Čardak planira Nacionalizirati Štednju Građana
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Čardak planira Nacionalizirati Štednju Građana
Gdje je onaj diklić ksrlerkso sa svojim suficitom, da ne govorim gdje subčlanovi zločinačke sekte???
Kermit- Posts : 26479
2014-04-17
U biti ovo je dokaz da nema bilo kakvog suficita i da je marić samo ponovno lažirao izvještaje
Kermit-
2014-04-17
ima nekog sitnog no on nije rezultat rada/drzave vec okolnosti u svijetu o kojima ovisimoKermit wrote:U biti ovo je dokaz da nema bilo kakvog suficita i da je marić samo ponovno lažirao izvještaje
s druge strane rupa u mirovinskom s novim udarom na isti a bez ikakvih reformi prijeti kolapsom
nema tu sretnih rjesenja
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
AssadNaPodmornici wrote:ukratko.. .pojavila se velika rupa u isplatama penzija(normalno kada su hrvate poslali u irsku i njemačku , a ove preko granice natrpali na državnu sisu)
rješenje je genijalno.. nacionalizira se štednja građana u drugom stupu, i dakle tko je od vas uplaćivao u drugi stup kao vlastitu privatnu štednju za mirovinu, država će to odlučiti raznim zakonima "destimulirati, oduzeti, oporezovati"(ukratko nacionalizirati) a sa time će isplaćivati desetke tisuća novih ratnih invalida 100godina nakon domovinskog rata, i tisuće novih uhljeba koji dolaze preko granice po raznim ministarstvima, županijama agencijam.. genijalno
defenestracija .... iz helikoptera ... sa 2000 metara visine ...
Meatke- Posts : 349
2015-08-16
Ne znam detalje ali cijeli sustav mirovina u Europi je u kurcu. Baziran je, bio, na stalnom rastu populacije i ekonomije uz solidarno punjenje mirovinskih fondova. Ovo sta se desava(ne samo u DNRH) je ustvari tranzicija na americki model tj koliko si uplacivao toliko i imas, naravo ako fond prezivi. Ostalim socijala. Primjera radi oni koji su radili za socijalizma su mjesecno(ako) placali max 10tak dm u mirovinski fonda a danas bi mirovinu od 400-500 eura????? Brutalno ali to je bit.
2014-04-14
Ovdje je takodjer sve u kurcu(sta se tice mirovina) Vise niti ne pratim jer se sve mijenja iz godine u godinu. Bilo kako bilo 67 godina je realnost a vec se prica i o 70. Mislim da je tako u vecini EU zemalja . Dulji zivotni vijek, veliki troskovi odrzavanja stare garde i sl itd.....
2014-04-14
do god jos imaju sto za ukrasti za financiranje uhljeba i povlastice i penzije za biračko tijelo neće.AssadNaPodmornici wrote:kada će više da krepa ovaj čardak..
Jasno sa svakom novim autobusom za Njemačku manevar se smanjuje .
Ali tu idu ukrasti II stup, dignuti gorivo, bilo sto samo da im aparat funkcionira.
Idu logikom krave muzare bježe ali od onih koje su ostale uzeti cu duplo vise mljeka. Jasno i te ce pokleknuti ali ne razmišljaju oni na dugi rok, na mjesec , dva, uzmi sad sto možes..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
ja bih još shvatio da rade neke reforme..kaja wrote:do god jos imaju sto za ukrasti za financiranje uhljeba i povlastice i penzije za biračko tijelo neće.AssadNaPodmornici wrote:kada će više da krepa ovaj čardak..
Ali tu idu ukrasti II stup, dignuti gorivo, bilo sto samo da im aparat funkcionira.
