Hrvati naučno dokazali da Albanci nisu Iliri
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Hrvati naučno dokazali da Albanci nisu Iliri
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:719346-DOKAZAO-DA-NISU-ILIRI-Albanci-prete-smrcu-istoricaru-iz-Rijeke-zbog-stavova-o-njihovom-poreklu
I čija je Makedonija?
I čija je Makedonija?
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Hrvati naučno dokazali da Albanci nisu Iliri
Khm, Goran?
Lako pretpostaviti da nije Hrvat a zna se zašto je protiv naših šiptarskih saveznika.
Lako pretpostaviti da nije Hrvat a zna se zašto je protiv naših šiptarskih saveznika.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
..zaboravili ste cinjenicu lik je istupio iz KC...lik je ideoloski na razini jakovine i markovine
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Šta ti znaš ?epikur37 wrote:Khm, Goran?
Ti si obični dotepenac iz Bosne
Aj bježi bježi
Delmate i ostali u dinarski gorju nemaju veze sa stanovnicima Albanije
2014-04-11
..ovaj lik je tvrdio da su srbi najstariji narod u europi..pametnom dosta....kad vidim tko je postavio temu..mrak..ne mrak..mrakaca
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
A ti se kao ne slazes? :)vuksadinare wrote:..ovaj lik je tvrdio da su srbi najstariji narod u europi..pametnom dosta....kad vidim tko je postavio temu..mrak..ne mrak..mrakaca
Koga zaboli kitomir o porijeklu od The Shiptars
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Evo baš sam odgledal ovo
Jako zanimljivo
Prije par dana sam napisao da je jedna grupa plemena Hrvati došla među Delmate
Sad ispada da postoji razlog zašto su se mogli sporazumjeti tj ilirski jezik je slavenski
Jako zanimljivo
Prije par dana sam napisao da je jedna grupa plemena Hrvati došla među Delmate
Sad ispada da postoji razlog zašto su se mogli sporazumjeti tj ilirski jezik je slavenski
2014-04-11
Ovaj istoričar održao je više tribina na kojima je izneo tezu da je Balkan mesto na kojem je nastala najstarija civilizacija i da se slovensko stanovništvo nije doselilo na ove prostore. On tvrdi da su Sloveni potomci naroda koje danas nazivamo Ilirima i da Albanci sa njima nemaju nikakve veze.
Ovo je i moj stav.
Ovo je i moj stav.
Guest- Guest
Netvrdi tovuksadinare wrote:..ovaj lik je tvrdio da su srbi najstariji narod u europi..pametnom dosta....kad vidim tko je postavio temu..mrak..ne mrak..mrakaca
Pogleda sam sad ovaj video tj emisija na rubu znanosti gdje je on gost
Vinča kultura na Dunavu najstarija kultura u Evropi
To da, u smislu autohtonih naroda Evrope ne kao Srbi slavensko pleme koje se doseljava na Balkan
2014-04-11
čekamo levogaslidingdoorsoperator wrote:Ovaj istoričar održao je više tribina na kojima je izneo tezu da je Balkan mesto na kojem je nastala najstarija civilizacija i da se slovensko stanovništvo nije doselilo na ove prostore. On tvrdi da su Sloveni potomci naroda koje danas nazivamo Ilirima i da Albanci sa njima nemaju nikakve veze.
Ovo je i moj stav.
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Zato šta su upravo Dalmatinci prije pet stoljeća počeli pričati o Iliriji dok kod Albanaca tako nešto slabo prisutno , zato šta ovaj lik govori da su Auszrougari tek polovinom 19 stoljeća tu tezu počeli gurat iz političkih razloga tj kako su Delmate potomci AlbanacaRingo10 wrote:Koga zaboli kitomir o porijeklu od The Shiptars
Zato šta su ti genetska istraživanja nedavno dokazala da dinarsko gore nigdje veze sa genetikom Albanije a dinarska genetika najstarija genetika Evrope
I ZATO ŠTA ALBANCI NEĆE DOBIT MAKEDONIJU
PUN MI IH JE KURAC
2014-04-11
Noor wrote:čekamo levogaslidingdoorsoperator wrote:Ovaj istoričar održao je više tribina na kojima je izneo tezu da je Balkan mesto na kojem je nastala najstarija civilizacija i da se slovensko stanovništvo nije doselilo na ove prostore. On tvrdi da su Sloveni potomci naroda koje danas nazivamo Ilirima i da Albanci sa njima nemaju nikakve veze.
