Svećenik izašao iz ormara-Ja sam gay.
Page 1 of 1
Svećenik izašao iz ormara-Ja sam gay.
[size=32]SNIMIO PRIZNANJE Svećenik objavio da je gay: 'Vrijeme je da Crkva otvori oči'
[/size]
[size]
'Crkva zaostaje u odnosu na saznanja do kojih je došlo čovječanstvo, ne možemo čekati još 50 godina', tvrdi ovaj svećenik.[/size]
Svećenik (Screenshot: YouTube)
Poljski svećenik, član Kongregacije za doktrinu vjere, otkriva svoju homoseksualnost u subotu dvama dnevnim listovima, uoči sinode o obitelji kako bi protresao Crkvu koja "kasni i paranoična je" glede te teme, prenosi agencija AFP.
Otac Krysztof Olaf Charamsa (43), rođen u Gdyniji u Poljskoj, otkriva također da ima partnera. "Znam da bih se trebao odreći svojeg poziva koji mi znači sve na svijetu", kaže on talijanskom dnevniku Il Corriere della Sera.
Na temu homoseksualnosti Charamsa ističe da "Crkva zaostaje u odnosu na saznanja do kojih je došlo čovječanstvo, ne možemo čekati još 50 godina".
[size]
"Vrijeme je da Crkva otvori oči spram vjernika homoseksualaca i shvati da rješenje koje nudi - potpuna apstinencija i život bez ljubavi, nije čovječno", kaže on.
"Svećenstvo je velikim dijelom homoseksualno i također, nažalost, homofobno do paranoje jer je paralizirano neprihvaćanjem vlastite seksualne orijentacije", izjavljuje on za poljsko izdanje Newsweeka.
Apel upućuje sudionicima sinode, njih 360, koji bi se trebali okupiti u nedjelju u Vatikanu.
Monsinjor Krzystof Charamsa (43) razriješen je dužnosti u Kongregaciji za doktrinu vjere, čiji je član bio od 2003., stoji u vatikanskom priopćenju.
Poljski teolog Charamsa u subotnjem je izdanju dnevnika Corriere della Sera u dugom interviewu objavio da je homoseksualac i da ima partnera. Poslije je zajedno s partnerom, Španjolcem, i homoseksualnim aktivistima, održao konferenciju za novinare u jednom rimskom restoranu. Bili su planirali prosvjed pred Vatikanom, ali su promijenili lokaciju nekoliko sati prije početka prosvjeda.
"Jasno je da msgr Charamsa neće moći nastaviti obnašati dosadašnje dužnosti pri Kongregaciji za doktrinu vjere", navodi se u priopćenju.
Vatikan u priopćenju ističe da razrješenje Charamse nema nikakve veze s njegovim izjavama o osobnoj situaciji, koja, kako je navedeno, "zaslužuje poštovanje".
No, naglašava se kako su intervju i planirani prosvjed bili "ozbiljni i neodgovorni" (potezi) u svjetlu činjenice da u nedjelju počinje biskupska sinoda na kojoj će se razmatrati obiteljska pitanja, među ostalim i ona o tome kako se više približiti homoseksualcima. U priopćenju se ocjenjuje da će potezi poljskog svećenika podvrgnuti sinodu "nepotrebnom medijskom pritisku".
Vatikan ističe da će o njegovom svećeničkom statusu, koji će teško zadržati nakon priznanja da živi s partnerom, odlučiti nadređeni u njegovoj biskupiji. (Hina)[/size]
[/size]
- Rim, 03.10.2015., 17:04
- Autor:I.D.
[size]
'Crkva zaostaje u odnosu na saznanja do kojih je došlo čovječanstvo, ne možemo čekati još 50 godina', tvrdi ovaj svećenik.[/size]
Svećenik (Screenshot: YouTube)
Poljski svećenik, član Kongregacije za doktrinu vjere, otkriva svoju homoseksualnost u subotu dvama dnevnim listovima, uoči sinode o obitelji kako bi protresao Crkvu koja "kasni i paranoična je" glede te teme, prenosi agencija AFP.
Otac Krysztof Olaf Charamsa (43), rođen u Gdyniji u Poljskoj, otkriva također da ima partnera. "Znam da bih se trebao odreći svojeg poziva koji mi znači sve na svijetu", kaže on talijanskom dnevniku Il Corriere della Sera.
