ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kolinda poručila građanima da bi trebali volontirati: "To izvlači ono najbolje u nama"

Page 4 of 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Go down

Kolinda poručila građanima da bi trebali volontirati: "To izvlači ono najbolje u nama" - Page 4 Empty Re: Kolinda poručila građanima da bi trebali volontirati: "To izvlači ono najbolje u nama"

Post by Guest 5/5/2018, 13:10

slidingdoorsoperator wrote:
kofein wrote:
kofein wrote:Ovo što pišete za pseće azile je  hipstersko preseravanje doista, pored svih ljudskih potreba.

Zbrinjavanje pasa lutalica također spada u ljudske potrebe.

To treba regulirati država, novcem, tehničkim i stručnim kapacitetima, a ne grupa drkadžija "volontera" dok im je to zanimljivo.

Na žalost, u ovakvim se područjima obično pokaže kako su "profesionalci" u pravilu veće drkadžije od volontera.

Kažem tko bi to trebao financirati i obavljati, a ne koliko je kvalitetno.     To "pravilo" o kojemu pišeš je idealistička pozicija.

Guest
Guest

Back to top Go down

Kolinda poručila građanima da bi trebali volontirati: "To izvlači ono najbolje u nama" - Page 4 Empty Re: Kolinda poručila građanima da bi trebali volontirati: "To izvlači ono najbolje u nama"

neva wrote:
smanjiti poreze

hoćeš smanjenje poreza, i suficit u državnoj blagajni  :cro

vidi se da vam ne ide matematika, ni najobičnije zbrajanje i oduzimanje

glasali ste na izborima za smanjenje javnog duga, i suficit, tj. veće poreze

niste glasali za manje poreze, za rast duga, za rast deficita

:popcorn

trebate sad glasat za Živi zid i tiskanje para :hail
Guest
Guest

Back to top Go down

neva wrote:
IamOneofYou wrote:
neva wrote:
reformator Jokić wrote:ako ti država uzima oko +60% ukupne zarade, koji k  trebaš i dalje davati svoje pare i vrijeme i "volontirati" ili sam financirati nekoga.. ne , ne želim. ne želim da me netko debilizira
to je jasno, ali što onda učiniti? što su nam izbori, osim trpjeti neko stanje, čekati i ne dočekati? :/
smanjiti poreze, sve privatizirati i ostaviti svakome da se pobrine za svoje probleme i potrebe, ako hoće?

Sad će on sa velikim oduševljenjem reći DA!
Međutim, pri tome će uredno ignorirati činjenicu da tako ne funkcioniraju niti društva poput američkog u kojima je puno toga privatizirano, gotovo do maksimuma ili sasvim blizu i da se oni itekako na lokalnoj razini znaju oslanjati na volontiranje.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Kermit 5/5/2018, 13:14

kofein wrote:
kofein wrote:Ovo što pišete za pseće azile je  hipstersko preseravanje doista, pored svih ljudskih potreba.

To treba regulirati država, novcem, tehničkim i stručnim kapacitetima, a ne grupa drkadžija "volontera" dok im je to zanimljivo.
Ne laprdaj, država dovede čardakovce da kradu i igraju tetris a OS azil vode sjajni ljudi
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 5/5/2018, 13:14

kofein wrote:
kofein wrote:

Na žalost, u ovakvim se područjima obično pokaže kako su "profesionalci" u pravilu veće drkadžije od volontera.

Kažem tko bi to trebao financirati i obavljati, a ne koliko je kvalitetno.     To "pravilo" o kojemu pišeš je idealistička pozicija.

Neće to ići tako i na području financiranja jer azili za pse obično finkcioniraju tako da je novca uvijek premalo, a potrebe uvijek veće od onoga što se može pokriti postojećim novcem. Zato su donacije i volonteri nužda u tom području, jer drugačije jednostavno ne funkcionira.
To pravilo nije nikakva utopija niti čak obični idealizam nego upravo obrnuto, čista realnost.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 5/5/2018, 13:16

reformator Jokić wrote:
neva wrote:
reformator Jokić wrote:blesave su ti ideje, svjetonazor tvoj je blesav
ne ide ti metematika, ali si iz morala i pravednosti izvrsna
organizirala bi društvo na temelju suosjećanja, empatije, umjesto na materijalističkim temeljima suhoparnog računovodstva :popcorn
ma koješta, to nema veze sa suosjećanjem i moralom, to su neke tvoje fantazije i nerazumijevanje stvari, ja sam samo razumna, realna i praktična :D
i ne isključujem potrošnju iz ničega, niti je samoorganiziranje oko nekih stvari isključuje

i bez iskustva

razumna, realna i praktična u svijetu ideala

Moram priznati da mi nije jasno odakle uopće crpiš ovakve pomisli.

