Otac mi je ubijen u ratu, ekstremno sam mrzeo Srbe i sve srpsko, a onda sam vas zavoleo: Pismo i lekcija jednog Hrvata
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Otac mi je ubijen u ratu, ekstremno sam mrzeo Srbe i sve srpsko, a onda sam vas zavoleo: Pismo i lekcija jednog Hrvata
Pretendiramo na isti teritorij. Tu pomoći nema ratovat će se dok god nas ima.Gnječ wrote:vuksadinare wrote:Meni su srbi cirkus..ali ih ne obozavam bas..nisam ih prije 30 godina sto bi sad onda..jbg veliki smo rivali..postujem dobrog borca srbina ali ne znaci da ga moram voljeti
vi rvati i srbi ste rivali??? a oko čega u čemu ste rivali majketi???? de mi otkrij ti tu vekovnu tajnu oko čega ste rivali.
danni1- Posts : 5159
2014-04-16
Re: Otac mi je ubijen u ratu, ekstremno sam mrzeo Srbe i sve srpsko, a onda sam vas zavoleo: Pismo i lekcija jednog Hrvata
Razlika je ogromna i nepomirljiva ma što o tome lamentirali Jugoslaveni.Sora wrote:Sličnost Hrvata i Srba je tolika da nikada nece moci biti vececRAZLIKE
zato je uzalud ta dva naroda dijeliti , opet se
Kao sto se vidi, prepoznaju bratski i prijateljski
Da ne velim kako je od JUGE OSTALO PUNO ZAJEDNIČKOJ VEZA I OSOBA.
iz vojske, iz tirizma, iz familijarnih veza ..
redder4 wrote:Serbinho-3 wrote:25. februar 2018 | 13:31 » 13:48- Otac mi je ubijen u ratu kao civil - započeo je Hrvat
Foto: Wikimedia /Peter Denton, Pixabay, Printskrin: reddit.com
Na "Redditu" post jednog Hrvata koji je "mrzeo Srbe i sve srpsko" zapalio je društvenu mrežu. Rat koji se odigrao na prostoru bivše Jugoslavije, ostavio je trag na mnoge, pa tako i na nepoznatog momka.
Stefan (16) održao lekciju svojoj generaciji pismenim sastavom: Zaglupljeni smo modernom tehnologijom i ne znamo da živimo! (FOTO)
Nepoznati Hrvat je komentarima izražavao svoja osećanja.
- Otac mi je ubijen u ratu kao civil. To je ostavilo traga i odrastao sam na desnim stavovima, mrzeo sam sve Srbe i sve srpsko. Ali baš ekstremno mrzeo. Ja sam jedan od onih ljudi koji je*e sve srpsko na Jutjub komentarima - započeo je svoj post mladić.
Kad je proveo vreme sa Srbima, počeo je da gleda drugačije na nas.
Foto-ilustracija: Tanjug, Widewallpapershd
- Kad sam otkrio Redit počeo sam da ulazim u sprsko-hrvatske rasprave ovde i na /r/Croatia i da žestoko provociram. S vremenom se potpuno spontano dogodilo da sam se zbližio s nekima od vas, neke i zavoleo, da bi potpuno nesvesno pre nekoliko dana shvatio da mržnje više nema. Bilo je to svojevrsno iznenađenje koje me je potpuno iznenadilo - nastavio je svoju ispovest Hrvat.
Printskrin: reddit.com
Društvena mreža je pomogla da se ljudi zbliže.
- I dalje mrzim one ljude koji su uskratili život mom ocu, to nikad neću moći da oprostim iako ne znam ko su. Ali Srbe kao narod sam ovde na /r/Serbia zavoleo i konačno sam naučio da nikad ne treba nikoga gledati kao na celinu. I s naše i vaše strane bilo je pojedinaca koji zaslužuju sve najgore. To je još jedna stvar koju sam shvatio, jer sam "svoje" isto tako ceo život opravdavao - piše nepoznati momak.
Vreme leči rane.
