj i tamo uplaćuješ u mirovinski fond.. uštedit će tvoja firma na plaći, ti ćeš više zaraditi i imati ćeš veću plaću, a imati ćeš osigurano penzijucatabbath wrote:Penzija jednostavno neće biti. Ovo šta vam držaba otima pravom jačeg svaki misec od plaće morate jednostavno zaboraviti.
U načelu ovo nije uopće loša ideja.
catabbath-
2015-08-22
Najbolji način da se učlaniš u HDZ-e i pipaš štelu, te pereš pare, naravno moraš prvo moraš staviti sliku dr. Vojislava i postaviti istu u mali kućni hram posvećen idejnom vođi
Kermit-
2014-04-17
Ne mora biti Švicarska. A naša porezna, uzme ti pare ako ne odjaviš prebivalište.
Nije loše ali moraš biti jako dobar, pogotovo jer imaju sada navalu Indijacacatabbath wrote:AssadNaPodmornici wrote:ponudi se da radiš za IT firmu, kao vanjski suradnik, pa napraviš svoju firmu, sebe prijaviš na minimalac, ili registriraš firmu negdje vanka, tipa u švicarskoj i tamo uplaćuješ u mirovinski fond.. uštedit će tvoja firma na plaći, ti ćeš više zaraditi i imati ćeš veću plaću, a imati ćeš osigurano penzijucatabbath wrote:Penzija jednostavno neće biti. Ovo šta vam držaba otima pravom jačeg svaki misec od plaće morate jednostavno zaboraviti.
Kermit-
2014-04-17
Koliki su izdaci za penzije, nešto sam pročitao 27%
Dođeš u 65u, nemaš puno staža tribaju ti pare i veća penzija
Životni vijek prosjek 75 godina
Radiš 66 godinu i odvajao si 1200 kuna u mirovinski stup 65+
Znači ako odeš sa 66 godin u penziju tvoja penzija je
Minimalna penzija +, 120 kuna
Dođeš u 65u, nemaš puno staža tribaju ti pare i veća penzija
Životni vijek prosjek 75 godina
Radiš 66 godinu i odvajao si 1200 kuna u mirovinski stup 65+
Znači ako odeš sa 66 godin u penziju tvoja penzija je
Minimalna penzija +, 120 kuna
2014-04-11
Moraš se odjaviti i na mirovinskom, zdravstvenom etc. međutim kako prilike budu sve gore a ljudi manje smislit će oni načina da ti uzmu parecatabbath wrote:Ne mora biti Švicarska. A naša porezna, uzme ti pare ako ne odjaviš prebivalište.
Kermit-
2014-04-17
nešto to sam predložio curi, ona će to gledati dugoročno da se prebaci u tu šemu.. samo ona je i dalje žensko i razmišlja emocijama, ja joj jučer pokušavam objasniti šta će biti sa RH penzijama, ona da pričam gluposti.. tek kada je pročitala članak na indexu danas(a sve sam ja rekao jučer čak sam i otvorio temu ovdje) onda govori da sam "možda u pravu"catabbath wrote:AssadNaPodmornici wrote:ponudi se da radiš za IT firmu, kao vanjski suradnik, pa napraviš svoju firmu, sebe prijaviš na minimalac, ili registriraš firmu negdje vanka, tipa u švicarskoj i tamo uplaćuješ u mirovinski fond.. uštedit će tvoja firma na plaći, ti ćeš više zaraditi i imati ćeš veću plaću, a imati ćeš osigurano penzijucatabbath wrote:Penzija jednostavno neće biti. Ovo šta vam držaba otima pravom jačeg svaki misec od plaće morate jednostavno zaboraviti.
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
penziju možeš isplaćivati preko bitcoinova, u cashu, postoji hrpa načina. u najgorem slučaju nećemo živjeti u jebenom čardaku ako sve propadne, tko im jebe mater, prodaš sve i odeš u albaniju uz more. mislim , postoje načini, treba dobar računovođa, ili sam malo istražiti..Kermit wrote:Ne u švici jer ti naša porezna razreže 40% poreza na švicarsku mirovinu, ne isplati se ništa tako ako nisi dobro sve ispitao, a ako jesi oni već smisle kako da ti uzmu pare i retroaktivnoAssadNaPodmornici wrote:ponudi se da radiš za IT firmu, kao vanjski suradnik, pa napraviš svoju firmu, sebe prijaviš na minimalac, ili registriraš firmu negdje vanka, tipa u švicarskoj i tamo uplaćuješ u mirovinski fond.. uštedit će tvoja firma na plaći, ti ćeš više zaraditi i imati ćeš veću plaću, a imati ćeš osigurano penzijucatabbath wrote:Penzija jednostavno neće biti. Ovo šta vam držaba otima pravom jačeg svaki misec od plaće morate jednostavno zaboraviti.
penzija neće biti..
