Dujmovic kolumna
Page 9 of 9
Page 9 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Dujmovic kolumna
Sta cu zazaliti? Je li citas ti sebe sta pises? Kakve veze ima Saudijska Arabija sa mnom? O cemu ti uopste pricas? Govorimo o blasfemiji, ok, ja kazem da kad bih trazio kaznjavanje onih koji karikiraju Muhamedov lik, jer je to blasfenmija u islamu,bio bih proglasenislamistom, sto si ti i ucinila..dakle, glupacho mala, ako si za zabranu blasfenije onda se ta zabrana mora odnositi na sve vjerske zajednice a ne samo na voljenu katolicku crkvu u Hrvata... ako si protiv zabrane blasfemije onda si protiv zabrane u odnosu na bilo koga...Frljic radi to sto radi, niko te ne tjera da ga gledas, ako si bila na predstavi onda je mozes komentarisati, ako nisi ne mozes jer nisi vidjela, to sto je Frljic porijeklom iz Bosne ne znaci da ga ti mozes protjerivati iz Hrvatske jer ti se ne svidja ono sto radi i na kraju krajeva koji si ti kurac da meni tu nesto moralises i razgovaras sa mnom sa visoka? Odjebi ba.Madelaine wrote:slusaj, linda, hvala ti na brizi, ali ne pijem, ni ne drogiram se:-)govinda wrote:Prvo, tvoja je prica nepovezana i bez logickog smisla...drug, ero je spomenuo blasfemiju, ja sam odgovorio, po tvojoj prici islamista sam jer sam protiv zabrane blaasfemije i kad kazem da se frljica pusti da radi i nek ga gleda ko hoce, trece, islamista sam ako kazem da treba zabraniti blasfemiju, cetvrto ides ba u kurac i ti i tvoja glupa prica..ne dolazi pijana ili drogirana na forum...Madelaine wrote:toliko si opsjednut Frljom da si ovu temu pomijesao sa onom o blasfemiji :-Dgovinda wrote:Sta se desilo u Sarajevu? O cemu ti pricas? Ok, znaci blasfemija treba biti kaznjiva samo ako to Katolicka crkva kaze, u svim ostalim slucajevima je u redu, to je tvoja prica? Frljic je blasfemija, Charlie Hebdo nije? Duboko ste me razocarali, ja sam hteo sa vama da snimam film a vi ste optereceni tim malogradjanskim glupostima...Madelaine wrote:
a, Charlie se dogodio u SA, a ne u Francuskoj.
Pomijesao si uzroke i posljedice.
A, je li te blasfemicare trebalo ubit? Ne znam, pitaj policajce koji su ih pokusali zaustavit i uhitit.
To kad bude BiH samo bosnjacka. Slobodno.
Ja sam protiv zabrana.
;-)
SA nije tvoje Sarajevo, a vjerujem da nece nikad ni biti, vec Saudijska Arabija.
Frljic nema veze s blasfemijom, ali s nekim drugim terminima poput, da: neukus, netalent, ideoloska ogranicenost, nepristojnost, licemjerje, seljakluk, parazitizam..( mogla bih do sutra), ima.
Charlie Hebdo je, sa obje strane, samo se ti i ja ne slazemo oko toga sto je uzrok, a sto posljedica :-D
Ako ces zicat pare, k'o i zemo, nemoj, pls.
:-P
Potom, lijepo sam ti rekla da nastavimo spiku o kulinarstvu, jer poznajem tvoj kratak fitilj i sklonost vrijedjanju onih s kojima se ne slazes i koji te pogode gdje si osjetljiv.
I, za kraj, vrlo sam jasna, da nisam ne bi se ljutio te nema potrebe da spominjes eru koji nema nikakve veze s nasom pricom.
Vise ti necu odgovarat, da ne zazhalis.