- Osetio sam potrebu da ovo podelim s vama. Znam da će mnogi od vas sad da kolutaju očima i da će pomisliti šta ovaj glumata, ali ovo mi je bilo stvarno potrebno kao još jedna potvrda da sam potpuno otrgnuo i bacio jednu stranicu svog zivota. Da krenem dalje. Hvala vam /r/Serbia i želim vam svima puno sreće i zdravlja - završio je post Hrvat.
http://www.telegraf.rs/vesti/jugosfera/2937973-otac-mi-je-ubijen-u-ratu-ekstremno-sam-mrzeo-srbe-i-sve-srpsko-a-onda-sam-vas-zavoleo-pismo-i-lekcija-jednog-hrvata
Hehehe -- srpski POKUŠAJI nevezano kada su rođeni ;
SVI SU ISTI --- anomalija jedno 5 % !
Kao prvo ;
Prvenstveno ODGOJ - VJERA - Spremnost na OPRAŠTANJE - ZABORAV --- to su sasvim različiti pojmovi kod vas Srba i kod nas Hrvata !!
Koliko god smo u nekim pogledima slični MI HRVATI se od vas itekako razlikujemo --- tvoje prezentiranje ovog jadnog Hrvata koji ustvari nije svjestan - nije tako odgojen i živi u sasvim drugačijem društvu nego ti u Srbiji i jadnik vjeruje u neko ljudsko poštenje i norme društva te je spreman oprostiti čak i ZLOČINCIMA poput vas SRBOČETNIKA -- to ustvari pokazuje na prvom mjestu svu SLABOST HR društva koje nije na NIVOU zadatka i koji kroz POVIJEST prema vama SRBOČETNICIOMA nažalost ništa nisu naučili i kako se prema vama treba postaviti --- i ti tu pokušavaš PALAMUDITI kao kad nevinu djevojku pokušavaš navesti na BLUD !!
U svakom slučaju slažem se s ovim stradalnikom iz Hrvatske --- NE MRZIM VAS --- isto tako -- SVAKAKO VAS NEVOLIM i ne želim vas uopće blizu mene !!!
Eto -- vidite iz priloženog -- javljaju se neki jadni poluhrvati -- čekam odgovor četnika i onih koji zastupaju takvu poziciju !
Guest- Guest
dijagram wrote:jastrebjasambrend wrote:Bojan?
naravno, ovo s ocem je izmislio da bolje zvuci:)
Krajišnik naš...jedan deda mu zaglavio u Jasenovcu, jedan na Sutjesci, a jedan u Oluji...:)
darth_vader-
2014-04-17
Ako su itko od V4 bili najljući rivali,onda su to bili Partizan i Zvezda. Oboma tim klubovima bilo je važnije pobijediti u Večitom derbiju,pa makar od Dinama izgubili sa petardom.vuksadinare wrote:
Velika cetvorka.
Tkođer su Hajdukovci više voljeli namlatiti Dinamo,nego Partizan. Uostalom vi i partizanovci(Grobari,ne normalni navijači)ste (i)braća.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ništa od navedenog,ali je jedan zato dobrano namlatio i crne i one u žućkastzozelenkastim odorama.jasambrend wrote:dijagram wrote:jastrebjasambrend wrote:Bojan?
naravno, ovo s ocem je izmislio da bolje zvuci:)
Krajišnik naš...jedan deda mu zaglavio u Jasenovcu, jedan na Sutjesci, a jedan u Oluji...:)
Što jes jes.
2014-04-22
Pa ja iskreno priznam da vise cjenim grobare nego cigane..to nije tajna..no vi recani ste bolji sa cigojnerima..jbg..jastreb wrote:Ako su itko od V4 bili najljući rivali,onda su to bili Partizan i Zvezda. Oboma tim klubovima bilo je važnije pobijediti u Večitom derbiju,pa makar od Dinama izgubili sa petardom.vuksadinare wrote:
Velika cetvorka.