Ovo je i moj stav.
Čini mi se da smo se oko toga čak i složili nedavno na jednoj od tema, ali se više ne sjećam detalja.
Guest- Guest
i ja mislim, jer je on sam isto to pisaoslidingdoorsoperator wrote:Noor wrote:čekamo levogaslidingdoorsoperator wrote:Ovaj istoričar održao je više tribina na kojima je izneo tezu da je Balkan mesto na kojem je nastala najstarija civilizacija i da se slovensko stanovništvo nije doselilo na ove prostore. On tvrdi da su Sloveni potomci naroda koje danas nazivamo Ilirima i da Albanci sa njima nemaju nikakve veze.
Ovo je i moj stav.
Čini mi se da smo se oko toga čak i složili nedavno na jednoj od tema, ali se više ne sjećam detalja.
ispast će da smo svi mi to pleme, samo još ne znamo ..hehe
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Noor wrote:i ja mislim, jer je on sam isto to pisaoslidingdoorsoperator wrote:Noor wrote:čekamo levogaslidingdoorsoperator wrote:Ovaj istoričar održao je više tribina na kojima je izneo tezu da je Balkan mesto na kojem je nastala najstarija civilizacija i da se slovensko stanovništvo nije doselilo na ove prostore. On tvrdi da su Sloveni potomci naroda koje danas nazivamo Ilirima i da Albanci sa njima nemaju nikakve veze.
Ovo je i moj stav.
Ne znam za pleme, ali ja sam se u tome referirao na istraživanja Dragana Primorca koji je zaključio kako na ovim prostorima nije bilo neke bitne promjene genteske strukture stanovništva u posljednjih 22 000 godina.
Plus neki detalji poput recimo činjenice da nije zabilježeno ama baš nikakvo nasilje prilikom kristijanizacije Hrvata, za što i nije bilo razloga jer je domiciljno stanovništvo zapravo još od vremena Rima ionako bilo kristijanizirano.
Ćiril i Metod su zapravo samo provodili politiku Bizanta propovjedanjem na slavenskom jeziku kontra latinskog koji je bio u upotrebi na zapadu.
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:Noor wrote:i ja mislim, jer je on sam isto to pisaoslidingdoorsoperator wrote:Noor wrote:čekamo levogaslidingdoorsoperator wrote:Ovaj istoričar održao je više tribina na kojima je izneo tezu da je Balkan mesto na kojem je nastala najstarija civilizacija i da se slovensko stanovništvo nije doselilo na ove prostore. On tvrdi da su Sloveni potomci naroda koje danas nazivamo Ilirima i da Albanci sa njima nemaju nikakve veze.
Ovo je i moj stav.
Ne znam za pleme, ali ja sam se u tome referirao na istraživanja Dragana Primorca koji je zaključio kako na ovim prostorima nije bilo neke bitne promjene genteske strukture stanovništva u posljednjih 22 000 godina.
Plus neki detalji poput recimo činjenice da nije zabilježeno ama baš nikakvo nasilje prilikom kristijanizacije Hrvata, za što i nije bilo razloga jer je domiciljno stanovništvo zapravo još od vremena Rima ionako bilo kristijanizirano.
Ćiril i Metod su zapravo samo provodili politiku Bizanta propovjedanjem na slavenskom jeziku kontra latinskog koji je bio u upotrebi na zapadu.
kako krasno hrvati i srbi žive zjedno već 22 000 godina. čudno kako se još nisu istrijebili međusobno.
