Nostradamus i deseti travanj
Page 4 of 4
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Nostradamus i deseti travanj
da,ali to su PRIPREMLJENE aktivnosti,spremna si na njih i opremila si se za njih..neve wrote:to je stvar vježbe i navike, meni npr. nije problem tjedan dana 'robinzonskog' postojanja, puno puta sam to iskušala na trekkingu po prirodi ili planinarenjupismejker wrote:Zanimljivo je kako se covjek.navikao na luksuz civiliziranog prostora u tjedan dana tako sjebe po svim linijama da je tesko povjerovati..
malo veći problem su mi komarci i prva noć spavanja izvan svog kreveta.. već druga noć nije problem, toliko se umorim da skoro zaspem stojeći, dok perem zube :D
uvijek mozes doci do zaliha ako ti zatrebaju
VECINA ljudi nije pripremljena..Upravo zato i govorim..mi smo se pripremili,nes i utrenirali,pa opet,barem moja dionica,.a bilo je i nekih iznenadjenja(svedi i norvezani-nema teorije da ti stanu kao stoperu),koja poprimaju istinski oblik prezivljavanja..
Lik me istovario u Norveskoj kojih 150 kilometara od svecke granice..glavna cesta prema Stavangeru uz obalu...mos vjerovati cijeli dan nisam ustopao nikoga..i sto sad??pjesaciti 150 kilometara ili ici naprijed u jos goru neizvjesnost..da me je lik ispusto u nekom zaseoku,mjestu,ne bi bilo beda,no ono je bilo neko pusto krizanje i par desetaka km nicega,niti sela..
potpuno jedno su takve nepredvidjene situacije,nego organizirani trekking ili pripremljen u granicama mogucnosti..
Guest- Guest
uh, tako i meni :)neve wrote:da, najbolja je obična voda s malo limuna, najbolje gasi žeđ i osvježavapismejker wrote:naravno...previse secera,slaba hidratacija...voda obicna zakon,mada ne gasi zedj najbolje..suvisno je ocekivati krigl hladnog piffa..jel
opet u slucaju post-necega,i obicna voda postaje luksuz..
a hladno pivo, kad se naleti na malo lokalne civilizacije u nekom selu usput :)
nema mi do hladne obične vode i hladnog piva ljeti
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Jedna prigodna, 10 travanjska... Đoda biraj
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Problem jest sto covjek u pokretu mora rjesavati problem kao i dobavljati vodu i namirnice..nije to ono,kad ogladnim,uzmem nes iz frizidera..u sustini se vecina vremena svodi na pronalazenje hrane i vode...stalno si u rezimu potrosnje energije.a opet..nema garancije da ces naci ista...god blessed Lidl..dobro i Kajufland ,ai tursku pekaru,bas odoh podgrijati burek i pojesti ga sa jogurtom-tako lako...neve wrote:da, najbolja je obična voda s malo limuna, najbolje gasi žeđ i osvježavapismejker wrote:naravno...previse secera,slaba hidratacija...voda obicna zakon,mada ne gasi zedj najbolje..suvisno je ocekivati krigl hladnog piffa..jel
opet u slucaju post-necega,i obicna voda postaje luksuz..
a hladno pivo, kad se naleti na malo lokalne civilizacije u nekom selu usput :)
u slučaju post-atomskog, znam nekoliko dubljih jama i špilja s čistom i pitkom vodom, jedino treba doći do njih :D
Guest- Guest
:D pa na trekkingu ili planinarenju, nepredviđene situacije su obavezne, uvijek se dogodi nešto što iznenadi, jer ne možeš biti spreman baš na svepismejker wrote:potpuno jedno su takve nepredvidjene situacije,nego organizirani trekking ili pripremljen u granicama mogucnosti..
neva- Posts : 4367
2014-04-12
i nikad nisi sam,ako jesi,nije nis toliko daleko da ti pomogne..imam frendicu koja je ovisnik o planinarenju i trekkingu..i kad prica,sve se svodi samo na dobro drzenje i zabavu,gdje svatko svakog pazii izbjegavaju se rizicne situacije..neve wrote::D pa na trekkingu ili planinarenju, nepredviđene situacije su obavezne, uvijek se dogodi nešto što iznenadi, jer ne možeš biti spreman baš na svepismejker wrote:potpuno jedno su takve nepredvidjene situacije,nego organizirani trekking ili pripremljen u granicama mogucnosti..
