ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Tabak i Selak su lobisti Grippena

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

Go down

Tabak i Selak su lobisti Grippena - Page 2 Empty Re: Tabak i Selak su lobisti Grippena

Post by RayMabus 30/3/2018, 10:42

Pa pzo će se nabavit tamo oko 2024 tako da o tom potom

Da budem iskren tu priču da ćemo od Izraela to nabavljat baš nisam čuo, to su neke priče, neznam ni šta imaju tako da

RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Tabak i Selak su lobisti Grippena - Page 2 Empty Re: Tabak i Selak su lobisti Grippena

Post by vuksadinare 30/3/2018, 10:44

RayMabus wrote:Pa pzo će se nabavit tamo oko 2024 tako da o tom potom

Da budem iskren tu priču da ćemo od Izraela to nabavljat baš nisam čuo, to su neke priče, neznam ni šta imaju tako da
krsticevic je rekao neki dan...da niej bio jedini psoao sa zrakoplovima sa izraelcima nego se istovremeno radilo na nabavki i drugih oruzja i sustava...zrakoplovi su bili samo jedan makar glavnio dio tog posla ali ne jedini
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 30/3/2018, 10:49

Pa ok ako imaju neki pzo po nato standardu da se može umrežiti u EU NATO sistem obrane, da je cijena ko i u drugih tj da nije skuplji od konkurencije, da zadovoljava naše potrebe nevidim razlog zašto ne no to je posebna tematika tako da sad o tom potom 

Zavisi šta imaju, jel to nama odgovara , cijena, logistika ako da zašto ne
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by vuksadinare 30/3/2018, 10:56

RayMabus wrote:Pa ok ako imaju neki pzo po nato standardu da se može umrežiti u EU NATO sistem obrane, da je cijena ko i u drugih tj da nije skuplji od konkurencije, da zadovoljava naše potrebe nevidim razlog zašto ne no to je posebna tematika tako da sad o tom potom 

Zavisi šta imaju, jel to nama odgovara , cijena, logistika ako da zašto ne
https://vojnapovijest.vecernji.hr/vojna-povijest/izrael-razvija-najnapredniji-raketni-sustav-obrane-na-svijetu-1065586

tesko d aoni imaju nesto lose...jer moraju imati dobro..prisiljeni su na to..pa dan prodaju i nesto stariji njihov pzo sustav sigurno nije los
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 30/3/2018, 11:00

ne znam sta se napinjete oko tih aviona
bilo koji da uzmete nisu bolji od nasih
 a drugo, kvantitativno ne mozete da nam odgvorite
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare 30/3/2018, 11:02

pizzon wrote:ne znam sta se napinjete oko tih aviona
evo ga znao sam da nece odoliti nekom provalom...mozes jedino da siljis kurcic u prazno..nismo mi sipci :D
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Noor 30/3/2018, 11:02

Tabak i Selak su lobisti Grippena - Page 2 1f602
Noor
Noor

2017-10-06

Back to top Go down

Post by RayMabus 30/3/2018, 11:04

Ma ok ali nitko u Evropi nedrži to na livadi, upereno prema gore i aktivirano za lansiranje 

Pregust putnički promet tako da je to u vojarni pod ključem a kontrola leta, radari, eu kontrol, umrežavanje sa susjedima ti je osnova a ovo jedino ako postoji baš stvarna opasnost zračnog napada iz nekog smjera 

Tako da o tom potom
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Noor 30/3/2018, 11:06

vi ćete moći 'odgovarat' tek kad posložite svoje lego kockice, a nakon toga kad pokupujete i namontirate na njih neko oružje
možda ipak prije upadnete u EU, nego to :D

2017-10-06

Back to top Go down

Post by Guest 30/3/2018, 11:15

Jebote, bilo koji da smo uzeli svi su bolji od vaših.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare 30/3/2018, 11:17

slidingdoorsoperator wrote:

ma protukolac dovoljan..vi's ka'k se kurce prema sipcima ali nikako da se pomaknu..kad tako sa njima kako bi prema nama...usancili bi se na kalemegdanu.. :D
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 30/3/2018, 11:19

vuksadinare wrote:
slidingdoorsoperator wrote:

ma protukolac dovoljan..vi's ka'k se kurce prema sipcima ali nikako da se pomaknu..kad tako sa njima kako bi prema nama...usancili bi se na kalemegdanu.. :D

