'Telegram' ili može li niže...
Page 2 of 17
Page 2 of 17 • 1, 2, 3 ... 9 ... 17
Re: 'Telegram' ili može li niže...
Gnječ wrote:BB-8 wrote:Gnječ wrote:BB-8 wrote:Gnječ wrote:BB-8 wrote:suza suzu goni...
barem dok si admin suzdrži se od komentara.
tekst je žešća patetika pa zato i takav komentar...o suzdržavanju rađe ne bi s tobom polemizirao...
kad tebe zbog nacionalnosti izbace sa posla onda mi malo pričaj o patetici. ne bi ti samnom polemizirao? naravno kad bih pod pobrisao sa tobom da nemaš admin ovlasti i jebeno dugme za baniranje sad bi ti čitao moje viđenje tvoje familije onako iz seksualnog ugla.
aj ne seri...jedino što znaš je vrijeđati i pejstati plahte s neta...odjebi od mene...ako hoćeš opleti po mojoj obitelji...ne mislim te banirati radi toga jer to više govori o tebi nego o bilo kome drugome...
edit: a što 'brisanje poda samnom' znači vrijeđanje obitelji?
ma odjebi pseto šugavo.
baš si obrisao pod...svaka čast...daj sad neku plahtu s neta...
BB-8- Posts : 3678
2016-01-25
debotoijusto wrote:Gnječ wrote:debotoijusto wrote:Gnječ wrote:pa otprilike je tako bilo nije ništa izmišljeno.
desetine takvih slucajeva znam
znaju i ovi sto negiraju , oni su to i radili "drugotnima"
svi sve znaju jbg.
u Istri su se takve scene dešavale svakodnevno. naravno danas svi šute nitko ništa nezna...
a zamisli kako je to izgledalo u splitu , mozak van da skoci
i kolega stumbafirer proziva zenu za patetiku umjesto da mu bude neugodno ako vec ne moze ispriku preko usta srocit
ja sam bio u Rovinju kad je neki bosnorvat branitelj uletio u kuću srpskog pisca i filozofa Radomira Konstantinovića onog koji je napisao Filozofija Palanke. idem ulicom i sve puno papira, knjiga papiri lete na sve trane puna ulica Carrara papira pa pomislih netko je provalio u knjižaru, papirnicu...da sam znao čiji su ti papiri i što piše na njima bio bih skupljao sve te papire.
Malo ljudi zna tko je Radomir Konstantinović, ali oni koji znaju, smjerno poštuju njegovo književno djelo i nepotkupljivu hrabrost da se suprotstavi srpskome šovinizmu. Radomir Konstantinović autor je »Filosofije palanke«, knjige koja je stekla kultni status već nakon što je objavljena 1969., a naročito kada su se njezine dijagnoze, poput kakva ukletog proročanstva, devedesetih počele krvavo ostvarivati. »Filozofija palanke«, koju je beogradska povjesničarka Latinka Perović nazvala »ključnom knjigom srpske kulture«, očaravajućom snagom uvida prodire u kolektivistički duh provincije, »palanke«, pokazujući kako se iz njega rađa nasilje, destrukcija i eliminacija drugoga i drugačijeg. Točnost Konstantinovićevih analiza zapanjujućom se preciznošću potvrdila dvadesetak godina nakon što je knjiga objavljena, kada je bivšu Jugoslaviju preplavilo nasilje sprskoga, a onda i ostalih balkanskih nacionalizama.
No Radomir Konstantinović nipošto nije pisac jedne knjige. Objavio je monumentalnu, osmosveščanu studiju »Biće i jezik«, u kojoj je analizirao više od stotinu srpskih pjesnika dvadesetog stoljeća. Pedesetih i šezdesetih pisao je poeziju i romane; 1960. dobio je NIN-ovu nagradu za roman »Izlazak«. Devedesetih je objavio roman »Dekartova smrt«, a 2000. »Beket prijatelj«. Kada je Milošević zavladao u Srbiji, Konstantinović je postao intelektualnom i etičkom okomicom koja je nadahnjivala »Drugu Srbiju«, neveliku ali hrabru skupinu intelektualaca i aktivista koji se svih ovih godina suprotstavljaju nacionalizmu i šovinizmu. Osnovao je Beogradski krug, intelektualno okupljanje protivnika rata, osvajanja i nasilja.
