Otac mi je ubijen u ratu, ekstremno sam mrzeo Srbe i sve srpsko, a onda sam vas zavoleo: Pismo i lekcija jednog Hrvata
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Otac mi je ubijen u ratu, ekstremno sam mrzeo Srbe i sve srpsko, a onda sam vas zavoleo: Pismo i lekcija jednog Hrvata
25. februar 2018 | 13:31 » 13:48
Foto: Wikimedia /Peter Denton, Pixabay, Printskrin: reddit.com
Na "Redditu" post jednog Hrvata koji je "mrzeo Srbe i sve srpsko" zapalio je društvenu mrežu. Rat koji se odigrao na prostoru bivše Jugoslavije, ostavio je trag na mnoge, pa tako i na nepoznatog momka.
Stefan (16) održao lekciju svojoj generaciji pismenim sastavom: Zaglupljeni smo modernom tehnologijom i ne znamo da živimo! (FOTO)
Nepoznati Hrvat je komentarima izražavao svoja osećanja.
- Otac mi je ubijen u ratu kao civil. To je ostavilo traga i odrastao sam na desnim stavovima, mrzeo sam sve Srbe i sve srpsko. Ali baš ekstremno mrzeo. Ja sam jedan od onih ljudi koji je*e sve srpsko na Jutjub komentarima - započeo je svoj post mladić.
Kad je proveo vreme sa Srbima, počeo je da gleda drugačije na nas.
Foto-ilustracija: Tanjug, Widewallpapershd
- Kad sam otkrio Redit počeo sam da ulazim u sprsko-hrvatske rasprave ovde i na /r/Croatia i da žestoko provociram. S vremenom se potpuno spontano dogodilo da sam se zbližio s nekima od vas, neke i zavoleo, da bi potpuno nesvesno pre nekoliko dana shvatio da mržnje više nema. Bilo je to svojevrsno iznenađenje koje me je potpuno iznenadilo - nastavio je svoju ispovest Hrvat.
Printskrin: reddit.com
Društvena mreža je pomogla da se ljudi zbliže.
- I dalje mrzim one ljude koji su uskratili život mom ocu, to nikad neću moći da oprostim iako ne znam ko su. Ali Srbe kao narod sam ovde na /r/Serbia zavoleo i konačno sam naučio da nikad ne treba nikoga gledati kao na celinu. I s naše i vaše strane bilo je pojedinaca koji zaslužuju sve najgore. To je još jedna stvar koju sam shvatio, jer sam "svoje" isto tako ceo život opravdavao - piše nepoznati momak.
Vreme leči rane.
- Osetio sam potrebu da ovo podelim s vama. Znam da će mnogi od vas sad da kolutaju očima i da će pomisliti šta ovaj glumata, ali ovo mi je bilo stvarno potrebno kao još jedna potvrda da sam potpuno otrgnuo i bacio jednu stranicu svog zivota. Da krenem dalje. Hvala vam /r/Serbia i želim vam svima puno sreće i zdravlja - završio je post Hrvat.
http://www.telegraf.rs/vesti/jugosfera/2937973-otac-mi-je-ubijen-u-ratu-ekstremno-sam-mrzeo-srbe-i-sve-srpsko-a-onda-sam-vas-zavoleo-pismo-i-lekcija-jednog-hrvata
- Otac mi je ubijen u ratu kao civil - započeo je Hrvat
Na "Redditu" post jednog Hrvata koji je "mrzeo Srbe i sve srpsko" zapalio je društvenu mrežu. Rat koji se odigrao na prostoru bivše Jugoslavije, ostavio je trag na mnoge, pa tako i na nepoznatog momka.
Stefan (16) održao lekciju svojoj generaciji pismenim sastavom: Zaglupljeni smo modernom tehnologijom i ne znamo da živimo! (FOTO)
- Otac mi je ubijen u ratu kao civil. To je ostavilo traga i odrastao sam na desnim stavovima, mrzeo sam sve Srbe i sve srpsko. Ali baš ekstremno mrzeo. Ja sam jedan od onih ljudi koji je*e sve srpsko na Jutjub komentarima - započeo je svoj post mladić.
- Kad sam otkrio Redit počeo sam da ulazim u sprsko-hrvatske rasprave ovde i na /r/Croatia i da žestoko provociram. S vremenom se potpuno spontano dogodilo da sam se zbližio s nekima od vas, neke i zavoleo, da bi potpuno nesvesno pre nekoliko dana shvatio da mržnje više nema. Bilo je to svojevrsno iznenađenje koje me je potpuno iznenadilo - nastavio je svoju ispovest Hrvat.
- I dalje mrzim one ljude koji su uskratili život mom ocu, to nikad neću moći da oprostim iako ne znam ko su. Ali Srbe kao narod sam ovde na /r/Serbia zavoleo i konačno sam naučio da nikad ne treba nikoga gledati kao na celinu. I s naše i vaše strane bilo je pojedinaca koji zaslužuju sve najgore. To je još jedna stvar koju sam shvatio, jer sam "svoje" isto tako ceo život opravdavao - piše nepoznati momak.
