Licemerno da Srbija kritikuje zbog Jasenovca, a rehabilituje Mihailovića
Page 12 of 18
Page 12 of 18 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 18
Re: Licemerno da Srbija kritikuje zbog Jasenovca, a rehabilituje Mihailovića
dzango wrote:Sve crno na belo. Nema spaljivanja a pune livade pelela i ostataka kostiju.Kavran wrote:džango koja sranja valjaš .... i sami ustaše bi te blijedo gledali.
7 hiljada evra spaljivanje leša na reci Gang? Jebote.
kostiju? gdje to .... macelj, maribor, jazovka? pepeo ... gdje se to pepeo identificari kao ''srpski pepeo''? jebote kretena ...
Kavran- Posts : 2669
2017-10-12
Je li to ona ista Zemaljska komisija (čuli zemaljska), koja je pečatila Barbarin rov u kojem su zatrpali žive ljude?dzango wrote:Drugi je uviđaj izvela posebna anketna komisija, koju je
Zemaljska komisija uputila u Jasenovac dne 18. maja 1945.,
da ispita preostale tragove zločina. Ta se komisija sastojala od
jednog referenta ove Zemaljske komisije, od 3 suca viših
sudova, te od dva liječnika-vještaka sudske medicine.
Jebate, pa takvo što si nisu mogli smislit ni ustaše..
Eroo- Posts : 78960
2016-07-22
Ma koje livade pune pepela. NAđu pepeo na par lokacija pa onda pišu o planinama pepela. Ja sam raniej napisao kako su ustaše pokušale sa spaljivanjem leševa ali su odmah odustali jer se pokazalo neizvodljivo. To ti je taj pepeo.dzango wrote:Odakle onda pune livade pepela i kostiju?Ringo10 wrote:Spaliti leš je žestoka procedura, treba tu mnogo i vremena i energije. U toj priči mnogo toga ne štima u najmanju ruku.dzango wrote:Sve crno na belo. Nema spaljivanja a pune livade pelela i ostataka kostiju.Kavran wrote:džango koja sranja valjaš .... i sami ustaše bi te blijedo gledali.
Priče o Picilijevim pećima su gluposti.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
To se još ne zna jesu li bili živi ili nisu i ko je uopće tu sahranjen i kakvi su uzroci smrti.Eroo wrote:Je li to ona ista Zemaljska komisija (čuli zemaljska), koja je pečatila Barbarin rov u kojem su zatrpali žive ljude?dzango wrote:Drugi je uviđaj izvela posebna anketna komisija, koju je
2015-09-24
JAzovka, tu su najprije trpale ustaše ranjenike i zarobljenike iz brigade Matija Gubec.Kavran wrote:dzango wrote:Sve crno na belo. Nema spaljivanja a pune livade pelela i ostataka kostiju.Kavran wrote:džango koja sranja valjaš .... i sami ustaše bi te blijedo gledali.
kostiju? gdje to .... macelj, maribor, jazovka? pepeo ... gdje se to pepeo identificari kao ''srpski pepeo''? jebote kretena ...
A onda bili potrpani oni.
2015-09-24
Pa ja to kažem. Evo gle zagrebački krematorij i to 2018.Ringo10 wrote:Spaliti leš je žestoka procedura, treba tu mnogo i vremena i energije. U toj priči mnogo toga ne štima u najmanju ruku.dzango wrote:Sve crno na belo. Nema spaljivanja a pune livade pelela i ostataka kostiju.Kavran wrote:džango koja sranja valjaš .... i sami ustaše bi te blijedo gledali.
Pa ne moze on spaliti ne znam koliko, mozda par dnevno. Mozda .
