ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kolinda plače za humanistom Hanžekovićem

Page 4 of 4 Previous  1, 2, 3, 4

Go down

Kolinda plače za humanistom Hanžekovićem - Page 4 Empty Re: Kolinda plače za humanistom Hanžekovićem

Post by abraham 29/1/2018, 19:35

Koja lakoca odvracanja pozornosti od srzi ili biti problema. Sareni baloncici, konfeti, bljeskalice i jaka glazba. Daklem , Hanzekovic , novo, tj sada vec staro ultimativno zlo. Kao Sanader nekada. Vjesajte Pedra, ubijte mu kcerke i unucad(ako ih je imao). Tststststs Nikada na zelenu granu. Jebo vladu koja je odlucila o ovakovom zakonu. Jebes predlagaca, jebes saborsku vecinu, koja je sve ovo svojim rukama izglasala itd. jedini krivac je Hanzekovic. I za politicku i ekonomsku nepismenost birackog tijela.... Blago vama. Svu mrznju, nemoc, jal i glupost u jednu tocku. Tako je najlakse. Ne treba razmisljati a i ima svinjsku facu i uspjesan je. Dobro je vama jos uvijek, jako dobro.

abraham

2014-04-14

Back to top Go down

Kolinda plače za humanistom Hanžekovićem - Page 4 Empty Re: Kolinda plače za humanistom Hanžekovićem

Post by Guest 29/1/2018, 19:40

abraham wrote:Koja lakoca odvracanja pozornosti od srzi ili biti problema. Sareni baloncici, konfeti, bljeskalice i jaka glazba. Daklem , Hanzekovic , novo, tj sada vec staro ultimativno zlo. Kao Sanader nekada. Vjesajte Pedra, ubijte mu kcerke i unucad(ako ih je imao). Tststststs Nikada na zelenu granu. Jebo vladu koja je odlucila o ovakovom zakonu. Jebes predlagaca, jebes saborsku vecinu, koja je sve ovo svojim rukama izglasala itd. jedini krivac je Hanzekovic. I za politicku i ekonomsku nepismenost birackog tijela.... Blago vama. Svu mrznju, nemoc, jal i glupost u jednu tocku. Tako je najlakse. Ne treba razmisljati a i ima svinjsku facu i uspjesan je. Dobro je vama jos uvijek, jako dobro.

e baš kao da mi neznamo pa smo čekali tebe da nas prosvijetliš kako ono sa kilo mozga?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by melkior 29/1/2018, 20:56

Odvratno mi je ovo cmiljenje za Marijanom Hanžekovićem, još više mi je odvratno od Kolinde koja se zalagala za izmjene Zakona o ovrsi, najodvratnije od svega mi je cenzura medija koji ne potpadaju pod EPH da ljudi izraze što misle o "velikom humanisti" Hanžekoviću. I Pernar je sirov, ali je u pravu, treba njima svima jebat mater.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by melkior 29/1/2018, 21:01

Sad kao nije kršćanski govoriti ružne stvari o pokojniku...ma nemoj. Milost Božja se zaslužuje za života, a ne posthumno. Nakupio se para na tuđoj nesreći i što sad, trebali bi u ime dobrog ukusa glumiti da s tom lovom može potkupiti Boga? Ok, možda je mogao Vatikan za života, ali Bog je druga kategorija. Ima ona biblijska prispodoba o bogatašu i Lazaru koji je jeo mrvice sa stola a bogataša a psi su mu lizali rane...Gadi mi se kad se nekršćani pozivaju na kršćanstvo, poželim da nisam kršćanin.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by melkior 29/1/2018, 21:07

I uostalom, ne bi bila neka velika šteta da kršćanstvo kao takvo kompletno propadne. Ne mora kršćanstvo nužno preživjeti da bi kršćanski Bog pobijedio. Samo bi slom kršćanstva ubrzao kraj. Pa hajdemo onda prestati biti civilizirani i pokoljimo se kao ljudi, jer od ovog kolektivnog nedostatka karaktera koje se licemjerno maskira pod ovo usrano, bljutavo milosrdno kršćanstvo mi se sere. Imajmo barem toliko dostojanstva da se pokoljemo kao ljudi, ako već kao ljudi ne znamo živjeti.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by jastreb 29/1/2018, 21:20

Hasnžeković se sada nalazi pred licem Velikog Arhitekta Svemira.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by melkior 29/1/2018, 21:24

