Ova slika Hrvata stoji na ulazu u UN, a naše komšije ga se stide: Podigao je stisnute šake i uzviknuo "Smrt fašizmu - sloboda narodu!"
Page 5 of 5
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Ova slika Hrvata stoji na ulazu u UN, a naše komšije ga se stide: Podigao je stisnute šake i uzviknuo "Smrt fašizmu - sloboda narodu!"
tetrijebe ja sam na znacima.net procitao o nobu od A do Z i to godinama..kad bi pamtio svaku pojedinost ili osobu koja je nesto rekla di bi mi bio kraj...a stevo filipovic kako svjedoci tvrde nije se izjasnjavao hrvatom vec jugoslavenom i srbinom..da li je istina sto oni govore ne znam..svatko je krojio svoju istinu..ali osobno vjerujem toj teoriji jer je najveci dio zivota zivio u srbiji a u opuzenu osom one prve,druge godine zivota bio je jos jednom i to mjesec,dva kad je privremeno protjeran kao komunist nakon odsluzenja jednogodisnje robije..jastreb wrote:Ovo što izmišljaš je i te kako za odbaciti. Ovbo si izmislio.vuksadinare wrote:
ne znamo kako se tada stjepan stevo filipovic izjasnjavao?...neki svjedoci njegovog vremena i to partijci iz srbije kazu da s eizjasnjavao kao srbin i jugoslaven sto nije za odbaciti..
Koji je to "partijac iz Srbije"???
Pročitaj knjigu "Poruka ispod vešala",pa onda pričaj.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Re: Ova slika Hrvata stoji na ulazu u UN, a naše komšije ga se stide: Podigao je stisnute šake i uzviknuo "Smrt fašizmu - sloboda narodu!"
...sto se tice spomenika nobu oni su mahom sruseni 1991 i 1992 u tijeku najvece srpske agresije kao i agresije pogotovo jna koja je bastinila tekovine nob-a....ja ih osobno ne bi rusio...ali bijes je tada cinio svoje...jer svaka borba za jugoslaviju bila je borba za negiranje hrvatske kao samostalne drzave..
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Smrt janšizmu , sloboda narodu
» svetsko a nase, sloboda mićalović
» Smrt domu slobodi i narodu, za fašizam i antifašizam spremni
» Zatresla se berza u Australiji, naše komšije leže na zlatu
» A vitar puše nek samo puše...HNS protiv usklika SMRT FAŠIZMU...
» svetsko a nase, sloboda mićalović
» Smrt domu slobodi i narodu, za fašizam i antifašizam spremni
» Zatresla se berza u Australiji, naše komšije leže na zlatu
» A vitar puše nek samo puše...HNS protiv usklika SMRT FAŠIZMU...
Page 5 of 5