Denkverbot
Page 4 of 50
Page 4 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50
Re: Denkverbot
aben wrote:ali ne morin jo izmišljati niki svoj jezikVjetrovnjak wrote:Rozi?! :-D Rogovi ili rogi. Ovako ispada da dijelis cvijece.
ki, ča gre- rozi
koga, česa nemo- rogov
komu, čemu prilazin- rozima
koga, čo optuživun- rozi
oj, ej- rozi
okin, očin govorin- rozima
iskin, isčn grin- rozima
Porco ladro! A pravi si rogov! :-D
Guest- Guest
ko ti je ota žinska na sliki?
kruto je lipa. jesi i ti lipa ili kako štriga?
kruto je lipa. jesi i ti lipa ili kako štriga?
2014-04-16
aben wrote:aben, pa ti znoš da je ne ću magiju u svoju butigu.kic wrote:aben wrote:As John Holt, who coined the term “unschooling,” wrote in his book How Children Learn:[size=18]All I am saying in this book can be summed up in two words — Trust Children. Nothing could be more simple — or more difficult. Difficult, because to trust children we must trust ourselves — and most of us were taught as children that we could not be trusted. And so we go on treating children as we ourselves were treated, calling this ‘reality,’ or saying bitterly, ‘If I could put up with it, they can too.’ What we have to do is break this long downward cycle of fear and distrust, and trust children as we ourselves were not trusted. To do this will take a long leap of faith — but great rewards await any of us who will take that leap[/size]
ovo je vec magija..
ovo nisu knjige za samopomoć, jeftini savjeti kako biti sritan;
ovo su općenite smjernice pisane svečano, s ciljen da motiviraju. naravski da bi točnije bilo da je napiso "..may await any of us..", ali to bi znočilo ući dublje u pojedinosti. naravski da svi ne ćemo uspiti osvojiti nagradu, ali ne ćemo uspiti ne jer smo verovali dici, nego zbog nečega drugoga.
znos da ja volem magiju, da maknem schooling itd iz price, zvuci kao nesto iz knjige P.Hinea :))
citam da je taj Holt bio za djetetov izbor roditelja, hm
ne zun ki je hinekic wrote:aben wrote:aben, pa ti znoš da je ne ću magiju u svoju butigu.kic wrote:aben wrote:As John Holt, who coined the term “unschooling,” wrote in his book How Children Learn:[size=18]All I am saying in this book can be summed up in two words — Trust Children. Nothing could be more simple — or more difficult. Difficult, because to trust children we must trust ourselves — and most of us were taught as children that we could not be trusted. And so we go on treating children as we ourselves were treated, calling this ‘reality,’ or saying bitterly, ‘If I could put up with it, they can too.’ What we have to do is break this long downward cycle of fear and distrust, and trust children as we ourselves were not trusted. To do this will take a long leap of faith — but great rewards await any of us who will take that leap[/size]
ovo je vec magija..
ovo nisu knjige za samopomoć, jeftini savjeti kako biti sritan;
ovo su općenite smjernice pisane svečano, s ciljen da motiviraju. naravski da bi točnije bilo da je napiso "..may await any of us..", ali to bi znočilo ući dublje u pojedinosti. naravski da svi ne ćemo uspiti osvojiti nagradu, ali ne ćemo uspiti ne jer smo verovali dici, nego zbog nečega drugoga.
znos da ja volem magiju, da maknem schooling itd iz price, zvuci kao nesto iz knjige P.Hinea :))
citam da je taj Holt bio za djetetov izbor roditelja, hm
ali, jebeš background checking. more biti i hitler glovun i brodun.
ti ne pokušavaš kupiti spizu od njega, ili mu dati dite da ga uči. riječ je samo o jednoj njegovoj ideji.
a ota ideja je dobra. odnosno, ota ideja je puno bolja od ovoga ča imomo sa.
evo link na celi članak, ne zun jes li ga bi stavi
https://fee.org/articles/parents-can-trust-kids-to-teach-themselves/
2014-04-16
My daughter is a baker. When people ask her what she wants to be when she grows up, she responds breezily: “A baker, but I already am one.”
You see, with unschooling there is no postponement of living and doing. There is no preparation for some amorphous future, no working toward something unknown.
There is simply life.
You see, with unschooling there is no postponement of living and doing. There is no preparation for some amorphous future, no working toward something unknown.
There is simply life.
2014-04-16
aben wrote:ko ti je ota žinska na sliki?
kruto je lipa.
Je. Meni je preslatka. Sossamon. Ima odličan film "Wristcutters: A Love Story". :)
Baš mi je bio ugodno iznenađenje. Simpa, nepretenciozan, s humornim elementima, Tom Waits bonus. :)
aben wrote:jesi i ti lipa ili kako štriga?
Jesam! : ))
Guest- Guest
pa nisam rekao da je losa ideja..
life je life da, samo bojim se da se ljudi neproduktivno gube u slobodnom vremenu, skola nas uci navici kontinuiranog ucenja.. nezz
kruto je lipa.Vjetrovnjak wrote:aben wrote:ko ti je ota žinska na sliki?
kruto je lipa.
