Danas kuham...
Page 30 of 50
Page 30 of 50 • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 40 ... 50
Re: Danas kuham...
Pa tu negdje oko 6mj krene ta promjena. Uvode se lagane kasice. Povrce i voce koje ne izaziva reakcije.
Moj mali prijatelj je krenuo sa nepunih 5mj.
Moj mali prijatelj je krenuo sa nepunih 5mj.
Guest- Guest
Moja ce sad 7 mjeseci.
Do 5 i pol jr bila iskljucivo dojena, onda smo krenuli s kuhanom jabukom. Nove namirnice je isprobavala istu po nekoliko dana. Do sad je jela jabuku, krusku, bananu, mrkvu, bundevu, blitvu,batat, rizine pahuljice, baby proso i palentu i nekidan teletinu i krumpir. Idemo po nekoj tablici dohrane od pedijatra. Nekad Hippove kasice kad nismo doma.
i navecer jede nekakve Hipp vecernje kasice. Drugi obrok sam joj uvela nedavno na pedijatrov prijedlog. Smaze sve. Nije mi zalogaja ostavila do sad od nicega.
Do 5 i pol jr bila iskljucivo dojena, onda smo krenuli s kuhanom jabukom. Nove namirnice je isprobavala istu po nekoliko dana. Do sad je jela jabuku, krusku, bananu, mrkvu, bundevu, blitvu,batat, rizine pahuljice, baby proso i palentu i nekidan teletinu i krumpir. Idemo po nekoj tablici dohrane od pedijatra. Nekad Hippove kasice kad nismo doma.
i navecer jede nekakve Hipp vecernje kasice. Drugi obrok sam joj uvela nedavno na pedijatrov prijedlog. Smaze sve. Nije mi zalogaja ostavila do sad od nicega.
medication- Posts : 5689
2014-04-14
Original negdasnji vojnicki grah..
Pazte sad..
Veliku glavicu luka isjeckate vrl sitno..
Potom u zagrijanu duboku tavu stavite dvi zlice cvinjske masti ili ulja..kazu bolje sa masti,ali ne bih probavo..enivej
stavite luka na vrelo ulje /mast i dodate tome sitno isjeckana 3-4 reznjica cesnjaka..
pazljivo przite dok sve n dobije smedju boju..pazite da ne izgori..
paralelno,u 5 litarski lonac naspite vode i stavite 400-500 grama tresnjevca ili tetovca kraffa,dimljene sunke oko 350 grama,izrezano na kocke 1.5-2 cm..ilki dimljenih spic rebara..po zelji.....
kuffati 2 sata,povremeno nadoliti vodeeee..
idemo dalje..
nakon 2 sata ,cjedaljkom izloviti sav grah i staviti na ponovno zagrijani sprzeni luk..,pazljivo mjesati da se zrna graffa ne raspadnu,jedno 10 minuta..
Potom
vratiti sVE zajedno u vodu u kojoj se graff kuffao..vodu uopce ne mijenjati ..
kufati jos jedno sat vremena polako da krcka..dodati,vrhom zljicu Vegete,4-5 lovorova lista,15 zrna papra-bibera i nish vise..povremeno pazljivo promjesati..
Paznja..kako se zrna dokuhavaju najslabija se raspadaju i stvaraju gustinu sama po sebi..kad se corba toli ko zgusne da se ne sapire zsa zrna graffa,grff je gotov..
viose puta probao,uspjelo..dakle dva sata kuffanja,spajanje sa przenim lukom i opet jedan sat u z cesce mjesanje...
iduci put jebene zapecene sarme..
Pazte sad..
Veliku glavicu luka isjeckate vrl sitno..
Potom u zagrijanu duboku tavu stavite dvi zlice cvinjske masti ili ulja..kazu bolje sa masti,ali ne bih probavo..enivej
stavite luka na vrelo ulje /mast i dodate tome sitno isjeckana 3-4 reznjica cesnjaka..
pazljivo przite dok sve n dobije smedju boju..pazite da ne izgori..
paralelno,u 5 litarski lonac naspite vode i stavite 400-500 grama tresnjevca ili tetovca kraffa,dimljene sunke oko 350 grama,izrezano na kocke 1.5-2 cm..ilki dimljenih spic rebara..po zelji.....
kuffati 2 sata,povremeno nadoliti vodeeee..
idemo dalje..
nakon 2 sata ,cjedaljkom izloviti sav grah i staviti na ponovno zagrijani sprzeni luk..,pazljivo mjesati da se zrna graffa ne raspadnu,jedno 10 minuta..
Potom
vratiti sVE zajedno u vodu u kojoj se graff kuffao..vodu uopce ne mijenjati ..
kufati jos jedno sat vremena polako da krcka..dodati,vrhom zljicu Vegete,4-5 lovorova lista,15 zrna papra-bibera i nish vise..povremeno pazljivo promjesati..
Paznja..kako se zrna dokuhavaju najslabija se raspadaju i stvaraju gustinu sama po sebi..kad se corba toli ko zgusne da se ne sapire zsa zrna graffa,grff je gotov..
viose puta probao,uspjelo..dakle dva sata kuffanja,spajanje sa przenim lukom i opet jedan sat u z cesce mjesanje...
iduci put jebene zapecene sarme..
Guest- Guest
medication wrote:Moja ce sad 7 mjeseci.
