Trebamo se baviti poljoprivedom.. tamo ćemo se svi zaposliti dok u Japanu
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Trebamo se baviti poljoprivedom.. tamo ćemo se svi zaposliti dok u Japanu
http://www.bug.hr/vijesti/vise-nece-biti-seljaka-prva-potpuno-automatizira/147144.aspx
potpuno automatizirana farma povrća... nema seljaka, nema niti zemlje.. ima vjerojatno jedan IT inžinjer koji kontrolira proces proizvodnje i to je to.
pa mi nije jasno zašto se ekipa čudi što u razvijenim zemljama 60-70% bdpa i radne snage radi u uslužnom sektoru.
u proizvodnji hrane u USA radi oko 1% ljudi a naprave hrane za 1milijardu ljudi. Sa ovakvom tehnologijom još manje će ljudi raditi u proizvodnji hrane.
U Kini , zanimljivo, gotovo nevjerojatno - danas manje ljudi u Kini radi u industriji nego prije 20godina.
potpuno automatizirana farma povrća... nema seljaka, nema niti zemlje.. ima vjerojatno jedan IT inžinjer koji kontrolira proces proizvodnje i to je to.
pa mi nije jasno zašto se ekipa čudi što u razvijenim zemljama 60-70% bdpa i radne snage radi u uslužnom sektoru.
u proizvodnji hrane u USA radi oko 1% ljudi a naprave hrane za 1milijardu ljudi. Sa ovakvom tehnologijom još manje će ljudi raditi u proizvodnji hrane.
U Kini , zanimljivo, gotovo nevjerojatno - danas manje ljudi u Kini radi u industriji nego prije 20godina.
Guest- Guest
Re: Trebamo se baviti poljoprivedom.. tamo ćemo se svi zaposliti dok u Japanu
Baš supač....salata iz 3D printera...kladim se da je neponovljivog okusa...
darth_vader-
2014-04-17
nekoć davno u jednom selu kad se pojavio prvi kombajn i za jedan dan požeo ono što su seljaci inače želi mjesec dana, skupili se ljudi pa zapalili i razvalili kombajn
jer im uzima kruh od usta, svi koji su do jučer želi kao najamni radnici preko noći ostali su bez posla
jer im uzima kruh od usta, svi koji su do jučer želi kao najamni radnici preko noći ostali su bez posla
Guest- Guest
Zbog ovakvih sranja, prvi sljedeći korak mi je svoj komad poljoprivrednog terena, a već sam ga nanjušio :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
pazi da ne kupiš zemlju koja je za maslinu i vinovu lozu, pa na njoj onda sadiš krumpir i paprikuepikur37 wrote:Zbog ovakvih sranja, prvi sljedeći korak mi je svoj komad poljoprivrednog terena, a već sam ga nanjušio :)
Guest- Guest
nek mu to mama jede
2014-04-19
ostrakon wrote:pazi da ne kupiš zemlju koja je za maslinu i vinovu lozu, pa na njoj onda sadiš krumpir i paprikuepikur37 wrote:Zbog ovakvih sranja, prvi sljedeći korak mi je svoj komad poljoprivrednog terena, a već sam ga nanjušio :)
Našao sam na Pašmanu, prvi red uz more. Poljoprivredno, napravit ću malu konobicu, učiniti zemlju plodnom, malo povrća u pozadini ispred masline.
Kaj znam.
2015-08-06
imam iskustva sa tom hranom sto je 1% obraduje za ostatak pucanstva, fala im i najebem im se mamice
2014-04-19
prckov wrote:imam iskustva sa tom hranom sto je 1% obraduje za ostatak pucanstva, fala im i najebem im se mamice
U ostalom, hrana je nešto posebno, uzgoj biljaka, kontakt s prirodom, ljudska ruka...apsolutno nezamjenjivo.
Svatko tko može najbolje da sam sebi uzgaja.
2015-08-06
prckov wrote:imam iskustva sa tom hranom sto je 1% obraduje za ostatak pucanstva, fala im i najebem im se mamice
zato imaš i kapitalizam i tržište, a ne socijalizam gdje država ti naređuje kao u SSSRu da moraš jesti ovo
biraš sam što ćeš jesti..
hoćeš li platiti 2kn kg ovu salatu iz epruvete, ili 10kg klasičnu šemu uzgoja domaću koja je tretirana sa teškom kemijom i zagnjojena iz septičke jame, ili ćeš sam uzgojiti svoju.. kapitalizam je pa biraj.
fala kurcu nismo u socijalizmu, pa da ti država naređuje što moraš jesti, a ako pokušaš sam uzgojiti nešto proglase te da uništavaš revoluciju i streljaju te(sssr i socijalistička yuga u početku)..
tako da nema frke
Guest- Guest
Inače pošto su Japanci u pitanju mislim da će ovo biti dobra kvaliteta i okus.
Guest- Guest
Kakvo je tlo na Pašmanu?epikur37 wrote:Našao sam na Pašmanu, prvi red uz more. Poljoprivredno, napravit ću malu konobicu, učiniti zemlju plodnom, malo povrća u pozadini ispred masline.ostrakon wrote:pazi da ne kupiš zemlju koja je za maslinu i vinovu lozu, pa na njoj onda sadiš krumpir i paprikuepikur37 wrote:Zbog ovakvih sranja, prvi sljedeći korak mi je svoj komad poljoprivrednog terena, a već sam ga nanjušio :)
Kaj znam.
Znam ljudi koji su se doselili tako na obalu, pa se čude zašto zemlja ne rađa kao u Slavoniji.
Ako hoćeš argume, lozu, maslinu, to može, i malo blitve, ali povrće da će ti rast to nisam siguran.