Vreme leči rane.
- Osetio sam potrebu da ovo podelim s vama. Znam da će mnogi od vas sad da kolutaju očima i da će pomisliti šta ovaj glumata, ali ovo mi je bilo stvarno potrebno kao još jedna potvrda da sam potpuno otrgnuo i bacio jednu stranicu svog zivota. Da krenem dalje. Hvala vam /r/Serbia i želim vam svima puno sreće i zdravlja - završio je post Hrvat.
http://www.telegraf.rs/vesti/jugosfera/2937973-otac-mi-je-ubijen-u-ratu-ekstremno-sam-mrzeo-srbe-i-sve-srpsko-a-onda-sam-vas-zavoleo-pismo-i-lekcija-jednog-hrvata
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Re: Otac mi je ubijen u ratu, ekstremno sam mrzeo Srbe i sve srpsko, a onda sam vas zavoleo: Pismo i lekcija jednog Hrvata
Vi ovdfje kao da živite u Australiji,a ne u Hrvatskoj.
Ovdje se nitko ne mrzi. Radimo zajedno i Hrvati i Srbi i Muslimani i nikakve mržnje nema. Družimo se,pijemo zajedno. Meni je jedan divni Musliman namjestio jednu kobobaricu. Bi li to učinio da me mrzi? I zašto bih ja mrzio njega. Sa mnom radi i jedan bivši četnik iz okolice VU i jedan bivši gardist iz VU,koji je dosta najebo nema nikakvih pizdarija čak ni kad smo pijani.
Sve je usredotiočeno na posao i nema se vremena razbijati glave sa pizdarijama od kojih žive samo političari i ljudi iz "krovnih" udruga sa sve tri strane.
Ovdje se nitko ne mrzi. Radimo zajedno i Hrvati i Srbi i Muslimani i nikakve mržnje nema. Družimo se,pijemo zajedno. Meni je jedan divni Musliman namjestio jednu kobobaricu. Bi li to učinio da me mrzi? I zašto bih ja mrzio njega. Sa mnom radi i jedan bivši četnik iz okolice VU i jedan bivši gardist iz VU,koji je dosta najebo nema nikakvih pizdarija čak ni kad smo pijani.
Sve je usredotiočeno na posao i nema se vremena razbijati glave sa pizdarijama od kojih žive samo političari i ljudi iz "krovnih" udruga sa sve tri strane.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Re: Otac mi je ubijen u ratu, ekstremno sam mrzeo Srbe i sve srpsko, a onda sam vas zavoleo: Pismo i lekcija jednog Hrvata
Ruku mogu pružiti onom drugom samo oni koji je imaju.
Od onih koji je nemaju to ni ne treba očekivati.
Od onih koji je nemaju to ni ne treba očekivati.
spremte se budite spremni za dom i otadžbinu
crvenkasti-
2014-04-17
plazi i crveni po nasim forumima ali,...
mozda za sto godina i on,..tko zna
mozda za sto godina i on,..tko zna
dijagram-
2015-08-09
Meni su srbi cirkus..ali ih ne obozavam bas..nisam ih prije 30 godina sto bi sad onda..jbg veliki smo rivali..postujem dobrog borca srbina ali ne znaci da ga moram voljeti
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Glavna karakteristika Hrvata je da nije Srbin. Zato moraš neprestano pazit da se ne zajebeš.
crvenkasti-
2014-04-17
Naravno..sto bi trebao biti srbin..crvenkasti wrote:Glavna karakteristika Hrvata je da nije Srbin. Zato moraš neprestano pazit da se ne zajebeš.
2015-09-08
Serbinho-3 wrote:25. februar 2018 | 13:31 » 13:48- Otac mi je ubijen u ratu kao civil - započeo je Hrvat
Vreme leči rane.
Hehehe -- srpski POKUŠAJI nevezano kada su rođeni ;
SVI SU ISTI --- anomalija jedno 5 % !
Kao prvo ;
Prvenstveno ODGOJ - VJERA - Spremnost na OPRAŠTANJE - ZABORAV --- to su sasvim različiti pojmovi kod vas Srba i kod nas Hrvata !!
Koliko god smo u nekim pogledima slični MI HRVATI se od vas itekako razlikujemo --- tvoje prezentiranje ovog jadnog Hrvata koji ustvari nije svjestan - nije tako odgojen i živi u sasvim drugačijem društvu nego ti u Srbiji i jadnik vjeruje u neko ljudsko poštenje i norme društva te je spreman oprostiti čak i ZLOČINCIMA poput vas SRBOČETNIKA -- to ustvari pokazuje na prvom mjestu svu SLABOST HR društva koje nije na NIVOU zadatka i koji kroz POVIJEST prema vama SRBOČETNICIOMA nažalost ništa nisu naučili i kako se prema vama treba postaviti --- i ti tu pokušavaš PALAMUDITI kao kad nevinu djevojku pokušavaš navesti na BLUD !!
U svakom slučaju slažem se s ovim stradalnikom iz Hrvatske --- NE MRZIM VAS --- isto tako -- SVAKAKO VAS NEVOLIM i ne želim vas uopće blizu mene !!!
