ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Tri iljade Dalmatinaca nije se vratilo sa Sutjeske

Page 9 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Go down

Tri iljade Dalmatinaca nije se vratilo sa Sutjeske - Page 9 Empty Re: Tri iljade Dalmatinaca nije se vratilo sa Sutjeske

Post by Sora 22/6/2018, 06:55

U tragičnoj bilanci iseljenih iz ove drzave sve se vise uočava da odlaze i pni koji imaju zaposlenje. 
Razlozi su u općim drustvenim prilikama u zemlji koje ukratko mozemo označiti kao nedostatak morala .

Sora

2014-04-29

Back to top Go down

Tri iljade Dalmatinaca nije se vratilo sa Sutjeske - Page 9 Empty Re: Tri iljade Dalmatinaca nije se vratilo sa Sutjeske

Post by Sora 22/6/2018, 07:08

Razlozi za iseljavanje su nabrojeni u istraživanju kpjeg je izveo HUP 
A TI SE OD ODNOSE NA  LOSE VODENU DRZAVU,  korupciju , kriminal , lose pravosuđe itd itd 

I sad mi eronja , pokvareni covjek .. do srži .. koji misli da moze uvjeriti nekog u zo da je CRVENO CRNO .. mantra o moralu . 

Daj covjece , suoči se s istinom

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sora 22/6/2018, 07:13

Eroo wrote:
Triny wrote:
Eroo wrote:
Triny wrote:
Eroo wrote:
Uzalud plač moje gospođe, sve sam odbio što nije bilo u skladu s mojim moralom i etičnošću.
Netko drugi je učinio ono što ja nisam i dobio 5x veću plaću...mercedes, kuća i sve ostalo što ide uz tu funkciju...
I da je stvar još "gora", postupak bi, glede na današnje norme(uobičajen!), bio ispravan...ali...moral hercegovački u srcu, jebiga.. :)
Kakav hercegovački moral, socijalistički "moral".
Da, vjerovala ili ne, hercegovački...Ne sudjeluješ u tuđim nesrećama, posebno kad je to nepotrebno.
Odprilike samo toliko mogu reći za objašnjenje.
Ako je to ono o čemu se stalno hvališ, onda je socijalistički moral.
Kršćanski, dušo, kršćanski...Imaju ga i komunjare, socijalisti, čak i naši muslimani.
Drugog morala mi nemamo. Iz toga su izvedeni i Ustav i zakoni....
Sta nisu iz Biblije ? 
Vid vraga 

:clown
Inace , zna se iz cega se izvodi ustav : iz politicke i izravne tradicije a svakako i povijesne . 
Zasjedanje ZSVNOH JE JEDAN OD TIH TEMELJA USTAVA RH , nasuprot neuspjele ndh .
Neuspjele i zlocinacke.

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Regoč 22/6/2018, 15:07

Hektorović wrote:
T. wrote:
Hektorović wrote:
T. wrote:Pod makarani se misli na makarsku rivijeru, iz makarske ih je bilo najmanje...
Već iz podbiokovskih i zabiokoskih sela koje su talijani spalili...
Te ljudi nisu imali gdje nego u partizne...
Skoro 200 poginulih, pa skoro čitava su sela nestala... To je broj ko u čitavoj oluji.

Nisu jer su sela tada bila gusto naseljena...
Mojoj pok. babi su 2 brata poginila na sutjesci, a iz čitavog sela cca 60-ak u čitavom  ratu, ima spomenik i danas s imenima...
To staro selo međutim je spaljeno do temelja i nema nikoga + potres mislim '62 i ljudi odselili  u makarsku, dobili zemlju za kuće...
Ima novih kuća malo niže, s bazenima i to, za turizam, a stalno živi 2 ljudi...

Ostavilo je demografski jaz... bez WW2 bilo bi nas sigurno preko 6 milijuna.
Da je Hrvatska imala rast kao Bosna, 1991. bi nas bilo osam milijunah, danas približno 11 milijunah. Jasno, bez feminizma i inih pizdarija, s tim smo gdje jesmo.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Leviathan2 22/6/2018, 22:31

jel gotov wwII, ja bih izasao malo na suce :(

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 9 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Back to top

- Similar topics