ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Samo za jalnuse

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Go down

Samo za jalnuse Empty Samo za jalnuse

Post by abraham 6/3/2018, 18:09

https://narod.hr/sport/foto-video-rimac-zenevi-predstavio-novi-elektricni-hiper-automobil-pogledajte-izgleda

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Samo za jalnuse Empty Re: Samo za jalnuse

Post by debotoijusto 6/3/2018, 18:24

lipo
dabogda ih sve proda a vozaci spustenih golf 2 pocrkali od muke  :D
salu na stranu odlicno prodaje pricu lova se vrti ljudi zaposljavaju a sve u HR , naklon do poda
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest 6/3/2018, 18:29

abraham wrote:https://narod.hr/sport/foto-video-rimac-zenevi-predstavio-novi-elektricni-hiper-automobil-pogledajte-izgleda

električna pegla.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 6/3/2018, 18:35

posto nisam Jalnuš,ne smijem dati neki otužan komentar..enivey-bravo Rimac :beer
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by darth_vader 6/3/2018, 18:45

Golf 2 je zakon...još ako ide na ložu...bitno da nije ekološki...podržavam sve ekološki neosviještene pojedince pod uvjetom da se ne udruže u državu ili korporaciju...onda im jebem mater...
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 6/3/2018, 18:49

inace otkad sam malo probao elektricno auto,moram reci da je zanimljivo jako..prije svega zvuk,koji podsjeca na mlazni motor,a potom,ubrzanje,koje je kontinuirano i brutalno..treba UČITI voziti ta cuda,naravno ako nije u pitanju i3  lol!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by debotoijusto 6/3/2018, 18:55

jasambrend wrote:Golf 2 je zakon...još ako ide na ložu...bitno da nije ekološki...podržavam sve ekološki neosviještene pojedince pod uvjetom da se ne udruže u državu ili korporaciju...onda im jebem mater...

naj volin ovi crni sto proleti mojom tihom ulicom s losim ozvucenjem do daske
misterij kako ne zapne na bandiceve kornjace cestovne
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest 6/3/2018, 19:06

pismejker wrote:inace otkad sam malo probao elektricno auto,moram reci da je zanimljivo jako..prije svega zvuk,koji podsjeca na mlazni motor,a potom,ubrzanje,koje je kontinuirano i brutalno..treba UČITI voziti ta cuda,naravno ako nije u pitanju i3  lol!

Zvuk je zapravo vrlo slab tako da se razmišlja o zakonskoj obavezi ugrađivanja umjetnog generatora zvuka jer sudionici u prometu, pogotovo pješaci i biciklisti, nisu navikli na tako malo bude od vozila.
Što se tiče ubrzanja, elektromotori imaju kontinuiran obrtni moment u praktički svim obrtajima (zbog čega se konstrukcija mjenjača bitno razlikuje u odnosu na pogon sa SUI motorima, a tu bi konačno i CVT mjenjači mogli doći na pogodan teren, a sad ih manje ili više nitko ne voli), a ne kao SUI motori u određenom rasponu zbog čega je elektropogon nadmoćan s obzirom na ubrzanja.
A kako se krajnja brzina sve strože kontrolira, neka prava zabava u vožnji ostaje samo u području ubrzanja, primjerice u trkama od semafora do semafora ili na cestama gdje se ne bi prešla neka elektronički ili čak običnim limitatorom ograničena brzina.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcellus 6/3/2018, 19:31

cvt su nepotrebni za električne aute a niko ih ne voli jer se kvare, nisu trajni i popravak je skup, osim što je osjećaj posve neprirodan kad motor hvata okretaje neovisno o kretanju auta

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 6/3/2018, 19:32

što se prave zabave tiče, treba znat koje ceste i kad. No ono što je meni uvijek najzabavnije, auto ceste, je out of range

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 6/3/2018, 20:03

marcellus wrote:cvt su nepotrebni za električne aute a niko ih ne voli jer se kvare, nisu trajni i popravak je skup, osim što je osjećaj posve neprirodan kad motor hvata okretaje neovisno o kretanju auta

