Samo za jalnuse
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Samo za jalnuse
Leviathan2 wrote:
prvi test ce pokazati koliki domet ima, al ja racunam izmedju 600 i 700 km
Zaboravi. Bit ćeš zadovoljan i sa 200 km. Dobro, možda 300 najviše.
Guest- Guest
Yehudim wrote:debotoijusto wrote:lipo
dabogda ih sve proda a vozaci spustenih golf 2 pocrkali od muke
salu na stranu odlicno prodaje pricu lova se vrti ljudi zaposljavaju a sve u HR , naklon do poda
Kao prvo, moram reći, da sam neupućen...................medjutim
nisam zavidan a ne vidim da netko jest tu. Stoga ne znam čime se diči i kome se inati autor teme,
kiteći se tudjim perjem ( ni rimac to nebi napisa tako vjerojatno, to rade sitne duše
osim ako ima izravnu korist od proizvodjača ( ili je jednostavno takav, reka bih po avataru )
----------------------------------------------------------------------------------------
Zaboli me racku za Rimca i sl. ali da bi se realno vrednovalo triba znati ŠTA to točno, na autu, proizvodi Rimac ????
Kotače-NE
Motore -NE
Stakla-NE
mijenjače-NE
elektroniku-NE
sidala-NE
timun-NE
Očito jest da - NE PROIZVODI NIŠTA - već samo sastavlja, spaja komponente drugih proizvodjača
OK - svaka čast, uspio je privući nečiji kapital i sad prodaje .............................so what
PRAVO PITANJE GLASI ............................Koliko ON doprinsi državnom budjetu ?
niti jedan proizvođač ne radi niti jedan dio svog auta- rimac radi za svoj auto gotovo sve.
inače kočnice ne proizvodi svoje niti jedan proizvođač, ni sjedala, ni elektroniku, ni stakla (kupuju ih recimo u lipiku Aston Martin i Ferrari)
;Dslidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:
prvi test ce pokazati koliki domet ima, al ja racunam izmedju 600 i 700 km
Zaboravi. Bit ćeš zadovoljan i sa 200 km. Dobro, možda 300 najviše.
to je domet za pocetnike
i one koji misle da je velicina tanka zbroj kilometara
a nekima je ok i 100
2015-08-15
Mislim da ni jedan, a jednog je bacio iz svemira.Noor wrote:nisam upoznata, al me zanima ako tko zna..koliko je prodao onog Concepta One?
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
prvog j eprodao u spanjolskukaja wrote:Kako se on to i tko ga financira kada ni jednog nije prodao a jednog je stavio na raketu za svemir pa bacio iz svemira?!
jednog mu je hamond sjebao a to mu je platilo osiguranje ili hamondova kuca, a vjerovatno je jos kojeg prodao
svaka roba ima kupca
Znaci jednog je prodao, jednog je bacio iz svemira i jedan je izgorio.Leviathan2 wrote:prvog j eprodao u spanjolskukaja wrote:Kako se on to i tko ga financira kada ni jednog nije prodao a jednog je stavio na raketu za svemir pa bacio iz svemira?!
jednog mu je hamond sjebao a to mu je platilo osiguranje ili hamondova kuca, a vjerovatno je jos kojeg prodao
svaka roba ima kupca
Pa tko onda financira ovo? Drzava?
2015-08-15
malo tata, malo drzava i malo kinezikaja wrote:Znaci jednog je prodao, jednog je bacio iz svemira i jedan je izgorio.Leviathan2 wrote:prvog j eprodao u spanjolskukaja wrote:Kako se on to i tko ga financira kada ni jednog nije prodao a jednog je stavio na raketu za svemir pa bacio iz svemira?!
svaka roba ima kupca
aaaa.. tako.Leviathan2 wrote:malo tata, malo drzava i malo kinezikaja wrote:Znaci jednog je prodao, jednog je bacio iz svemira i jedan je izgorio.Leviathan2 wrote:prvog j eprodao u spanjolskukaja wrote:Kako se on to i tko ga financira kada ni jednog nije prodao a jednog je stavio na raketu za svemir pa bacio iz svemira?!
svaka roba ima kupca
Onda moze i proširiti proizvodnju . Na recimo leteće mobitele .