Tkođer su Hajdukovci više voljeli namlatiti Dinamo,nego Partizan. Uostalom vi i partizanovci(Grobari,ne normalni navijači)ste (i)braća.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Meni je svaki navijač Crvene zvezde (ne Delija,nego iskreni ljubitelj nogometa),draži nego neki glupi član Armade,koji ne zna tko brani za Rijeku.vuksadinare wrote:Pa ja iskreno priznam da vise cjenim grobare nego cigane..to nije tajna..no vi recani ste bolji sa cigojnerima..jbg..jastreb wrote:Ako su itko od V4 bili najljući rivali,onda su to bili Partizan i Zvezda. Oboma tim klubovima bilo je važnije pobijediti u Večitom derbiju,pa makar od Dinama izgubili sa petardom.vuksadinare wrote:
Velika cetvorka.
Ja volim sjesti sa istinskim ljubiteljem nogometa,a ne sa huliganom.
To već znaš. Dakle meni su i Grobari i Torcida i BBB i Delije i Armada i Demoni-Pula,jedno te isto.
2014-04-22
Sora wrote:Sličnost Hrvata i Srba je tolika da nikada nece moci biti vececRAZLIKE
zato je uzalud ta dva naroda dijeliti , opet se
Kao sto se vidi, prepoznaju bratski i prijateljski
Da ne velim kako je od JUGE OSTALO PUNO ZAJEDNIČKOJ VEZA I OSOBA.
iz vojske, iz tirizma, iz familijarnih veza ..
kratko rečeno komunističke i krvne veze
drugi ne, a takvih je masa... većina
immortal-
2014-04-16
Oko zena moguće , Srbi su bolji frajeri ..Gnječ wrote:vuksadinare wrote:Meni su srbi cirkus..ali ih ne obozavam bas..nisam ih prije 30 godina sto bi sad onda..jbg veliki smo rivali..postujem dobrog borca srbina ali ne znaci da ga moram voljeti
vi rvati i srbi ste rivali??? a oko čega u čemu ste rivali majketi???? de mi otkrij ti tu vekovnu tajnu oko čega ste rivali.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Srbi i Hrvati su najsličniji i najbliži narodi u Europi.mortal wrote:
Sličnijih nema. Imaš Ruse i Ukrajince,ali to je praktiočki isti narod.
Imaju toliko isprepletenu zajedničku povijest,književnost i kulturu kao malo koji narodi na svijetu.
O fizičkoj sličnosti da se i ne divani. Razlikuje ih samo vjera. I ta vjera ih i razdvaja i krvi.
2014-04-22
E sad si me razočarala.kaja wrote:
Oko zena moguće , Srbi su bolji frajeri ..
2014-04-22
I srpkinje bolje "ribe"kaja wrote:Oko zena moguće , Srbi su bolji frajeri ..Gnječ wrote:vuksadinare wrote:Meni su srbi cirkus..ali ih ne obozavam bas..nisam ih prije 30 godina sto bi sad onda..jbg veliki smo rivali..postujem dobrog borca srbina ali ne znaci da ga moram voljeti
Pa jesmo najbliži al se ne volimo. Volimo se potuč al to je to.jastreb wrote:Srbi i Hrvati su najsličniji i najbliži narodi u Europi.mortal wrote:
Imaju toliko isprepletenu zajedničku povijest,književnost i kulturu kao malo koji narodi na svijetu.
O fizičkoj sličnosti da se i ne divani. Razlikuje ih samo vjera. I ta vjera ih i razdvaja i krvi.
danni1 wrote:I srpkinje bolje "ribe"kaja wrote:Oko zena moguće , Srbi su bolji frajeri ..Gnječ wrote:vuksadinare wrote:Meni su srbi cirkus..ali ih ne obozavam bas..nisam ih prije 30 godina sto bi sad onda..jbg veliki smo rivali..postujem dobrog borca srbina ali ne znaci da ga moram voljeti
Na isti promiskuitetan način (da ne budem vulgaran).
Guest- Guest
danni1 wrote:Pa jesmo najbliži al se ne volimo. Volimo se potuč al to je to.jastreb wrote:Srbi i Hrvati su najsličniji i najbliži narodi u Europi.mortal wrote:
Pa susjedi i braća se najviše mrze, svađaju i tuku.