:-))
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
Apsolutno. Ako je blasfemija onda vrijedi za sve religije. A kako smo mi ipak multi religijsko društvo, donekle, uvođenje blasfemije bi bilo....jebena katastrofa.govinda wrote:Sta cu zazaliti? Je li citas ti sebe sta pises? Kakve veze ima Saudijska Arabija sa mnom? O cemu ti uopste pricas? Govorimo o blasfemiji, ok, ja kazem da kad bih trazio kaznjavanje onih koji karikiraju Muhamedov lik, jer je to blasfenmija u islamu,bio bih proglasenislamistom, sto si ti i ucinila..dakle, glupacho mala, ako si za zabranu blasfenije onda se ta zabrana mora odnositi na sve vjerske zajednice a ne samo na voljenu katolicku crkvu u Hrvata... ako si protiv zabrane blasfemije onda si protiv zabrane u odnosu na bilo koga...Frljic radi to sto radi, niko te ne tjera da ga gledas, ako si bila na predstavi onda je mozes komentarisati, ako nisi ne mozes jer nisi vidjela, to sto je Frljic porijeklom iz Bosne ne znaci da ga ti mozes protjerivati iz Hrvatske jer ti se ne svidja ono sto radi i na kraju krajeva koji si ti kurac da meni tu nesto moralises i razgovaras sa mnom sa visoka? Odjebi ba.Madelaine wrote:slusaj, linda, hvala ti na brizi, ali ne pijem, ni ne drogiram se:-)govinda wrote:Prvo, tvoja je prica nepovezana i bez logickog smisla...drug, ero je spomenuo blasfemiju, ja sam odgovorio, po tvojoj prici islamista sam jer sam protiv zabrane blaasfemije i kad kazem da se frljica pusti da radi i nek ga gleda ko hoce, trece, islamista sam ako kazem da treba zabraniti blasfemiju, cetvrto ides ba u kurac i ti i tvoja glupa prica..ne dolazi pijana ili drogirana na forum...Madelaine wrote:toliko si opsjednut Frljom da si ovu temu pomijesao sa onom o blasfemiji :-Dgovinda wrote:
Sta se desilo u Sarajevu? O cemu ti pricas? Ok, znaci blasfemija treba biti kaznjiva samo ako to Katolicka crkva kaze, u svim ostalim slucajevima je u redu, to je tvoja prica? Frljic je blasfemija, Charlie Hebdo nije? Duboko ste me razocarali, ja sam hteo sa vama da snimam film a vi ste optereceni tim malogradjanskim glupostima...
SA nije tvoje Sarajevo, a vjerujem da nece nikad ni biti, vec Saudijska Arabija.
Frljic nema veze s blasfemijom, ali s nekim drugim terminima poput, da: neukus, netalent, ideoloska ogranicenost, nepristojnost, licemjerje, seljakluk, parazitizam..( mogla bih do sutra), ima.
Charlie Hebdo je, sa obje strane, samo se ti i ja ne slazemo oko toga sto je uzrok, a sto posljedica :-D
Potom, lijepo sam ti rekla da nastavimo spiku o kulinarstvu, jer poznajem tvoj kratak fitilj i sklonost vrijedjanju onih s kojima se ne slazes i koji te pogode gdje si osjetljiv.
I, za kraj, vrlo sam jasna, da nisam ne bi se ljutio te nema potrebe da spominjes eru koji nema nikakve veze s nasom pricom.
eto, ipak j eobostrano :DMadelaine wrote:ja samo tebe volim :~Leviathan2 wrote:ne se svadit s megi, ona tebe voli :Dgovinda wrote:Jebo te led, koja kretenusa moras biti da u istoj recenici kazes kako si protiv zabrana i onda mene, koji kazem da sam protiv zabrana, povezes zbogo te moje izjave sa Saudijskom Arabijom i jos na to dodas Charle Hebdo...sta je cilj price? Provokacija radi provokacije? Odjebi onda i svrsavaj uz sliku Pape, katolicka talibanuso usmrdjela...