2015-08-15
to izmisljeno vec, ja sam recimo imao dva leteca mobitela, letjeli s 10 metara :)kaja wrote:aaaa.. tako.Leviathan2 wrote:malo tata, malo drzava i malo kinezikaja wrote:Znaci jednog je prodao, jednog je bacio iz svemira i jedan je izgorio.Leviathan2 wrote:prvog j eprodao u spanjolskukaja wrote:Kako se on to i tko ga financira kada ni jednog nije prodao a jednog je stavio na raketu za svemir pa bacio iz svemira?!
svaka roba ima kupca
Onda moze i proširiti proizvodnju . Na recimo leteće mobitele .
Guest- Guest
vis, tu informaciju nisam znaoslidingdoorsoperator wrote:kaja wrote:Mislim da ni jedan, a jednog je bacio iz svemira.Noor wrote:nisam upoznata, al me zanima ako tko zna..koliko je prodao onog Concepta One?
To je Elon Musk, a auto koji luta svemirom je Tesla Roadster.
kaja wrote:Znaci jednog je prodao, jednog je bacio iz svemira i jedan je izgorio.Leviathan2 wrote:prvog j eprodao u spanjolskukaja wrote:Kako se on to i tko ga financira kada ni jednog nije prodao a jednog je stavio na raketu za svemir pa bacio iz svemira?!
svaka roba ima kupca
rimac ne zarađuje na prodaji auta i to je sto puta rekao, nego na tome da radi softver za jaguar, aston martin, renault, bmw i ostale, za neke radi i cijele sustave skupa s hardverom a auti su samo izlog tehnologije koju prodaje i ništa drugo.
jer se na električnim autima danas ne može zaradit i neće se još dugo moć, zato je tesla lani izgubila dvije milijarde dolara, oko dvajst tisuća po svakom autu kojeg su napravili.
usput za prvi auto je rekao da će ga proizvest u osam komada i prodao je sve, a za drugi je rekao da će napraviti 150 komada od čega je prodao unaprijed 30 a vjerojatno će sad nakon ženeve lako prodati i ostatak.
Bugatiju je trebalo 10 godina da rasproda 350 komada veyrona a chiron će raditi u 500 primjeraka.
a da, i oni na tome gube jer je serija premala ali zapravo reklamiraju VW.
Bugatiju je trebalo 10 godina da rasproda 350 komada veyrona a chiron će raditi u 500 primjeraka.
a da, i oni na tome gube jer je serija premala ali zapravo reklamiraju VW.
marcellus wrote:
jer se na električnim autima danas ne može zaradit i neće se još dugo moć, zato je tesla lani izgubila dvije milijarde dolara, oko dvajst tisuća po svakom autu kojeg su napravili.
Zato je Musk praktički bankrotirao i izvan vode ga drži samo povjerenje ulagača da će se ono što radi prije ili kasnije isplatiti, a što već graniči sa slijepom vjerom do razine neke zvanične religije.
Pa možda i hoće, ali rekao bih ne sa kompanijom kojoj je Musk na čelu.
Potreban je potpuno novi pristup za koji se Musk jednostavno pokazao nesposobnim, a ja sam već davno na forumu pokušao objasniti zašto.
Guest- Guest
marcellus wrote:Yehudim wrote:debotoijusto wrote:lipo
dabogda ih sve proda a vozaci spustenih golf 2 pocrkali od muke
salu na stranu odlicno prodaje pricu lova se vrti ljudi zaposljavaju a sve u HR , naklon do poda
Kao prvo, moram reći, da sam neupućen...................medjutim
nisam zavidan a ne vidim da netko jest tu. Stoga ne znam čime se diči i kome se inati autor teme,
kiteći se tudjim perjem ( ni rimac to nebi napisa tako vjerojatno, to rade sitne duše
osim ako ima izravnu korist od proizvodjača ( ili je jednostavno takav, reka bih po avataru )
----------------------------------------------------------------------------------------
Zaboli me racku za Rimca i sl. ali da bi se realno vrednovalo triba znati ŠTA to točno, na autu, proizvodi Rimac ????