Na temu homoseksualnosti Charamsa ističe da "Crkva zaostaje u odnosu na saznanja do kojih je došlo čovječanstvo, ne možemo čekati još 50 godina".
- Papa se tajno sastao s matičarkom koja odbija sklapati istospolne brakove
[size]
"Vrijeme je da Crkva otvori oči spram vjernika homoseksualaca i shvati da rješenje koje nudi - potpuna apstinencija i život bez ljubavi, nije čovječno", kaže on.
"Svećenstvo je velikim dijelom homoseksualno i također, nažalost, homofobno do paranoje jer je paralizirano neprihvaćanjem vlastite seksualne orijentacije", izjavljuje on za poljsko izdanje Newsweeka.
Apel upućuje sudionicima sinode, njih 360, koji bi se trebali okupiti u nedjelju u Vatikanu.
Vatikan razriješio dužnosti homoseksualnog svećenika
Vatikan je u subotu razriješio svećenika dužnosti pri Svetoj Stolici nakon što je u razgovoru za novine priznao da je homoseksualac i pozvao Katoličku Crkvu na promjenu stajališta o homoseksualnosti.Monsinjor Krzystof Charamsa (43) razriješen je dužnosti u Kongregaciji za doktrinu vjere, čiji je član bio od 2003., stoji u vatikanskom priopćenju.
Poljski teolog Charamsa u subotnjem je izdanju dnevnika Corriere della Sera u dugom interviewu objavio da je homoseksualac i da ima partnera. Poslije je zajedno s partnerom, Španjolcem, i homoseksualnim aktivistima, održao konferenciju za novinare u jednom rimskom restoranu. Bili su planirali prosvjed pred Vatikanom, ali su promijenili lokaciju nekoliko sati prije početka prosvjeda.
"Jasno je da msgr Charamsa neće moći nastaviti obnašati dosadašnje dužnosti pri Kongregaciji za doktrinu vjere", navodi se u priopćenju.
Vatikan u priopćenju ističe da razrješenje Charamse nema nikakve veze s njegovim izjavama o osobnoj situaciji, koja, kako je navedeno, "zaslužuje poštovanje".
No, naglašava se kako su intervju i planirani prosvjed bili "ozbiljni i neodgovorni" (potezi) u svjetlu činjenice da u nedjelju počinje biskupska sinoda na kojoj će se razmatrati obiteljska pitanja, među ostalim i ona o tome kako se više približiti homoseksualcima. U priopćenju se ocjenjuje da će potezi poljskog svećenika podvrgnuti sinodu "nepotrebnom medijskom pritisku".
Vatikan ističe da će o njegovom svećeničkom statusu, koji će teško zadržati nakon priznanja da živi s partnerom, odlučiti nadređeni u njegovoj biskupiji. (Hina)[/size]
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Re: Svećenik izašao iz ormara-Ja sam gay.
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/poljski-svecenik-izasao-iz-ormara-uoci-sinode---410953.html
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
elem, krelac izaso iz ormara i sad bi i da religiju prilaodi svom izlasku. Skroman neki lik
2014-04-19
Taj je svjestan da sadašanja svijest ne može odgovarati onoj od prije 2000 godina...prckov wrote:elem, krelac izaso iz ormara i sad bi i da religiju prilaodi svom izlasku. Skroman neki lik
Guest- Guest
A bas nas briga kaj si ti peder, tvoj problem.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Može odgovarati i odgovara. Ne laži,ne kradi,ne ubij...sve je to proizišlo iz svijesti starije od 2000 god.red wolf wrote:Taj je svjestan da sadašanja svijest ne može odgovarati onoj od prije 2000 godina...prckov wrote:elem, krelac izaso iz ormara i sad bi i da religiju prilaodi svom izlasku. Skroman neki lik
danni1-
2014-04-16
Similar topics
» Djed Mraz je izašao iz ormara
» '' Most je izašao iz ormara, želi biti stranka za pristojne Hrvate katolike''
» Batmanov kolega Robin izašao iz ormara i priznao da voli dečke
» DC Comics: Superman izlazi iz ormara, voli i dečke
» IMA IZAĆ': Kako je SDA izišla iz ormara
» '' Most je izašao iz ormara, želi biti stranka za pristojne Hrvate katolike''
» Batmanov kolega Robin izašao iz ormara i priznao da voli dečke
» DC Comics: Superman izlazi iz ormara, voli i dečke
» IMA IZAĆ': Kako je SDA izišla iz ormara