Avanti diletanti!
Page 3 of 8
Page 3 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Avanti diletanti!
Oh_Femder wrote:
Čmarčelus je negirao njemačku kulturu.
Ovdje si u pravu. I to je učinio iz dnevno političkih razloga.
Zapravo, nije ju negirao koliko je talijansku stavio ispred njemačke, uspoređujući ih za ono razdoblje kada je talijanska jednostavno bila puno jača (renesansa). Što je naravno pogrešno, posebno kada se na to ide iz razloga simpatiziranja jedne političke i u ovom slučaju nacionalne opcije sa drugom.
Guest- Guest
italija, ne renesansa
2014-04-16
Oh_Femder wrote:Pa evo, tu gore, boldano i potcrtanomarcellus wrote:Oh_Femder wrote:Samo se dublje zakopavaš u govna kad nemaš argumenata. Laganje i mazanje je jedino što ti ostaje. Hajde dakle pokaži gdje ja to kažem da renesansa nije postojala. Baš me zanima.marcellus wrote:Oh_Femder wrote:
Lijepo od tebe što se živciraš To ti je očito sve što možeš kad ti se pokaže kakve budalaštine pišeš.
u čemu se sastoji budalaština?
evo gledam na wiki piše da je renesansa nastala u italiji.
koja po tebi nije postojala.
a gdje sam ja rekao da si rekao da renesansa nije postojala?
Nema veze što je ovdje evidentno ciljao na Italiju, a ne renesansu.
Prešli smo na humorističke priloge što je zapravo dobro jer opušta atmosferu.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:Oh_Femder wrote:
Zapravo, nije ju negirao koliko je talijansku stavio ispred njemačke, uspoređujući ih za ono razdoblje kada je talijanska jednostavno bila puno jača (renesansa). Što je naravno pogrešno, posebno kada se na to ide iz razloga simpatiziranja jedne političke i u ovom slučaju nacionalne opcije sa drugom.
a ne, ne. Govorim o njemačkoj kulturi i talijanskoj kulturi i danas. Odijevanja, hrane, života, svega. Talijani su po meni i dalje daleko ispred Nijemaca. Nijemci tradicionalno oblače stvari od kojih bole oči, smisao za estetiku i kombiniranje boja im je... neću reć, hrane se uglavnom da ne bi bili gladni i osim kobasica ne postoji hrana koju su u stanju složit kako treba, Italija je što se tiče kulture nešto posve drugo...
Oh_Femder wrote:Pa evo, tu gore, boldano i potcrtanomarcellus wrote:Oh_Femder wrote:Samo se dublje zakopavaš u govna kad nemaš argumenata. Laganje i mazanje je jedino što ti ostaje. Hajde dakle pokaži gdje ja to kažem da renesansa nije postojala. Baš me zanima.marcellus wrote:Oh_Femder wrote:
Lijepo od tebe što se živciraš To ti je očito sve što možeš kad ti se pokaže kakve budalaštine pišeš.
u čemu se sastoji budalaština?
evo gledam na wiki piše da je renesansa nastala u italiji.
koja po tebi nije postojala.
a gdje sam ja rekao da si rekao da renesansa nije postojala?
da ponovim pitanje, gdje sam ja rekao da si ti rekao da renesansa nije postojala?
inače znaš da onak ko se dugo pravi blesav na kraju takav i ostane?
uglovnomu, jebeš njemačku kulturu i umjetnost oblik-prati-funkciju,
jebeni roboti.
jebeni roboti.
2014-04-16
imaju oni umjetnost, i direra i boscha i svašta nešto, naročito klasičnu glazbu gdje nitko nije jači od nijemaca
ali ja govorim o kulturi života, svakodnevnice, običnih ljudi ne o visokoj kulturi i to sam izričito naveo u postu
ali ja govorim o kulturi života, svakodnevnice, običnih ljudi ne o visokoj kulturi i to sam izričito naveo u postu
marcellus wrote:Speare Shaker wrote:Oh_Femder wrote:
a ne, ne. Govorim o njemačkoj kulturi i talijanskoj kulturi i danas. Odijevanja, hrane, života, svega. Talijani su po meni i dalje daleko ispred Nijemaca. Nijemci tradicionalno oblače stvari od kojih bole oči, smisao za estetiku i kombiniranje boja im je... neću reć, hrane se uglavnom da ne bi bili gladni i osim kobasica ne postoji hrana koju su u stanju složit kako treba, Italija je što se tiče kulture nešto posve drugo...
