Marcel Holjevac:Dužnosnici Srbije i Pupovac u navodnim "osudama" izjednačavaju Šešeljevo divljanje i doček Vučića
Page 20 of 27
Page 20 of 27 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 23 ... 27
Re: Marcel Holjevac:Dužnosnici Srbije i Pupovac u navodnim "osudama" izjednačavaju Šešeljevo divljanje i doček Vučića
...uglavnom...dobio sam okladu...rekao sam da nece izdrzati se do kraja sestomjesecni moratorij na neko primirje bez ekscesa između hrvatske i srbije..evo cigli dosli smo do pola i puklo...ono sto sam rekao davno nemaju srbi zivaca...a plsu u međuvremenu pogorsalo se oko kosova,bh-a..i naravno ne moze ni hrvatska izvan toga ostati da se skrene paznja..
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Re: Marcel Holjevac:Dužnosnici Srbije i Pupovac u navodnim "osudama" izjednačavaju Šešeljevo divljanje i doček Vučića
Ima. Gore po Vojvodini lijepih mjesta. No meni u Hrvatskoj ide na živce mentalitet Narodnog radija.Hektorović wrote:
Srbija nema mjesto ugodo za život kao što je jedan Varaždin ili Samobor.
Sam Zagreb je neuporedivo kvalitetniji za život od Beograda. Ako gledamo kao uljudni srednjeeuropski obiteljski ljudi koji vikendom idu u brda na bicikliranje ili trčanje a ne u birtiju.
Ono Bijelo dugme može,ali samo Luda noć i Ne spavaj mala moja,ali ne može Đurđevdan,ili Pljuni i zapjevaj.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
joj place mi se..kad ne zabijes sto trebas zabiti popusis..staro pravilo..
2015-09-08
..sombor je jedan od najljepših gradova...bar dok sam tamo odlazio..taj gradic je imao bas taj duh pravog pitoreksnog ravnicarskog,vojvođanskog mjesta..nesto slicno poput vukovara a i blizu su...jastreb wrote:Ima. Gore po Vojvodini lijepih mjesta. No meni u Hrvatskoj ide na živce mentalitet Narodnog radija.Hektorović wrote:
Sam Zagreb je neuporedivo kvalitetniji za život od Beograda. Ako gledamo kao uljudni srednjeeuropski obiteljski ljudi koji vikendom idu u brda na bicikliranje ili trčanje a ne u birtiju.
Ono Bijelo dugme može,ali samo Luda noć i Ne spavaj mala moja,ali ne može Đurđevdan,ili Pljuni i zapjevaj.
2015-09-08
backa palanka je bas palanka u pravom smislu rijeci..nasuprot iloka je..sa druge strane dunava..bio sam i tamo..ali ono atipican ravnicarski grad..mozda zato sto je taj grad bio meta jace kolonizacije..gdje je doslo puno srba nakon drugog svjetskog rata iz bosne,hrvatske..narocito like,kninske krajine
2015-09-08
epikur37 wrote:Hektorović wrote:epikur37 wrote:
Pa sve stoji izuzev da bi bio više konvergentan prema RH, kordon bi imao štetu isključivo u bilateralnoj rh-srb komunikaciji i razmjerno njenom opsegu.
Općenbito smiješna priča o kordonu i slično.
Pa kad vidiš koliko ekipa iz ZG ide po BG, očito postoji neka potreba za posjetama tamo i tamošnjim štihom...
Psihologija. Beograd je življi ali prljaviji, prostiji ali zabavniji, grublji ali direktniji, glasan i balkanski ...
Zagrebu u njegovoj čistoći ali uskogrudnosti, formi ali dosadi, finoći ali suzdržanosti.......jedan takav beograd je ispušni ventil za suzdržanost koju forsira a dijelom na sam balkanski ingradient koji se potiskuje.
Srbima pak je Zagreb ali i Hrvatska općenito srednoeuropskii mediteranski melem za svo ono blato koje im se vuče na opanku...
