Denkverbot
Page 42 of 50
Page 42 of 50 • 1 ... 22 ... 41, 42, 43 ... 46 ... 50
Re: Denkverbot
nemoš ča neverovati, to je razvidna istina, karma je kurba.mativka wrote:Jel ti vjeruješ?kic wrote:mativka wrote:Ovih dana se kroz medije provlače ove riječi: Skromnost, poniznost, bahatost.
Vjerujete li doista u onu izreku: Karma is a bitch?
u sve se može vjerovati..
ali, još bolje izreka je what goes around, comes around.
ako si kurbor, lakše ćeš dobiti sidu nego ako nisi,
ako si lupež, lakše ćeš naletiti na vile libertarijanca nego ako nisi,
ako voliš voziti brzo, lakše se sjediniš s okolinom, nego ako ne voliš.
ovo za medije;
učini soma sebi uslugu i boci televiziju u smeće
aben- Posts : 35492
2014-04-16
Ne. To o cemu ti govoris naprosto je glupost, nesmotrenost, nepromisljenost. Nije "karma" cak ni u ovoj pop-verziji.
Guest- Guest
da
2014-04-16
violator wrote:*winks with both eyes*
srbska ženska magija ne djeluje no me, im immune
2014-04-16
Ja sam u tom slučaju proračunata kukavica jer izbjegavam zlo :)violator wrote:violator wrote:mativka wrote:Ovih dana se kroz medije provlače ove riječi: Skromnost, poniznost, bahatost.
Vjerujete li doista u onu izreku: Karma is a bitch?
Ne. Prvo, ocito je da ne zivimo u takvom svijetu. Drugo, nisam ni sigurna da bih voljela zivjeti u svijetu kojim vlada "karma". Ovako zgodno djeluje vjerovati u neki kozmicki "zakon" akcije-reakcije. Zlo se zlim vraca, dobro-dobrim. Ali, kad razmislim, kosi se s empatijom i slobodnom voljom. Ponasali bismo se poput programiranih robota ili, radije, proracunatih kukavica.
Bitna napomena. Govorim o "pozapadnjacenoj" verziji karme. Dakle, ne referiram se na koncept "karme" koji se javlja u nekim ucenjima Istoka.
Guest- Guest
Pa nije samo televizija medij saznanja:)aben wrote:
ovo za medije;
Guest- Guest
violator wrote:.metilda wrote:
.. meni posebno danas pada na pamet mit o platanu kao britanskom drvetu.. :D
inače je moja ulica aleja platana a i cijeli grad ih je bio pun dok ih zbog starosti nisu počeli zamjenjivati nekim "modenijim" stablima
btw. .. nikad ne sanjam stabla...
[/font][/size]
Zar nisu ove nase, gradske, platane - americke? Mislm, tako se zove ta vrsta. Americke platane.
Steta, impozantna su to stabla, neobicne kore i cicaka kao stvorenih za nadomjesne kuglice na jelki ili za djecju igru. Koja su stabla stavili umjesto njih? :-/
Meni izuzetno smetaju palme u Rijeci. Naprosto mi se ovdje ne uklapaju. Djeluju mí kicasto.]
pročitala sam da su englezi kolonizirajući nove teritorije obvezno sadili platane koji su se tako brzo raširili da su ugušili autohtonu vegetaciju.. navodno je to mit, ali eto...
bilo je kod nas i puno brijestova, to su moja omiljena stabla, ali sve ih nagrizao zub vremena..
prije 20 godina su u glavnoj ulici posadili drvored česmina ali nisu narasle visoke tako da djeluju siromašno..
u jednoj drugoj su također povadili sve platane i posadili paulovnije..
na ulazu u grad drvored je oleandara i palmi, ali prije par godina snijeg je uništio palme pa vidim da sada umjesto njih sade oleandre..
nisam bila u rijeci za ozbiljno, osim na ekskurziji ali to se ne važi jer je na ekskurziji sve zanimljivije od grada u kojem se nalaziš
zašto ti djeluju kičasto?
u vodicama sam zapazila tamarise a u makarskoj imaju jedan divan drvored, nisam saznala koja su to stabla.. lijepa i ljeti i zimi kad opadne lišće..
moja kuća je okružena svim mogućim stablima.. stalno nešto sadimo... zadnji je bio goji ali plodovi su mu gorki pa me nije oduševio mada je lijep sa svojim sjajnim listićima...
