Henok prešao na pravoslavlje
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Henok prešao na pravoslavlje
Nije on ni rekao da jesu ...vuksadinare wrote:,...ma jasta...pa skoro pola slavena nisu pravoslavni...Ringo10 wrote:Hahaha ... e jebi gadzango wrote:Polako, ne može sve odjednom, važno je da se napreduje u pravom smrću.jastreb wrote:Vjerski fanatik sa o.Krka. Nekadašnji forumaš.Ringo10 wrote:Ko je Henok
Najprije je bio veliki katolik, ali sedevakantist, koji ne priznaje pape nakon 2.vatikanskog koncila, a bio je i što je ustava ustaša.
Lani je prešao na pravoslavlje, ali se ne želi priključiti SPC-u, već je radio na propagiranju pravoslavaca među Hrvatima, mislim da se povezuje sa Makedoncima.
Meni je jednom davno rekao jedan sarajevski Pravoslavni Sveštenik ... reće da Katolicizam mentalitetno odgovara romanskim narodima, protestantizam njemačkim narodima a da Slavenima općenito najviše paše Pravoslavlje.
Iako, kako govori, svi smo mi braća po Kristu.
Nego da Pravoslavna varijanta najviše odgovara slavenskom duhu
E pa sad ... kako mi on rekao tako ja prenosim ... i ne izjašnjavam se.
I neće bit da je baš pola Slavena katoličko. Jedino su Poljaci relativno brojna skupina katoličkih Slavena
Sve ostalo je boranija
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
vuksadinare wrote:...bedastoce...ne znas ko je ludji..onaj koji pise ili onaj koji to cita
Pa ti si prvi skrenuo ka pravoslavlju sa svojim stavom o Papi Franji
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
epikur37 wrote:Ujedinjenjem aktoličke i pravoslavne crkve profitirali bi i jedni i drugi...u organizacijskom, vjerskjom i liturgijskom smislu...da ne govorim o političkom.
Realno nakon Vatikana 2 liturgije umjesto atraktivnosti postale su razvodnjene. Nije se trebalo ići u taj pokušaj konkuriranja protestantizmu pod svaku cijenu.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Gérard Depardieu prešao u pravoslavlje
» Putin: Islam i Pravoslavlje imaju iste vrijednosti
» Srbin uletio autom među migrante:Ne dam pravoslavlje!
» Korona se opasno nameračila na pravoslavlje
» Je li pravoslavlje najveća opasnost za zapadnu civilizaciju?
» Putin: Islam i Pravoslavlje imaju iste vrijednosti
» Srbin uletio autom među migrante:Ne dam pravoslavlje!
» Korona se opasno nameračila na pravoslavlje
» Je li pravoslavlje najveća opasnost za zapadnu civilizaciju?
Page 3 of 3