Ali, u pravu si, nije mi linda mrzak..;-)
a nije ni meni govinda mrzak :D
90 posto Hrvata bi bilo kaznejno odmah jer psuje Boga i Isusa u svakoj prilici....sto je meni ruzno za psovati, da se razumijemo. druga stvar, Frljic je pozorisni reziser cije predstave gleda 300 ljudi u prosjeku i stalnim povlacenjem njegova imena po medijima mu se daje na vaznosti koju on i nema toliko u hrvatskom drustvu...plus sto to hrani njegov ego jer covjek jeste egomanijak, kao i vecina pozoristaraca, i jos vise ga ohrabruje u tim njegovim sok predstavama. Popovi se bune zbog nejgovih predstava, a bunili su se i protiv Posljednjeg Kristovog iskusenja i protiv Montipajtonovaca i bunice se sutra protiv neceg petog...stvar je u tome da li imas drustvo u kojem se crkva ne mijesa u svjetovne stvari, ako se zeli mijesati u pozoriste nek crkva finansira predstavu o Isusovu zivotu, svecima i sta ja znam cemu..jeboteled, doslo vrijeme da mi popovi i hodze odredjuju sta cu gledati, citati i slusati...danni1 wrote:Apsolutno. Ako je blasfemija onda vrijedi za sve religije. A kako smo mi ipak multi religijsko društvo, donekle, uvođenje blasfemije bi bilo....jebena katastrofa.govinda wrote:Sta cu zazaliti? Je li citas ti sebe sta pises? Kakve veze ima Saudijska Arabija sa mnom? O cemu ti uopste pricas? Govorimo o blasfemiji, ok, ja kazem da kad bih trazio kaznjavanje onih koji karikiraju Muhamedov lik, jer je to blasfenmija u islamu,bio bih proglasenislamistom, sto si ti i ucinila..dakle, glupacho mala, ako si za zabranu blasfenije onda se ta zabrana mora odnositi na sve vjerske zajednice a ne samo na voljenu katolicku crkvu u Hrvata... ako si protiv zabrane blasfemije onda si protiv zabrane u odnosu na bilo koga...Frljic radi to sto radi, niko te ne tjera da ga gledas, ako si bila na predstavi onda je mozes komentarisati, ako nisi ne mozes jer nisi vidjela, to sto je Frljic porijeklom iz Bosne ne znaci da ga ti mozes protjerivati iz Hrvatske jer ti se ne svidja ono sto radi i na kraju krajeva koji si ti kurac da meni tu nesto moralises i razgovaras sa mnom sa visoka? Odjebi ba.Madelaine wrote:slusaj, linda, hvala ti na brizi, ali ne pijem, ni ne drogiram se:-)govinda wrote:Prvo, tvoja je prica nepovezana i bez logickog smisla...drug, ero je spomenuo blasfemiju, ja sam odgovorio, po tvojoj prici islamista sam jer sam protiv zabrane blaasfemije i kad kazem da se frljica pusti da radi i nek ga gleda ko hoce, trece, islamista sam ako kazem da treba zabraniti blasfemiju, cetvrto ides ba u kurac i ti i tvoja glupa prica..ne dolazi pijana ili drogirana na forum...Madelaine wrote:
toliko si opsjednut Frljom da si ovu temu pomijesao sa onom o blasfemiji :-D
2016-11-17
zagorci bi nestali s lica zemlje :Dgovinda wrote:90 posto Hrvata bi bilo kaznejno odmah jer psuje Boga i Isusa u svakoj prilici....sto je meni ruzno za psovati, da se razumijemo. druga stvar, Frljic je pozorisni reziser cije predstave gleda 300 ljudi u prosjeku i stalnim povlacenjem njegova imena po medijima mu se daje na vaznosti koju on i nema toliko u hrvatskom drustvu...plus sto to hrani njegov ego jer covjek jeste egomanijak, kao i vecina pozoristaraca, i jos vise ga ohrabruje u tim njegovim sok predstavama. Popovi se bune zbog nejgovih predstava, a bunili su se i protiv Posljednjeg Kristovog iskusenja i protiv Montipajtonovaca i bunice se sutra protiv neceg petog...stvar je u tome da li imas drustvo u kojem se crkva ne mijesa u svjetovne stvari, ako se zeli mijesati u pozoriste nek crkva finansira predstavu o Isusovu zivotu, svecima i sta ja znam cemu..jeboteled, doslo vrijeme da mi popovi i hodze odredjuju sta cu gledati, citati i slusati...danni1 wrote:Apsolutno. Ako je blasfemija onda vrijedi za sve religije. A kako smo mi ipak multi