Tabak i Selak su lobisti Grippena
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Tabak i Selak su lobisti Grippena
Pa pzo će se nabavit tamo oko 2024 tako da o tom potom
Da budem iskren tu priču da ćemo od Izraela to nabavljat baš nisam čuo, to su neke priče, neznam ni šta imaju tako da
Da budem iskren tu priču da ćemo od Izraela to nabavljat baš nisam čuo, to su neke priče, neznam ni šta imaju tako da
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
krsticevic je rekao neki dan...da niej bio jedini psoao sa zrakoplovima sa izraelcima nego se istovremeno radilo na nabavki i drugih oruzja i sustava...zrakoplovi su bili samo jedan makar glavnio dio tog posla ali ne jediniRayMabus wrote:Pa pzo će se nabavit tamo oko 2024 tako da o tom potom
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Pa ok ako imaju neki pzo po nato standardu da se može umrežiti u EU NATO sistem obrane, da je cijena ko i u drugih tj da nije skuplji od konkurencije, da zadovoljava naše potrebe nevidim razlog zašto ne no to je posebna tematika tako da sad o tom potom
Zavisi šta imaju, jel to nama odgovara , cijena, logistika ako da zašto ne
2014-04-11
https://vojnapovijest.vecernji.hr/vojna-povijest/izrael-razvija-najnapredniji-raketni-sustav-obrane-na-svijetu-1065586RayMabus wrote:Pa ok ako imaju neki pzo po nato standardu da se može umrežiti u EU NATO sistem obrane, da je cijena ko i u drugih tj da nije skuplji od konkurencije, da zadovoljava naše potrebe nevidim razlog zašto ne no to je posebna tematika tako da sad o tom potom
tesko d aoni imaju nesto lose...jer moraju imati dobro..prisiljeni su na to..pa dan prodaju i nesto stariji njihov pzo sustav sigurno nije los
2015-09-08
ne znam sta se napinjete oko tih aviona
bilo koji da uzmete nisu bolji od nasih
a drugo, kvantitativno ne mozete da nam odgvorite
Guest- Guest
evo ga znao sam da nece odoliti nekom provalom...mozes jedino da siljis kurcic u prazno..nismo mi sipcipizzon wrote:ne znam sta se napinjete oko tih aviona
2015-09-08
pizzon wrote:ne znam sta se napinjete oko tih aviona
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Ma ok ali nitko u Evropi nedrži to na livadi, upereno prema gore i aktivirano za lansiranje
Pregust putnički promet tako da je to u vojarni pod ključem a kontrola leta, radari, eu kontrol, umrežavanje sa susjedima ti je osnova a ovo jedino ako postoji baš stvarna opasnost zračnog napada iz nekog smjera
Tako da o tom potom
Pregust putnički promet tako da je to u vojarni pod ključem a kontrola leta, radari, eu kontrol, umrežavanje sa susjedima ti je osnova a ovo jedino ako postoji baš stvarna opasnost zračnog napada iz nekog smjera
Tako da o tom potom
2014-04-11
vi ćete moći 'odgovarat' tek kad posložite svoje lego kockice, a nakon toga kad pokupujete i namontirate na njih neko oružje
možda ipak prije upadnete u EU, nego to
Jebote, bilo koji da smo uzeli svi su bolji od vaših.
Guest- Guest
ma protukolac dovoljan..vi's ka'k se kurce prema sipcima ali nikako da se pomaknu..kad tako sa njima kako bi prema nama...usancili bi se na kalemegdanu..slidingdoorsoperator wrote:pizzon wrote:ne znam sta se napinjete oko tih aviona
2015-09-08
vuksadinare wrote:ma protukolac dovoljan..vi's ka'k se kurce prema sipcima ali nikako da se pomaknu..kad tako sa njima kako bi prema nama...usancili bi se na kalemegdanu..slidingdoorsoperator wrote:pizzon wrote:ne znam sta se napinjete oko tih aviona
Znam da su idioti, ali ponekad mi je stvarno neshvatljivo koliki su zapravo idioti. Ta srbijanska ekipa jednostavno jebeno nije normalna, puca po šavovima zbog svojih frustracija što nisu više nikakav značajniji vojni faktor na ovim prostorima.