Pa drugo su, ali je li to drugo bolje ili lošije, o tome bi se dalo raspravljati.
No, da je smisao za estetiku kod Talijana danas pa i posljednjih desetljeća puno više izražen nego kod Nijemaca, o tome nema spora.
Talijani su na kraju krajeva posljednjih desetljeća praktiči živjeli od svojeg umjeća oblikovanja lijepog ali i racionalnog dizajna koji je itekako dobro prolazio na tržištima u svijetu i nitko im u tome nije mogao konkurirati, a pogotovo ne Nijemci koji ipak imaju neke druge kvalitete (znaju napraviti dobre strojeve i ... hm da, to je manje više sve, uz radnu efikasnost i vosoku produktivnost).
No, svejedno i dalje ostajem na stajalištu da si u ovim slučaju popljuvao Nijemce i previše nahvalio Talijane iz dnevno političkih razloga, što je čisto načelno potpuno pogrešno. I to iz razloga jer smatraš ovo svođenje EU na njemačku prćiju potpuno pogrešnim pravcem u kojem se kreće praktički cijela Europa, a sa time ću se i ja složiti.
Guest- Guest
aben wrote:uglovnomu, jebeš njemačku kulturu i umjetnost oblik-prati-funkciju,
jebeni roboti.
Pragmatizam u dizajnu ima svojih vrijednosti, druga je priča što baš i ne dodaje neko veselje čovjeku kod upotrebe takvih predmeta.
Pogledaj primjer bauhausa, koji je nastao baš u Njemačkoj i koji itekako ima svojih vrijednosti, doduše, u puno većoj mjeri uporabnih, a ne estetskih.
Guest- Guest
Ako se pojebu Italija i Njemačka između sebe, ode EU u 3pm kao i 1943. :)
Guest- Guest
kofein wrote:Ako se pojebu Italija i Njemačka između sebe, ode EU u 3pm kao i 1943. :)
Ne nužno, makar bi opasnost od raspada tada bila jako velika. Italija ipak nije Grčka. Ali nekako ipak mislim da bi u tom slučaju prije došlo do neke reforme EU da bi se barem ublažio pritisak na nove exite koji ipak nikome ne odgovaraju, a pogotovo ne Njemačkoj kojoj najviše odgovara EU kakva je sada.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:marcellus wrote:Speare Shaker wrote:Oh_Femder wrote:
Pa drugo su, ali je li to drugo bolje ili lošije, o tome bi se dalo raspravljati.
No, da je smisao za estetiku kod Talijana danas pa i posljednjih desetljeća puno više izražen nego kod Nijemaca, o tome nema spora.
Talijani su na kraju krajeva posljednjih desetljeća praktiči živjeli od svojeg umjeća oblikovanja lijepog ali i racionalnog dizajna koji je itekako dobro prolazio na tržištima u svijetu i nitko im u tome nije mogao konkurirati, a pogotovo ne Nijemci koji ipak imaju neke druge kvalitete (znaju napraviti dobre strojeve i ... hm da, to je manje više sve, uz radnu efikasnost i vosoku produktivnost).
No, svejedno i dalje ostajem na stajalištu da si u ovim slučaju popljuvao Nijemce i previše nahvalio Talijane iz dnevno političkih razloga, što je čisto načelno potpuno pogrešno. I to iz razloga jer smatraš ovo svođenje EU na njemačku prćiju potpuno pogrešnim pravcem u kojem se kreće praktički cijela Europa, a sa time ću se i ja složiti.
ne nego sam osjetljiv na lijepo i ružno, oduvijek mi je njemačka estetika bila grozomorna makar su se popravili puno zadnje vrijeme.
doduše i italija je u dolomitima na granici švicarske sličnija njemačkom grozomornom švarcvald klinika kiču nego predivnoj toskani...
usput, italija u gradovima danas propada. Ljudi se više ne trude oblačiti se, hodaju u nekakvoj očajnoj odjeći nedostojnoj talijana, voze japanske aute umjesto bijesnih makina, i čak više ne znaju ni voziti nego voze po ograničenju i uglavnom loše, dakle italija s te strane evidentno propada, germanizira se ali zapravo gubi svoje pravo ja i tone.
