Uhljebi u ekstazì: Hrvatski građani trebaju udvostručiti izdvajanja za mirovinu?
Page 5 of 14
Page 5 of 14 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9 ... 14
Re: Uhljebi u ekstazì: Hrvatski građani trebaju udvostručiti izdvajanja za mirovinu?
kako nema pa erste me svakog prvog tjedna u godini obavijesti da je na mom računu u njihovom fondu toliko i toliko novaca... rekao sam i koliko tu gore... sad je već cifra preko 100 000 kuna... :))
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Re: Uhljebi u ekstazì: Hrvatski građani trebaju udvostručiti izdvajanja za mirovinu?
michaellcmacha wrote:pa kad pola vas tu nije solidarno u praksi ko vas jebe što bih ja za vas trebao biti solidaran... pogotovo za debilka ili nedao bog za gnječa... :)))
uzeo si kruske i jabuke i stavio u ekolosku vrecicu od plastike
ti uplacivao komunistima ja tebi a tvoj klinac ili neki iz sirije sutra meni , tako stvari stoje
on bi da mu isplate novac i tata bi sine
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
neće, naravno.. današnjim umirovljenicima još se ima iz čega isplaćivati, ali za one sutra i preksutra bit će teškomichaellcmacha wrote:e pa tako neće biti ni vaših para, samo ih nećete proslijediti meni nego mudonjama koji nadziru tokove vašeg novca koji je kanaliziran u te njihove fondove... :))
omjer u 2017. bio je 1,16 umirovljenika na 1 zaposlenog, broj umirovljenika raste, a broj zaposlenih pada, super perspektiva
neva- Posts : 4367
2014-04-12
to ti je valjda II. stup :)michaellcmacha wrote:kako nema pa erste me svakog prvog tjedna u godini obavijesti da je na mom računu u njihovom fondu toliko i toliko novaca... rekao sam i koliko tu gore... sad je već cifra preko 100 000 kuna... :))
neva- Posts : 4367
2014-04-12
Koliko znam i to je za tebe previše.neve wrote:neće, naravno.. današnjim umirovljenicima još se ima iz čega isplaćivati, ali za one sutra i preksutra bit će teškomichaellcmacha wrote:e pa tako neće biti ni vaših para, samo ih nećete proslijediti meni nego mudonjama koji nadziru tokove vašeg novca koji je kanaliziran u te njihove fondove... :))
omjer u 2017. bio je 1,16 umirovljenika na 1 zaposlenog, broj umirovljenika raste, a broj zaposlenih pada, super perspektiva
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
debilko je glupav po običaju naravno da se zajebavam i naravno da nisam očekivao da mi itko išta isplati na komad, ali postavio sam to hipotetski jer ionako drugačije nije moguće... mada to ti je nešto poput otpremnina koje će sad dobijati rafinerci kod mene... ili ranijih godina kad su na željeznici ili u t-comu davali po pra stotina tisuća kuna otpremnine plus da imaju pravo na mirovinu kad steknu ili staž ili godine starosti... a ja eto bih pristao na puni iznos uplaćenog i da nemaju nikakvih obaveza prema meni... ;)
2015-08-08
to su moji novci... pusti priče o drugom stupu... na tom papiru sve piše točno onako kako i navodim... da se na mom računu pod brojem tim i tim nalazi toliko i toliko novca koji je u odnosu na prošlu godinu uvećan za x postotak i da je trenutno toliki u tolikom iznosu... ;)neve wrote:to ti je valjda II. stup :)michaellcmacha wrote:kako nema pa erste me svakog prvog tjedna u godini obavijesti da je na mom računu u njihovom fondu toliko i toliko novaca... rekao sam i koliko tu gore... sad je već cifra preko 100 000 kuna... :))
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
2018. godina je, a mi još uvika imomo nasilno oduzimanje plodova rada na koji smo nalipili riječ solidarno,
budućnost će nan suditi ko divljocima.
budućnost će nan suditi ko divljocima.
2014-04-16
michaellcmacha wrote:debilko je glupav po običaju naravno da se zajebavam i naravno da nisam očekivao da mi itko išta isplati na komad, ali postavio sam to hipotetski jer ionako drugačije nije moguće... mada to ti je nešto poput otpremnina koje će sad dobijati rafinerci kod mene... ili ranijih godina kad su na željeznici ili u t-comu davali po pra stotina tisuća kuna otpremnine plus da imaju pravo na mirovinu kad steknu ili staž ili godine starosti... a ja eto bih pristao na puni iznos uplaćenog i da nemaju nikakvih obaveza prema meni... ;)
ja dobio radnu knizicu i 2 g. neplacenih doprinosa... hoces jos koju pricu od gradjana drugog reda ?
