Mirovinska reforma: zbog Čardaka za većinu nema mirovina
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Mirovinska reforma: zbog Čardaka za većinu nema mirovina
https://vijesti.rtl.hr/novosti/hrvatska/3218707/pavic-pravda-mirovinsku-nepravdu-opcija-je-zaduziti-se-i-otici-u-deficit-a-to-ne-zelimo/
Kermit-
2014-04-17
Re: Mirovinska reforma: zbog Čardaka za većinu nema mirovina
Koliko sam shvatila, nova reforma kaže da ćemo raditi do 67, SVI- osim političara i uhljeba, i ako penzija bude mala, da možemo raditi 4 sata na dan dok god možemo, čitaj: do groba.
A mladi i dalje neće moći zaraditi svoju mirovinu jer će čekati da netko umre da on dođe na radno mjesto.
Samo u apsurdistanu! I to predstavlja kao opravdanje za legalnu pljačku fondova.
A mladi i dalje neće moći zaraditi svoju mirovinu jer će čekati da netko umre da on dođe na radno mjesto.
Samo u apsurdistanu! I to predstavlja kao opravdanje za legalnu pljačku fondova.
Kermit-
2014-04-17
Ovo je u biti najava da većina što je uplaćivala u mirovinsko kao da je pare bacila u bunar
Kermit-
2014-04-17
Jučer sam ja otvorio ovu temu pa me deda napao i stao u obranu čardaka
Deda trola, a ovo je u biti najveća katastrofa a i priznanje da za koju godinu neće biti para za mirovine adio mare heheAssadNaPodmornici wrote:Jučer sam ja otvorio ovu temu pa me deda napao i stao u obranu čardaka
Kermit-
2014-04-17
U biti k9nfiscirati će II stup, produžiti odlazak do 67 i prisiliti ljude da rade nakon mirovine pa do smrti jer mirovina nece pokriti struju i vodu
Kermit-
2014-04-17
Jedan radnik radi za jednog umirovljenika
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
RayMabus wrote:Jedan radnik radi za jednog umirovljenika
u RH imaš oko 800 000 radnika u privatnom sektoru što uplaćuju za mirovine
imaš oko 500 000 radnika u državnom sektoru (većina uhljebi) kojima treba netko platiti plaću i mirovine
imaš oko 1, 2milijuna penzića
1,2 milijuna penzića +500 000 uhljeba, = oko 1.7 milijuna uhljeba+penzića
sve ovo treba hraniti oko 800 000 ljudi u privatnom sektoru
omjer nije 1:1 , nego 1:2 (dakle jedan radnik hrani 2 penzića/uhljeba)
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
A dobro
Ovdje se nemogu stvari gledati crno bilo, ima tu dosta pritakanja iz šupljeg u prazno
Svak ima neki svoj plan npr tribaš imat najmanje 15 godina staža da bi imao pravo na tu neku minimalnu penziju i sad ja to imam ili ću imat i meni ta minimalna penzija je samo za plaćanje režija pošto imam druge prihode tj iskombinira sam tu šemu
E sad onaj tko je samo na penziju računa kao izvor prihoda pod stare dane taj će životarit
Ovdje se nemogu stvari gledati crno bilo, ima tu dosta pritakanja iz šupljeg u prazno
Svak ima neki svoj plan npr tribaš imat najmanje 15 godina staža da bi imao pravo na tu neku minimalnu penziju i sad ja to imam ili ću imat i meni ta minimalna penzija je samo za plaćanje režija pošto imam druge prihode tj iskombinira sam tu šemu
E sad onaj tko je samo na penziju računa kao izvor prihoda pod stare dane taj će životarit
2014-04-11
Uskoro će biti više umirovljenika nego radnika, uključujući i uhljebe. Dovoljno je reći da je prošle godine u Njemačku i Irsku otišlo 60 000 ljudi, a 1. srpnja ove godine, dakle, sad u nedjelju, otvara se tržište rada Velike Britanije za Hrvate. To znači još 100-150 000 ljudi vani do kraja 2019. godine.AssadNaPodmornici wrote:RayMabus wrote:Jedan radnik radi za jednog umirovljenika
imaš oko 500 000 radnika u državnom sektoru (većina uhljebi) kojima treba netko platiti plaću i mirovine
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Malo je nezgodno pričati o ovim stvarima jer prvo to je daleka budućnost a drugo tko zna oćeš li uopće i doživit te godine tako da u biti kreiraš onoliko koliko ti treba tj napraviš osnovu a onda ćeš na to lako posli ako triba namaknit staža
Nema baš puno ni smisla sve kreirati pola stoljeća unaprid ali šta si stariji onda je i veća šansa da ćeš penziju i doživit
Drugim riječima neisplati se radit odma od 18 pa vatat puni staž nego uvatiš 15 godina staža do pedesete godine a onda moš još 15 do penzije
15+15=30
Nema baš puno ni smisla sve kreirati pola stoljeća unaprid ali šta si stariji onda je i veća šansa da ćeš penziju i doživit
Drugim riječima neisplati se radit odma od 18 pa vatat puni staž nego uvatiš 15 godina staža do pedesete godine a onda moš još 15 do penzije
15+15=30
2014-04-11
Sređivao sam papire baremvza njih 10 svi u engleskumelkior wrote:Uskoro će biti više umirovljenika nego radnika, uključujući i uhljebe. Dovoljno je reći da je prošle godine u Njemačku i Irsku otišlo 60 000 ljudi, a 1. srpnja ove godine, dakle, sad u nedjelju, otvara se tržište rada Velike Britanije za Hrvate. To znači još 100-150 000 ljudi vani do kraja 2019. godine.AssadNaPodmornici wrote:RayMabus wrote:Jedan radnik radi za jednog umirovljenika