iz upisa s ove teme

zagovara volontiranje jer ima osjećaj da je to nešto dobro i moralno :popcorn
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 5/5/2018, 13:18

Kermit wrote:
kofein wrote:

Ne laprdaj, država dovede čardakovce da kradu i igraju tetris a OS azil vode sjajni ljudi

Belzebube jedi kiselo, tvoji sugrađani svakodnevno po Baranji izbacuju kućne ljubimce....pogotovo pred godišnje odmore.   Naravno, šinteraj je rješenje, koliko god se opirao.    Btw imam dva psa o kojima brinem.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 5/5/2018, 13:19

reformator Jokić wrote:
reformator Jokić wrote:
neva wrote:
reformator Jokić wrote:blesave su ti ideje, svjetonazor tvoj je blesav
ne ide ti metematika, ali si iz morala i pravednosti izvrsna
organizirala bi društvo na temelju suosjećanja, empatije, umjesto na materijalističkim temeljima suhoparnog računovodstva :popcorn
ma koješta, to nema veze sa suosjećanjem i moralom, to su neke tvoje fantazije i nerazumijevanje stvari, ja sam samo razumna, realna i praktična :D
i ne isključujem potrošnju iz ničega, niti je samoorganiziranje oko nekih stvari isključuje

i bez iskustva

Moram priznati da mi nije jasno odakle uopće crpiš ovakve pomisli.

iz upisa s ove teme

Ah da, sad mi je nešto jasnije.
I da, zapravo iz vlastitih intepretacija njenih upisa, a ne iz upisa samih.
I da, volontiranje evidnetno smatra čak ne toliko dobrim i moralnim koliko neophodnim za dobro funkcioniranje lokalnih zajednica, posebno na područjima gdje se država uvijek pokaže kao nekompetentna i neosjetljiva, ali prepustit ću njoj da o tome kaže zadnju.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by neva 5/5/2018, 13:20

reformator Jokić wrote:i bez iskustva
pa daj mi objasni kako sam to u svijetu ideala? ti imaš neku svoju fikciju, predrasudu prema meni i sve pogrešno tumačiš u skladu s njom
ne plaćamo li već poprilično sve moguće javne i privatne tvrtke i institucije, i svejedno se problemi i potrebe u zajednici ne rješavaju nego gomilaju ili se rješavaju jako sporo
pa onda, koje je tvoje rješenje? pusti načelne priče o potrošnji i štednji u kojima si u pravu... nego napiši kao bi ti to riješio, konkretno, realno i racionalno
ako ovo sad ne funkcionira dobro, to znači da trebamo još povećati, pojačati potrošnju na te stvari, podignuti poreze ili što..? :/
neva
neva

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest 5/5/2018, 13:21

Međutim, pri tome će uredno ignorirati činjenicu da tako ne funkcioniraju niti društva poput američkog u kojima je puno toga privatizirano, gotovo do maksimuma ili sasvim blizu i da se oni itekako na lokalnoj razini znaju oslanjati na volontiranje.

da, i u americi ima onih koji su protiv potrošnje

to je kao neki argument?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 5/5/2018, 13:21

kofein wrote:
Kermit wrote:
kofein wrote:

Belzebube jedi kiselo, tvoji sugrađani svakodnevno po Baranji izbacuju kućne ljubimce....pogotovo pred godišnje odmore.

I ne samo po Baranji i to je stvarno jako žalosna praksa. Ima ih koji psa prvo dovedu u red, obave cijepljenja, čišćenja od parazita, čipiranja, registracije itd. i onda njima ili njihovoj djeci tijekom vremena jednostavno dosade i ostave ih na cesti, na prvoj benzinskoj pumpi i sličnim mjestima.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 5/5/2018, 13:22

reformator Jokić wrote:

da, i u americi ima onih koji su protiv potrošnje

to je kao neki argument?

