Najveća fašistička manifestacija u Europi
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Najveća fašistička manifestacija u Europi
AUSTRIJSKA organizacija AK Pliberk Bleiburg koja djeluje pod sloganom “Protiv svakog nacionalizma i povijesnog revizionizma”, pokrenula je online kampanju protiv komemoracije vojsci Ante Pavelića obilježenoj ustaškim obilježjima koja se svakog svibnja održava u blizini austrijskog gradića Bleiburga.
Njihova internetska stranica no-ustasa.at pruža detaljne informacije o povijesnoj pozadini blajburške komemoracije, ali i o tome kako se ona pretvorila u jedan od najvećih neonacističkih skupova u Europi, kako pišu brojni europski mediji.
"Svake godine se u svibnju nadomak Bleiburga sastaje više tisuća nacionalista iz Hrvatske i hrvatske dijaspore. Pod plaštom crkvene komemoracije odaje se počast NDH koja je kolaborirala s nacističkom Njemačkom i relativiziraju se njihovi zločini. Među sudionicima su visoki crkveni predstavnici, pa sve do neonacista iz mreže Krv i čast, to jest okupljen je cijeli spektar ekstremne desnice iz Hrvatske, što Bleiburg čini najvećom fašističkom manifestacijom u Europi", navodi se u priopćenju AK Pliberk Bleiburga.
"Dugoročno želimo da se taj skup više ne održava. Želimo zato staviti na raspolaganje zbirku tekstova koja će, nadamo se, opravdati kritičko promatranje ovog skupa", navode iz inicijative.
Među tekstovima koji su objavljeni na stranici no-ustasa.at nalaze se oni koji se bave “Mitom Bleiburga”, tezama da se tamo dogodio “holokaust nad Hrvatima” te događanjima u zločinačkoj NDH. Tekstovi sa stranice dijele se već i po društvenim mrežama.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/austrijanci-pokrenuli-kampanju-protiv-ustaskog-derneka-na-bleiburgu/1035127.aspx
Njihova internetska stranica no-ustasa.at pruža detaljne informacije o povijesnoj pozadini blajburške komemoracije, ali i o tome kako se ona pretvorila u jedan od najvećih neonacističkih skupova u Europi, kako pišu brojni europski mediji.
"Svake godine se u svibnju nadomak Bleiburga sastaje više tisuća nacionalista iz Hrvatske i hrvatske dijaspore. Pod plaštom crkvene komemoracije odaje se počast NDH koja je kolaborirala s nacističkom Njemačkom i relativiziraju se njihovi zločini. Među sudionicima su visoki crkveni predstavnici, pa sve do neonacista iz mreže Krv i čast, to jest okupljen je cijeli spektar ekstremne desnice iz Hrvatske, što Bleiburg čini najvećom fašističkom manifestacijom u Europi", navodi se u priopćenju AK Pliberk Bleiburga.
"Dugoročno želimo da se taj skup više ne održava. Želimo zato staviti na raspolaganje zbirku tekstova koja će, nadamo se, opravdati kritičko promatranje ovog skupa", navode iz inicijative.
Među tekstovima koji su objavljeni na stranici no-ustasa.at nalaze se oni koji se bave “Mitom Bleiburga”, tezama da se tamo dogodio “holokaust nad Hrvatima” te događanjima u zločinačkoj NDH. Tekstovi sa stranice dijele se već i po društvenim mrežama.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/austrijanci-pokrenuli-kampanju-protiv-ustaskog-derneka-na-bleiburgu/1035127.aspx
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Najveća fašistička manifestacija u Europi
Austrijanci : ak Pliberk
Olivera Stajić, 06.06.2017: Die halbe Wahrheit von Bleiburg
Čedomira Schlapper, 23.05.2017:Faschistische Gedenkfeier in Bleiburg
Krsta Lazarević, 18.02.2016 (Heft 07/2016), S. 6: Freund der Ustascha.
Danilo Majić, 14.05.2013:Gedenken mit einem Schuss Faschismus
Srpska posla, moj Debo. Sjedi 1
Guest- Guest
kofein wrote:Asila bi rekao "nisi pročitao članak" :)
Pročitao je, samo nije Kurza razumio.
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:kofein wrote:Asila bi rekao "nisi pročitao članak" :)
...nego, jesi li ti vidio te "naturalizovane austrijance" kako su se upeli iz petnih žila.... ha? ;)
Guest- Guest
Da no-ustasa.at ja cu se ranit
2014-04-15
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
n_razbojnik wrote:Da no-ustasa.at ja cu se ranit
Njiovi iz Čikaga.
Sad će džango
Guest- Guest
kofein wrote:slidingdoorsoperator wrote:kofein wrote:Asila bi rekao "nisi pročitao članak" :)
...nego, jesi li ti vidio te "naturalizovane austrijance" kako su se upeli iz petnih žila.... ha? ;)
Ma lako za njih, učinkoviti kao i uvijek, ali vidi ti što se imbecilex upeo u otadžbinsku propagandu.
Guest- Guest
Ko im jebemater, to treba i onako preselit bliže ZG da mogu i ja doć. Daleko do Blajburga pa mi se ne ide al da je bliže dolazilo bi i više ljudi.
slidingdoorsoperator wrote:kofein wrote:slidingdoorsoperator wrote:kofein wrote:Asila bi rekao "nisi pročitao članak" :)
Ma lako za njih, učinkoviti kao i uvijek, ali vidi ti što se imbecilex upeo u otadžbinsku propagandu.
Jedan novinarov "deda" na suprotnoj strani i eto ti motiva za djelovanje.
Guest- Guest
Iz Pliberka moji znaš ti dobro kojidzango wrote:[size=40]no-ustasa.at[/size]
[size=40]Remove ustasa.[/size]
2014-04-15
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Zapravo dobro stivo ima tamo...masakr na Bleiburgu jasno ne postoji, vec je mjesto stradanja ljudi, bleiburg je forma, cisto da se svakih 500m po jamama od Zg do Austrije ne pravi posebna komemoracija sto potvrđuju i sami srbende u FAQs
2014-04-15
kofein wrote:Austrijanci : ak Pliberk
immortal-
2014-04-16
dzango wrote:
renewal ustasa .
immortal-
2014-04-16
Skoro trideset godina ja samo slusam kmecanje i kuknjavu za ustasama.
Jebem ti takav narod da ti jebem.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
ko kuka za ustasama..vecina hercegovaca i nesto licana i dalmatinske zagore..koliki ej to postotak u hrvatskom pucanstvu..10-tak%Ringo10 wrote:Skoro trideset godina ja samo slusam kmecanje i kuknjavu za ustasama.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Ringo10 wrote:Skoro trideset godina ja samo slusam kmecanje i kuknjavu za ustasama.
Pa kad u zadnjih 900 godina ništa drugo hrvatsko nije postojalo ...
crvenkasti-
2014-04-17
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» AUSTRIJSKI EUROZASTUPNICI "Bleiburg je fašistička manifestacija, tamo slave ustaše i štete ugledu Austrije"
» Najveca medjunacionalna suparnistva i antagonizmi u Europi.Evo nekih i slazete li se sa mojim popisom
» SRAMOTNA MANIFESTACIJA
» Bugarska fašistička okupatorska sila
» Ustavni sud:NDH je fašistička tvorevina i negacija hrvatstva
» Najveca medjunacionalna suparnistva i antagonizmi u Europi.Evo nekih i slazete li se sa mojim popisom
» SRAMOTNA MANIFESTACIJA
» Bugarska fašistička okupatorska sila
» Ustavni sud:NDH je fašistička tvorevina i negacija hrvatstva
Page 1 of 3