Kermit-
2014-04-17
Ovo šta se tiče rada u penziji to nebi tribalo bit obavezno nego tko hoće pa skraćeno radno vrime i neki poslovi koji nisu teški jer imaš ti situacije gdje netko nije zaslužio veliku mirovinu a drugih primanja nema pa može ovako zaradit dodatnih tisuću kuna dakle to mu paše
2014-04-11
Ovo šta se tiče podizanja dobi za odlazak u mirovinu ja nisam za to jer smatram da se gubi smisao uživanja u trećoj životnoj dobi
Ono netko ima 20 godina staža i ta neka mirovina mu je dovoljna i sad mu ti to nedaš nego ga jebeš do groba
A ono koji kurac jbte, onda se čude šta svi oče na crno radit ili bit na minimalcu a keš na ruke
A ako je nekome mala mirovina evo pa radi i to na način da primaš tu mirovinu ali radiš skraćeno radno vrijeme s tim da tada neuplaćuješ u mirovinu ko prije nego poseban stup za vas tj npr 66a godina dakle radiš je plus ta mirovina a istodobno zarađuješ penziju za 67 godinu tj uplačuješ sam sebi
Ono netko ima 20 godina staža i ta neka mirovina mu je dovoljna i sad mu ti to nedaš nego ga jebeš do groba
A ono koji kurac jbte, onda se čude šta svi oče na crno radit ili bit na minimalcu a keš na ruke
A ako je nekome mala mirovina evo pa radi i to na način da primaš tu mirovinu ali radiš skraćeno radno vrijeme s tim da tada neuplaćuješ u mirovinu ko prije nego poseban stup za vas tj npr 66a godina dakle radiš je plus ta mirovina a istodobno zarađuješ penziju za 67 godinu tj uplačuješ sam sebi
2014-04-11
Praktički napravio sam svojevrsnu ekonomsku petlju na način da sam na vrlo jednostavan način riješio socijalnu bombu
Ideš s 65 godina u penziju i mala ti je
Dobivaš svoju penziju plus moš radit no ti sad uplašuješ u poseban stup koji ide samo za vas
I iz toga stupa ako si radio od 65 do 67 ti u 68oj i nadalje dobivaš dodatak na onu prvu minimalnu penziju
Eto ekonomski genije
Ideš s 65 godina u penziju i mala ti je
Dobivaš svoju penziju plus moš radit no ti sad uplašuješ u poseban stup koji ide samo za vas
I iz toga stupa ako si radio od 65 do 67 ti u 68oj i nadalje dobivaš dodatak na onu prvu minimalnu penziju
Eto ekonomski genije
2014-04-11
U biti ako će svi raditi do 70-te nema potrebe za zapošljavanjem mladih, nego iste tjeraju van države, odličan potez HDZ-a, samo je dr. Vojislav Šešelj bio ovako dovitljiv sa Hrvatima
Kermit-
2014-04-17
U mirovinu se mora sa 65 jer sve iznad toga je gubi se smisao uživanja u trećoj životnoj dobiKermit wrote:U biti ako će svi raditi do 70-te nema potrebe za zapošljavanjem mladih, nego iste tjeraju van države, odličan potez HDZ-a, samo je dr. Vojislav Šešelj bio ovako dovitljiv sa Hrvatima
No kome je ta penzija malo može radit no prima dosadašnju penziju, ima plaću i uplaćuje u poseban mirovinski stup 65+ odakle posli kad mu se nebude dalo više radit prima i od tamo pare na onu penziju od prije
Vuk sit a ovce na broju
2014-04-11
Sada su omogućili penzionerima da rade u sporednim zanimanjima do groba, mladima nude EU, ja ne znam čemu ovakve teme kad je ovakva situacija odlična u bitiRayMabus wrote:U mirovinu se mora sa 65 jer sve iznad toga je gubi se smisao uživanja u trećoj životnoj dobiKermit wrote:U biti ako će svi raditi do 70-te nema potrebe za zapošljavanjem mladih, nego iste tjeraju van države, odličan potez HDZ-a, samo je dr. Vojislav Šešelj bio ovako dovitljiv sa Hrvatima
No kome je ta penzija malo može radit no prima dosadašnju penziju, ima plaću i uplaćuje u poseban mirovinski stup 65+ odakle posli kad mu se nebude dalo više radit prima i od tamo pare na onu penziju od prije
Vuk sit a ovce na broju
Kermit-
2014-04-17
Pa treba ti ovakva tema da ti ja objasnim ekonomsku petlju
Pusti ekonomisti pa neznaju ovo riješit
Ja riješio problem u pauzi između dvije kave
Pusti ekonomisti pa neznaju ovo riješit
Ja riješio problem u pauzi između dvije kave
2014-04-11
Penzija jednostavno neće biti. Ovo šta vam držaba otima pravom jačeg svaki misec od plaće morate jednostavno zaboraviti.
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Francuzi ljuti na Macrona: Mirovinska reforma stupa na snagu
» Krah u Republici Srpskoj:Nema love za isplatu mirovina
» Nema toliko prosvjednika koliko HDZ može podijeliti braniteljskih mirovina
» Zbog Čardaka Velika seoba Hrvata
» Čović: Uslov sa Osmorkom je da nema DF-a, reforma Izbornog zakona je neophodna
» Krah u Republici Srpskoj:Nema love za isplatu mirovina
» Nema toliko prosvjednika koliko HDZ može podijeliti braniteljskih mirovina
» Zbog Čardaka Velika seoba Hrvata
» Čović: Uslov sa Osmorkom je da nema DF-a, reforma Izbornog zakona je neophodna
Page 1 of 3