Denkverbot
Page 41 of 50
Page 41 of 50 • 1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 45 ... 50
Re: Denkverbot
Ovih dana se kroz medije provlače ove riječi: Skromnost, poniznost, bahatost.
Vjerujete li doista u onu izreku: Karma is a bitch?
Guest- Guest
mativka wrote:Ovih dana se kroz medije provlače ove riječi: Skromnost, poniznost, bahatost.
u sve se može vjerovati..
Jel ti vjeruješ?kic wrote:mativka wrote:Ovih dana se kroz medije provlače ove riječi: Skromnost, poniznost, bahatost.
Guest- Guest
mativka wrote:Jel ti vjeruješ?kic wrote:mativka wrote:Ovih dana se kroz medije provlače ove riječi: Skromnost, poniznost, bahatost.
vjerujem u privlačenje..
činjenje loših stvari privlači loše posljedice nama, a ne samo drugima... itd
aben wrote:
zoč mi je bolje da se ne jovljun?
Zato što je borba protiv činjenica unaprijed izgubljena. Činjenice ništa ne može dovesti u pitanje, pa tako niti relativizacija, ma kako velika bila.
Guest- Guest
mativka wrote:Hmm, jel tome uistinu tako? :)
Jest. Manje ili više.
Doduše, nije svako vjerovanje odnosno vjera jednako uvjerljiva, konzistentna pa niti smislena.
Guest- Guest
A, što je s različitim shvaćanjima činjenica?Speare Shaker wrote:aben wrote:
Zato što je borba protiv činjenica unaprijed izgubljena. Činjenice ništa ne može dovesti u pitanje, pa tako niti relativizacija, ma kako velika bila.
Guest- Guest
Vjerojatno u tome igra ulogu i osobno iskustvo pojedinca i njegovo povezivanje, poimanje, osobnih događaja.Speare Shaker wrote:mativka wrote:Hmm, jel tome uistinu tako? :)
Jest. Manje ili više.
Doduše, nije svako vjerovanje odnosno vjera jednako uvjerljiva, konzistentna pa niti smislena.
Guest- Guest
mativka wrote:A, što je s različitim shvaćanjima činjenica?Speare Shaker wrote:aben wrote:
Činjenice govore više od tisuću riječi. Intepretacija odnosno razumjevanje konteksta je bitno za nas, ali ne može dovesti činjenice u pitanje.
Guest- Guest
Sama različita interpretacija činjenica, dovodi činjenice u pitanje. Podsjeća me na onu: Ponovi laž 100 puta, postati će istina.Speare Shaker wrote:mativka wrote:A, što je s različitim shvaćanjima činjenica?Speare Shaker wrote:aben wrote:
Činjenice govore više od tisuću riječi. Intepretacija odnosno razumjevanje konteksta je bitno za nas, ali ne može dovesti činjenice u pitanje.
Guest- Guest
mativka wrote:Sama različita interpretacija činjenica, dovodi činjenice u pitanje.Speare Shaker wrote:mativka wrote:A, što je s različitim shvaćanjima činjenica?Speare Shaker wrote:aben wrote:
Nipošto.
mativka wrote:Podsjeća me na onu: Ponovi laž 100 puta, postati će istina.
Dakle, ponovi 100 ili više puta tvrdnju da je najniža izmjerena ili čak samo procjenjena temperatura u svemiru - 200 stupnjeva Celzija, a ne oko - 271 pa će to postati istina? Ne bih rekao.
Guest- Guest
pa unda ti je bolje da se ne jovljoš na tu temuSpeare Shaker wrote:aben wrote:
2014-04-16
aben wrote:pa unda ti je bolje da se ne jovljoš na tu temuSpeare Shaker wrote:aben wrote:
Guest- Guest
.metilda wrote:
.. meni posebno danas pada na pamet mit o platanu kao britanskom drvetu.. :D
inače je moja ulica aleja platana a i cijeli grad ih je bio pun dok ih zbog starosti nisu počeli zamjenjivati nekim "modenijim" stablima
btw. .. nikad ne sanjam stabla...
[/font][/size]
Zar nisu ove nase, gradske, platane - americke? Mislm, tako se zove ta vrsta. Americke platane.
Steta, impozantna su to stabla, neobicne kore i cicaka kao stvorenih za nadomjesne kuglice na jelki ili za djecju igru. Koja su stabla stavili umjesto njih? :-/
Meni izuzetno smetaju palme u Rijeci. Naprosto mi se ovdje ne uklapaju. Djeluju mí kicasto.]
Guest- Guest
mativka wrote:Ovih dana se kroz medije provlače ove riječi: Skromnost, poniznost, bahatost.
Ne. Prvo, ocito je da ne zivimo u takvom svijetu. Drugo, nisam ni sigurna da bih voljela zivjeti u svijetu kojim vlada "karma". Ovako zgodno djeluje vjerovati u neki kozmicki "zakon" akcije-reakcije. Zlo se zlim vraca, dobro-dobrim. Ali, kad razmislim, kosi se s empatijom i slobodnom voljom. Ponasali bismo se poput programiranih robota ili, radije, proracunatih kukavica.
Guest- Guest
violator wrote:mativka wrote:Ovih dana se kroz medije provlače ove riječi: Skromnost, poniznost, bahatost.
Ne. Prvo, ocito je da ne zivimo u takvom svijetu. Drugo, nisam ni sigurna da bih voljela zivjeti u svijetu kojim vlada "karma". Ovako zgodno djeluje vjerovati u neki kozmicki "zakon" akcije-reakcije. Zlo se zlim vraca, dobro-dobrim. Ali, kad razmislim, kosi se s empatijom i slobodnom voljom. Ponasali bismo se poput programiranih robota ili, radije, proracunatih kukavica.
Bitna napomena. Govorim o "pozapadnjacenoj" verziji karme. Dakle, ne referiram se na koncept "karme" koji se javlja u nekim ucenjima Istoka.
Guest- Guest
nemoš ča neverovati, to je razvidna istina, karma je kurba.mativka wrote:Jel ti vjeruješ?kic wrote:mativka wrote:Ovih dana se kroz medije provlače ove riječi: Skromnost, poniznost, bahatost.
ali, još bolje izreka je what goes around, comes around.
ako si kurbor, lakše ćeš dobiti sidu nego ako nisi,
ako si lupež, lakše ćeš naletiti na vile libertarijanca nego ako nisi,
ako voliš voziti brzo, lakše se sjediniš s okolinom, nego ako ne voliš.
ovo za medije;
učini soma sebi uslugu i boci televiziju u smeće
2014-04-16
Page 41 of 50 • 1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 45 ... 50
Page 41 of 50