Guest- Guest
Kad istječe onih 48 sati?
red wolf-
2016-02-10
A morao je jednom, što ćeš...heheheheheheheheheheheRayMabus wrote:A gdje baš sad treći svjetski rat moram registrirati auto za dvadesetak dana
A nisam ni sve pare potrošija niste mogli čekati godinu dana još
Pas mater
red wolf-
2016-02-10
kic wrote:pismejker wrote:i puuuuno toaletnog papira,i onih vlaznih toalet maramica,koje obicno pishulje koriste ..jako puno,kao i higijenskog pribora..kad nema vode niti se cestito otusirati,kic wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:Vidiš da ti čovjek dobro govori onda. Znači ako dođe do horor-događaja. Tržište hrane kao i tržište generalno doživljava krah. Gomile izbjeglica stižu na balkan. Pošto je poljoprivreda sjebana cijene namirnica idu u nebo. Ako si pametan otić ćeš momentalno te 3 keke zamjeniti za gavrilovićeve konzerve.
dobar nož i opremu za kuhanje..
Higijena postaje sinonim za kompletno zdravlje,ne samo pola..ne se zaebavat s time..
we will bathe like in the old morning dawns
1-2 times a year in a cold mountain river
i izbjegavat sex zguza
jesam odvratan
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
tvoja prijateljica je izgleda društvenija, ali manje avanturistična.. bitno je i u kakav okoliš ideš, pa zato ne sudi sve po njojpismejker wrote:i nikad nisi sam,ako jesi,nije nis toliko daleko da ti pomogne..imam frendicu koja je ovisnik o planinarenju i trekkingu..i kad prica,sve se svodi samo na dobro drzenje i zabavu,gdje svatko svakog pazii izbjegavaju se rizicne situacije..
ali ok, evo priznajem da je tvoje putovanje europskim cestama autostopom daleko teže i opasnije od pentranja po raznim brdima i stijenama, zavlačenja i spuštanja u špilje i lutanja po neprohodnim šumama i zabitim, neoznačenim planinskim stazama po svakom vremenu B-)
i naravno, kad ideš u planine ili špilje, morao bi biti malo munjen da ideš sam.. i u japankama, kao Česi :D
2014-04-12
ne spominjat cehe zivota ti,neve wrote:tvoja prijateljica je izgleda društvenija, ali manje avanturistična.. bitno je i u kakav okoliš ideš, pa zato ne sudi sve po njojpismejker wrote:i nikad nisi sam,ako jesi,nije nis toliko daleko da ti pomogne..imam frendicu koja je ovisnik o planinarenju i trekkingu..i kad prica,sve se svodi samo na dobro drzenje i zabavu,gdje svatko svakog pazii izbjegavaju se rizicne situacije..
ali ok, evo priznajem da je tvoje putovanje europskim cestama autostopom daleko teže i opasnije od pentranja po raznim brdima i stijenama, zavlačenja i spuštanja u špilje i lutanja po neprohodnim šumama i zabitim, neoznačenim planinskim stazama po svakom vremenu B-)
i naravno, kad ideš u planine ili špilje, morao bi biti malo munjen da ideš sam.. i u japankama, kao Česi :D
ti ljudi su najhrabrija bica na planetu :)
tanka je crta između hrabar i lud
a Česi je prijeđu i ni ne trepnu
2014-04-12
njima je to miksano,neve wrote:hmLeviathan2 wrote:ne spominjat cehe zivota ti,neve wrote:i naravno, kad ideš u planine ili špilje, morao bi biti malo munjen da ideš sam.. i u japankama, kao Česi :D
ti ljudi su najhrabrija bica na planetu :)
tanka je crta između hrabar i lud
a Česi je prijeđu i ni ne trepnu
imam frenda u zg koji je zaljubljen u ronjenje, non stop visi po jadranu, al prosao obuku onak pravu za ronioca
prica on meni o cesima, imaju i oni obuku iz ronjenja u ceskoj, al u bazenu :)
veli svaki put show kad su chesi u blizini
neki put idem ja doma, posudio od frenda auto, talijanske tablice, i odmah iza zg primijetim ja da se neki ceh nalijepio za mene, normalno, skrenem ja s autoputa, ceh i dalje meni za ledjima, krenem ja u gudure, ceh me prati, stanem ja i pitam ceha kud ide, pa ide na more al se prosli put izgubio s navigatorom pa vidio talijanske tablice i misli da ja idem na more pa je sigurnije da me prati, jbte, say vremena sam izgubio da ga izvedem nazad na cesti i da mu objasnim kud dalje
» 10.Travanj!
» Nostradamus je predvidio koronavirus
» Nostradamus : Avio putnički prijevoz će se prizemljiti zbog kuge
» Lazanski i trkeljanje(deseti dio)
» 10.Travanj!
» Nostradamus je predvidio koronavirus
» Nostradamus : Avio putnički prijevoz će se prizemljiti zbog kuge
» Lazanski i trkeljanje(deseti dio)
Page 4 of 4