Za rata je među iznimno rijetkima iz Srbije putovao u Sarajevo, iskazujući duboku solidarnost s napadnutim gradom i osudu agresivnoga velikosrpstva. Credo Druge Srbije Konstantinović je izrazio lapidarno: »Druga Srbija je ona koja se ne miri sa zločinom«. S godinama se sve više izolirao, odustajući na kraju potpuno od javnih nastupa. Neke od posljednjih održao je u Sarajevu. Kada je 27. listopada ove godine umro u svom stanu u Beogradu, javnu šutnju oko smrti velikoga pisca u Srbiji njegov prijatelj Filip David nazvao je »kulturnim skandalom«. Je li manji kulturni skandal to što Hrvatska svih ovih godina ignorira i pravno opravdava uništavanje i otimačinu Konstantinovićeve kuće u Rovinju? Jer time se Hrvatska, očito, miri sa svojim zločinom.
Kuća Konstantinovića nije jedina oteta, ali zasigurno jest jedina iz koje su nestala osobna pisma Samuela Becketta.
Konstantinović je i predobro poznavao palanačko »načelo prevare«, »mržnju« i »volju destrukcije«, a da bi sebi dopustio srozavanje na razinu teškoga, zagušljivoga i ciničnog plemenskoga duha. Vjerovao je, očito, da će se nepravda ispraviti. Ali nije...
Hrvatska je u Rovinju otela kuću Radomiru Konstantinoviću, gestom kojom se duh palanke utjelovio u ovdašnji pravni sustav, da se nasiljem i juridičkim cinizmom osveti svojemu najdubljem i najnepopustljivijem dijagnostičaru.
Sam Konstantinović, dosljedan u samouništavajućoj ali dostojanstvenoj izolaciji, odbio je sudjelovati u tome mehanizmu juridičke laži, pa je palanka lako trijumfirala: Konstantinović se demonstrativno odbio žaliti sudu, pa svi bilježnici juridičke prevare mogu ležerno slijegati ramenima. A to, s pozom pravednika, čine i danas, kada Radomira Konstantinovića više nema.
Radomir Konstantinović bio je jedan iz skupine jugoslavenskih umjetnika koji su pedesetih dobili kuće u Rovinju, gradu koji nikada nije iskoristio priliku da postane i ostane čvrstom intelektualnom Mekom Jugoslavije i južnoslavenskih zemalja. Ipak, ondje su nastala neka od najvažnijih umjetničkih djela druge polovine dvadesetog stoljeća. Među njima su i knjige Radomira Konstantinovića.
Pisac i njegova supruga Kaća Samardžić u Montalbanovu 27 uselili su 9. lipnja 1956., na temelju ugovora o korištenju kuće. Kupoprodajni ugovor s državom zaključen je u rujnu 1970. Cijela svota za kuću isplaćena je, pa je vlasništvo 8. rujna 1970. uknjiženo na Konstantinovićevu suprugu Kaću Samardžić. Obitelj je svojim novcem temeljito obnovila zdanje. Konstantinović je ondje boravio svake godine, često i dugo. Znao je u Rovinju bivati i po šest mjeseci, ostajući i nakon što grad s jeseni opusti.
Običavao je pripovijedati da bi poslije ljeta ostali »samo meštani, ja i napušteni psi koje su turisti dovodili pa ostavljali po Rovinju«. Ondje je u miru pisao i razmišljao. Kuća je bila puna umjetnina: prenio je onamo dio svoje osobne prepiske sa Samuelom Beckettom, čiji je sačuvani dio 2000. objavio u knjizi »Beket prijatelj«; u Rovinju je imao skulpturu Dušana Džamonje, kvalitetni stari namještaj, antikvitete, umjetničke slike Jovana Bijelića, Miće Popovića, Peđe Neškovića... Tako je to trajalo do početka devedesetih.
http://www.novilist.hr/Kultura/Ostalo/Duh-palanke-osvetio-se-svome-dijagnosticaru-Hrvatska-ignorira-otimanje-kuce-velikog-Radomira-Konstantinovica-u-Rovinju
Guest- Guest
Je. Odavno nisam proljevastiji tekst pročtao...to je takvo smeće od portala da to nisu istine...
darth_vader-
2014-04-17
jasambrend wrote:Je. Odavno nisam proljevastiji tekst pročtao...to je takvo smeće od portala da to nisu istine...
dobro, jesu li se takve stvari događale li nisu?