U globalu, hrvati i srbi fatalna opcija, ludilo u dvoje.
ne znam što je tako suzdržano u zagrebu, ima sto mjesta gdje se možeš rastavit po cajkama... drugo je što ko to voli jasno radije ide u Beograd
a osobno ja bi radije da to s cajkama ostane u beogradu, makar, piši kući propalo, masu ljudi u zg to sluša
u backoj palanci je recimo osnovan inicijativni odbor spo-a vuka draskovica...u tom gradu je odrzan i prvi antibirokratski miting tzv.jogurt revolucije koji se kasnije sirio po vojvodini,srbiji,crnoj gori..taj grad je sluzio kao i centar za okupljanje paravojnih postrojbi u proljece 1991 vojislava seselja,mirka jovica i od tud se prebacivali ili kretali na vukovarsko i istocnoslavonsko podrucje
2015-09-08
zato sto u zagrebu jos vlada ona atmosfera srama da se slusaju cajke..pa ono pitanje i odgovor..'ko ja slusam cajke?ne daj boze'...marcellus wrote:epikur37 wrote:Hektorović wrote:epikur37 wrote:
Pa sve stoji izuzev da bi bio više konvergentan prema RH, kordon bi imao štetu isključivo u bilateralnoj rh-srb komunikaciji i razmjerno njenom opsegu.
Pa kad vidiš koliko ekipa iz ZG ide po BG, očito postoji neka potreba za posjetama tamo i tamošnjim štihom...
Psihologija. Beograd je življi ali prljaviji, prostiji ali zabavniji, grublji ali direktniji, glasan i balkanski ...
Zagrebu u njegovoj čistoći ali uskogrudnosti, formi ali dosadi, finoći ali suzdržanosti.......jedan takav beograd je ispušni ventil za suzdržanost koju forsira a dijelom na sam balkanski ingradient koji se potiskuje.
Srbima pak je Zagreb ali i Hrvatska općenito srednoeuropskii mediteranski melem za svo ono blato koje im se vuče na opanku...
ne znam što je tako suzdržano u zagrebu, ima sto mjesta gdje se možeš rastavit po cajkama... drugo je što ko to voli jasno radije ide u Beograd
2015-09-08
pa i je sramota slušati cajke
je...ali vise umjetno danas u zagrebu i hrvatskoj..ali imam neki osjecaj da u psoljednje vrijeme kopni slusanje cajki..pa je opet sve popularnije slusanje pop i rock glazbe..kod mladjih...narocito starijih bendova..evo moj stariji sin je bio do prije godinu i pol dana redovito slusao cajke..ali u zadnje vrijeme intenzivno slusa prljavce,film,itd bend..on i njegovo drustvo...tako da mislim da intezitet cajki slabi bar u zagrebu...marcellus wrote:pa i je sramota slušati cajke
2015-09-08
najizrazenije cajkasko razdoblje je bilo između 2000-te do 2010...gle slucajnosti u to doba je bila i najizrazenija 'regionska' politika...sve se uvozile i izvozilo..neki trend zavladao..sa istoka...
2015-09-08
kofein wrote:Hektorović wrote:epikur37 wrote:
Kao i sve, ima i svoje loše strane napose i našem provincijskom hrvatskom izdanju.
Opet i unatoč tome znak je nekog reda, mjere, ophođenja i dobrog ukusa....
Zagreb i Beograd su blizanci po mnogočemu a ponajviše po tome da provinciju gledaju generalno s podsmijehom i s visoka, u svakom mogućem apektu. Može im se, ipak su to "prestonice". :)
Prestonica ima svoje prednosti, s druge strane meni je Zagreb nekako pojam za malograđanštinu i iskompleksiranost, neki put i do komike.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
marcellus wrote:epikur37 wrote:Hektorović wrote:epikur37 wrote:
općenito neka zatvorenost i grintavost
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Mene nerviraju seljaci kojih po Zagrebu ima sve više.
Seljaka ćeš najbolje prepoznati jer se smije. Čim počne misliti i napne se, licem mu se razvuče osmijeh.
Pa onda ono držanje, hod, prenaglašena, lažna nonšalantnost.
Kad ga vidim, samo okrenem glavu. Ako slučalno moram pričat s njim, gledam pored njega, iza, u daljinu.
Seljaka ćeš najbolje prepoznati jer se smije. Čim počne misliti i napne se, licem mu se razvuče osmijeh.
Pa onda ono držanje, hod, prenaglašena, lažna nonšalantnost.
Kad ga vidim, samo okrenem glavu. Ako slučalno moram pričat s njim, gledam pored njega, iza, u daljinu.
crvenkasti-
2014-04-17
Zagreb je pojam za malograđanštinu i komplekse onima koji dođu u Zagreb iz manjih gradova i mjesta živjeti tu.
Zato jer ih ne dočekaju s pitom, muzikom i ne druže se odmah s njima a samo zato jer su dosta zatvoreni, neće biti nametljivi i neće sklopiti prijateljstvo nakon jednog pozdrava ne zbog kompleksa . Pa krene priča da su iskompleksirani i glumataju . U biti su ovi koji dođu iskompleksirani.