Je. Meni je preslatka. Sossamon. Ima odličan film "Wristcutters: A Love Story". :)
Baš mi je bio ugodno iznenađenje. Simpa, nepretenciozan, s humornim elementima, Tom Waits bonus. :)aben wrote:jesi i ti lipa ili kako štriga?
pogljedti ću film.
onako, iznutra ili..?
2014-04-16
uči naviki kontinui...ti koda nika nisi bi u skuli:)kic wrote:
pa nisam rekao da je losa ideja..
life je life da, samo bojim se da se ljudi neproduktivno gube u slobodnom vremenu, skola nas uci navici kontinuiranog ucenja.. nezz
oni ki volu učiti će učiti (u akademskin smislu) oni ki ne će - ne će.
je znoš ča je srednjoškolcima nojtežji zadatak ki in moreš dati? napisati esej. toliko su izdrilani da pri kraju školovanja retki više znaju samostalno misliti.
2014-04-16
mislim da je strah posrijedi, boje se zadovoljiti formu, iako meni su eseji i zadaćnice uvijek bile najdraže.. uvijek sam volio one trenutke kad bi profa vadila one koji bi napravili nešto posebno i originalno sa svojom zadaćnicom, npr pisali cijeli sat: tik-tak, tik-tak, tik-tak, i kad je na kraju zvonilo: BOOM
ugl, P.Hine je Holt magije na neki način, govori kako se često magija shvaća kao protestantska radna etika, ponavljanje rituala, uvijek u isto vrijeme, disciplina itd, što sve je, ali ljudi baš zbog tog i, odustanu..
naravski stroh, ali i umna zaključanost prema zadatcima s jednin točnin odgovoron.kic wrote:
mislim da je strah posrijedi, boje se zadovoljiti formu, iako meni su eseji i zadaćnice uvijek bile najdraže.. uvijek sam volio one trenutke kad bi profa vadila one koji bi napravili nešto posebno i originalno sa svojom zadaćnicom, npr pisali cijeli sat: tik-tak, tik-tak, tik-tak, i kad je na kraju zvonilo: BOOM
ugl, P.Hine je Holt magije na neki način, govori kako se često magija shvaća kao protestantska radna etika, ponavljanje rituala, uvijek u isto vrijeme, disciplina itd, što sve je, ali ljudi baš zbog tog i, odustanu..
voli si eseje? unda znoč o čemu se rodi, a sa se okreni oko sebe i vidi koliko ljudi je oko tebe naklonjeno knjigami.
jo razumin ulogu rituala i stege za pojedinca, al pojedinac valjo sun dojti do toga. basically, kad oduzmeš slobodnu volju u obrazovanju, dobiješ školovanje
2014-04-16
aben wrote:kruto je lipa.Vjetrovnjak wrote:aben wrote:ko ti je ota žinska na sliki?
kruto je lipa.
Baš mi je bio ugodno iznenađenje. Simpa, nepretenciozan, s humornim elementima, Tom Waits bonus. :)aben wrote:jesi i ti lipa ili kako štriga?
pogljedti ću film.
onako, iznutra ili..?
Sto ti znaci ovo "kruto"? :-D
Da, fora filmic. Nesto kao film ceste u zagrobnom zivotu za samoubojice. Kad si dokines zivot zavrsis u istoj pripizdini iz koje si pobjegao, samo sto je malo gore. Npr. nocno nebo nema zvijezda, ne mozes se osmjehnuti ili nasmijati i jos neki detalji. Naravno, mozes se opet ubiti, ali tko zna u kakvu tek mocvaru onda zalazis.. :-D
---
Sto "iznutra"? :-D Upitao si me jesam li lijepa ili sam ruzna. Rekoh, jesam. E sad, hoces li ti to shvatiti kao "da, lijepa sam" ili "da, ruzna sam" meni nista ne znaci. :-D Iznutra? Lijepa ili ruzna? Jesam i tamo. :-D
Guest- Guest
Poanta je, papir, pardon, internet sve trpi. :-)
Laku noc, poletarci. Masem i Mativki ako skica.
Laku noc, poletarci. Masem i Mativki ako skica.
Guest- Guest
aben wrote:naravski stroh, ali i umna zaključanost prema zadatcima s jednin točnin odgovoron.kic wrote:
voli si eseje? unda znoč o čemu se rodi, a sa se okreni oko sebe i vidi koliko ljudi je oko tebe naklonjeno knjigami.
jo razumin ulogu rituala i stege za pojedinca, al pojedinac valjo sun dojti do toga. basically, kad oduzmeš slobodnu volju u obrazovanju, dobiješ školovanje
knjige treba poštovati, a ne robovati im, baš sam jučer izašao s jednim frendom iz škole, koji je malo hm "stuck" ima curu i posao, ali sav je depresivan, gori od mene ali ja sam navikao pa se smijem, uglavnom pričao sam mu da: vježba, čita i ide u prirodu, i naravno rekao je da vježba i ide u prirodu, ali baš ga knjige ne privlače..
pa sam mu pričao o novoj knjigi od Petersona, 12 rules for life, i rekao je da je to baš za njega nešto, eto tako, first hand exp je najbolje prenositi, i meni je knjiga odlična za sad..
imamo više slobodnog vremena nego ikad uspoređujeći naše pretke i sve te generacije, a što radimo sa svim tim vremenom..
kritiziramo jedni druge mostly
kruto je punoVjetrovnjak wrote:aben wrote:kruto je lipa.Vjetrovnjak wrote:aben wrote:ko ti je ota žinska na sliki?
kruto je lipa.
pogljedti ću film.
onako, iznutra ili..?