Idu logikom krave muzare bježe ali od onih koje su ostale uzeti cu duplo vise mljeka. Jasno i te ce pokleknuti ali ne razmišljaju oni na dugi rok, na mjesec , dva, uzmi sad sto možes..
međutim u prvih par mjeseci natrpali na državnu sisu 1000 novih uhljeba, i 8000 "branitelja" se prijavilo za invaldiske penzije.. nije im palo napamet manje trpati uhljeba na državnu sisu, rasturiti županije i 550 gradova i općine.. ne nego trpačina se nastavlja
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
a mi s plaćama 9+ nas tko jebe, ali država uredno uzme 110%abraham wrote:Ne znam detalje ali cijeli sustav mirovina u Europi je u kurcu. Baziran je, bio, na stalnom rastu populacije i ekonomije uz solidarno punjenje mirovinskih fondova. Ovo sta se desava(ne samo u DNRH) je ustvari tranzicija na americki model tj koliko si uplacivao toliko i imas, naravo ako fond prezivi. Ostalim socijala. Primjera radi oni koji su radili za socijalizma su mjesecno(ako) placali max 10tak dm u mirovinski fonda a danas bi mirovinu od 400-500 eura????? Brutalno ali to je bit.
2014-12-30
veber wrote:a mi s plaćama 9+ nas tko jebe, ali država uredno uzme 110%abraham wrote:Ne znam detalje ali cijeli sustav mirovina u Europi je u kurcu. Baziran je, bio, na stalnom rastu populacije i ekonomije uz solidarno punjenje mirovinskih fondova. Ovo sta se desava(ne samo u DNRH) je ustvari tranzicija na americki model tj koliko si uplacivao toliko i imas, naravo ako fond prezivi. Ostalim socijala. Primjera radi oni koji su radili za socijalizma su mjesecno(ako) placali max 10tak dm u mirovinski fonda a danas bi mirovinu od 400-500 eura????? Brutalno ali to je bit.
prijavi se na minimalac
2014-04-12
ne mogu se prijavit na minimalac jer uprava ima politiku da sve plaća kako je stvarno CEO ima 25000 i na toliko je prijavljen i auto i mob i laptop i gablec. sve firma plaća.debotoijusto wrote:veber wrote:a mi s plaćama 9+ nas tko jebe, ali država uredno uzme 110%abraham wrote:Ne znam detalje ali cijeli sustav mirovina u Europi je u kurcu. Baziran je, bio, na stalnom rastu populacije i ekonomije uz solidarno punjenje mirovinskih fondova. Ovo sta se desava(ne samo u DNRH) je ustvari tranzicija na americki model tj koliko si uplacivao toliko i imas, naravo ako fond prezivi. Ostalim socijala. Primjera radi oni koji su radili za socijalizma su mjesecno(ako) placali max 10tak dm u mirovinski fonda a danas bi mirovinu od 400-500 eura????? Brutalno ali to je bit.
prijavi se na minimalac
2014-12-30
Nema logike ako bi planirao gospodarstvo i uopće državu.AssadNaPodmornici wrote:ja bih još shvatio da rade neke reforme..kaja wrote:do god jos imaju sto za ukrasti za financiranje uhljeba i povlastice i penzije za biračko tijelo neće.AssadNaPodmornici wrote:kada će više da krepa ovaj čardak..
međutim u prvih par mjeseci natrpali na državnu sisu 1000 novih uhljeba, i 8000 "branitelja" se prijavilo za invaldiske penzije.. nije im palo napamet manje trpati uhljeba na državnu sisu, rasturiti županije i 550 gradova i općine.. ne nego trpačina se nastavlja
Al oni razmišljaju mjesec za mjesec, utrpaj sad jos familije u upravu , ako ne bude za place pokrasti ćemo II stup , dici porez za nešto , naplatiti porez 50 000 firmi odmah ovrhom , nema veze sto ce 5000 zatvoriti i otići u stečaj , pošalji policiju na cestu da kazne naplaćuju, bitno je za sljedeci mjesec namaknuti.. to ti je njihov plan u program.
2015-08-15
Mirovina je pusiona kako god da obrnes. Ukoliko na zaradis za zivota, gledaj od kuda je vedro.