Bogatstvo nije protivno Bibliji, pa i Abraham, pa i Josip u Egiptu, pa i Job je bio bogat. Bio je bogat Salomon, čak i Job. Svi su oni bili Božji sluge, a Bog je blagoslovio njihov rad i omogućio im da imaju materijalno bogatstvo. Ali niti jedan od njih, niti jedan se nije obogatio na tuđoj muci i nesreći, niti jedan nije preko tuđih leševa sebi zgrtao bogatstvo. Crkva, Vatikan je pak osuđivala individualno bogatstvo protivno Starom Zavjetu, ali kad se domogla svjetovne vlasti i moći, nije prezala od ničega da tu vlast i materijalna bogatstva stečena zadrži bez obzira na sredstva, i nije se susprezala primati donacije najljigavijih, najokorjelijih, najodvratnijih likova koji su živjeli u ljudskoj povijesti, psihopata, manijaka, bolesnika svake vrste da bi povećala svoje bogatstvo i moć, i pri tom sirotinju držala na dnu u blatu. I zato takva Crkva nema veze sa Biblijom, jer ona opravdava zločince i ubojice samo ako su dovoljno bogati i moćni da plate oprost grijeha, i zato je komunizam bio bič Božji za Crkvu i Vatikan, ali to ne sprečava komuniste da se roštiljaju u Paklu. Jer ni oni nisu činili ništa drugo već legalizirali i opravdavali pljačku u ime naroda,naroda kojeg su nakon toga poslali u gulage. Ne možete prevariti Boga, iako u ime Biblije varate narod već tisućama godina.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by melkior 29/1/2018, 21:26

Veliki Arhitekt svemira - demijurg (oblikovatelj) ne stvaratelj, ne bitak. Masoni štuju đavla a ne praiskonsko prapočelo stvaranja.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by melkior 29/1/2018, 21:32

Najispravniji odnos prema bogatstvu, kapitalizmu i materijalizmu utemeljen u Bibliji imaju kalvinisti. Švicarci su uboli zlatnu žilu, oni su bogatstvo stjecali stoljećima kroz generacije mirnim, discipliniranim radom i znanjem te individualnom odgovornošću, a ne pljačkom sunarodnjaka ili drugih naroda i kontinenata.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by Antijunak 29/1/2018, 21:33

asilovski wrote:
Kolinda plače za humanistom Hanžekovićem - Page 4 14494673_10154209995117600_2831192602556736030_n

Romano Bolković
21 hrs · Zagreb · 

Otišao je Marijan put Vječnog Istoka.
Mogao sam staviti ovu fotografiju sa stepenica, koja je u novinama, ali svakog čovjeka nekako pamtimo: postoji neka prva slika koja se javi kad nam nečije ime padne na pamet, nadođe pomisao na nj.
Ja ću pamtiti Marijana Hanžekovića kao na ovoj fotografiji: nasmijan, iza smješka i naočala beskrajno lucidan pogled,koji ne propituje, jer mu je već sve jasno, već iščekuje hoće li i sugovorniku postati jasno, ispred vitraja u rafiniranom chiaroscurom ambijentu kuće Deutsch Aladara Baranyaia, besprijekorno odjeven, uglađen gospodin, čije je rafinirano umijeće življenja do savršenstva cizeliralo iskustvo da je gotovo spasovna spoznaja izrazitih osoba da se u životu ne moraju svima svidjeti.
Marijana sam upoznao osamdesetih: bio je od enormne pomoći za osnivanja OTV-a. A onda, poznanstvo se nastavilo u raznim miljeima, u najrazličitijim situacijama, kako su nam već koincidirali afiniteti, od politike do Rotaryja, od likovnosti do medija... u tih tridesetak godina nije bilo jedne jedine situacije u kojoj Marijan ne bi pokazao svoju dobronamjernost, bez obzira o čemu da je riječ. Štoviše, u retrospekciji, sad uviđam da nikada nije oklijevao: ako je mogao, odgovorio bi na molbu bez ikakve zadrške, bez suvišnih pitanja.
U tome je bila mudrost, snaga i ljepota Marijanova života i karaktera: javno, nonšalantno je živio pomiren s činjenicom da te ne mogu svi voljeti, pače, da je želja da se svima svidiš siguran put u propast, a privatno i intimno, Marijan Hanžeković naprosto je bio beskrajno dobar čovjek.
Ali tako je to i u nas, valjda je to općeljudska osobina: nabacivati se poput djece drvljem i kamenjem na ono što ne možemo dosegnuti.
Ovdje, na fotografiji, fali cigara. I dimni sffumato koji modri neki zagrebački suton što ga obavija, kao veo, e da bi alegorija bila potpuna: Hanžekovića su doživljavali skrivenoga iza vela tajne, misterija Trilaterale, slobodnog zidarstva, u zemlji u kojoj nije najgore to što se ne zna ništa o tome, nego je još i gore što se ne zna ni ono u ime čega ga se sumnjiči, vlastiti Credo. Jest, sve je to bio, i više od toga, Marijan Hanžeković, i zato i jest bio velik: čovjek koji svoje nesagledive uspjehe nije javno licitirao, ne zato jer je znao kako stvari zapravo stoje i koliko to malo znači - ne, imao je pametniji rezon: jednom zgodom pisao sam neki CV koji sam Marijanu dao na provjeru; vratio mi ga je iste večeri uz kraćenja svih onih paususa koji su odisali bilo kakvom emocijom ili privacijom; ni ne čekajući moje pitanje zašto to, kratko je kazao: "Ne smijemo pustiti budale blizu."
Znam. Znam da sada samo na licima izrazitih može zatitrati smješak kakav je krasio Marijana svaki puta kad bi u prisustvu Duha zaiskrile njegove oči.
No velim: ništa zato, znao je on da aplauz, ta genijalna tvorevina ljudskih ruku, u ovdašnjoj akustici tako šuplje odzvanja.
Za bolesti, nisam ga nazivao prečesto, da ga ne ispitujem i bespotrebno ne podsjećam na nju, ali smo se čuli dovoljno da i bolestan iskaže svu svoju naklonost i dobrotu.
Ani i Dori dvije sam posljednje Nove čestitao poželjevši da još puno njih dočekaju u tatinom društvu.
Marijan Hanžeković je jedan od onih ljudi koji će ostati tu, s nama, i na tim slavljima, i za nekih sffumato sutona, zauvijek.
Marijan je otišao put Vječnog Istoka, ali nikada neće otići od nas čije je živote usrećio.
Hvala ti, prijatelju!
Brüderliche Grüße!
Žao mi je Hanžekovića. Uistinu velik čovjek i humanist.
Antijunak
Antijunak