Guest- Guest
hajde hrvati dajte dokaze da se takve stvari nisu događale.
Guest- Guest
BB-8 wrote:Gnječ wrote:BB-8 wrote:Gnječ wrote:BB-8 wrote:
tekst je žešća patetika pa zato i takav komentar...o suzdržavanju rađe ne bi s tobom polemizirao...
kad tebe zbog nacionalnosti izbace sa posla onda mi malo pričaj o patetici. ne bi ti samnom polemizirao? naravno kad bih pod pobrisao sa tobom da nemaš admin ovlasti i jebeno dugme za baniranje sad bi ti čitao moje viđenje tvoje familije onako iz seksualnog ugla.
aj ne seri...jedino što znaš je vrijeđati i pejstati plahte s neta...odjebi od mene...ako hoćeš opleti po mojoj obitelji...ne mislim te banirati radi toga jer to više govori o tebi nego o bilo kome drugome...
edit: a što 'brisanje poda samnom' znači vrijeđanje obitelji?
ma odjebi pseto šugavo.
baš si obrisao pod...svaka čast...daj sad neku plahtu s neta...
kažeš da je tekst žešća patetika pa to majstore nije dovoljno trebao bi to i dokazati konkretnim dokazima. evo ja stavih konkretan dokaz za moju tvrdnju ajd sad ti stavi kontra dokaz pa pobij moju.
Guest- Guest
»Bili su to problematični ljudi. Jednom su pokušali ilegalno spojiti struju, pa je zbog njihovoga nestručnog spajanja cijeli kvart ostao u mraku. Često su bučili i svađali se« – tako se susjedi sjećaju obitelji Sadika Handanovića, hrvatskog vojnika koji je početkom devedesetih provalio u Konstantinovićevu kuću i odbio se iseliti. Bio je to jedan od brojnih slučajeva »upada u srpske stanove«, kako eufemistički običavamo zvati etničko čišćenje neokupiranih dijelova zemlje.
potirali kulturnog srbina i doveli hrvata sadika iz bosne koji iritira kvart
i onda se uljudba cudi kako zasto ?
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Pa koga boli kurac za to nakon 30 godina, što je konstantinović izletio iz kuće il što su popadićku djeca nazivali bosankom?
Imaju izbora, nitko ih ne drži vezane u RH, imaju sudove nek traže svoje pravo...
Koji nas ku*ac bombardiraju tim sranjima bez prestanka?
Imaju izbora, nitko ih ne drži vezane u RH, imaju sudove nek traže svoje pravo...
debotoijusto wrote:»Bili su to problematični ljudi. Jednom su pokušali ilegalno spojiti struju, pa je zbog njihovoga nestručnog spajanja cijeli kvart ostao u mraku. Često su bučili i svađali se« – tako se susjedi sjećaju obitelji Sadika Handanovića, hrvatskog vojnika koji je početkom devedesetih provalio u Konstantinovićevu kuću i odbio se iseliti. Bio je to jedan od brojnih slučajeva »upada u srpske stanove«, kako eufemistički običavamo zvati etničko čišćenje neokupiranih dijelova zemlje.
potirali kulturnog srbina i doveli hrvata sadika iz bosne koji iritira kvart
i onda se uljudba cudi kako zasto ?
ja sam svjedok tome bio sam tamo na licu mjesta kad se to događalo. šećem carrarinom ulicom i kompletna ulica puna papira, knjige, papiri, fascikli, nošeni vjetrom lete svuda vjetar ih raznosi na ulici nije bilo nikog sam hodam i pitam se tko je provalio u knjižaru idem dalje prema ulici Montalban vidim djelovi namještaja po ulici sve porazbijano slike okviri od slika svašta. uzmem nekoliko papira sve pisano ručno neke zabilješke...ništa mi nije bilo jasno što se događa. e da sam znao što se zbiva pokupio bi ja sve te papire i knjige ali jebiga sad otišlo sve u ništa.