2014-04-12
debotoijusto wrote:michaellcmacha wrote:pa kad pola vas tu nije solidarno u praksi ko vas jebe što bih ja za vas trebao biti solidaran... pogotovo za debilka ili nedao bog za gnječa... :)))
ti uplacivao komunistima ja tebi a tvoj klinac ili neki iz sirije sutra meni , tako stvari stoje
Guest- Guest
zapravo omjer je gori..neve wrote:neće, naravno.. današnjim umirovljenicima još se ima iz čega isplaćivati, ali za one sutra i preksutra bit će teškomichaellcmacha wrote:e pa tako neće biti ni vaših para, samo ih nećete proslijediti meni nego mudonjama koji nadziru tokove vašeg novca koji je kanaliziran u te njihove fondove... :))
800 000 ljudi u privatnom sektoru hrani - 500 000 uhljeba +1,2 milijuna penzića.. 0.5radnika:1 penzić/uhljeb
Guest- Guest
o čemu ti govoriš,Pinochet wrote:zapravo omjer je gori..neve wrote:neće, naravno.. današnjim umirovljenicima još se ima iz čega isplaćivati, ali za one sutra i preksutra bit će teškomichaellcmacha wrote:e pa tako neće biti ni vaših para, samo ih nećete proslijediti meni nego mudonjama koji nadziru tokove vašeg novca koji je kanaliziran u te njihove fondove... :))
omjer u 2017. bio je 1,16 umirovljenika na 1 zaposlenog, broj umirovljenika raste, a broj zaposlenih pada, super perspektiva :roll:
800 000 ljudi u privatnom sektoru hrani - 500 000 uhljeba +1,2 milijuna penzića.. 0.5radnika:1 penzić/uhljeb
ča ne vidiš da se krez celu temu govori koliko su policijoti i soldati uplaćivali krez celi život
2014-04-16
Nisu. Njihovu plaću i navodna uplaćivanja zaradio je netko drugi.michaellcmacha wrote:pa to samo dokazuje upravo ovo što tvrdim... oni i još par legla skotova su se nakalemili, a jedini tko je uplaćivao u fond su aktivni vojnici i policajci... ja mogu u kunu izračunati koliko sam za svog radnog vijeka uplatio po osnovi i doprinosa i po osnovi prireza i poreza jer imam sve i jednu platnu listu od 1990 do zadnjeg mjeseca do kad sam radio....ex normal wrote:michaellcmacha wrote:od kud pare za 40 000 partizana... da nije iz jugoslavenskih fondova koje smo pune do čepa naslijedili...ex normal wrote:michaellcmacha wrote:e ali kurca država računa da ja neću dovoljno dugo živjeti i povući sav svoj novac koji sam uplatio nazad... jbg ajd kad sam ja u pitanju tu se i nisu zajebali, ali zamisli samo da preko 40 000 boraca mirovinu koristi preko 40 godina a značajan dio i preko 50... moj jedan poznanik miloš prima boračku penziju tamo od 1976. godine... i takvih je pun kurac i osamsto u tih 40 000
vojska, policija, saborski zastupnici i još neke izdvojene skupine ne primaju mirovine iz akumulacije mirovinskih fondova
mirovinski fondovi nisu opterećeni njihovim rentama
piše sve u narodnim novinama
Prava prema posebnim propisima
Određene skupine osiguranika ostvaruju prava iz mirovinskog osiguranja na temelju posebnih zakona, koji propisuju blaže uvjete za stjecanje prava i/ili povoljniji način određivanja mirovina od uvjeta propisanih općim propisom.
To su sljedeći korisnici:
- djelatne vojne osobe
- policijski službenici i ovlaštene službene osobe pravosuđa
- radnici na poslovima razminiranja
- hrvatski branitelji iz Domovinskog rata
- zastupnici u Hrvatskom saboru, članovi Vlade, suci Ustavnog suda, predsjednik Republike
- bivši politički zatvorenici
- redoviti članovi HAZU-a
- službenici u saveznim tijelima bivše SFRJ
- radnici izloženi azbestu, radnici ugljenokopa "Tupljak" i neke druge skupine
- osobe koje su ostvarile povoljnija prava prema ranije važećim propisima iz mirovinskog osiguranja (borci NOR-a, pripadnici Hrvatske domovinske vojske od 1941. do 1945. i pripadnici bivše JNA)
- pripadnici Hrvatskog vijeća obrane.