2015-09-26

Back to top Go down

Post by jastreb 29/1/2018, 21:33

melkior wrote:Veliki Arhitekt svemira - demijurg (oblikovatelj) ne stvaratelj, ne bitak. Masoni štuju đavla a ne praiskonsko prapočelo stvaranja.
Da,to znam.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by jastreb 29/1/2018, 21:34

melkior wrote:Najispravniji odnos prema bogatstvu, kapitalizmu i materijalizmu utemeljen u Bibliji imaju kalvinisti. Švicarci su uboli zlatnu žilu, oni su bogatstvo stjecali stoljećima kroz generacije mirnim, discipliniranim radom i znanjem te individualnom odgovornošću, a ne pljačkom sunarodnjaka ili drugih naroda i kontinenata.
Ooo,pa Švicarci su i katolici. I to većinom. Čak je i papina garda sastavljena od njih.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by melkior 29/1/2018, 21:35

Mi Balkanci smo kao Amerikanci, sirovi, bahati i bezobrazni, volimo pokazivati i razmetati se bogatstvom, samo što u Americi barem ima toliko ekonomske slobode da svatko može potražiti svoju šansu (ili su barem u to čitavo 20. stoljeće uspješno uvjeravali čitav svijet).
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by melkior 29/1/2018, 21:55

Ipak je Švicarska prožeta više kalvinizmom nego katolicizmom.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by govinda 29/1/2018, 22:17

Roman Catholic
40.946.742.338.238.0
Swiss Reformed57.548.833.926.926.1
Unaffiliated-1.211.421.422.2
Other Christian-2.04.35.75.8
Islam-0.23.64.95.1
Jewish0.50.40.20.30.2
Others1.10.10.71.31.3
No answer-0.43.61.31.3
Total (100%, older than 15)-4.575.4165.868.5726.662.3336.744.79

govinda

2016-11-17

Back to top Go down

Post by govinda 29/1/2018, 22:18

godine sam zaboravio

1950[7]
[th][/th][th]1970[/th][th]2000[/th][th]2012[/th][th]2013[/th]

govinda

2016-11-17

Back to top Go down

Post by darth_vader 29/1/2018, 22:23

Kolinda i nije nego za dernek kod Mamica...
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by catabbath 29/1/2018, 23:11

Pa za Kolindu je sigurno bio dobrotvor i financijer, prvo oguli kožu Hrvatima a onda financira političare.

Male
2015-08-22

Back to top Go down

Post by pokerjocker 30/1/2018, 00:47

Tak ni za Tita nismo smjeli pisnut.
pokerjocker
pokerjocker

2017-09-13

Back to top Go down

Post by darth_vader 30/1/2018, 01:07

Gore je ovo prika...gore...sad su tu PR kurci palci, razni spin doktori, medijski manipulatori koji su specijalizirali pranje mozga, a raja navucena na pizdarije odavno...onda si imao udbu i bog te veseli, sad imas cijeli jebeni medijski cirkus koji te uvjerava da kad ti uzimaju krv ispod vrata da je to za tvoje bolje zdravstveno stanje...cijele generacije ljudi zombija su stvorene, nema tu vise pomoci...ne mozes skupiti kriticnu masu od deset samosvjesnih ljudi u cijeloj drzavi...atomske, atomske nam dajte...
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 4 of 4 Previous  1, 2, 3, 4

Back to top

- Similar topics