Guest- Guest
Neznam kad se uopće počima koristiti naziv Sloven ali mislim peto stoljeće kad su počele provale na granice rimskog tj preciznije istočnog rimskog carstva tj ono šta zovemo Bizant
Pa sad nazivati ih Slavenima nije baš vremenski pogodno ali očito Slaveni iznad Dunava i stanovništvo ispod potječu iz iste protoskupine
To objašnjava to kako su Slaveni dolaskom ovamo uspjeli uspostavit komunikaciju i jezično prevladati
Ukratko preci Ilira i Slavena su isti i zato Hrvati odnosno jedan dio plemena dolaskom u središte Delmata s njima može komunicirati
Relativno se razumiju jer je jezično i jednima i drugima isti prapredak izvor
Ukratko postoji grupa A iz koje ovi poviše Dunava postaju nazvani Slavenima a ovi ispod su Iliri
Jezično i po porijeklu to dolazi iz zajedničkog praplemena
Tako da iz ovog razloga oni nisu Slaveni ali su rođaci Slavenima
Pa sad nazivati ih Slavenima nije baš vremenski pogodno ali očito Slaveni iznad Dunava i stanovništvo ispod potječu iz iste protoskupine
To objašnjava to kako su Slaveni dolaskom ovamo uspjeli uspostavit komunikaciju i jezično prevladati
Ukratko preci Ilira i Slavena su isti i zato Hrvati odnosno jedan dio plemena dolaskom u središte Delmata s njima može komunicirati
Relativno se razumiju jer je jezično i jednima i drugima isti prapredak izvor
Ukratko postoji grupa A iz koje ovi poviše Dunava postaju nazvani Slavenima a ovi ispod su Iliri
Jezično i po porijeklu to dolazi iz zajedničkog praplemena
Tako da iz ovog razloga oni nisu Slaveni ali su rođaci Slavenima
2014-04-11
Hrvati i Srbi kao slovenska plemena odnosno dijelovi tih plemena jesu ovdje od sedmog stoljećaGnječ wrote:slidingdoorsoperator wrote:Noor wrote:i ja mislim, jer je on sam isto to pisaoslidingdoorsoperator wrote:Noor wrote:
čekamo levoga
kako krasno hrvati i srbi žive zjedno već 22 000 godina. čudno kako se još nisu istrijebili međusobno.
Trik je u tome da autohtono stanovništvo Balkana i Slaveni imaju istog prapretka zbog čega je moguća međusobna komunikacija i nema potrebe za jezičnim asimiliranjem
Jednostavno nepričaju francuskim jezikom nego jezikom koji je rođak slavenskim jezicima
2014-04-11
Trebalo bi koristiti neki drugi izraz npr pra slavenoiliri i to označava stanovnika Vinča kulture koja je najstarija u Evropi i nalazi se na Dunavu a provalom drugih naroda i pošto su rijeke putovi ti pra slavenoiliri su pobjegli u unutrašnjost i onda ovi iznad Dunava su poslije postali Slaveni a ovi ispod su Iliri.
Cijela priča
I normalno da se razumiju i zato nema nekih ratova i jezične asimilacije nad ovim stanovništvom kad se jezično shvaćaju dovoljno da se razumiju
Cijela priča
I normalno da se razumiju i zato nema nekih ratova i jezične asimilacije nad ovim stanovništvom kad se jezično shvaćaju dovoljno da se razumiju
2014-04-11
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Albanci nisu Iliri, Srbija ima najviše pred-Antičkih nalazišta, Slaveni su Indijanci Europe
» Zavladao haos, a Hrvati još jednom dokazali da su levati i budale
» Janjevci nisu Hrvati
» Bunjevci više nisu Hrvati
» Fala ti Bože, nisu Hrvati
» Zavladao haos, a Hrvati još jednom dokazali da su levati i budale
» Janjevci nisu Hrvati
» Bunjevci više nisu Hrvati
» Fala ti Bože, nisu Hrvati
Page 1 of 3