E pa sad zamisli kakva bi to peć morala biti 1942 koja u pepel pretvara sto ljudi dnevno ili ne znam koliko..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
pizzon wrote:Sabina Spielrein wrote:tre wrote:ajde ne budali, jedino ste vi djecu držali u logorima i to u zadnjem ratu, mojih dvoje nećaka je bilo u njemu nakon što ste im majku izrešetali na kučnom pragu. Zato bolje šuti i pokrij se ušima
Nedića i njegove logore zaboravili.
hehehe, kakve veze on ima,
on je kvisling hahahahaha
nema nista od te kenjaze )
ajde ti malo prestani srati, jer jedeš govna već 3-4 dana sa raznim izložbama, izmišljenim jasenovačkim brojkama i inim noćnim polucijama
SPECIJALNA SRPSKA POLICIJA 1941-1944
Prirodno je, s’ obzirom na njenu nadležnost i delokrug rada, što je medju domaćim organima vlasti glavna uloga u sprovodjenju ukupnih mera protiv jevreja i cigana, pripadala Specijalnoj srpskoj policiji. Izvorni materijal za obradu ove teme nadjen je prevashodno u arhivskom fondu Odeljenja Specijalne policije Uprave grada Beograda. U pitanju je veoma obimna arhivska gradja iz perioda 1941-1944, od preko 15.000 dosijea, koja je predugo bila nedostupna istraživačima (nalazila se u Republičkom ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije). Glavnina te gradje predata je Istorijskom arhivu Beograda (više od 13.000 dosijea), a manji delovi se čuvaju u Vojnoistorijskom institutu, Arhivu Srbije. Ona predstavlja bogat i dragocen izvor autentičnih podataka o dogadjajima i ličnostima iz ovog perioda.
Na čelu upravno-policijskog aparata stajalo je Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje je po potrebi izdavalo odgovarajuća uputstva i naloge podredjenim organima u Beogradu i unutrašnjosti. Na primer, u izveštaju o radu Ministarstva unutrašnjih poslova i situaciji u junu 1941, kaže se da je upravama banovina i Opštini grada Beograda naredjeno da se iz službe uklone sva lica jevrejskog porekla, kao i cigani. Naredbodavci celokupnog rada Ministarstva, pa i delovanja protiv jevreja i cigana, bili su ministri unutrašnjih poslova. U prvom, najintenzivnijem periodu rada, ministar unutrašnjih poslova bio je Milan Aćimović. Posle njega, novembra 1942, tu funkciju preuzeo je Tanasije Dinić, do tada zamenik ministra, koji je na tom položaju ostao godinu dana, tj. do novembra 1943. godine. To je vreme kada su službe podeljene na Ministarstvo unutrašnjih poslova i novoobrazovanu ustanovu Srpsku državnu bezbednost, na čije čelo je postavljen Dragomir Dragi Jovanović. On je od Ministarstva preuzeo odeljenja javne i državne bezbednosti. Poslednji ministar unutrašnjih poslova Srbije bio je general Milan Nedić, koji je kao predsednik vlade vršio i tu funkciju (posle Dinića) sve do 1. oktobra 1944. godine.
Zapaženu aktivnost, ulogu i zasluge u vezi sa jevrejskim pitanjem imao je Cvetan Djordjević Ceka, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova, nadležan za državnu bezbednost. Njega su 18. maja 1944. godine, u atentatu, ubili četnici Draže Mihailovića.
Trojici ministara unutrašnjih poslova treba dodati pomenutog Dragog Jovanovića, koji se posebno isticao podržavanjem i sprovodjenjem propisanih mera protiv jevreja i cigana. U svojstvu šefa Srpske državne bezbednosti (1942-1943) kao naredbodavac značajno je doprineo u potrazi za prikrivenim jevrejima. Takodje se istakao kao upravnik grada Beograda, pod čijim je aktivnim rukovodstvom delovala Specijalna srpska policija. Na toj dužnosti Dragi Jovanivić je bio sve vreme rata.
U Ministarstvu je postojao poseban referat specijalnog odseka Odeljenja za državnu zaštitu, nadležan za obradu jevreja i cigana. Referat su vodili Dušan Bujišić i Sava Šapinac.