http://www.mirovinsko.hr/default.aspx?id=51
https://www.zakon.hr/z/837/Zakon-o-pravima-iz-mirovinskog-osiguranja-djelatnih-vojnih-osoba,-policijskih-slu%C5%BEbenika-i-ovla%C5%A1tenih-slu%C5%BEbenih-osoba
Trinity-
2014-04-17
aben wrote:o čemu ti govoriš,Pinochet wrote:zapravo omjer je gori..neve wrote:neće, naravno.. današnjim umirovljenicima još se ima iz čega isplaćivati, ali za one sutra i preksutra bit će teškomichaellcmacha wrote:e pa tako neće biti ni vaših para, samo ih nećete proslijediti meni nego mudonjama koji nadziru tokove vašeg novca koji je kanaliziran u te njihove fondove... :))
ča ne vidiš da se krez celu temu govori koliko su policijoti i soldati uplaćivali krez celi život
ovo je vic? reci da je vic pliz.
Guest- Guest
Bit će da oni održavaju mirovinsko.aben wrote:o čemu ti govoriš,Pinochet wrote:zapravo omjer je gori..neve wrote:neće, naravno.. današnjim umirovljenicima još se ima iz čega isplaćivati, ali za one sutra i preksutra bit će teškomichaellcmacha wrote:e pa tako neće biti ni vaših para, samo ih nećete proslijediti meni nego mudonjama koji nadziru tokove vašeg novca koji je kanaliziran u te njihove fondove... :))
Trinity-
2014-04-17
pa ča sun krivo rekoGnječ wrote:aben wrote:o čemu ti govoriš,Pinochet wrote:zapravo omjer je gori..neve wrote:neće, naravno.. današnjim umirovljenicima još se ima iz čega isplaćivati, ali za one sutra i preksutra bit će teškomichaellcmacha wrote:e pa tako neće biti ni vaših para, samo ih nećete proslijediti meni nego mudonjama koji nadziru tokove vašeg novca koji je kanaliziran u te njihove fondove... :))
omjer u 2017. bio je 1,16 umirovljenika na 1 zaposlenog, broj umirovljenika raste, a broj zaposlenih pada, super perspektiva :roll:
ovo je vic? reci da je vic pliz.
2014-04-16
definitinvo održavaju, ako nisi solidaran, oni dojdu po tebe:)Triny wrote:Bit će da oni održavaju mirovinsko. :clown:aben wrote:o čemu ti govoriš,Pinochet wrote:zapravo omjer je gori..neve wrote:neće, naravno.. današnjim umirovljenicima još se ima iz čega isplaćivati, ali za one sutra i preksutra bit će teškomichaellcmacha wrote:e pa tako neće biti ni vaših para, samo ih nećete proslijediti meni nego mudonjama koji nadziru tokove vašeg novca koji je kanaliziran u te njihove fondove... :))
2014-04-16
Pinochet wrote:debotoijusto wrote:michaellcmacha wrote:pa kad pola vas tu nije solidarno u praksi ko vas jebe što bih ja za vas trebao biti solidaran... pogotovo za debilka ili nedao bog za gnječa... :)))
je da karikiram ali sve vodi takvom razvoju dogadjaja
2014-04-12
Triny wrote:Nisu. Njihovu plaću i navodna uplaćivanja zaradio je netko drugi.michaellcmacha wrote:pa to samo dokazuje upravo ovo što tvrdim... oni i još par legla skotova su se nakalemili, a jedini tko je uplaćivao u fond su aktivni vojnici i policajci... ja mogu u kunu izračunati koliko sam za svog radnog vijeka uplatio po osnovi i doprinosa i po osnovi prireza i poreza jer imam sve i jednu platnu listu od 1990 do zadnjeg mjeseca do kad sam radio....ex normal wrote:michaellcmacha wrote:od kud pare za 40 000 partizana... da nije iz jugoslavenskih fondova koje smo pune do čepa naslijedili...ex normal wrote:
vojska, policija, saborski zastupnici i još neke izdvojene skupine ne primaju mirovine iz akumulacije mirovinskih fondova
mirovinski fondovi nisu opterećeni njihovim rentama
piše sve u narodnim novinama
Prava prema posebnim propisima
Određene skupine osiguranika ostvaruju prava iz mirovinskog osiguranja na temelju posebnih zakona, koji propisuju blaže uvjete za stjecanje prava i/ili povoljniji način određivanja mirovina od uvjeta propisanih općim propisom.
