BiH: stvorena Srpsko Bošnjačka koalicija, došli i do token Hrvata
Page 1 of 1
BiH: stvorena Srpsko Bošnjačka koalicija, došli i do token Hrvata
Predsjednici sedam političkih stranaka s područja Federacije BiH koji su danas održali drugi online sastanak naredne sedmice bi se trebali udružiti sa još dvije stranke s područja RS-a, saznaje Klix.ba.
Sastanak su danas održali Nermin Nikšić (SDP BiH), Predrag Kojović (NS), Elmedin Konaković (NiP), Božo Skopljaković (HS), Senad Šepić (NB), Ibrahim Hadžibajrić (NBL) i Mirsad Hadžikadić (PZP).
Kako nam je potvrđeno, ova sedmorka za svoju ideju želi pridobiti i SDS i PDP, te će se liderima ovih stranaka Mirkom Šarovićem i Branislavom Borenovićem iduće sedmice biti održan novi sastanak.
Kako su danas najavili, u fokus je stavljena organizacija protesta u gradovima širom Bosne i Hercegovine "zbog postojećih tendencija da se spriječi održavanje Lokalnih izbora 2020".
Ideja o potrebi ujedinjenja opozicije u zajednički nastup da bi se napravile promjene postoji duže vremena, a inicijator je u proteklim mjesecima u nekoliko navrata bio Šepić koji je tražio okupljanje političkih subjekata oko izmjena Izbornog zakona BiH čime bi se uvelo elektronsko glasanje.
Fokus na osiguranju transparanetnih izbora će, saznajemo, biti stavljen i na narednim susretima predsjednika opozicionih stranaka.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Similar topics
» Kako je bošnjačko-srpska koalicija izbacila Hrvata iz europskih odluka?!
» Zadnji udar UDBA-e u Hrvata: Velika koalicija je pred vratima
» Zadnji udar UDBA-e u Hrvata: za godinu dana formira se velika koalicija HDZ/SDP-e
» Otac mi je ubijen u ratu, ekstremno sam mrzeo Srbe i sve srpsko, a onda sam vas zavoleo: Pismo i lekcija jednog Hrvata
» Amsterdam koalicija tko su oni u stvari?Napredni ili koalicija muljatora i kriminalaca
» Zadnji udar UDBA-e u Hrvata: Velika koalicija je pred vratima
» Zadnji udar UDBA-e u Hrvata: za godinu dana formira se velika koalicija HDZ/SDP-e
» Otac mi je ubijen u ratu, ekstremno sam mrzeo Srbe i sve srpsko, a onda sam vas zavoleo: Pismo i lekcija jednog Hrvata
» Amsterdam koalicija tko su oni u stvari?Napredni ili koalicija muljatora i kriminalaca
Page 1 of 1