Guest- Guest
najčešći izvor zaraze oblićima, dobiješ gliste od te "domaće" salate samo takneoliberalni_placenik wrote:
ili 10kg klasičnu šemu uzgoja domaću koja je tretirana sa teškom kemijom i zagnjojena iz septičke jame
Guest- Guest
hrana koja se ne proizvodi za masovnu uporabu je najbolja, bila ona socijalisticka il kapitalisticka, simpleneoliberalni_placenik wrote:prckov wrote:imam iskustva sa tom hranom sto je 1% obraduje za ostatak pucanstva, fala im i najebem im se mamice
zato imaš i kapitalizam i tržište, a ne socijalizam gdje država ti naređuje kao u SSSRu da moraš jesti ovo
biraš sam što ćeš jesti..
hoćeš li platiti 2kn kg ovu salatu iz epruvete, ili 10kg klasičnu šemu uzgoja domaću koja je tretirana sa teškom kemijom i zagnjojena iz septičke jame, ili ćeš sam uzgojiti svoju.. kapitalizam je pa biraj.
fala kurcu nismo u socijalizmu, pa da ti država naređuje što moraš jesti, a ako pokušaš sam uzgojiti nešto proglase te da uništavaš revoluciju i streljaju te(sssr i socijalistička yuga u početku)..
tako da nema frke
2014-04-19
ostrakon wrote:Kakvo je tlo na Pašmanu?epikur37 wrote:Našao sam na Pašmanu, prvi red uz more. Poljoprivredno, napravit ću malu konobicu, učiniti zemlju plodnom, malo povrća u pozadini ispred masline.ostrakon wrote:pazi da ne kupiš zemlju koja je za maslinu i vinovu lozu, pa na njoj onda sadiš krumpir i paprikuepikur37 wrote:Zbog ovakvih sranja, prvi sljedeći korak mi je svoj komad poljoprivrednog terena, a već sam ga nanjušio :)
Kaj znam.
Znam ljudi koji su se doselili tako na obalu, pa se čude zašto zemlja ne rađa kao u Slavoniji.
Ako hoćeš argume, lozu, maslinu, to može, i malo blitve, ali povrće da će ti rast to nisam siguran.
Pa tako kao što kažeš, ići će maslina, agrumi, blitva i nešto salate. Za lisnato povrće ok ali za plodasto teže, treba navodnjavanje.
No to mi nije na dohvat na lokaciji, to bih mogao oko kuće.
2015-08-06
ostrakon wrote:Kakvo je tlo na Pašmanu?epikur37 wrote:Našao sam na Pašmanu, prvi red uz more. Poljoprivredno, napravit ću malu konobicu, učiniti zemlju plodnom, malo povrća u pozadini ispred masline.ostrakon wrote:pazi da ne kupiš zemlju koja je za maslinu i vinovu lozu, pa na njoj onda sadiš krumpir i paprikuepikur37 wrote:Zbog ovakvih sranja, prvi sljedeći korak mi je svoj komad poljoprivrednog terena, a već sam ga nanjušio :)
Kaj znam.
a nisu bez veze ljudi iz dalmacije stoljećima masovno iseljavaju, kako u slavoniju tako i preko svijeta u druge krajeve..
kada je poljopriveda glavna baza, onda dalmacija nije perspektivna..
međutim dalmacija je prespektivna za neke druge šeme.. lavandu, ili ono smilje.. neznam kakvo je ove godine bilo sa smiljem prošle godine je bila šema non stop u novinama, znam da su ove godine već privatnici dosta uložili, posadili , neki po tisueće kvadrata i investirali stotine tisuća kuna
Guest- Guest
naravno, preporucam ti onaj hamburger sto su napravili od govanceta, prijatnoneoliberalni_placenik wrote:Inače pošto su Japanci u pitanju mislim da će ovo biti dobra kvaliteta i okus.
2014-04-19
Salata može ovako, ali bez sunca ne možeš uzgajati biljke koje sintetiziraju šećere i ulja, njima treba puno više energije.neoliberalni_placenik wrote:Inače pošto su Japanci u pitanju mislim da će ovo biti dobra kvaliteta i okus.
Guest- Guest
prckov wrote:naravno, preporucam ti onaj hamburger sto su napravili od govanceta, prijatnoneoliberalni_placenik wrote:Inače pošto su Japanci u pitanju mislim da će ovo biti dobra kvaliteta i okus.
:D japanci su u kurcu ne dao bog nikom takvog života
2015-08-06
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» NIKAD, ako osvojimo vlast, nećemo dopustiti gašenje Rafinerije nafte u Sisku, to javno obećajemo. U protivnom, prestat ćemo se baviti politikom
» Plaća od 2500 eura vas tamo zarobi i nemate života. Ta plaća je, uz sve troškove tamo, bezvrijedna
» Aplauz za Trumpa u Varšavi: 'Suočit ćemo se s terorizmom i pobijedit ćemo'
» Petrov: Za četiri dana ćemo otkriti jamstva koja ćemo tražiti od drugih stranaka
» Duhacekova 'misao':Mi homici cemo opstati a vi homofobi,nazadnjaci,desnicari ce te izumrijeti i mi cemo vam se onda smijati na grobu'
» Plaća od 2500 eura vas tamo zarobi i nemate života. Ta plaća je, uz sve troškove tamo, bezvrijedna
» Aplauz za Trumpa u Varšavi: 'Suočit ćemo se s terorizmom i pobijedit ćemo'
» Petrov: Za četiri dana ćemo otkriti jamstva koja ćemo tražiti od drugih stranaka
» Duhacekova 'misao':Mi homici cemo opstati a vi homofobi,nazadnjaci,desnicari ce te izumrijeti i mi cemo vam se onda smijati na grobu'
Page 1 of 4