To su sljedeći korisnici:
- djelatne vojne osobe
- policijski službenici i ovlaštene službene osobe pravosuđa
- radnici na poslovima razminiranja
- hrvatski branitelji iz Domovinskog rata
- zastupnici u Hrvatskom saboru, članovi Vlade, suci Ustavnog suda, predsjednik Republike
- bivši politički zatvorenici
- redoviti članovi HAZU-a
- službenici u saveznim tijelima bivše SFRJ
- radnici izloženi azbestu, radnici ugljenokopa "Tupljak" i neke druge skupine
- osobe koje su ostvarile povoljnija prava prema ranije važećim propisima iz mirovinskog osiguranja (borci NOR-a, pripadnici Hrvatske domovinske vojske od 1941. do 1945. i pripadnici bivše JNA)
- pripadnici Hrvatskog vijeća obrane.
http://www.mirovinsko.hr/default.aspx?id=51
https://www.zakon.hr/z/837/Zakon-o-pravima-iz-mirovinskog-osiguranja-djelatnih-vojnih-osoba,-policijskih-slu%C5%BEbenika-i-ovla%C5%A1tenih-slu%C5%BEbenih-osoba
pazi šta pričaš jer bude i tebe napravio mrtvom-hladnom kao i mene.
Guest- Guest
pa i ja sam potpisujući prvi ugovor dobio jamstvo da će mi do kraja isteka ugovora biti osigurano i sređeno stambeno pitanje, naravno poslije smo potpisali dva tri ameksa u kojima se to jamstvo izgubilo... također jednu godinu nije upisivan niti uplaćivan benificirani staž i onda kad je za to čuo vrhovni zapovjednik ubrzo se to ispravilo... nije putin bio... :)), a gle kod vas u kulturi je to zajebano... pa svako malo svjedočimo kako dio glumačkog kadra živi u neimaštini i tako to... jbg al treba uzeti u obzir i da ste vi poprilično posebna sorta ljudi... još posebniji od nas... :))))debotoijusto wrote:michaellcmacha wrote:debilko je glupav po običaju naravno da se zajebavam i naravno da nisam očekivao da mi itko išta isplati na komad, ali postavio sam to hipotetski jer ionako drugačije nije moguće... mada to ti je nešto poput otpremnina koje će sad dobijati rafinerci kod mene... ili ranijih godina kad su na željeznici ili u t-comu davali po pra stotina tisuća kuna otpremnine plus da imaju pravo na mirovinu kad steknu ili staž ili godine starosti... a ja eto bih pristao na puni iznos uplaćenog i da nemaju nikakvih obaveza prema meni... ;)
ja dobio radnu knizicu i 2 g. neplacenih doprinosa... hoces jos koju pricu od gradjana drugog reda ?
2015-08-08
Prisilna solidarnost.aben wrote:definitinvo održavaju, ako nisi solidaran, oni dojdu po tebe:)Triny wrote:Bit će da oni održavaju mirovinsko.aben wrote:o čemu ti govoriš,Pinochet wrote:zapravo omjer je gori..neve wrote:
neće, naravno.. današnjim umirovljenicima još se ima iz čega isplaćivati, ali za one sutra i preksutra bit će teško
Trinity-
2014-04-17
Page 5 of 14 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9 ... 14
Similar topics
» Hrvatski paradoks : Kraći životni vijek , kasnije u mirovinu
» Hrvatski građani masovno se ISELJAVAJU U SRBIJU!
» Hrvatski gradić uvodi ultrabrzi internet u sve kuće, a građani će plaćati sitniš
» Sudac Kolakušić:hrvatski građani gotovo sigurno snositi posljedice tog zakona kroz tužbe vjerovnika protiv Republike Hrvatske
» ''HDZ-ovka: Rijeci ne trebaju vrbe jer je malo Srba. Možda trebaju u Dalmaciji''
» Hrvatski građani masovno se ISELJAVAJU U SRBIJU!
» Hrvatski gradić uvodi ultrabrzi internet u sve kuće, a građani će plaćati sitniš
» Sudac Kolakušić:hrvatski građani gotovo sigurno snositi posljedice tog zakona kroz tužbe vjerovnika protiv Republike Hrvatske
» ''HDZ-ovka: Rijeci ne trebaju vrbe jer je malo Srba. Možda trebaju u Dalmaciji''
Page 5 of 14