Ministri unutrašnjih poslova bili su pouzdani nemački saradnici. Njihovu ulogu ilustruje dokument u kome general Milan Nedić ne samo što pruža podršku nemačkim vlastima, nego i inicira preduzimanje mera protiv jevreja. U pismu koje je 22. juna 1942. godine uputio nemačkom vojnom zapovedniku generalu Baderu, on kaže:
“Po obaveštenjima od oficira došlih sada iz zarobljeništva, saznaje se da se u logoru Osnabrik nalazi oko 340 jevreja i izvestan broj izrazitih komunista – oficira, mahom rezervnih. Oni sprovode bezobzirno svoju razornu komunističku propagandu po sobama, barakama i blokovima, a zatim i po celom logoru. Kako mnogi zdravi nacionalni ljudi, pod uticajem nostalgije, postaju apatični, a time i pogodni za razorni uticaj jevreja-komunista, to ovim zajedničkim životom postoji opasnost da se i zdravi elementi obeshrabre i utonu u vode komunista. Iznoseći ovu činjenicu, želi se skrenuti pažnja da bi bilo vrlo poželjno da se jevreji i levičari komunisti izdvoje iz opšteg logora i udalje od oficira nacionalno zdravih. Srpska vlada, teško zabrinuta ovom destruktivnom akcijom, bila bi vrlo zahvalna ako bi se od vlasti nemačkog Rajha preduzele efikasne mere protiv jevrejskih i levičarskih elemenata i njihovo što brže izdvajanje.”
Ringo10 wrote:Spaliti leš je žestoka procedura, treba tu mnogo i vremena i energije. U toj priči mnogo toga ne štima u najmanju ruku.dzango wrote:Sve crno na belo. Nema spaljivanja a pune livade pelela i ostataka kostiju.Kavran wrote:džango koja sranja valjaš .... i sami ustaše bi te blijedo gledali.
Ista se ta Komisija zaputila u Gradinu i Uštice, koji se
nalaze na bosanskoj strani Save. Tu je ustanovljeno slijedeće:
»U sredini šljivika Mile Božičića nalazi se jedan prostor dug 6, a
širok 13 koraka, koji je sav posut pepelom i ostacima kostiju,
koje nisu sasvim izgorjele. Kraj toga garišta nalaze se lopata i
tačke. Lišće je od gotovo čitavog šljivika izgorjelo, samo tu i
tamo na po kojoj šljivi na kraju šljivika ima na granama
zelenog lišća.
S jedne i druge strane garišta tlo je šljivika izorano. U
jednom uglu nalazi se 9 bačava od nafte, na više mjesta u
šljiviku vide se tragovi od prolivene nafte. I na onim dijelovima
šljivika, koji su preorani, vide se mjestimično tragovi nafte,
pepela i ostaci ljudskih kostiju, koje nisu izgorjele. Vidi se tu i
tamo koja koščica, nađena je i koja lopatica, a iz jedne duboke
jame je izvađena donja ljudska vilica. Nađeno je na garištu i
ljudske kose.
Na onom dijelu šljivika koji je izoran vide se naročito na
zemlji između šljivika, koja zemlja nije mogla biti izorana,
tragovi pepela i ostaci ljudskih к о s t i ju . Uz ovaj šljivik
nalazi se oranica Laze Jandrića, koja je svježe preorana. Po
svemu izgleda, da su se i iz te oranice iskapale lješine i palile u
voćnjaku. Na to upućuje nalaz kosti, na kojoj se držala zemlja,
a koja je kost nađena u tačkama. Tu je nađen komad ljudskog
zubala i tri zuba, a osim toga se nalazi tu i tamo koja koščica.
Mjestimično su nađeni i komadi koksa.
Iza voćnjaka se nalazi druga oranica, od prilike iste veličine
kao i voćnjak. Preko nje idu 4 metra široki tragovi od pepela i
kostiju. Po tragovima se zaključuje, da se je tim tragovima u
tačkama vozio i rasipavao pepeo. Na tu je oranicu bačeno par
velikih grana, koje su otsječene od šljiva u šljiviku. Grane su
izgorjele.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Ma nisu budale oni koji dovode u sumnju i nacistička spaljivanja u tolikom obimu kao što se priča i piše.kaja wrote:Pa ja to kažem. Evo gle zagrebački krematorij i to 2018.Ringo10 wrote:Spaliti leš je žestoka procedura, treba tu mnogo i vremena i energije. U toj priči mnogo toga ne štima u najmanju ruku.dzango wrote:Sve crno na belo. Nema spaljivanja a pune livade pelela i ostataka kostiju.Kavran wrote:džango koja sranja valjaš .... i sami ustaše bi te blijedo gledali.