Mislim da se to nije odnosilo na tvoj upis nego Pinochetov, barem sam ja tako shvatio iz povijesti prethodnih citata.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 5/5/2018, 13:25

neva wrote:
reformator Jokić wrote:i bez iskustva
pa daj mi objasni kako sam to u svijetu ideala? ti imaš neku svoju fikciju, predrasudu prema meni i sve pogrešno tumačiš u skladu s njom
ne plaćamo li već poprilično sve moguće javne i privatne tvrtke i institucije, i svejedno se problemi i potrebe u zajednici ne rješavaju nego gomilaju ili se rješavaju jako sporo
pa onda, koje je tvoje rješenje? pusti načelne priče o potrošnji i štednji u kojima si u pravu... nego napiši kao bi ti to riješio, konkretno, realno i racionalno
ako ovo sad ne funkcionira dobro, to znači da trebamo još povećati, pojačati potrošnju na te stvari, podignuti poreze ili što..? :/

samo se o tome i radi, pozivate na volontiranje jer ne želite da se plaća određeni rad

nego nagrada umjesto novca treba biti nekakva moralna satisfakcija :^0
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by neva 5/5/2018, 13:30

reformator Jokić wrote:iz upisa s ove teme
to si naprosto izmislio, tvoja 'interpretacija', ne stavljaj mi svoje riječi u usta :D
jer nigdje nisam napisala ni pomislila da je dobro i moralno, nego da je u nekim stvarima korisno i u interesu zajednice
i to ne zbog štednje i isključivanja potrošnje, jer potrošnja nije isključena ni iz čega: ako se grupa ljudi skupi da bi samo npr. pokupila smeće s nekog zapuštenog mjesta, oni će sigurno nešto popiti, pojesti, potrošiti da bi došli do lokacije, iznajmiti prijevoznika za odvoz, nabaviti alatke i vreće za odlaganje.. a još će se uz to korisno družiti i povećavati koheziju zajednice :P
neva
neva

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest 5/5/2018, 13:36

neva wrote:
reformator Jokić wrote:iz upisa s ove teme
to si naprosto izmislio, tvoja 'interpretacija', ne stavljaj mi svoje riječi u usta :D
jer nigdje nisam napisala ni pomislila da je dobro i moralno, nego da je u nekim stvarima korisno i u interesu zajednice
i to ne zbog štednje i isključivanja potrošnje, jer potrošnja nije isključena ni iz čega: ako se grupa ljudi skupi da bi samo npr. pokupila smeće s nekog zapuštenog mjesta, oni će sigurno nešto popiti, pojesti, potrošiti da bi došli do lokacije, iznajmiti prijevoznika za odvoz, nabaviti alatke i vreće za odlaganje.. a još će se uz to korisno družiti i povećavati koheziju zajednice :P

tko ti stavlja riječi u usta?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by neva 5/5/2018, 13:40

reformator Jokić wrote:samo se o tome i radi, pozivate na volontiranje jer ne želite da se plaća određeni rad

nego nagrada umjesto novca treba biti nekakva moralna satisfakcija :^0
to je samo tvoja uspaničena i netočna pretpostavka, i ništa drugo :D
samoorganiziranje u zajednici zapravo bi prije predstavljalo duplu potrošnju, jer jednom platiš kroz porez, ali kad se to ne odradi kroz javni sektor, onda zajednica može odlučiti da joj je korisno ne čekati na javni sektor, nego će se organizirati i iznajmiti nekog privatno, tko će to odraditi.. i to je realno dupla potrošnja koju bi ti ustvari trebao podržati :P
neva
neva

2014-04-12

Back to top Go down

Post by neva 5/5/2018, 13:45

liberterijanisticist wrote:tko ti stavlja riječi u usta?
aww nisi primijetio smajlić.. kohezija je bila samo malo pikanja, crvena krpa za tebe, slatki si mi kad se malo nanerviraš B-)
neva
neva

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest 5/5/2018, 13:50

neva wrote:
liberterijanisticist wrote:tko ti stavlja riječi u usta?
aww nisi primijetio smajlić.. kohezija je bila samo malo pikanja, crvena krpa za tebe, slatki si mi kad se malo nanerviraš B-)

znači ne misliš da volontiranje povećava koheziju, nego suprotno?
pa je to bilo ironično...