Kotače-NE
Motore -NE
Stakla-NE
mijenjače-NE
elektroniku-NE
sidala-NE
timun-NE
Očito jest da - NE PROIZVODI NIŠTA - već samo sastavlja, spaja komponente drugih proizvodjača
OK - svaka čast, uspio je privući nečiji kapital i sad prodaje .............................so what
PRAVO PITANJE GLASI ............................Koliko ON doprinsi državnom budjetu ?
niti jedan proizvođač ne radi niti jedan dio svog auta ------------------.......... rimac radi za svoj auto gotovo sve.
inače kočnice ne proizvodi svoje niti jedan proizvođač, ni sjedala, ni elektroniku, ni stakla (kupuju ih recimo u lipiku Aston Martin i Ferrari)
Kako molim ?
Šta to -gotovo sve- Šasiju, opruge, gredu volana, hladnjak, brisače, ..........šta to - gotovo sve - radi rimac
.........sastavlja tudje komponente - ili barem ključeve radi, alarme, air bag.................lakira li ih.........koji kurac se radi
Prošli proizvod proda u cilih 8 komada
Ovaj će u 15 možda i šta će onda .............električne bicikle, po cijeni od Milijun Eura, sastavljati
alo idiote svi sastavljaju tuđe komponente
svi kupuju od mopara i delphija, nitko ne proizvodi recimo klipove i cilindre, većina ne radi karoserije nego ih kupuje, nitko ne radi svoje sjedalice nego se po specifikaciji naruče obilno od recara, nitko ne radi svoje akumulatore, nitko ne radi svoju elektroniku (bosch ili magnetti marelli), nitko ne radi jasno svoja stakla (lipik radi za prestižne brandove!), nitko ne radi svoje plastične dijelove karoserije (bivša jugoplastika radi za renault recimo), nitko ne radi svoje kotače, svoje gume...
sve se to naručuje od onih koji to rade.
a recimo u grazu imaš puchovu tvornicu u kojoj se proizvodi sve od mercedesa do aston martina... ti auti nisu ni vidjeli matičnu firmu. Naručiš im da ti proizvedu auto po tvojim specifikacijama.
svi kupuju od mopara i delphija, nitko ne proizvodi recimo klipove i cilindre, većina ne radi karoserije nego ih kupuje, nitko ne radi svoje sjedalice nego se po specifikaciji naruče obilno od recara, nitko ne radi svoje akumulatore, nitko ne radi svoju elektroniku (bosch ili magnetti marelli), nitko ne radi jasno svoja stakla (lipik radi za prestižne brandove!), nitko ne radi svoje plastične dijelove karoserije (bivša jugoplastika radi za renault recimo), nitko ne radi svoje kotače, svoje gume...
sve se to naručuje od onih koji to rade.
a recimo u grazu imaš puchovu tvornicu u kojoj se proizvodi sve od mercedesa do aston martina... ti auti nisu ni vidjeli matičnu firmu. Naručiš im da ti proizvedu auto po tvojim specifikacijama.
znači tvornice automobila ne proizvode dijelove, to rade specijalizirani proizvođači za sve aute na planeti.
automatski mjenjač je isti u svakom autu iste klase kojeg kupiš.
rimac recimo radi svoje mjenjače mislim jedini na svijetu. I radi svoj infotainment sustav.