2014-04-14
Francusku su natjerali da povisi starosnu granicu. Slican je problem u svim zemljama koje imaju solidarni sustav mirovina. Postoje dva druga model. Onaj koji koristi USA, koji je najrealniji ili pak Kineski gdje nema uopce mirovina. Birajte.
2014-04-14
veber wrote:ne mogu se prijavit na minimalac jer uprava ima politiku da sve plaća kako je stvarno CEO ima 25000 i na toliko je prijavljen i auto i mob i laptop i gablec. sve firma plaća.debotoijusto wrote:veber wrote:a mi s plaćama 9+ nas tko jebe, ali država uredno uzme 110%abraham wrote:Ne znam detalje ali cijeli sustav mirovina u Europi je u kurcu. Baziran je, bio, na stalnom rastu populacije i ekonomije uz solidarno punjenje mirovinskih fondova. Ovo sta se desava(ne samo u DNRH) je ustvari tranzicija na americki model tj koliko si uplacivao toliko i imas, naravo ako fond prezivi. Ostalim socijala. Primjera radi oni koji su radili za socijalizma su mjesecno(ako) placali max 10tak dm u mirovinski fonda a danas bi mirovinu od 400-500 eura????? Brutalno ali to je bit.
prijavi se na minimalac
a-ha , ti brines za dobrobit firme , podrzavam
mi koji sami placamo minimalac izgledna opcija
2014-04-12
pa tko ih jebe što nisu uplaćivali ''drugi stup'' u neki ''drugi mirovinski fond''. sa državom se zna ... danas jesi, sutra nisi. i nije to nešto rezervirano samo za hrvatsku.
ča je život vengo fantazija.
Kavran- Posts : 2669
2017-10-12
Ma sta bi uopće uspoređujete Njemacku , francusku i švedsku sa hrvatskom.
To su uređene zemlje gdje ce stanovnici imati i mirovinu.
To su uređene zemlje gdje ce stanovnici imati i mirovinu.
2015-08-15
Možete ju jedino s Afrikom uspoređivati . Jer su jedino oni zavidni na nas standard :)
2015-08-15
kaja wrote:Možete ju jedino s Afrikom uspoređivati . Jer su jedino oni zavidni na nas standard :)
ajd dobro ... nek ti je anemicus relevanta. previše stišćeš.
Kavran- Posts : 2669
2017-10-12
Kavran wrote:pa tko ih jebe što nisu uplaćivali ''drugi stup'' u neki ''drugi mirovinski fond''. sa državom se zna ... danas jesi, sutra nisi. i nije to nešto rezervirano samo za hrvatsku.
koji "drugi" kad drzava uzme novac ?
2014-04-12
pa je.abraham wrote:Mirovina je pusiona kako god da obrnes. Ukoliko na zaradis za zivota, gledaj od kuda je vedro.
samo što ti država ne da mogućnost izbora.
obavezno uvest američki sistem i jebi se ako nisi uplaćivao.
ja imam u jednom, niskorizičnom fondu, više nego u drugom stupu. o prvom da ne tipkam.
2014-12-30
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Čardak perverzije: Vlada će prikupljati donacije građana, ali sama odlučivati kome će dati novac
» kakva smo mi država da Spomenik domovini, koji bi trebao biti ponos svih građana, moraju čuvati zaštitari od istih tih građana?
» Evo koliku biste 'penziju' imali da ste umjesto mirovinskog uplaćivali štednju
» Njemačka će nacionalizirati prezaduženu tvrtku za uvoz plina, ulažu 8 milijardi eura
» MUP treba pomoć građana...
» kakva smo mi država da Spomenik domovini, koji bi trebao biti ponos svih građana, moraju čuvati zaštitari od istih tih građana?
» Evo koliku biste 'penziju' imali da ste umjesto mirovinskog uplaćivali štednju
» Njemačka će nacionalizirati prezaduženu tvrtku za uvoz plina, ulažu 8 milijardi eura
» MUP treba pomoć građana...
Page 2 of 3