Denkverbot
Page 4 of 50
Page 4 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50
Re: Denkverbot
slobodno vrime nemo veze s redon ili neredon,mativka wrote:Ja sam ti to odavno napisala. Bez reda, ne funkcioniram. Mislim da, al' ipak ne.aben wrote:e, bilo ča takovoga,mativka wrote:Il' trošim više vremena, novca, razmišljajući o gaćama :D
ali moja poanta je da u renesansi imomo puno slobodnoga vrimena, a sloboda je relativno novi koncept za ljudsku vrstu; mi, jednon slobodni, jednostavno ne znomo ča bi činili..ergo panika
Isto tako, voljela bih da imam toliko novaca da nemam vremena razmišljati o redu :)
problijem je u subjektivnoj procjeni vridnosti potrošenog vrimena, a ka jo rečin slobodno, unda mislin na ono vrime koje ni potrošeno na utaživanje glodi.
aben- Posts : 35492
2014-04-16
Bi li u tom slučaju slobodno vrijeme značilo, utaživanje osjećaja nevezanih uz osjećaj gladi?
Guest- Guest
e, dokle god čovik misli da rodi na nečemu ča je vridno, ne troši slobodno vrime.mativka wrote:Bi li u tom slučaju slobodno vrijeme značilo, utaživanje osjećaja nevezanih uz osjećaj gladi?
2014-04-16
:)kid wrote:
a da nije prosto
E, baš to!
Možda Abend udijeli koristan savjet :)
Guest- Guest
Zasto pojedinci stite osobe koje zlostavljaju druge i govore "nije on takav"?
A druge, koji isto rade, otpise iz zivota "jer mu ne trebaju takve osobe".
A druge, koji isto rade, otpise iz zivota "jer mu ne trebaju takve osobe".
Guest- Guest
Najbolja mi je izjava "dobar je u duši" :)
Obično se štite osobe s kojima si na neki način povezan. Bila ta povezanost u smislu rodbinske povezanosti ili u smislu očekivanja i koristi od te "nije takve" osobe. Ljudi su licemjeri i većinom se radi o budućim očekivanjima.
Obično se štite osobe s kojima si na neki način povezan. Bila ta povezanost u smislu rodbinske povezanosti ili u smislu očekivanja i koristi od te "nije takve" osobe. Ljudi su licemjeri i većinom se radi o budućim očekivanjima.
Guest- Guest
Strasno mi je to pocelo ici na zivce mativka...
To licemjerstvo na takav nacin.
To je cista nepravda...
Ne mogu to probaviti i na kraju ostanem povrijedena...
Po kicovim rijecima: radim zrtvu od sebe
Ponekad sam i sama Znala biti takva pa sam si opalila pljusku...
Bila mi rodena mater, kada nije u pravu, reci cu joj.
To licemjerstvo na takav nacin.
To je cista nepravda...
Ne mogu to probaviti i na kraju ostanem povrijedena...
Po kicovim rijecima: radim zrtvu od sebe
Ponekad sam i sama Znala biti takva pa sam si opalila pljusku...
Bila mi rodena mater, kada nije u pravu, reci cu joj.
Guest- Guest
Da, čovjeku u nekom određenom periodu "prekipi" i dosta mu je šutnje, il' naučenih obrazaca ponašanja, poput: Ne odgovaraj starijima, šuti da se ne bi nekom zamjerio, budi dobar, razuman, ma pusti. Ne spuštaj se na taj "nivo".
I, što na kraju vidiš?
Da su cjenjenije osobe koje su u suprotnosti s tim stavom, jer oni su: Hrabri, znaju što žele, elokventni..itd.
Čovjek ne može, a da se ne zapita: Tko ovdje nije normalan?!
Jedno te uče, a drugo očekuju..
I, što na kraju vidiš?
Da su cjenjenije osobe koje su u suprotnosti s tim stavom, jer oni su: Hrabri, znaju što žele, elokventni..itd.
Guest- Guest
meni se cini da se ne treba prema tudjim misljenjima povijati, nego vrijednostima koje zelimo ispunjavati, one nas ne mogu razocarati makar samo tezili prema njima..
gledao sam klip na school-of-life neki dan, i govori o tome kako ljudi izgube mjerila kad odrastu a razlog je bas u tome sto im se ne dopusta sloboda u mladjim danima nego im se daje input da nesto se ne radi, bez da sami kusamo, i kad dodje vrijeme da sami sve kusamo, vraceni smo kao na pocetak..
mativka wrote:Što reći onima koji ti kažu: Radi nešto korisnije? :)
jo bi in reko "ne ću"
2014-04-16
kid wrote:mativka wrote:Ja ne znam za druge :Dkid wrote:
sta sam sad kriv..
Guest- Guest
ti nisi normalna.mativka wrote:Da, čovjeku u nekom određenom periodu "prekipi" i dosta mu je šutnje, il' naučenih obrazaca ponašanja, poput: Ne odgovaraj starijima, šuti da se ne bi nekom zamjerio, budi dobar, razuman, ma pusti. Ne spuštaj se na taj "nivo".
I, što na kraju vidiš?
svi ti naputci su ispravni;
ni dobro odgovarati starijima
rađa muči nego se zamiri
budi dobar
razuman
i ne spušćoj se ispod svog nivoa
vrline se ne njeguju da bi se dobila neka nagrada, da bi te ljudi volili i cijenili. vrline koje se njeguju a da bi se nešto dobilo zauzvrat nisu vrline nego proizvodi na tržištu.
2014-04-16
Page 4 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50
Page 4 of 50