Guest- Guest
Austrijanci su to nama radili s Alepskim/Sirijskim borem, tlo ispod takvih stabala postane prekiselo, narod nema hrane i mora kupovati ili iseljava..
kic wrote:wh
Austrijanci su to nama radili s Alepskim/Sirijskim borem, tlo ispod takvih stabala postane prekiselo, narod nema hrane i mora kupovati ili iseljava..
poanta je da koren bora kiselinon razara krš i stvoro plodno tlo namo di ga prije ni bilo, stvara humisni sloj od iglic, brzo obučivo golet, čini hlod...govoru da je dobar uvod za crniku.
još nešto,
jo nis hoti izvoliti jedun bor, jer je lipi, ispo njega su mi resli kumpiri i čjok, tako da ota kiselost zemlje i je i ni.
2014-04-16
unda užgi novine, razbij radio, ostavi muža...mativka wrote:Pa nije samo televizija medij saznanja:)aben wrote:
ovo za medije;
2014-04-16
Uglavnom sam na mobitelu, a kada bih razbila mobitel, ostala bih bez tebe.aben wrote:unda užgi novine, razbij radio, ostavi muža...mativka wrote:Pa nije samo televizija medij saznanja:)aben wrote:
ovo za medije;
To zaista ne bih mogla podnijeti :D
Guest- Guest
unda izbriši histori, bukmarkse, i posjećuj samo denkverbot,mativka wrote:Uglavnom sam na mobitelu, a kada bih razbila mobitel, ostala bih bez tebe.aben wrote:unda užgi novine, razbij radio, ostavi muža...mativka wrote:Pa nije samo televizija medij saznanja:)aben wrote:
ovo za medije;
ali čitoj samo mene;
jedino tako moreš biti sigurna da neš čuti ništa novo
2014-04-16
aben wrote:kic wrote:wh
poanta je da koren bora kiselinon razara krš i stvoro plodno tlo namo di ga prije ni bilo, stvara humisni sloj od iglic, brzo obučivo golet, čini hlod...govoru da je dobar uvod za crniku.
još nešto,
jo nis hoti izvoliti jedun bor, jer je lipi, ispo njega su mi resli kumpiri i čjok, tako da ota kiselost zemlje i je i ni.
Od svega mediteranskoga bilja po njemu divlja sami alepski bor - korov, a ne stablo, od kojega nikakve koristi. Išćuća sve šta raste blizu njega, podržava samo bušak i ritku, polusuvu travu, iglicama kiseli i truje zemlju, nemoš mu izist plod iz šiške, niti jedna tica u njegovoj krošnji neće svit gnjizdo jerbo joj kaplje smola na perje (jeste li primijetili da u marjanskoj šumi nema tica pjevica?), gori ka napalm i onda ka da je iz pakla izresta - zapaljene šiške katapultira po pedeset metri okolo i širi požare...
Govorili su osnivači park-šume prin stotinjak godin: sadimo bor kako bi on pripremija zemju i stvorija humus za druge biljke. A di se to dogodilo, na kojemu terenu? A sad se humus može donit i kamionon. Bor je kuga, ljudi moji, i širi se ka kuga. Niti možeš leć ispod njega, niti učinit od njega štagod korisna (jedino su Francuzi bili pametni pa su izgradili tvornice celuluze i tako zaustavili njegovo divljanje). A nama je prikrija sva dalmatinska poja, sve škoje, izija je maslinike i vinograde, izbrisa labirinte gomila, zauvik zagadija obalu...