Znam da su idioti, ali ponekad mi je stvarno neshvatljivo koliki su zapravo idioti. Ta srbijanska ekipa jednostavno jebeno nije normalna, puca po šavovima zbog svojih frustracija što nisu više nikakav značajniji vojni faktor na ovim prostorima.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 30/3/2018, 11:29

Pzo kad se bude nabavljao onda se raspiše natječaj pa imaš ponude pa uži krug i tako , tako da kad to dođe na dnevni red a to je 2024 onda će se točno znati tko kakav sistem nudi, po kojoj cijeni, kakve su mu karakteristike i tako

Sad već unaprijed govoriti da ćeš uzeti baš taj se i neradi pošto ti je u interesu da šta više njih da ponudu da vidiš šta se sve nudi
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 30/3/2018, 11:46

Nisam ja baš siguran da je Izrael 100% favorit za pzo sisteme srednjeg dometa jer mi smo zemljopisno u Evropi i članica EU i NATO i u stvarnosti to je i pzo sistem obrane evropskog neba dakle umrežen si u EU zračni prostor koji je onda jedna cjelina a sad imaš tu jakih EU država i njihovih lobija tako da ono više su oni nekako tu jači jer imaju evropsku kontrolu zračnog prostora pod sebom tako da ono pritiskat će da bude neki njihov sistem favorit
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by vuksadinare 30/3/2018, 11:49

RayMabus wrote:Nisam ja baš siguran da je Izrael 100% favorit za pzo sisteme srednjeg dometa jer mi smo zemljopisno u Evropi i članica EU i NATO i u stvarnosti to je i pzo sistem obrane evropskog neba dakle umrežen si u EU zračni prostor koji je onda jedna cjelina a sad imaš tu jakih EU država i njihovih lobija tako da ono više su oni nekako tu jači jer imaju evropsku kontrolu zračnog prostora pod sebom tako da ono pritiskat će da bude neki njihov sistem favorit
realno...osim francuskih pzo sistema...van americkih,izraelskih i ruskih..osim francuskih nitko nema tako kvalitetan pzo..sustav...manje vise svi ih kupuju od ove cetvorke
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 30/3/2018, 11:50

tako d anajvjerojatnije vecina eu clanica i zapadne europe koriste pzo sustave amerikanaca,izraelaca i francuza...sve je to uklopljeno u jedan sistem
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 30/3/2018, 12:30

vuksadinare wrote:tako d anajvjerojatnije vecina eu clanica i zapadne europe koriste pzo sustave amerikanaca,izraelaca i francuza...sve je to uklopljeno u jedan sistem
Norveška 

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/NASAMS
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 30/3/2018, 12:49

Hrvatski pzo srednjeg i većeg dometa nemože radit samostalno nego u suradnji sa radarima i kontrolom leta u drugim državama a Izrael nije u Evropi i sad ovdje već taj lobi ovih pzo sistema ima jedan adut koji je neugodan pošto jednostavno to funkcionira kao pzo obrana evropskog neba a Izrael nije u Evropi tako da to ono jel
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by vuksadinare 30/3/2018, 12:53

lazanski priznao...da f-16 barak nisu losi lovci bez obzira na starosnu dob...funkcionalno kako kaze lazanski imaju vecu sirinu borbenog djelovanja nego grippen..grippen je vise funkcionalno borbeno-izviđacki zrakoplov tipa kako kaze lazanski sto je nekad imao galeb u jna...on nema tu udarnu moc kao f-16 ili mig-29...uz to grippen je lovac namjenjen za borbu zrak-zrak za razliku od f-16 koji je kombinirani zrakoplov lovac-bombarder...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 30/3/2018, 12:55

Avion ako ide presrest neki npr putnički avion to neznači da će ga oborit a ovdje nema između nego ako lansira obara i sad imaju putničke avione nije im baš svejedno tako da moraš bit umrežen i onda to ti je ta priča 

EU lobi tu ima taj argument a Izrael nije u Evropi i to jbga sad već ono posebna problematika
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by vuksadinare 30/3/2018, 12:57

..mada je lazanski priznao d abi za srbiju i hrvatsku bilo bolje da su se orjentirali na lovce tipa grippen tj za borbu zrak-zrak..posto danasnji helikopteri i americki i ruski su vrlo efikasni za unistavanje ciljeva na zemlji posto helikopter uz sve moderno naoruzanje za razliku od zrakoplova moze letjeti vrlo nisko i samim time teze ga je srusiti raketnim sistemima plus sto helikopter i9ma prednst besumnosti i moze vrlo lako zaci neprijatelju iza leđa
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

Back to top

- Similar topics