Ali, evo, samo kratak pregled novog Ferrarija 812 superfast: za njega infotainment radi Apple, napajanje je Bosch, kočnice su Brembo, a ostale dijelove kupuju od Cytecha, Delphija (koji rade većinu dijelova za većinu auta na planeti, uz Mopar), Getraga, IHI-ja (Turbo punjači), Mahlea, Magnetti Marellija (elektrika), ZF-a (mjenjači), i naravno OMR-a, Pirellija i Michelina. Adler dostavlja Ferrariju instrument ploču, obloge vrata i unutrašnjost, Fontana proizvodi kompletnu karoseriju do završne montaže i lakiranja (“body in white”), plastične dijelove poput odbojnika dostavlja STR, a Apptech radi kotače. Sjedala su Recaro. Što radi Ferrari? Montažu dijelova, uglavnom, kao i svi ostali. I lakiranje. Ali eto, Rimac “samo slaže auto a ne radi ni sam svoje baterije!” Što inače ne radi niti jedan proizvođač električnih automobila, jasno. No, zato je Rimac baterije na elektro automobilima prilično usavršio još iz vremena kad je slagao svoj BMW kockicu. I danas prodaje tehnologiju Aston Martinu.
automatski mjenjač je isti u svakom autu iste klase kojeg kupiš.
rimac recimo radi svoje mjenjače mislim jedini na svijetu. I radi svoj infotainment sustav.
Ali, evo, samo kratak pregled novog Ferrarija 812 superfast: za njega infotainment radi Apple, napajanje je Bosch, kočnice su Brembo, a ostale dijelove kupuju od Cytecha, Delphija (koji rade većinu dijelova za većinu auta na planeti, uz Mopar), Getraga, IHI-ja (Turbo punjači), Mahlea, Magnetti Marellija (elektrika), ZF-a (mjenjači), i naravno OMR-a, Pirellija i Michelina. Adler dostavlja Ferrariju instrument ploču, obloge vrata i unutrašnjost, Fontana proizvodi kompletnu karoseriju do završne montaže i lakiranja (“body in white”), plastične dijelove poput odbojnika dostavlja STR, a Apptech radi kotače. Sjedala su Recaro. Što radi Ferrari? Montažu dijelova, uglavnom, kao i svi ostali. I lakiranje. Ali eto, Rimac “samo slaže auto a ne radi ni sam svoje baterije!” Što inače ne radi niti jedan proizvođač električnih automobila, jasno. No, zato je Rimac baterije na elektro automobilima prilično usavršio još iz vremena kad je slagao svoj BMW kockicu. I danas prodaje tehnologiju Aston Martinu.
2014-04-16
air bagove isto niti jedan proizvođač ne proizvodi sam, u gotovo sve aute su ugrađeni Takata air bagovi.
Leviathan2 wrote:prvog j eprodao u spanjolskukaja wrote:Kako se on to i tko ga financira kada ni jednog nije prodao a jednog je stavio na raketu za svemir pa bacio iz svemira?!
svaka roba ima kupca
rekao je napravit osam i kad to rasproda napravit novi auto, evo to je to
Similar topics
» Samo jako samo progresivno:'Seksali sa biljkama pred djecom.'
» Britanska aktivistica: "Postoji samo jedno rješenje, a to je džihad. Nema prosvjeda, ništa. Samo džihad"
» Samo jako, samo tolerantno
» predsjednik koji ne želi otići s vlast samo bezobzirni prevarant, a ne i diktator. A nije diktator samo zato što ne može, ne zato što ne bi.
» Suljo:'Svi lazedu,lazedu i samo lazedu samo ja pricam istinu..je'l tako cika Velja'
» Britanska aktivistica: "Postoji samo jedno rješenje, a to je džihad. Nema prosvjeda, ništa. Samo džihad"
» Samo jako, samo tolerantno
» predsjednik koji ne želi otići s vlast samo bezobzirni prevarant, a ne i diktator. A nije diktator samo zato što ne može, ne zato što ne bi.
» Suljo:'Svi lazedu,lazedu i samo lazedu samo ja pricam istinu..je'l tako cika Velja'
Page 2 of 3