Za lako kvarenje CVT-a nemam nikakve podatke pa tu ne bih mogao ništa konkretno reći. Iskreno, ne guglaju mi se ti podaci jer me CVT mjenjači nikada nisu zanimali. 
Međutim, kako su prilično popularni u Japanu, a također i makar nešto manje u SAD-u (tamo još uvijek najviše koriste klasične torque converter automatike), a kako oni načelno baš i ne vole lako kvarljive proizvode, nisam siguran da baš tako stoje stvari.
CVT imaju tu prednost brze promjene "brzina" (uvjetno govoreći jer je CVT bezstupanjski tip mjenjača) odnosno prijenosnih odnosa u mjenjaču, što ne funkcionira najbolje baš u pogonu sa SUI motorima zbog toga što oni imaju usko područje obrtaja sa najpovoljnijim obrtnim momentom u odnosu na elektromotore. U automobilima sa pogonom na električne motore, to bi moglo bolje funkcionirati, ali ostaje nam vidjeti što će se dogoditi. U svakom slučaju, niti bezstupanjski mjenjači nisu tijekom desetljeća još od prvih DAF-ovim modela nisu ostali bez značajnih poboljšanja u konstrukciji, a daljnja poboljšanja bi mogla cijelu priču učiniti uspješnijom.
Veliki prigovor na CVT mjenjače je uvijek bila buka motora, ali sa elektropogonom to prestaje biti realnim problemom.
Što se tiče zabave, mislim da će sa elektropogonima ipak prevladati ona koja se svodi na startnost, sposobnost naglih pretjecanja i slalomsku vožnju kako u gradovima tako i na cestama, uključujući tu i autoceste. S tim da će se preporučene odnosno dopuštene brzine na cestama još smanjivati, a također i kilometraža na autocestama gdje je dopuštena brzina bez ograničenja, posebno u Njemačkoj.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Yehudim 7/3/2018, 09:35

debotoijusto wrote:lipo
dabogda ih sve proda a vozaci spustenih golf 2 pocrkali od muke  :D
salu na stranu odlicno prodaje pricu lova se vrti ljudi zaposljavaju a sve u HR , naklon do poda

Kao prvo, moram reći, da sam neupućen...................medjutim

nisam zavidan a ne vidim da netko jest tu. Stoga ne znam čime se diči i kome se inati autor teme,

kiteći se tudjim perjem ( ni rimac to nebi napisa tako vjerojatno, to rade sitne duše

osim ako ima izravnu korist od proizvodjača ( ili je jednostavno takav, reka bih po avataru )

----------------------------------------------------------------------------------------

Zaboli me racku za Rimca i sl. ali da bi se realno vrednovalo triba znati ŠTA to točno, na autu, proizvodi Rimac ????

Kotače-NE

Motore -NE

Stakla-NE

mijenjače-NE

elektroniku-NE

sidala-NE

timun-NE

Očito jest da - NE PROIZVODI  NIŠTA - već samo sastavlja, spaja komponente drugih proizvodjača

OK - svaka čast, uspio je privući nečiji kapital i sad prodaje .............................so what

PRAVO PITANJE GLASI ............................Koliko ON doprinsi državnom budjetu ?
Yehudim
Yehudim

2018-03-06

Back to top Go down

Post by Guest 7/3/2018, 10:24

Yehudim wrote:

Zaboli me racku za Rimca i sl. ali da bi se realno vrednovalo triba znati ŠTA to točno, na autu, proizvodi Rimac ????

Automobil kao finalni proizvod. Ako i sam priznaš da nisi upućen, što je vrlo pošteno, ipak bi morao biti upoznat barem sa pojmovima kao što je dodana vrijednost, jer je njegov automobil u konačnici ipak osjetno skuplji od sume svih (uvoznih) dijelova, čak i ako tu računamo i cijenu domaćeg (stručnog) rada. Druga je priča kako će sa takvom cijenom proći na svjetskom tržištu.
Inače je to uobičajena praksa ne samo u svjetskoj industriji automobila, premda je istina da barem one najveće kompanije ipak imaju jedan zamjetan udio dijelova proizvedenih u zemlji u kojoj kompanija ima središte, ali će uvijek posegnuti za stranim dijelovima kada god od toga imaju neke koristi.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Noor 7/3/2018, 10:41

nisam upoznata, al me zanima ako tko zna..koliko je prodao onog Concepta One?