2018-06-14
Normalno da će bit penzija samo je pitanje kolike će bit
Ja imam ekonomsku šemu za podizanje istih
Mirovinski stup 65+
Ono primaš penziju i radiš plus uplaćuješ u taj stup
Ako je to 1200 kuna mjesečno uplata imaš 120 kuna veću penziju nakon te jedne godine rada
Mirovinski stup 65+
Ako je to 1200 kuna mjesečno uplata imaš 120 kuna veću penziju nakon te jedne godine rada
2014-04-11
možeš i ovako..Kermit wrote:Moraš se odjaviti i na mirovinskom, zdravstvenom etc. međutim kako prilike budu sve gore a ljudi manje smislit će oni načina da ti uzmu parecatabbath wrote:Ne mora biti Švicarska. A naša porezna, uzme ti pare ako ne odjaviš prebivalište.
recimo ing.programer.. koji ima 10 000kn plaću u firmi.. čardaku preko poreza daje oko 8000kn.. horor.. to je 18 000kn sve skupa..
pazi ovo.. napraviš neku firmu.. sebi isplaćuješ minimalac u RH.. 3000kn ..davanja državi su ti oko 1200kn..
dakle 18 000 - 4200 , ostaje ti 14 000kn..
uzemš nekoliko tisuća kuna i onda uplaćuješ u neke švicarske mirovinske fondove... i opet ti ostane više para.
isusami, skužit ću sve načine kako se može "zajebati čardak" (u prijevodu spasiti vlastita guzica) , a onda ću napraviti konzulantsku firmu i davati ljudima savjet
u konačnici
na minimalcu si u RH, opet te ide neki radni staž u RH
imaš švicarski mirovinski fond kao sigurnost,
i ostane ti puno više para..
2018-06-14
A ako staviš da uplaćuješ i penziju koju prima primaš onda ako je ona 1600 kuna sad je to još 160 kunaRayMabus wrote:Normalno da će bit penzija samo je pitanje kolike će bit
Mirovinski stup 65+
Dakle u samo jednoj godini tj 66 svoju penziju si diga za 160+120=280 kuna
I primat ćeš 1600+280= 1880 kuna
2014-04-11
Model je jednostavan, danas sam ga smislio
Imat ćemo puno penzioner koji će imat male penzije i to je socijalna bomba
Mirovinski stup 65 + ti omogućava strahovito podizanje konačne penzije u samo jednoj godini rada
Imat ćemo puno penzioner koji će imat male penzije i to je socijalna bomba
Mirovinski stup 65 + ti omogućava strahovito podizanje konačne penzije u samo jednoj godini rada
2014-04-11
U penziju se triba ići s 65 jer sve poviše toga je gubi se smisao uživanja u trećoj životnoj dobi
No kome je penzija mala mirovinski stup 65 +
Eto računajte penzija od 2000 kuna plus radi pa i tu uplaćuje nekih 1200 kuna
Ima 320 kuna veću penziju u samo jednoj godini rada
Sad mu je 2320 kuna
No kome je penzija mala mirovinski stup 65 +
Eto računajte penzija od 2000 kuna plus radi pa i tu uplaćuje nekih 1200 kuna
Ima 320 kuna veću penziju u samo jednoj godini rada
Sad mu je 2320 kuna
2014-04-11
A može radit još jednu godinu ako oće pa će imat 2640 kuna
2014-04-11
eutanazijaKermit wrote:
trola
Guest- Guest
AssadNaPodmornici wrote:nešto to sam predložio curi, ona će to gledati dugoročno da se prebaci u tu šemu.. samo ona je i dalje žensko i razmišlja emocijama, ja joj jučer pokušavam objasniti šta će biti sa RH penzijama, ona da pričam gluposti.. tek kada je pročitala članak na indexu danas(a sve sam ja rekao jučer čak sam i otvorio temu ovdje) onda govori da sam "možda u pravu"catabbath wrote:AssadNaPodmornici wrote:ponudi se da radiš za IT firmu, kao vanjski suradnik, pa napraviš svoju firmu, sebe prijaviš na minimalac, ili registriraš firmu negdje vanka, tipa u švicarskoj i tamo uplaćuješ u mirovinski fond.. uštedit će tvoja firma na plaći, ti ćeš više zaraditi i imati ćeš veću plaću, a imati ćeš osigurano penzijucatabbath wrote:Penzija jednostavno neće biti. Ovo šta vam držaba otima pravom jačeg svaki misec od plaće morate jednostavno zaboraviti.
Koliko ste vi stari da već razmišljate o penziji?
Jeba vas mirovinski stup, razmišljajte kako ćete zaraditi i imati svo vlastiti "stup".
Evo u ovo doba noći još uvijek radim za svoj "stup"...
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Francuzi ljuti na Macrona: Mirovinska reforma stupa na snagu
» Krah u Republici Srpskoj:Nema love za isplatu mirovina
» Nema toliko prosvjednika koliko HDZ može podijeliti braniteljskih mirovina
» Zbog Čardaka Velika seoba Hrvata
» Čović: Uslov sa Osmorkom je da nema DF-a, reforma Izbornog zakona je neophodna
» Krah u Republici Srpskoj:Nema love za isplatu mirovina
» Nema toliko prosvjednika koliko HDZ može podijeliti braniteljskih mirovina
» Zbog Čardaka Velika seoba Hrvata
» Čović: Uslov sa Osmorkom je da nema DF-a, reforma Izbornog zakona je neophodna
Page 2 of 3