To je vezano za to.
Drugo muzika, nema veze s regionalnom suradnjom kako misli vuk.
Slušala se i prije po restoranima , na gracanima je bila stalno muzika , stara samoborska i slično. Al na nju u isli nogometaši, manekenke i opcenito oni s lovom iz drugih miljeja. E onda su drugi vidjeli njih pa krenuli i oni e onda se to pretvorilo u seljaciju . Sada je opet malo vise rock
Zato jer ih ne dočekaju s pitom, muzikom i ne druže se odmah s njima a samo zato jer su dosta zatvoreni, neće biti nametljivi i neće sklopiti prijateljstvo nakon jednog pozdrava ne zbog kompleksa . Pa krene priča da su iskompleksirani i glumataju . U biti su ovi koji dođu iskompleksirani.
To je vezano za to.
Slušala se i prije po restoranima , na gracanima je bila stalno muzika , stara samoborska i slično. Al na nju u isli nogometaši, manekenke i opcenito oni s lovom iz drugih miljeja. E onda su drugi vidjeli njih pa krenuli i oni e onda se to pretvorilo u seljaciju . Sada je opet malo vise rock
Last edited by kaja on 23/4/2018, 08:56; edited 1 time in total (Reason for editing : .)
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
jastreb wrote:Taj kamenjar ovi naši Srbi vole više nego išta.pizzon wrote:ajde ne kenjajte
vi ste ovo i ono, monte carlo :)L)
znamo, hrvatsku, vr. dobro, sve sem obale, isti Q
sem onog dela, lika, tamo je ok, priroda.
e da, mi nemamo tako lep i dobar kamenjar ko hrvati )
Vole, ali ne i njegovo hrvatsko teritorijalno obilježje.
Guest- Guest
pizzon wrote:e da, mi nemamo tako lep i dobar kamenjar ko hrvati )
Nije stvar u tome imate li ga ili ne, nego što ga ne znate niti približno tako dobro prodati.
Guest- Guest
Pa prije jer je ljut jer su tu svi iskompleksirani i nisu se pobratimili s njim ili njom nakon tri dana .crvenkasti wrote:Mene nerviraju seljaci kojih po Zagrebu ima sve više.
Seljaka ćeš najbolje prepoznati jer se smije.
I bas je bezveze i susjedi ne dokaze po šećer i ne zvone na vrata da ga pitaju kako je.
Meni je zenska objasnila prije 4,5 godina nakon sto je prvi dan dosla na posao iz Dubrovnika da smo jako bezobrazni, umišljeni i hladni jer taksist s njom nije razgovarao i nitko ništa ne govori na poslu. A ne znaju je.
Poslje je vjerojatno to objasnila kompleksima :)
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Seljak kad drži šalicu od kave, digne mali prst.
crvenkasti-
2014-04-17
..bilo je..ali realno epikur tu prica bzv o nekoj zatvorenosti..ta zatvorenost je mozda postala dijelom najvise potkraj devdesetih nadalje ojacavanjem kriminalnog miljea n azagrebackom podrucju koji su postojali sve brutalniji..a najvise su taj krim milej ipak sacinjavali vecinom dođosi...da s ene lazemo..to s emoze pogledati i iz imena privedenih,ubijenih krimosa..mahomj bosna,janjevci,hercegovci i srbi koji su bili skoro i najbrojniji u knezijskom klanu koji je tad bio jedan od najeksponiranijih na zagrebackom podrucju.Drugo radilo se i zaposljavanjima u gradskoj sluzbi najvise sa starne a to je eksaliralo pocetkom 2000-tih kad je bandic dosao za gardonqacelnika..e onda sve cesce otvoreno cajkarenje i sve u kombinaciji dobijas ne mozda zatvorenost koliko odbojnostkaja wrote:Zagreb je pojam za malograđanštinu i komplekse onima koji dođu u Zagreb iz manjih gradova i mjesta živjeti tu.
To je vezano za to.
2015-09-08
Page 20 of 27 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 23 ... 27
Similar topics
» Marcel Proust i Marcel Holjevac o katedralama
» TV Bujica!GOST:Marcel Holjevac
» Marcel Holjevac i opet u sridu...
» MARCEL HOLJEVAC: Hrvati, Severina i Treći svjetski rat
» MARCEL HOLJEVAC: Završila serija “Udbaši i sinovi” na HRT-u
» TV Bujica!GOST:Marcel Holjevac
» Marcel Holjevac i opet u sridu...
» MARCEL HOLJEVAC: Hrvati, Severina i Treći svjetski rat