jer unatoč smajliću, nekako mislim da to nije bilo ironično, nego tvoje stvarno uvjerenje, ti misliš da volontiranje povećava osjećaj zajedništva i da zato treba volontirati, iz moralnih razloga, umjesto da se plati radnicima da očiste smeće, pokose travu itd.

a smajlić je tek tako, ženske inače plaze jezik kad im je neugodno
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by neva 5/5/2018, 14:10

liberterijanisticist wrote:
neva wrote:smanjiti poreze
nevjerojatna je tvoja sposobnost da obično, hipotetičko pitanje interpetiraš i 'shvatiš' kao moju tvrdnju :D
zbilja ne razumijem tvoje motive za to, jer se slažem s tobom da je potrošnja generator ekonomije, a štednja degenerator
i zato u samoorganiziranju nigdje nisam isključila potrošnju, niti je motiv njezino smanjenje i štednja, kao što ti izmišljaš, nego jednostavno i praktično uklanjanje problema koji smeta ljudima u nekoj zajednici ili zadovoljavanje nekih zajedničkih potreba

ako ti pod tim pojmom zamišljaš nešto poput radnih akcija kopanja i rintanja iz bivšeg sistema, to nije ono što ja mislim pod tim pojmom
jer mislim samo na življi, aktivniji pristup ljudi samima sebi i rješavanju svojih potreba, koji može uključivati sve, od pritiska i prosvjeda, do iznajmljivanja potrebnih usluga
neva
neva

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest 5/5/2018, 14:16

neva wrote:
liberterijanisticist wrote:
neva wrote:smanjiti poreze
nevjerojatna je tvoja sposobnost da obično, hipotetičko pitanje interpetiraš i 'shvatiš' kao moju tvrdnju :D
zbilja ne razumijem tvoje motive za to, jer se slažem s tobom da je potrošnja generator ekonomije, a štednja degenerator
i zato u samoorganiziranju nigdje nisam isključila potrošnju, niti je motiv njezino smanjenje i štednja, kao što ti izmišljaš, nego jednostavno i praktično uklanjanje problema koji smeta ljudima u nekoj zajednici ili zadovoljavanje nekih zajedničkih potreba

ako ti pod tim pojmom zamišljaš nešto poput radnih akcija kopanja i rintanja iz bivšeg sistema, to nije ono što ja mislim pod tim pojmom
jer mislim samo na življi, aktivniji pristup ljudi samima sebi i rješavanju svojih potreba, koji može uključivati sve, od pritiska i prosvjeda, do iznajmljivanja potrebnih usluga

već sam prethodno odgovorio o čemu se radi, naravno da tvoji izvorni motivi nisu štednja, iako je štednja posljedica tvojih motiva

reformator Jokić wrote:nema to veze ni sa socijalizmom, ni komunizmom, ni sa dobročinstvom...

ne ide vam amtematika, preglupi ste da bi povezali stvari, sami pod sobom kopate rupu u koju padate

https://www.ex-iskon-pleme.com/t26157p40-kolinda-porucila-graanima-da-bi-trebali-volontirati-to-izvlaci-ono-najbolje-u-nama#1152626
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by neva 5/5/2018, 14:22

liberterijanisticist wrote:znači ne misliš da volontiranje povećava koheziju, nego suprotno?
pa je to bilo ironično...
jer unatoč smajliću, nekako mislim da to nije bilo ironično, nego tvoje stvarno uvjerenje, ti misliš da volontiranje povećava osjećaj zajedništva i da zato treba volontirati, iz moralnih razloga, umjesto da se plati radnicima da očiste smeće, pokose travu itd.
a smajlić je tek tako, ženske inače plaze jezik kad im je neugodno
napisala sam ono što kaže sociologija, a to je da međusobno druženje ljudi u nekoj zajednici oko zajedničkih interesa povećava koheziju te zajednice
ali taj sociološki detalj napisala sam samo zato što sam znala da će to tebe jako nanervirati i da ćeš odmah skočiti metar u zrak od ogorčenosti :P
a jezik ne plazim samo kad mi je neugodno, nego i kad se šalim ili kad sam malo zločesta pa bockam sugovornika
neva
neva

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 4 of 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Back to top

- Similar topics