Guest- Guest
Pazi. Neki klinac iskrenuo njenom starom kašetu jabuka...i zvalo ih 1986. Bosancima....meanwhile okupirani djelovi Hrvatske, Srbija, Vojvodina, progon stotina tisuća Hrvata, a da ne pričamo o genocidu Hrvata u okolici Banja Luke i Prijedora otkud se i ovi dopuzli u Rijeku...jebene traume...Ana Frank iz Rijeke osobno...
Last edited by jasambrend on 2/2/2018, 15:00; edited 1 time in total
darth_vader-
2014-04-17
Totenkopf wrote:Pa koga boli kurac za to nakon 30 godina, što je konstantinović izletio iz kuće il što su popadićku djeca nazivali bosankom?
pa mene briga. eto ti dovoljan razlog: mene briga. a trebalo bi i tebe brigati. no doći ćeš i ti na red majstore.
Guest- Guest
Ma gadljivo...jasambrend wrote:Pazi. Neki klinac iskrenuo njenom starom kašetu jabuka...i zvalo ih 1986. Bosancima....meanwhile okupirani djelovi Hrvatske, Srbija, Vojvodina, a da ne pričamo o genocidu Hrvata u okolici Banja Luke i Prijedora otkud se i ovi dopuzli u Rijeku...jebene traume...Ana Frank iz Rijeke osobno...
A dežurni forumski hrvatomrzci u ekstazi...
T.- Posts : 17557
2014-04-14
jasambrend wrote:Pazi. Neki klinac iskrenuo njenom starom kašetu jabuka...i zvalo ih 1986. Bosancima....meanwhile okupirani djelovi Hrvatske, Srbija, Vojvodina, a da ne pričamo o genocidu Hrvata u okolici Banja Luke i Prijedora otkud se i ovi dopuzli u Rijeku...jebene traume...Ana Frank iz Rijeke osobno...
palanačka filozofija je tvoja.
Guest- Guest
jasambrend wrote:Pazi. Neki klinac iskrenuo njenom starom kašetu jabuka...i zvalo ih 1986. Bosancima....meanwhile okupirani djelovi Hrvatske, Srbija, Vojvodina, progon stotina tisuća Hrvata, a da ne pričamo o genocidu Hrvata u okolici Banja Luke i Prijedora otkud se i ovi dopuzli u Rijeku...jebene traume...Ana Frank iz Rijeke osobno...
malo je reć...
Totenkopf wrote:Ma gadljivo...jasambrend wrote:Pazi. Neki klinac iskrenuo njenom starom kašetu jabuka...i zvalo ih 1986. Bosancima....meanwhile okupirani djelovi Hrvatske, Srbija, Vojvodina, a da ne pričamo o genocidu Hrvata u okolici Banja Luke i Prijedora otkud se i ovi dopuzli u Rijeku...jebene traume...Ana Frank iz Rijeke osobno...
A dežurni forumski hrvatomrzci u ekstazi...
znači ako se ja ne slažem sa rvackom palankom onda sam hrvatomrzac? o jebemlitiboga...
Guest- Guest
BB-8 wrote:jasambrend wrote:Pazi. Neki klinac iskrenuo njenom starom kašetu jabuka...i zvalo ih 1986. Bosancima....meanwhile okupirani djelovi Hrvatske, Srbija, Vojvodina, progon stotina tisuća Hrvata, a da ne pričamo o genocidu Hrvata u okolici Banja Luke i Prijedora otkud se i ovi dopuzli u Rijeku...jebene traume...Ana Frank iz Rijeke osobno...
malo je reć...
možeš ti još i manje reć...