Guest- Guest
Pzo kad se bude nabavljao onda se raspiše natječaj pa imaš ponude pa uži krug i tako , tako da kad to dođe na dnevni red a to je 2024 onda će se točno znati tko kakav sistem nudi, po kojoj cijeni, kakve su mu karakteristike i tako
Sad već unaprijed govoriti da ćeš uzeti baš taj se i neradi pošto ti je u interesu da šta više njih da ponudu da vidiš šta se sve nudi
Sad već unaprijed govoriti da ćeš uzeti baš taj se i neradi pošto ti je u interesu da šta više njih da ponudu da vidiš šta se sve nudi
2014-04-11
Nisam ja baš siguran da je Izrael 100% favorit za pzo sisteme srednjeg dometa jer mi smo zemljopisno u Evropi i članica EU i NATO i u stvarnosti to je i pzo sistem obrane evropskog neba dakle umrežen si u EU zračni prostor koji je onda jedna cjelina a sad imaš tu jakih EU država i njihovih lobija tako da ono više su oni nekako tu jači jer imaju evropsku kontrolu zračnog prostora pod sebom tako da ono pritiskat će da bude neki njihov sistem favorit
2014-04-11
realno...osim francuskih pzo sistema...van americkih,izraelskih i ruskih..osim francuskih nitko nema tako kvalitetan pzo..sustav...manje vise svi ih kupuju od ove cetvorkeRayMabus wrote:Nisam ja baš siguran da je Izrael 100% favorit za pzo sisteme srednjeg dometa jer mi smo zemljopisno u Evropi i članica EU i NATO i u stvarnosti to je i pzo sistem obrane evropskog neba dakle umrežen si u EU zračni prostor koji je onda jedna cjelina a sad imaš tu jakih EU država i njihovih lobija tako da ono više su oni nekako tu jači jer imaju evropsku kontrolu zračnog prostora pod sebom tako da ono pritiskat će da bude neki njihov sistem favorit
2015-09-08
tako d anajvjerojatnije vecina eu clanica i zapadne europe koriste pzo sustave amerikanaca,izraelaca i francuza...sve je to uklopljeno u jedan sistem
2015-09-08
Norveškavuksadinare wrote:tako d anajvjerojatnije vecina eu clanica i zapadne europe koriste pzo sustave amerikanaca,izraelaca i francuza...sve je to uklopljeno u jedan sistem
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/NASAMS
2014-04-11
Hrvatski pzo srednjeg i većeg dometa nemože radit samostalno nego u suradnji sa radarima i kontrolom leta u drugim državama a Izrael nije u Evropi i sad ovdje već taj lobi ovih pzo sistema ima jedan adut koji je neugodan pošto jednostavno to funkcionira kao pzo obrana evropskog neba a Izrael nije u Evropi tako da to ono jel
2014-04-11
lazanski priznao...da f-16 barak nisu losi lovci bez obzira na starosnu dob...funkcionalno kako kaze lazanski imaju vecu sirinu borbenog djelovanja nego grippen..grippen je vise funkcionalno borbeno-izviđacki zrakoplov tipa kako kaze lazanski sto je nekad imao galeb u jna...on nema tu udarnu moc kao f-16 ili mig-29...uz to grippen je lovac namjenjen za borbu zrak-zrak za razliku od f-16 koji je kombinirani zrakoplov lovac-bombarder...
2015-09-08
Avion ako ide presrest neki npr putnički avion to neznači da će ga oborit a ovdje nema između nego ako lansira obara i sad imaju putničke avione nije im baš svejedno tako da moraš bit umrežen i onda to ti je ta priča
EU lobi tu ima taj argument a Izrael nije u Evropi i to jbga sad već ono posebna problematika
EU lobi tu ima taj argument a Izrael nije u Evropi i to jbga sad već ono posebna problematika
2014-04-11
..mada je lazanski priznao d abi za srbiju i hrvatsku bilo bolje da su se orjentirali na lovce tipa grippen tj za borbu zrak-zrak..posto danasnji helikopteri i americki i ruski su vrlo efikasni za unistavanje ciljeva na zemlji posto helikopter uz sve moderno naoruzanje za razliku od zrakoplova moze letjeti vrlo nisko i samim time teze ga je srusiti raketnim sistemima plus sto helikopter i9ma prednst besumnosti i moze vrlo lako zaci neprijatelju iza leđa
2015-09-08
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Kolinda nosi poklon iz Švedske u obliku Grippena?
» Tabak: F-16 je teško sranje
» Vojni analitičar Tabak:'HV je od 2020 ojačao za 40% a od 2013 za čak 80%'
» Erdogan: Trgovci oružjem i lobisti haosa boje se Turske
» Porošenkovi zapadni lobisti: Zelenski je Putinov agent kaosa
» Tabak: F-16 je teško sranje
» Vojni analitičar Tabak:'HV je od 2020 ojačao za 40% a od 2013 za čak 80%'
» Erdogan: Trgovci oružjem i lobisti haosa boje se Turske
» Porošenkovi zapadni lobisti: Zelenski je Putinov agent kaosa
Page 2 of 3