Sto ti znaci ovo "kruto"? :-D
Da, fora filmic. Nesto kao film ceste u zagrobnom zivotu za samoubojice. Kad si dokines zivot zavrsis u istoj pripizdini iz koje si pobjegao, samo sto je malo gore. Npr. nocno nebo nema zvijezda, ne mozes se osmjehnuti ili nasmijati i jos neki detalji. Naravno, mozes se opet ubiti, ali tko zna u kakvu tek mocvaru onda zalazis.. :-D
---
Sto "iznutra"? :-D Upitao si me jesam li lijepa ili sam ruzna. Rekoh, jesam. E sad, hoces li ti to shvatiti kao "da, lijepa sam" ili "da, ruzna sam" meni nista ne znaci. :-D Iznutra? Lijepa ili ruzna? Jesam i tamo. :-D
nis prečito fabulu, ne volin spojlere
ni problijem ako si gruba, samo jo ne volin ka grubi stavu lipu sliku, jer mi hotili ne hotili veživomo sliku za osobu koja ju je metnula, a unda je to neiskreno.
ato je li stvarno točno ča ki piše na internetu je nebitno, uvika uzimun da je sve ča je plauzibilno- istinito. tako da bi ti verovo i da si rekla da si lipa, jednoko ko i da si rekla da si gruba.
2014-04-16
“So what you’re saying is we should all become lobsters and live at the bottom of the sea”
:))
oli si depresivan?kic wrote:aben wrote:naravski stroh, ali i umna zaključanost prema zadatcima s jednin točnin odgovoron.kic wrote:
knjige treba poštovati, a ne robovati im, baš sam jučer izašao s jednim frendom iz škole, koji je malo hm "stuck" ima curu i posao, ali sav je depresivan, gori od mene ali ja sam navikao pa se smijem, uglavnom pričao sam mu da: vježba, čita i ide u prirodu, i naravno rekao je da vježba i ide u prirodu, ali baš ga knjige ne privlače..
pa sam mu pričao o novoj knjigi od Petersona, 12 rules for life, i rekao je da je to baš za njega nešto, eto tako, first hand exp je najbolje prenositi, i meni je knjiga odlična za sad..
imamo više slobodnog vremena nego ikad uspoređujeći naše pretke i sve te generacije, a što radimo sa svim tim vremenom..
kritiziramo jedni druge mostly
jo govorin o školskon uzrastu i skewing ki proizvodi skula. ocjenjivanje, ispiti, potrošeno vrime/oportunitetni trošak, apatija, izloženost, i to sve u nojranjivijin godinami..prestrašno.
a slobodno vrime...e to je nešto ča tribo pažljivo popuniti. jo nemun recept isčin je dobro a isčin ni. upravo sun si uze harraria, homo deus, un će mi reći ča je to ča čeko ljude u situaciji kad nan slobodno vrime konačno bude veće nego radno vrime.
a petersona sun presto..audiobook mi ni legla, unatoč njegovon ugodnom glosu...
2014-04-16
screwing? xD
homo deus sam stao ne znam, negdje..
ne znam, kad sam čuo da u Norveškoj odmah vode postupak ako tvoje dijete ne jede u vrtiću kad i ostali, prekrižio sam ih na mapi kao planB ako ostanem bez posla..
ne zajebavan, ne razumin, napiso si da je depresivan, i to gore otebe...kic wrote:
screwing? xD
homo deus sam stao ne znam, negdje..
ne znam, kad sam čuo da u Norveškoj odmah vode postupak ako tvoje dijete ne jede u vrtiću kad i ostali, prekrižio sam ih na mapi kao planB ako ostanem bez posla..
lista zemalja se smanjuje,
ali uvik ti ostaje land of the free
2014-04-16
and home of the brave!
"Najbolja vlada je ona koja vlada najmanje."
Henry David Thoreau
kad ćemo mi imati Thoreaua, a ona ga imali prije 150g...
a, evo jo pokušavan konvertirati epikura, un je u vlosti, tako da dobijemo nekoga from inside of the system:)
gljedun ov video, o 12 pravila,
malo je šturo..jesi nabavi knjigu?
gljedun ov video, o 12 pravila,
malo je šturo..jesi nabavi knjigu?
2014-04-16
Page 4 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50
Page 4 of 50