Tri iljade Dalmatinaca nije se vratilo sa Sutjeske
Page 9 of 9
Page 9 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Tri iljade Dalmatinaca nije se vratilo sa Sutjeske
U tragičnoj bilanci iseljenih iz ove drzave sve se vise uočava da odlaze i pni koji imaju zaposlenje.
Razlozi su u općim drustvenim prilikama u zemlji koje ukratko mozemo označiti kao nedostatak morala .
Razlozi su u općim drustvenim prilikama u zemlji koje ukratko mozemo označiti kao nedostatak morala .
Sora- Posts : 23831
2014-04-29
Razlozi za iseljavanje su nabrojeni u istraživanju kpjeg je izveo HUP
A TI SE OD ODNOSE NA LOSE VODENU DRZAVU, korupciju , kriminal , lose pravosuđe itd itd
I sad mi eronja , pokvareni covjek .. do srži .. koji misli da moze uvjeriti nekog u zo da je CRVENO CRNO .. mantra o moralu .
Daj covjece , suoči se s istinom
A TI SE OD ODNOSE NA LOSE VODENU DRZAVU, korupciju , kriminal , lose pravosuđe itd itd
I sad mi eronja , pokvareni covjek .. do srži .. koji misli da moze uvjeriti nekog u zo da je CRVENO CRNO .. mantra o moralu .
Daj covjece , suoči se s istinom
Sta nisu iz Biblije ?Eroo wrote:Kršćanski, dušo, kršćanski...Imaju ga i komunjare, socijalisti, čak i naši muslimani.Triny wrote:Ako je to ono o čemu se stalno hvališ, onda je socijalistički moral.Eroo wrote:Da, vjerovala ili ne, hercegovački...Ne sudjeluješ u tuđim nesrećama, posebno kad je to nepotrebno.Triny wrote:Kakav hercegovački moral, socijalistički "moral".Eroo wrote:
Uzalud plač moje gospođe, sve sam odbio što nije bilo u skladu s mojim moralom i etičnošću.
Netko drugi je učinio ono što ja nisam i dobio 5x veću plaću...mercedes, kuća i sve ostalo što ide uz tu funkciju...
I da je stvar još "gora", postupak bi, glede na današnje norme(uobičajen!), bio ispravan...ali...moral hercegovački u srcu, jebiga..
Odprilike samo toliko mogu reći za objašnjenje.
Drugog morala mi nemamo. Iz toga su izvedeni i Ustav i zakoni....
Vid vraga
Inace , zna se iz cega se izvodi ustav : iz politicke i izravne tradicije a svakako i povijesne .
Zasjedanje ZSVNOH JE JEDAN OD TIH TEMELJA USTAVA RH , nasuprot neuspjele ndh .
Neuspjele i zlocinacke.
Da je Hrvatska imala rast kao Bosna, 1991. bi nas bilo osam milijunah, danas približno 11 milijunah. Jasno, bez feminizma i inih pizdarija, s tim smo gdje jesmo.Hektorović wrote:T. wrote:Hektorović wrote:Skoro 200 poginulih, pa skoro čitava su sela nestala... To je broj ko u čitavoj oluji.T. wrote:Pod makarani se misli na makarsku rivijeru, iz makarske ih je bilo najmanje...
Već iz podbiokovskih i zabiokoskih sela koje su talijani spalili...
Te ljudi nisu imali gdje nego u partizne...
Nisu jer su sela tada bila gusto naseljena...
Mojoj pok. babi su 2 brata poginila na sutjesci, a iz čitavog sela cca 60-ak u čitavom ratu, ima spomenik i danas s imenima...
To staro selo međutim je spaljeno do temelja i nema nikoga + potres mislim '62 i ljudi odselili u makarsku, dobili zemlju za kuće...
Ima novih kuća malo niže, s bazenima i to, za turizam, a stalno živi 2 ljudi...
Ostavilo je demografski jaz... bez WW2 bilo bi nas sigurno preko 6 milijuna.
jel gotov wwII, ja bih izasao malo na suce :(
» DOME, SLATKI DOME: Na Balkan se vratilo 300 terorista. Sedmero njih nikada nije živio u Hrvatskoj i nitko ne zna kako su dobili hrvatsko državljanstvo
» Trećini Dalmatinaca je super u karanteni
» Užas, Srbija prešutila 700 'iljade žrtava u Jasenovcu
» Nije Prle nije Tihi nije Valter vec cetnik Zika likvidirao 800 Nijemaca
» DOME, SLATKI DOME: Na Balkan se vratilo 300 terorista. Sedmero njih nikada nije živio u Hrvatskoj i nitko ne zna kako su dobili hrvatsko državljanstvo
» Trećini Dalmatinaca je super u karanteni
» Užas, Srbija prešutila 700 'iljade žrtava u Jasenovcu
» Nije Prle nije Tihi nije Valter vec cetnik Zika likvidirao 800 Nijemaca
Page 9 of 9