Bavarska je isto lijepa u svojim dijelovima, Minhen nije loš, ali sjever njemačke božetesačuvaj
Možda to ne bi ni bila najgora opcija.kofein wrote:Ako se pojebu Italija i Njemačka između sebe, ode EU u 3pm kao i 1943. :)
Ovako kako sad stvari stoje i u kom smjeru idu nije dobro.
Speare Shaker wrote:aben wrote:uglovnomu, jebeš njemačku kulturu i umjetnost oblik-prati-funkciju,
jebeni roboti.
Pragmatizam u dizajnu ima svojih vrijednosti, druga je priča što baš i ne dodaje neko veselje čovjeku kod upotrebe takvih predmeta.
Pogledaj primjer bauhausa, koji je nastao baš u Njemačkoj i koji itekako ima svojih vrijednosti, doduše, u puno većoj mjeri uporabnih, a ne estetskih.
audi se dosta danas fura na bauhaus dizajn
inače bauhaus cijenim, ono što su radili, ali to je više intelektualna a manje emocionalna stvar
ali kad smo kod kulture, hrana u italiji i njemačkoj je apsolutno neusporediva...
Speare Shaker wrote:kofein wrote:Ako se pojebu Italija i Njemačka između sebe, ode EU u 3pm kao i 1943. :)
Ne nužno, makar bi opasnost od raspada tada bila jako velika. Italija ipak nije Grčka. Ali nekako ipak mislim da bi u tom slučaju prije došlo do neke reforme EU da bi se barem ublažio pritisak na nove exite koji ipak nikome ne odgovaraju, a pogotovo ne Njemačkoj kojoj najviše odgovara EU kakva je sada.
Gle, imaš utjecaje i s istoka i sa zapada koji ne pridonose stabilnosti EU, te s juga u vidu novih stanovnika tog našeg krhkog kontinenta.
U konkretnom slučaju, Talijani će narednom politikom omekšati prema Putinu, na užas snažnih Putinofoba.
Na koncu EU će biti kuja za jebanje, kad završi ovo samojebanje. Dugoročno mi sve izgleda loše.
Guest- Guest
danni1 wrote:Možda to ne bi ni bila najgora opcija.kofein wrote:Ako se pojebu Italija i Njemačka između sebe, ode EU u 3pm kao i 1943. :)
Ovako kako sad stvari stoje i u kom smjeru idu nije dobro.
Kakvi smo, sigurno izabiremo no-win situaciju.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:aben wrote:uglovnomu, jebeš njemačku kulturu i umjetnost oblik-prati-funkciju,
jebeni roboti.
svakomu svoje,
to je nešto ča socijalisti ne moru razumiti, ne moru pa ne moru.
2014-04-16
E moj socijalistu, ako je svakom svoje, vrati onda internet i natrag na dimne signale i arlaukanje s brda na brdo ;Paben wrote:svakomu svoje,Speare Shaker wrote:Pragmatizam u dizajnu ima svojih vrijednosti, druga je priča što baš i ne dodaje neko veselje čovjeku kod upotrebe takvih predmeta.aben wrote:uglovnomu, jebeš njemačku kulturu i umjetnost oblik-prati-funkciju,
jebeni roboti.
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
ne razuminOh_Femder wrote:E moj socijalistu, ako je svakom svoje, vrati onda internet i natrag na dimne signale i arlaukanje s brda na brdo ;Paben wrote:svakomu svoje,Speare Shaker wrote:Pragmatizam u dizajnu ima svojih vrijednosti, druga je priča što baš i ne dodaje neko veselje čovjeku kod upotrebe takvih predmeta.aben wrote:uglovnomu, jebeš njemačku kulturu i umjetnost oblik-prati-funkciju,
jebeni roboti.
2014-04-16
avanti populist
2014-04-19
Page 3 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Crknite jalnuški diletanti
» Cacic:Mostovci su diletanti koji nanose stetu Hrvatskoj,Plenkovic nije Karamarko
» Cacic:Mostovci su diletanti koji nanose stetu Hrvatskoj,Plenkovic nije Karamarko
Page 3 of 8