Trebamo se baviti poljoprivedom.. tamo ćemo se svi zaposliti dok u Japanu
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Trebamo se baviti poljoprivedom.. tamo ćemo se svi zaposliti dok u Japanu
prckov wrote:naravno, preporucam ti onaj hamburger sto su napravili od govanceta, prijatnoneoliberalni_placenik wrote:Inače pošto su Japanci u pitanju mislim da će ovo biti dobra kvaliteta i okus.
:D japanci su u kurcu ne dao bog nikom takvog života
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
neoliberalni_placenik wrote:
kada je poljopriveda glavna baza, onda dalmacija nije perspektivna..
Ne slažem se baš, ovdje kod nas u sjevernoj dalmaciji cvjeta povrtlarstvo.
2015-08-06
U japanu je zbog visoke gustoće naseljenosti, plodnog tla malo, i tržišnom logikom, hrana je tamo jebeno skupa.
ovo će se isplatiti u japanu.
kod nas baš i ne
ovo će se isplatiti u japanu.
kod nas baš i ne
Guest- Guest
Nije samo navodnjavanje, zemlja je čudna. Padne kiša, upeče sunce i zemlja je tvrda ko cigla. Prekopaš, usitniš, opet padne kiša, upeče sunce i opet imaš ciglu.epikur37 wrote:Za lisnato povrće ok ali za plodasto teže, treba navodnjavanje.
Guest- Guest
na hvaru raste krompir, paradajiz, grozde, rastika, nar, badem, maslina, smokva
2014-04-19
ostrakon wrote:Nije samo navodnjavanje, zemlja je čudna. Padne kiša, upeče sunce i zemlja je tvrda ko cigla. Prekopaš, usitniš, opet padne kiša, upeče sunce i opet imaš ciglu.epikur37 wrote:Za lisnato povrće ok ali za plodasto teže, treba navodnjavanje.
ae...
2015-08-06
Ovo oko Sukošana, Turnja, Sv. Filip i Jakov pa sve dolje do Draga, dakle bazen oko jezera Vrana...je kalifornija.
Ekstra povrće i to sve se bolje i više proizvodi još ćemo u Slavoniju izvoziti :D
Ekstra povrće i to sve se bolje i više proizvodi još ćemo u Slavoniju izvoziti :D
2015-08-06
kupina, oskorusa, visnja, tresnja, murva (dud),prckov wrote:na hvaru raste krompir, paradajiz, grozde, rastika, nar, badem, maslina, smokva
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
nije isplativo, i nema zarade u maloj proizvodnjiprckov wrote:
hrana koja se ne proizvodi za masovnu uporabu je najbolja, bila ona socijalisticka il kapitalisticka, simple
ako se netko hoće baviti poljoprivredom, mora ići na veliko,
ulaganja su velika, a marže u poljoprivredi male, jedini način da se pokriju troškovi i zaradi je velik volumen
Guest- Guest
Ravni Kotari imaju izuzetno plodnu zemlju isto...i idealnu klimu...svo voće i povrće se može uzgajati i uzgaja se bez ikakavih problema...sad boduli baš i nemaju nešto zemlje, ali je zato u zaleđu ima u izobilju za sve povrtne kulture osim za žitarice...hrana s ovih prostora po meni ima odličan okus i kvalitetu u usporedbi s bilo kojom uvoznom...pa čak i prerađevine...samo treba više raditi na brendiranju i pozicioniranju na tržištu...
Last edited by jasambrend on 9/10/2015, 00:36; edited 1 time in total (Reason for editing : n)
darth_vader-
2014-04-17
svjestan sam ja toga, samo kazem da jos uvjek ako hoces hranu da ima ukus kao sto treba da ima onda sto u siromasniju zemlju di nema mas proizvodnje hrne odes, to je hrana ukusnija. Mlijeko je mlijeko, jaja su jaja, piletina je piletina, teletina je teletina itd. ko mora jest smece koje ovi masovno proizvode nek jede. Ja sam se te hrane nakuso, nemozes postena rucka napravitostrakon wrote:nije isplativo, i nema zarade u maloj proizvodnjiprckov wrote:
hrana koja se ne proizvodi za masovnu uporabu je najbolja, bila ona socijalisticka il kapitalisticka, simple
ako se netko hoće baviti poljoprivredom, mora ići na veliko,
ulaganja su velika, a marže u poljoprivredi male, jedini način da se pokriju troškovi i zaradi je velik volumen
2014-04-19
Veli meni prijateljica živi u Londonu, kaže kod nas je pile s ražnja na ulici čitavo 7 kuna.