E pa sad zamisli kakva bi to peć morala biti 1942 koja u pepel pretvara sto ljudi dnevno ili ne znam koliko..
Mislim da će jedniom mnogo toga u historiografiji biti revidirano, kad tad.
Naravno, to ne mijenja opću sliku povijest 2. sv rata. ALi treba sve istjearti na povijesnu istinu. Dosta više propagande koja samo stvara zlu krv.
2015-09-24
Sve ovo samo potvrđuje ono šta sam ranije napisao.dzango wrote:Ringo10 wrote:Spaliti leš je žestoka procedura, treba tu mnogo i vremena i energije. U toj priči mnogo toga ne štima u najmanju ruku.dzango wrote:Sve crno na belo. Nema spaljivanja a pune livade pelela i ostataka kostiju.Kavran wrote:džango koja sranja valjaš .... i sami ustaše bi te blijedo gledali.
zelenog lišća.
ljudske kose.
izgorjele.
2015-09-24
Jok, ustaški. Ustaše spalile svoje keve da osete pičkin dim.Kavran wrote:dzango wrote:Sve crno na belo. Nema spaljivanja a pune livade pelela i ostataka kostiju.Kavran wrote:džango koja sranja valjaš .... i sami ustaše bi te blijedo gledali.
Naša država kao temelj i uporište ima NDH, jer to je bila jedina samostalna hrvatska država u zadnjih 900 godina. Da nije bilo NDH, danas ne bi bilo Hrvatske.
Zato mi branimo te idiote od ustaša. Nismo mi krivi.
Znamo mi sve.
Znamo mi sve.
crvenkasti-
2014-04-17
Pune livade kostiju ne znače pokušaj već sistemsko delovanje.Ringo10 wrote:Sve ovo samo potvrđuje ono šta sam ranije napisao.dzango wrote:Ringo10 wrote:Spaliti leš je žestoka procedura, treba tu mnogo i vremena i energije. U toj priči mnogo toga ne štima u najmanju ruku.dzango wrote:Sve crno na belo. Nema spaljivanja a pune livade pelela i ostataka kostiju.Kavran wrote:džango koja sranja valjaš .... i sami ustaše bi te blijedo gledali.
zelenog lišća.
ljudske kose.
izgorjele.
2014-04-19
Šta znaju deca šta je 500 kila.kaja wrote:Pa ja to kažem. Evo gle zagrebački krematorij i to 2018.Ringo10 wrote:Spaliti leš je žestoka procedura, treba tu mnogo i vremena i energije. U toj priči mnogo toga ne štima u najmanju ruku.dzango wrote:Sve crno na belo. Nema spaljivanja a pune livade pelela i ostataka kostiju.Kavran wrote:džango koja sranja valjaš .... i sami ustaše bi te blijedo gledali.
2016-07-22
Di ti živiš, jebate?crvenkasti wrote:Naša država kao temelj i uporište ima NDH, jer to je bila jedina samostalna hrvatska država u zadnjih 900 godina. Da nije bilo NDH, danas ne bi bilo Hrvatske.
Znamo mi sve.
Uporište je u vašoj pobjedi nad srpskom vojskom u zadnjem ratu. Ti bi to kao Hrvat trebao znati.
2016-07-22
Eroo wrote:Šta znaju deca šta je 500 kila.kaja wrote:Pa ja to kažem. Evo gle zagrebački krematorij i to 2018.Ringo10 wrote:Spaliti leš je žestoka procedura, treba tu mnogo i vremena i energije. U toj priči mnogo toga ne štima u najmanju ruku.dzango wrote:Sve crno na belo. Nema spaljivanja a pune livade pelela i ostataka kostiju.Kavran wrote:džango koja sranja valjaš .... i sami ustaše bi te blijedo gledali.