Guest- Guest
darth_vader-
2014-04-17
Među običnim Hrvatima i Srbima uopće nema neke mržnje.
To vas samo pute političari ,krovne udruge,te razna piskarala.
Hrvati i Srbi u Hrvatskoj danas žive možda najnormalnije od 1945.
To vas samo pute političari ,krovne udruge,te razna piskarala.
Hrvati i Srbi u Hrvatskoj danas žive možda najnormalnije od 1945.
2014-04-22
Mislim da niti jedan normalan Hrvat ne mrzi nekog jadnog povratnika Stojana,ali zato mrzi "svoje" Todoriće, Guciće, Kutle ili Mamiće.
Tu dileme nema.
Sve se više vidi klasno,a ne nacionalno podvajanje i diferencijacija. Tako hrvatski i srpski radnik u jednoj tvornici u kojoj već mjesecima nisu primili plaću,uopće više ne fermaju te nac.podjele,već im se sve usredotočuje na klasno izrabljivanje.
Tu dileme nema.
Sve se više vidi klasno,a ne nacionalno podvajanje i diferencijacija. Tako hrvatski i srpski radnik u jednoj tvornici u kojoj već mjesecima nisu primili plaću,uopće više ne fermaju te nac.podjele,već im se sve usredotočuje na klasno izrabljivanje.
2014-04-22
Sličnost Hrvata i Srba je tolika da nikada nece moci biti vececRAZLIKE
zato je uzalud ta dva naroda dijeliti , opet se
Kao sto se vidi, prepoznaju bratski i prijateljski
Da ne velim kako je od JUGE OSTALO PUNO ZAJEDNIČKOJ VEZA I OSOBA.
iz vojske, iz tirizma, iz familijarnih veza ..
zato je uzalud ta dva naroda dijeliti , opet se
Kao sto se vidi, prepoznaju bratski i prijateljski
Da ne velim kako je od JUGE OSTALO PUNO ZAJEDNIČKOJ VEZA I OSOBA.
iz vojske, iz tirizma, iz familijarnih veza ..
:sleazy: :sleazy: :sleazy: :sleazy:
:ovca: :ovca: :bwi:
immortal-
2014-04-16
jastrebjasambrend wrote:Bojan?
naravno, ovo s ocem je izmislio da bolje zvuci:)
dijagram-
2015-08-09
crvenkasti wrote:Glavna karakteristika Hrvata je da nije Srbin. Zato moraš neprestano pazit da se ne zajebeš.
Samo oni koji su glumili Hrvate, posebno 91 s oružjem u ruci !!
immortal-
2014-04-16
vuksadinare wrote:Meni su srbi cirkus..ali ih ne obozavam bas..nisam ih prije 30 godina sto bi sad onda..jbg veliki smo rivali..postujem dobrog borca srbina ali ne znaci da ga moram voljeti
vi rvati i srbi ste rivali??? a oko čega u čemu ste rivali majketi???? de mi otkrij ti tu vekovnu tajnu oko čega ste rivali.
Guest- Guest
Od kud znas..sa zidica?jastreb wrote:Mislim da niti jedan normalan Hrvat ne mrzi nekog jadnog povratnika Stojana,ali zato mrzi "svoje" Todoriće, Guciće, Kutle ili Mamiće.
Tu dileme nema.
2015-09-08
Velika cetvorka...ko vise koga pojebao..ciji je duzi..ti katolik ja krivoslavac..sto to sja na dinari...Gnječ wrote:vuksadinare wrote:Meni su srbi cirkus..ali ih ne obozavam bas..nisam ih prije 30 godina sto bi sad onda..jbg veliki smo rivali..postujem dobrog borca srbina ali ne znaci da ga moram voljeti
vi rvati i srbi ste rivali??? a oko čega u čemu ste rivali majketi???? de mi otkrij ti tu vekovnu tajnu oko čega ste rivali.
2015-09-08
Pretendiramo na isti teritorij. Tu pomoći nema ratovat će se dok god nas ima.Gnječ wrote:vuksadinare wrote:Meni su srbi cirkus..ali ih ne obozavam bas..nisam ih prije 30 godina sto bi sad onda..jbg veliki smo rivali..postujem dobrog borca srbina ali ne znaci da ga moram voljeti
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Jedini svecenik ubijen u ratu!Mucki ubijen u podrumu
» Otvoreno pismo Stjepanu Tudjmanu:'Otac ti je bio zbilja kreten'
» Ubijen Hrvat, otac zatim dvojicu izbo nozem
» Hrvatsko -srpsko bratstvo i jedinstvo u ratu u Bosni
» BiH: stvorena Srpsko Bošnjačka koalicija, došli i do token Hrvata
» Otvoreno pismo Stjepanu Tudjmanu:'Otac ti je bio zbilja kreten'
» Ubijen Hrvat, otac zatim dvojicu izbo nozem
» Hrvatsko -srpsko bratstvo i jedinstvo u ratu u Bosni
» BiH: stvorena Srpsko Bošnjačka koalicija, došli i do token Hrvata
Page 1 of 4