S kim ćeš se potući ako ne sa nekim tko ti je blizu ili čak pri ruci. Nećemo se valjda tući sa Japancima i Korejcima?
Guest- Guest
Normalno. Otkad znamo za sebe samo se mlatimo i svađamo. Svaki pokušaj zajedničke države i suživota je neslavno propao i ne vidim zašto forsirati nešto što ne ide.slidingdoorsoperator wrote:danni1 wrote:Pa jesmo najbliži al se ne volimo. Volimo se potuč al to je to.jastreb wrote:Srbi i Hrvati su najsličniji i najbliži narodi u Europi.mortal wrote:
S kim ćeš se potući ako ne sa nekim tko ti je blizu ili čak pri ruci. Nećemo se valjda tući sa Japancima i Korejcima?
danni1 wrote:
i ne vidim zašto forsirati nešto što ne ide.
Zato da glupani i (bes)korisne budale koje su vjerovali u bratstvo i jedinstvo ne bi liku kojega svaki dan gledaju u ogledalu mogli jasno i glasno reći da je glupan i (bes)korisna budala.
Ili što je svojevremeno rekao jedan irački političar opozicionar za vrijeme Saddama, najviše su te u stanju mrziti glupani kojima u praksi dokažeš da su glupani, nema osvetoljubiviljih ljudi na svijetu.
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:danni1 wrote:
i ne vidim zašto forsirati nešto što ne ide.
Zato da glupani i (bes)korisne budale koje su vjerovali u bratstvo i jedinstvo ne bi liku kojega svaki dan gledaju u ogledalu mogli jasno i glasno reći da je glupan i (bes)korisna budala.
Ili što je svojevremeno rekao jedan irački političar opozicionar za vrijeme Saddama, najviše su te u stanju mrziti glupani kojima u praksi dokažeš da su glupani, nema osvetoljubiviljih ljudi na svijetu.
Baš.
I srpkinje su bolje kokice ali svejedno sto sam pokarao dvije srpske pizde sa kojim sam uzgred ljubovao ne volim ih jebiga..nisam zbog pizde i dve tri reci slatke kao greh na prodajukaja wrote:Oko zena moguće , Srbi su bolji frajeri ..Gnječ wrote:vuksadinare wrote:Meni su srbi cirkus..ali ih ne obozavam bas..nisam ih prije 30 godina sto bi sad onda..jbg veliki smo rivali..postujem dobrog borca srbina ali ne znaci da ga moram voljeti
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
danni1 wrote:Normalno. Otkad znamo za sebe samo se mlatimo i svađamo. Svaki pokušaj zajedničke države i suživota je neslavno propao i ne vidim zašto forsirati nešto što ne ide.slidingdoorsoperator wrote:danni1 wrote:Pa jesmo najbliži al se ne volimo. Volimo se potuč al to je to.jastreb wrote:Srbi i Hrvati su najsličniji i najbliži narodi u Europi.mortal wrote:
nitko vas nije forsirao u zajedničku državu dobrovoljno ste pristali nitko vam nije prislonio pištolj na sljepoočnicu pa da.. očito se radi o nekom neurovegetativnom ili genetskom poremećaju jer se takvo što drukčije nemože objasniti.
Guest- Guest
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Jedini svecenik ubijen u ratu!Mucki ubijen u podrumu
» Otvoreno pismo Stjepanu Tudjmanu:'Otac ti je bio zbilja kreten'
» Ubijen Hrvat, otac zatim dvojicu izbo nozem
» Hrvatsko -srpsko bratstvo i jedinstvo u ratu u Bosni
» BiH: stvorena Srpsko Bošnjačka koalicija, došli i do token Hrvata
» Otvoreno pismo Stjepanu Tudjmanu:'Otac ti je bio zbilja kreten'
» Ubijen Hrvat, otac zatim dvojicu izbo nozem
» Hrvatsko -srpsko bratstvo i jedinstvo u ratu u Bosni
» BiH: stvorena Srpsko Bošnjačka koalicija, došli i do token Hrvata