Plus, što smo bili i glupi i tehnološki zaostali u odnosu na Nijemce.
crvenkasti-
2014-04-17
Ringo10 wrote:To se još ne zna jesu li bili živi ili nisu i ko je uopće tu sahranjen i kakvi su uzroci smrti.Eroo wrote:Je li to ona ista Zemaljska komisija (čuli zemaljska), koja je pečatila Barbarin rov u kojem su zatrpali žive ljude?dzango wrote:Drugi je uviđaj izvela posebna anketna komisija, koju je
To možda u HR ne znate, u SLO je glede toga manje-više sve jasno.
2016-07-22
I to bi bas slikali, ko krunski dokaz?crvenkasti wrote:UEroo wrote:Šta znaju deca šta je 500 kila.kaja wrote:Pa ja to kažem. Evo gle zagrebački krematorij i to 2018.Ringo10 wrote:Spaliti leš je žestoka procedura, treba tu mnogo i vremena i energije. U toj priči mnogo toga ne štima u najmanju ruku.dzango wrote:
Sve crno na belo. Nema spaljivanja a pune livade pelela i ostataka kostiju.
A peci iza, ko malo veća krušna.
Mislim, jel mi netko moze reci koji je najveći krematorij, evo mozda je beogradski i koliko ljudi dnevno moze zapaliti danas?
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
crvenkasti wrote:Eroo wrote:Šta znaju deca šta je 500 kila.kaja wrote:Pa ja to kažem. Evo gle zagrebački krematorij i to 2018.Ringo10 wrote:Spaliti leš je žestoka procedura, treba tu mnogo i vremena i energije. U toj priči mnogo toga ne štima u najmanju ruku.dzango wrote:
Sve crno na belo. Nema spaljivanja a pune livade pelela i ostataka kostiju.
Ma dobri su bili i Hrvati. Samo malo kada su se uvežbali:
Zatočenik Berger Egon opisuje potanje samu egzekuciju:
»Ja sam kroz neko vrijeme prisluškivao iz jedne radionice,
koja je bila u blizini krematorija, šta se tamo događa. Cuo sam
najprije zapomaganje, plač i vrisak, potom mukli glas kao da su
se srušila teška željezna vrata. Iza toga je nastala tišina, plamen
se pojavio iz kape peći, no za kratko vrijeme čuo se jauk i vrisak
nove žrtve.
2014-04-19
dzango wrote:
Zatočenik Berger Egon opisuje potanje samu egzekuciju:
»Ja sam kroz neko vrijeme prisluškivao iz jedne radionice,
koja je bila u blizini krematorija, šta se tamo događa. Cuo sam
najprije zapomaganje, plač i vrisak, potom mukli glas kao da su
se srušila teška željezna vrata. Iza toga je nastala tišina, plamen
se pojavio iz kape peći, no za kratko vrijeme čuo se jauk i vrisak
nove žrtve.
I ti vjeruješ Židovu??
crvenkasti-
2014-04-17
dzango wrote:Jok, ustaški. Ustaše spalile svoje keve da osete pičkin dim.Kavran wrote:dzango wrote:Sve crno na belo. Nema spaljivanja a pune livade pelela i ostataka kostiju.Kavran wrote:džango koja sranja valjaš .... i sami ustaše bi te blijedo gledali.
jeste bre .... ali ništa ne može da nadmaši vonj pičke matere tvoje .... ali samo zbog nepranja. jebo ti konj mater glupu.
ča je život vengo fantazija.
Kavran- Posts : 2669
2017-10-12
Page 12 of 18 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 18
Similar topics
» Božo Petrov kritikuje Srbiju zbog Šešelja
» Pretnje zbog Jasenovca
» Srpski mediji protiv Tita zbog Jasenovca
» Plenkovic: Blokirat ćemo put CG prema EU zbog Jasenovca
» Ludje ne može biti!Lazanski sad tvrdi da se Srbija ne naoružava zbog NATO pakta i Šiptara več zbog Hrvatske i gle ovo Grčke
» Pretnje zbog Jasenovca
» Srpski mediji protiv Tita zbog Jasenovca
» Plenkovic: Blokirat ćemo put CG prema EU zbog Jasenovca
» Ludje ne može biti!Lazanski sad tvrdi da se Srbija ne naoružava zbog NATO pakta i Šiptara več zbog Hrvatske i gle ovo Grčke
Page 12 of 18