Bože kako vrijeme leti, već 7 mjeseci.
Tako radi i kćer, a meni je nekako ostalo u sjećanju da sam ja davala voće i povrće ranije, čak i jaje sa 6 mjeseci. Ali je lako moguće da me pamćenje izdaje. Uglavnom, najbolje se držati uputa pedijatra, prije je sve bilo drugačije, tako da ja nekad uopće kćeri ne mogu dati savjet.
Guest- Guest
@pismejker - ne volim raspadnuti grah, kod mene svako zrno mora biti skuhano i cijelo, a gustinu postignem škrobnim brašnom ili zaprškom... i kod mene to ide puno brže i jednostavnije
Guest- Guest
Muž danas peče cijele krompire u rerni i pravi dip sos sir-kajmak-šunkarica
Guest- Guest
Ja zgnjecim krumpir sa velikom gnjecilicom. I to mi zgusne corbu ili manestru
Guest- Guest
Nije raspadnuti,nego se samo slabija zrna raspadnu i prirodno zgusnu corbuljak,ostala budu cijela..Poanta svega jest da grah ima intenzivan miris i ukus samog graha zrna i naravno dimljenog mesa..ovo je vojnicka receptura...i to je ...svatko sebi moze raditi kako voli..jel..metilda wrote:@pismejker - ne volim raspadnuti grah, kod mene svako zrno mora biti skuhano i cijelo, a gustinu postignem škrobnim brašnom ili zaprškom... i kod mene to ide puno brže i jednostavnije
Zaprska radi gustinu,ali u bitnom mjenja i boju i ukus graha..to vise nije to...ja uoce ne stavljam niti papriku u prahu...cisto na kraju grah ima onu prirodnu lijepu boju čorbuljka..brzo ne vidim kao + u pripremi hrane...sto da ti kazem koliko pecem veliku puru u rerni..
Guest- Guest
Slane muffine od jaja,pirovog brasna,jogurta i sira,špinat s jajima uz to
Guest- Guest
Kako ne? :Dpismejker wrote:Niđe mesa...
Pa meso telece iz juhe.
Stavila malo kosti od rebra, al ima i mesa
Guest- Guest
nabrao svjezih pecurki u rewe zatim toplinski obradio na frtalj ulja te dodao sahneslag i naumako sa semmelama od kukuruznog brasna
EstebanEnrique-
2014-04-15
JimmieJohnsoon wrote:nabrao svjezih pecurki u rewe zatim toplinski obradio na frtalj ulja te dodao sahneslag i naumako sa semmelama od kukuruznog brasna
ja pola od ovoga i ne razumijem
Guest- Guest
To ti je bosanski njemacki...naucio par rijeci al ih ne zna napisati....
Jucer ja radila kokosju juhu i djeca radila pizzu i flammkuchen (slicno pizzi samo dolje lisnato tijesto i kajmak umjesto salse)
Danas blitva s krompirom
Jucer ja radila kokosju juhu i djeca radila pizzu i flammkuchen (slicno pizzi samo dolje lisnato tijesto i kajmak umjesto salse)
Danas blitva s krompirom
Guest- Guest
bio sam do prodavnice tj trgovine rewe ,to je nesto poput konzuma lidla ...uzeo gljive ...sampinjone sa bio oznakom sto znaci da su proizvedene bioloski bez dodataka ...przio u tavi sa minimalnom kolicinom ulja ...zatim sam dodao vrhnje i dobro se najeo umakajuci kruh uz tometilda wrote:JimmieJohnsoon wrote:nabrao svjezih pecurki u rewe zatim toplinski obradio na frtalj ulja te dodao sahneslag i naumako sa semmelama od kukuruznog brasna
EstebanEnrique-
2014-04-15
ja sam pocasni nosilac zvanja B2 kursa njemackog ...za tebe profesorMoxy wrote:To ti je bosanski njemacki...naucio par rijeci al ih ne zna napisati....
EstebanEnrique-
2014-04-15
hvala na prijevodu. ja danas i za ručak i za večeru vadila iz zamrzivača... berba je u punom jeku i nemam vremena za kuhanje.. za ručak gulaš sa kiselim zeljem a za večeru ovčetina sa bijelim kupusom.. bura je pa smo iza svakog objeda popili po čašu crnog vina.. vani se sve smrzne . od prstiju do ritice...JimmieJohnsoon wrote:bio sam do prodavnice tj trgovine rewe ,to je nesto poput konzuma lidla ...uzeo gljive ...sampinjone sa bio oznakom sto znaci da su proizvedene bioloski bez dodataka ...przio u tavi sa minimalnom kolicinom ulja ...zatim sam dodao vrhnje i dobro se najeo umakajuci kruh uz tometilda wrote:JimmieJohnsoon wrote:nabrao svjezih pecurki u rewe zatim toplinski obradio na frtalj ulja te dodao sahneslag i naumako sa semmelama od kukuruznog brasna
Guest- Guest
JimmieJohnsoon wrote:ja sam pocasni nosilac zvanja B2 kursa njemackog ...za tebe profesorMoxy wrote:To ti je bosanski njemacki...naucio par rijeci al ih ne zna napisati....
B2 i azilanti imaju
Guest- Guest
Page 30 of 50 • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 40 ... 50
Page 30 of 50