2017-10-06

Back to top Go down

Post by Eroo 7/3/2018, 11:24

slidingdoorsoperator wrote:
Yehudim wrote:

Automobil kao finalni proizvod. Ako i sam priznaš da nisi upućen, što je vrlo pošteno, ipak bi morao biti upoznat barem sa pojmovima kao što je dodana vrijednost, jer je njegov automobil u konačnici ipak osjetno skuplji od sume svih (uvoznih) dijelova, čak i ako tu računamo i cijenu domaćeg (stručnog) rada. Druga je priča kako će sa takvom cijenom proći na svjetskom tržištu.
Inače je to uobičajena praksa ne samo u svjetskoj industriji automobila, premda je istina da barem one najveće kompanije ipak imaju jedan zamjetan udio dijelova proizvedenih u zemlji u kojoj kompanija ima središte, ali će uvijek posegnuti za stranim dijelovima kada god od toga imaju neke koristi.
NASA koristi ruske motore i  privatne frme, kao podizvođače kad god se im to isplati.
Svi standardizirani kabli ispod vašeg stola su proizvedeni u Kini, a proizvodi ih ISKRA (Slo)...itd
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 7/3/2018, 12:01

Noor wrote:nisam upoznata, al me zanima ako tko zna..koliko je prodao onog Concepta One?
Osobno ne znam. Ovog zadnjeg ima rezervirano 150 komada.
Inače Mate Rimac ne živi od Prodaje automobila, radise isključivo o prestižu.
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Guest 7/3/2018, 12:43

Inače da je riječ samo o sklapanju automobila, onda se na Rimčevim ne bi nalazio logo njegove kompanije nego neke druge koja bi naručila to sklapanje od njega, primjerice Tesle. To je primjerice bio slučaj sa TAS-ovim Golfovima.
Međutim, kako to ovdje ipak nije slučaj, Rimac ipak na tako sklopljene automobile stavlja logo svoje kompanije.
Također je bilo i pitanja kako se to računa kao izvoz, ako je samo riječ o makar doduše kreativnom ali ipak slaganju komponenti uveženih sa svjetskog tržišta.
Odgovor je vrlo jednostavan, ono što je kupljeno vani, računa se kao uvoz. Finalni proizvod odnosno sam automobil kada se proda odnosno naplati, računa se kao izvoz.
Jednostavno kao grah, zar ne.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by mrincredible 7/3/2018, 14:07

Noor wrote:nisam upoznata, al me zanima ako tko zna..koliko je prodao onog Concepta One?

Link

The Rimac Concept One was claimed to be the world's fastest accelerating electric vehicle in 2013.[6] Between January 2013 and October 2014, all eight cars of its limited production run were sold. 

Dakle, sve. 
mrincredible
mrincredible

Male
2014-04-16

Back to top Go down

Post by Leviathan2 7/3/2018, 14:34

pismejker wrote:inace otkad sam malo probao elektricno auto,moram reci da je zanimljivo jako..prije svega zvuk,koji podsjeca na mlazni motor,a potom,ubrzanje,koje je kontinuirano i brutalno..treba UČITI voziti ta cuda,naravno ako nije u pitanju i3  lol!
aaah,
jel znas koja je milina vozit strujica :D kad ga rastegnes na autobahnu 150 on samo skoro nezamjetno zuji, da nema buke zraka imao bi osjecaj da sjedis u nekom parku
jos malo pa ce i moj audi bit spreman za atestiranje pa da nadomjesti onog kojeg sam sjebo
dobiva za razliku od starog digitalni displej umjesto onijeh kazaljki, to mi poklon od frenda,  takodjer dobiva modificirani mjenjac radi sto ekonomicnije voznje te neke modifikacije na motoru
prvi test ce pokazati koliki domet ima, al ja racunam izmedju 600 i 700 km, , a mozda i vise ako mjenjac bude funkcionirao kak je zamisljeno

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by Guest 7/3/2018, 14:38

Leviathan2 wrote:
prvi test ce pokazati koliki domet ima, al ja racunam izmedju 600 i 700 km

Zaboravi. Bit ćeš zadovoljan i sa 200 km. Dobro, možda 300 najviše.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Back to top

- Similar topics