Guest- Guest
pa meni nije tekst nikakva patetika, jedna ružna tužna priča o tome što su ljudi proživljavali 90 ih.
sama činjica da je izvan grada bio rat je dao nekima odriješene ruke da čovjeka otpuste jer srbin, da mu ruše štand na placu, šaraju po vratima, rugaju se maloj, da žive u strahu a mogao je i gore proći.
zašto? zato jer kraj njega žive govna a država ne sankcionira i štiti.
i nije baš opravdanje što su negdje hrvati isto prošli ili gore. jer što to znači , netko je ubio hrvoja pa ideš jebat majku maloj od milana jer je stan do u zagrebu pa ti je na dohvat ruke.
u biti mislim da to čak nije ni osveta nego kanalizacija od ljudi , zlostavljaju jer mogu i kad mogu. kad ne mogu su kuš..
sama činjica da je izvan grada bio rat je dao nekima odriješene ruke da čovjeka otpuste jer srbin, da mu ruše štand na placu, šaraju po vratima, rugaju se maloj, da žive u strahu a mogao je i gore proći.
zašto? zato jer kraj njega žive govna a država ne sankcionira i štiti.
i nije baš opravdanje što su negdje hrvati isto prošli ili gore. jer što to znači , netko je ubio hrvoja pa ideš jebat majku maloj od milana jer je stan do u zagrebu pa ti je na dohvat ruke.
u biti mislim da to čak nije ni osveta nego kanalizacija od ljudi , zlostavljaju jer mogu i kad mogu. kad ne mogu su kuš..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
I upalo mi u oko da je s 12 godina išla u peti razred...napredno djevojče, a svega se sjeća kristalno jasno...nije pamflet, nije...
darth_vader-
2014-04-17
evo, ostali smo isti, forum čisti dokaz.Totenkopf wrote:U Andreinoj kući nikada se nije pričalo o vjeri i naciji. U kolovozu 1986. godine, kada je imala šest i pol godina, tata ju je odveo u posjet rodbini u Bosnu. Kada su se vratili s puta, Andrea se pojavila na parkingu pokraj zgrade, gdje se s drugom djecom obično igrala skrivača. Prijatelje iz susjedstva zanimalo je gdje je bila. Kada im je odgovorila da se vratila iz Bosne, svi su se počeli smijuljiti i govoriti joj da je Bosanka. Andrea je stajala nasred parkinga i osjećala se posramljeno; nije joj bilo jasno što im je točno smiješno.
Rašeljka zemunović ima malih problema s godinama...
i nakon 30 godina se na forumu rugaju ljudima iz istih razloga.
2014-04-12
jasambrend wrote:I upalo mi u oko da je s 12 godina išla u peti razred...napredno djevojče, a svega se sjeća kristalno jasno...nije pamflet, nije...
11 piše da je rođena 12.12.1979. dakle računa se 1980. pa onda je imala 11 godina kad je išla u peti razred šta je tebi tu čudno upalo u oko? godine ili fotografsko pamćenje? ili tvoja neukost i zloba, cigan look?
Guest- Guest
To da je krenula s debelo navršenih sedam godina i devet mjeseci u prvi...kao i sva napredna djeca...
darth_vader-
2014-04-17
Page 2 of 17 • 1, 2, 3 ... 9 ... 17
Similar topics
» Može li hr novinarstvo niže od ovoga?
» Ha,ha može li se niže..Bernardić u pismu Plenkiju moli da ga primi na kavu!
» Može li niže? Zagrebački Sdp-ovci ne žele Bauka u 1 izbornoj jedinici jer je - hajdukovac
» Plenkovića ništa ne može ugroziti?O,može,korona ga je dignula,ona ga može i srušiti
» Može li javni prijevoz biti besplatan? Ovaj grad pokazuje da može
» Ha,ha može li se niže..Bernardić u pismu Plenkiju moli da ga primi na kavu!
» Može li niže? Zagrebački Sdp-ovci ne žele Bauka u 1 izbornoj jedinici jer je - hajdukovac
» Plenkovića ništa ne može ugroziti?O,može,korona ga je dignula,ona ga može i srušiti
» Može li javni prijevoz biti besplatan? Ovaj grad pokazuje da može
Page 2 of 17