Rekoh sve 5 :D
2015-08-06
ja uzeo teletinu i tanko izrezo i malo prebacio na tavi....reko...evoga malo ko i mirise, bacio kroz prozor leti ko frizbi. Isto sam uradio i sa zeninom prvom pogacom sto je napravila kad smo se uzeli, tad smo stanovali na petom katu
2014-04-19
prije 5 godina ja sam u makarskoj u konzumu uzimao peceno pile i bilo ukusno, danas ista prodavnica i to pile malo kao smrduka i nije bas....moras nekim zacinom sakrit vonj. Otiso u BiH kupio pile pravo ukusno i ne vonjaepikur37 wrote:Veli meni prijateljica živi u Londonu, kaže kod nas je pile s ražnja na ulici čitavo 7 kuna.
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
prckov wrote:ja uzeo teletinu i tanko izrezo i malo prebacio na tavi....reko...evoga malo ko i mirise, bacio kroz prozor leti ko frizbi. Isto sam uradio i sa zeninom prvom pogacom sto je napravila kad smo se uzeli, tad smo stanovali na petom katu
Ja sam kupio neku janjetinu bila s ražnja kao 100 kn, novi zeland pička materina....to nema veze ne s janjetinom nego s mesom nema veze.
globalno tržište, mae
2015-08-06
prckov wrote:prije 5 godina ja sam u makarskoj u konzumu uzimao peceno pile i bilo ukusno, danas ista prodavnica i to pile malo kao smrduka i nije bas....moras nekim zacinom sakrit vonj. Otiso u BiH kupio pile pravo ukusno i ne vonjaepikur37 wrote:Veli meni prijateljica živi u Londonu, kaže kod nas je pile s ražnja na ulici čitavo 7 kuna.
Konzum je zlo, cijenom i kvalitetom.
2015-08-06
australijsko je jos gore, ma sva hrana im uzas. Jadni ljudiepikur37 wrote:prckov wrote:ja uzeo teletinu i tanko izrezo i malo prebacio na tavi....reko...evoga malo ko i mirise, bacio kroz prozor leti ko frizbi. Isto sam uradio i sa zeninom prvom pogacom sto je napravila kad smo se uzeli, tad smo stanovali na petom katu
Ja sam kupio neku janjetinu bila s ražnja kao 100 kn, novi zeland pička materina....to nema veze ne s janjetinom nego s mesom nema veze.
globalno tržište, mae
2014-04-19
nisu sve ovce iste, tj. neke sorte nemaju ukusno mesoepikur37 wrote:
globalno tržište, mae
Guest- Guest
jesi tukao čekićem da omekša? mislim da teletinu moraš maloprckov wrote:ja uzeo teletinu i tanko izrezo i malo prebacio na tavi....reko...evoga malo ko i mirise, bacio kroz prozor leti ko frizbi.
Guest- Guest
ostrakon wrote:jesi tukao čekićem da omekša? mislim da teletinu moraš maloprckov wrote:ja uzeo teletinu i tanko izrezo i malo prebacio na tavi....reko...evoga malo ko i mirise, bacio kroz prozor leti ko frizbi.
Teletinu tući, taman posla...junetina da
U Hrvatskoj ima dobrog mesa i dobrih mesnica...trebate u svom mjestu naći pouzdane i onda ste mirni.
Lukin u Zadru i moj mesar Ante prva liga.
Doduše za svježe meso...za kobase nisu meštri :)
Suho meso donosi jedan Slavonac svakih 15 dana na pijacu..odlično je.
Ali suhog imam i svog.
2015-08-06
Prava teletina je toliko mekana da je skoro dojenčad može jesti...biće ti junetinu uvaljivalo do sada...ostrakon wrote:jesi tukao čekićem da omekša? mislim da teletinu moraš maloprckov wrote:ja uzeo teletinu i tanko izrezo i malo prebacio na tavi....reko...evoga malo ko i mirise, bacio kroz prozor leti ko frizbi.
darth_vader-
2014-04-17
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» NIKAD, ako osvojimo vlast, nećemo dopustiti gašenje Rafinerije nafte u Sisku, to javno obećajemo. U protivnom, prestat ćemo se baviti politikom
» Plaća od 2500 eura vas tamo zarobi i nemate života. Ta plaća je, uz sve troškove tamo, bezvrijedna
» Aplauz za Trumpa u Varšavi: 'Suočit ćemo se s terorizmom i pobijedit ćemo'
» Petrov: Za četiri dana ćemo otkriti jamstva koja ćemo tražiti od drugih stranaka
» Duhacekova 'misao':Mi homici cemo opstati a vi homofobi,nazadnjaci,desnicari ce te izumrijeti i mi cemo vam se onda smijati na grobu'
» Plaća od 2500 eura vas tamo zarobi i nemate života. Ta plaća je, uz sve troškove tamo, bezvrijedna
» Aplauz za Trumpa u Varšavi: 'Suočit ćemo se s terorizmom i pobijedit ćemo'
» Petrov: Za četiri dana ćemo otkriti jamstva koja ćemo tražiti od drugih stranaka
» Duhacekova 'misao':Mi homici cemo opstati a vi homofobi,nazadnjaci,desnicari ce te izumrijeti i mi cemo vam se onda smijati na grobu'
Page 2 of 4