ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Narod odlučuje:Imamo referendum

Page 6 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

Go down

Narod odlučuje:Imamo referendum - Page 6 Empty Re: Narod odlučuje:Imamo referendum

Post by vuksadinare 30/5/2018, 15:54

Speare Shaker wrote:
vuksadinare wrote:
Speare Shaker wrote:
vuksadinare wrote:
i matija gubec je mogao zbrsati u sloveniju,austriju i dalje ali nije..

Matija Gubec vjerojatno nije ni postojao kao realna osoba nego je taj lik preuzet iz mađarske mitologije.
postojao ili ne..ili nije ppod pravim imenom ali pobjegao nije..

U mitu koji je skrojen o njemu nije. Ali to je samo mit, realnih dokaza o njegovom postojanju kao povijesne osobe ipak nema pa nema.
tebi nema nista jebote..ti si isto vudren u glavu filozofski..

vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Narod odlučuje:Imamo referendum - Page 6 Empty Re: Narod odlučuje:Imamo referendum

Post by Guest 30/5/2018, 15:56

vuksadinare wrote:
Speare Shaker wrote:
vuksadinare wrote:
Speare Shaker wrote:
vuksadinare wrote:
i matija gubec je mogao zbrsati u sloveniju,austriju i dalje ali nije..

Matija Gubec vjerojatno nije ni postojao kao realna osoba nego je taj lik preuzet iz mađarske mitologije.

U mitu koji je skrojen o njemu nije. Ali to je samo mit, realnih dokaza o njegovom postojanju kao povijesne osobe ipak nema pa nema.

Nije to kod mene, takva su promišljanja povijesne znanosti u Hrvata i to je već dobro poznato. Očito nisi gledao čak i samo onu sjajnu emisiju Roberta Knjaza o Matiji Gupcu jedne nedjelje navečer na HTV1 gdje je iznio i te pretpostavke hrvatske mainstream povijesne znanosti.

Last edited by Speare Shaker on 30/5/2018, 15:57; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare 30/5/2018, 15:57

Speare Shaker wrote:
vuksadinare wrote:
Speare Shaker wrote:
vuksadinare wrote:
Speare Shaker wrote:

Nije to kod mene, takva su promišljanja povijesne znanosti u u Hrvata. Očito nisi gledao onu sjajnu emisiju Roberta Knjaza o Matiji Gupcu jedne nedjelje navečer na HTV1 gdje je iznio i te pretpostavke hrvatske mainstream povijesne znanosti.
..ma da knjaz mi ej mjerilo jebote.. :) ..lik za kojeg ne zans kad se zajebava kad je ozbiljan...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 30/5/2018, 16:02

meni ej dosta filozofirnaj tipa 'jaja ovo jaja ono'..pravo pitanje je imas li dolje jaja
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 30/5/2018, 16:02

vuksadinare wrote:
Speare Shaker wrote:
vuksadinare wrote:
Speare Shaker wrote:
vuksadinare wrote:

Nije to kod mene, takva su promišljanja povijesne znanosti u u Hrvata. Očito nisi gledao onu sjajnu emisiju Roberta Knjaza o Matiji Gupcu jedne nedjelje navečer na HTV1 gdje je iznio i te pretpostavke hrvatske mainstream povijesne znanosti.
..ma da knjaz mi ej mjerilo jebote.. :) ..lik za kojeg ne zans kad se zajebava kad je ozbiljan...

Kao prvo, on je uvijek ozbiljan, čak i kada izgleda da se samo zeza.
Kao drugo, on uvijek pusti ljude od struke da iznesu hard fact argumente, a on samo koristi emisiju kao medij da baš oni progovore o nekoj temi. On sam se uopće ne petlja u to koliko su takvi njihovi argumenti opravdani ili ne. Čovjek jednostavno zna svoj posao.
Osim toga, to je stara priča iz hrvatske historiografije, jer je dobro poznato kada je nastao mit o Seljačkoj buni i bitci kod Stubice iz 1573. godine skupa sa onim o Matiji Gupcu i tko ga je napravio i iz kojih razloga.
Hrvatskoj historiografiji nije nikakav poseban problem odvojiti mit od realnih dokaza, ali problem je u tome što to politici nikako ne uspjeva. U različitim periodima hrvatske povijesti, taj mit su podupirale različite snage svaka iz svojih specifičnih interesa i razloga.

Last edited by Speare Shaker on 30/5/2018, 16:03; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by debotoijusto 30/5/2018, 16:03

cestitam , velik je to posao
sad jos tehnikalije , pregled potpisa i ustavno misljenje pa konzumacija novih pravila igre

Last edited by debotoijusto on 30/5/2018, 16:05; edited 1 time in total (Reason for editing : moram se bacit u investiciju , trebam novu tipkovnicu)
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest 30/5/2018, 16:07

vuksadinare wrote:meni ej dosta filozofirnaj tipa 'jaja ovo jaja ono'..pravo pitanje je imas li dolje jaja

Kontam. Ti si za onaj naprijed braći tifusari, preko vode do slobode pristup.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare 30/5/2018, 16:17

Speare Shaker wrote:
vuksadinare wrote:meni ej dosta filozofirnaj tipa 'jaja ovo jaja ono'..pravo pitanje je imas li dolje jaja

taj je i jedini pravi put..sto je onomad u nekom filmu netko rekao..'samo borbom i mozemo pobjediti'
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 30/5/2018, 16:19

Generali se nebave politikom 

Prije nekih godinu i pol dana pročitao sam tekst da cijela EU ima osam zastupnika manjina koliko i Hrvatska 

Ovo šta sad gledate je samo posljedica moje odluke

SVE IH ELIMINIRAJTE
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 30/5/2018, 16:43

Jandroković je danas stao uz premijera Pupy mu je odavno oduzeo vlast

Jedini način da Vaso preživi je ovaj referendum u kojem Plenkovic ostaje do kraja mandata natječe se za drugi ali nema 

PUPYA
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 30/5/2018, 19:41

vuksadinare wrote:
Speare Shaker wrote:

taj je i jedini pravi put..

Blago tebi. Ti si sretan čovjek.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 30/5/2018, 20:54

ozdravija sam odmah kad sam vidio da su obe peticije prošle.:)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 6 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

Back to top

- Similar topics