Pitate se šta ja iman protiv bora? Ništa adekvatno, nažalost, osim kontroliranoga uništavanja. Hektar po hektar čistit borovu gubu i sadit nova stabla. Nekad su škole držale svaka svoju parcelu i stazu i redile ih, vratimo taj običaj. Neka mladenci posadu stablo za uspomenu na vinčanje. A di su ostale prigode...
https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/272988/damir-sarac-marjan-je-hortikulturno-devastiran-i-zapusten-alepski-bor-je-korov-a-ne-stablo
A kako u tom slučaju biti zanimljiv sugovornik?aben wrote:unda izbriši histori, bukmarkse, i posjećuj samo denkverbot,mativka wrote:Uglavnom sam na mobitelu, a kada bih razbila mobitel, ostala bih bez tebe.aben wrote:unda užgi novine, razbij radio, ostavi muža...mativka wrote:Pa nije samo televizija medij saznanja:)aben wrote:
ovo za medije;
ali čitoj samo mene;
P.S. Sreća pa nismo igrali s Belgijom
Guest- Guest
kic wrote:aben wrote:kic wrote:wh
još nešto,
Od svega mediteranskoga bilja po njemu divlja sami alepski bor - korov, a ne stablo, od kojega nikakve koristi. Išćuća sve šta raste blizu njega, podržava samo bušak i ritku, polusuvu travu, iglicama kiseli i truje zemlju, nemoš mu izist plod iz šiške, niti jedna tica u njegovoj krošnji neće svit gnjizdo jerbo joj kaplje smola na perje (jeste li primijetili da u marjanskoj šumi nema tica pjevica?), gori ka napalm i onda ka da je iz pakla izresta - zapaljene šiške katapultira po pedeset metri okolo i širi požare...
Govorili su osnivači park-šume prin stotinjak godin: sadimo bor kako bi on pripremija zemju i stvorija humus za druge biljke. A di se to dogodilo, na kojemu terenu? A sad se humus može donit i kamionon. Bor je kuga, ljudi moji, i širi se ka kuga. Niti možeš leć ispod njega, niti učinit od njega štagod korisna (jedino su Francuzi bili pametni pa su izgradili tvornice celuluze i tako zaustavili njegovo divljanje). A nama je prikrija sva dalmatinska poja, sve škoje, izija je maslinike i vinograde, izbrisa labirinte gomila, zauvik zagadija obalu...
Pitate se šta ja iman protiv bora? Ništa adekvatno, nažalost, osim kontroliranoga uništavanja. Hektar po hektar čistit borovu gubu i sadit nova stabla. Nekad su škole držale svaka svoju parcelu i stazu i redile ih, vratimo taj običaj. Neka mladenci posadu stablo za uspomenu na vinčanje. A di su ostale prigode...
https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/272988/damir-sarac-marjan-je-hortikulturno-devastiran-i-zapusten-alepski-bor-je-korov-a-ne-stablo
ispado da je bor potisnu domaće kulture,
a istina je da su ljudi sve ubrali sa ionako škrte zemlje. ča bi un hoti, da vidi mocire i zidi i uživo po ure, a unda ka pojde doma ča bi mi tribali, izgoriti usuncu? mi s balotama užigljemo špahere, ložimo borovinu, i sakrivamo se od sunca. na kornatima je sve super, osim ča nemo borov.
da se hrastova šuma more dobiti lako ko borova, svi bi imali hrastovu šumu.
postoji jedna invazivna biljaka, koja je stvarno invazivna, i ne moreš je
2014-04-16
samo posići, ko ča to moreš s boron,
to je neka paprat, mi je zovemo kok. ona premrež tlo sustavon korena i to je muka isusova istrijebiti.
pravati ću nojti sliku
to je neka paprat, mi je zovemo kok. ona premrež tlo sustavon korena i to je muka isusova istrijebiti.
pravati ću nojti sliku
2014-04-16
ne zun kako se još zove...sutra ću je slikati u vrtlu.
2014-04-16
pa reorganizacijon starih vijestimativka wrote:A kako u tom slučaju biti zanimljiv sugovornik?aben wrote:unda izbriši histori, bukmarkse, i posjećuj samo denkverbot,mativka wrote:Uglavnom sam na mobitelu, a kada bih razbila mobitel, ostala bih bez tebe.aben wrote:unda užgi novine, razbij radio, ostavi muža...mativka wrote:
Pa nije samo televizija medij saznanja:)
ali čitoj samo mene;
P.S. Sreća pa nismo igrali s Belgijom
2014-04-16
Page 42 of 50 • 1 ... 22 ... 41, 42, 43 ... 46 ... 50
Page 42 of 50