religijsko društvo, donekle, uvođenje blasfemije bi bilo....jebena katastrofa.govinda wrote:Sta cu zazaliti? Je li citas ti sebe sta pises? Kakve veze ima Saudijska Arabija sa mnom? O cemu ti uopste pricas? Govorimo o blasfemiji, ok, ja kazem da kad bih trazio kaznjavanje onih koji karikiraju Muhamedov lik, jer je to blasfenmija u islamu,bio bih proglasenislamistom, sto si ti i ucinila..dakle, glupacho mala, ako si za zabranu blasfenije onda se ta zabrana mora odnositi na sve vjerske zajednice a ne samo na voljenu katolicku crkvu u Hrvata... ako si protiv zabrane blasfemije onda si protiv zabrane u odnosu na bilo koga...Frljic radi to sto radi, niko te ne tjera da ga gledas, ako si bila na predstavi onda je mozes komentarisati, ako nisi ne mozes jer nisi vidjela, to sto je Frljic porijeklom iz Bosne ne znaci da ga ti mozes protjerivati iz Hrvatske jer ti se ne svidja ono sto radi i na kraju krajeva koji si ti kurac da meni tu nesto moralises i razgovaras sa mnom sa visoka? Odjebi ba.Madelaine wrote:slusaj, linda, hvala ti na brizi, ali ne pijem, ni ne drogiram se:-)govinda wrote:
Prvo, tvoja je prica nepovezana i bez logickog smisla...drug, ero je spomenuo blasfemiju, ja sam odgovorio, po tvojoj prici islamista sam jer sam protiv zabrane blaasfemije i kad kazem da se frljica pusti da radi i nek ga gleda ko hoce, trece, islamista sam ako kazem da treba zabraniti blasfemiju, cetvrto ides ba u kurac i ti i tvoja glupa prica..ne dolazi pijana ili drogirana na forum...
Za manje od 15min.Leviathan2 wrote:zagorci bi nestali s lica zemlje :Dgovinda wrote:90 posto Hrvata bi bilo kaznejno odmah jer psuje Boga i Isusa u svakoj prilici....sto je meni ruzno za psovati, da se razumijemo. druga stvar, Frljic je pozorisni reziser cije predstave gleda 300 ljudi u prosjeku i stalnim povlacenjem njegova imena po medijima mu se daje na vaznosti koju on i nema toliko u hrvatskom drustvu...plus sto to hrani njegov ego jer covjek jeste egomanijak, kao i vecina pozoristaraca, i jos vise ga ohrabruje u tim njegovim sok predstavama. Popovi se bune zbog nejgovih predstava, a bunili su se i protiv Posljednjeg Kristovog iskusenja i protiv Montipajtonovaca i bunice se sutra protiv neceg petog...stvar je u tome da li imas drustvo u kojem se crkva ne mijesa u svjetovne stvari, ako se zeli mijesati u pozoriste nek crkva finansira predstavu o Isusovu zivotu, svecima i sta ja znam cemu..jeboteled, doslo vrijeme da mi popovi i hodze odredjuju sta cu gledati, citati i slusati...danni1 wrote:Apsolutno. Ako je blasfemija onda vrijedi za sve religije. A kako smo mi ipak multi religijsko društvo, donekle, uvođenje blasfemije bi bilo....jebena katastrofa.govinda wrote:Sta cu zazaliti? Je li citas ti sebe sta pises? Kakve veze ima Saudijska Arabija sa mnom? O cemu ti uopste pricas? Govorimo o blasfemiji, ok, ja kazem da kad bih trazio kaznjavanje onih koji karikiraju Muhamedov lik, jer je to blasfenmija u islamu,bio bih proglasenislamistom, sto si ti i ucinila..dakle, glupacho mala, ako si za zabranu blasfenije onda se ta zabrana mora odnositi na sve vjerske zajednice a ne samo na voljenu katolicku crkvu u Hrvata... ako si protiv zabrane blasfemije onda si protiv zabrane u odnosu na bilo koga...Frljic radi to sto radi, niko te ne tjera da ga gledas, ako si bila na predstavi onda je mozes komentarisati, ako nisi ne mozes jer nisi vidjela, to sto je Frljic porijeklom iz Bosne ne znaci da ga ti mozes protjerivati iz Hrvatske jer ti se ne svidja ono sto radi i na kraju krajeva koji si ti kurac da meni tu nesto moralises i razgovaras sa mnom sa visoka? Odjebi ba.Madelaine wrote:
slusaj, linda, hvala ti na brizi, ali ne pijem, ni ne drogiram se:-)
prosječan zagorec bi nestal za 15min.
Onaj kaj sjedne kartat belu nestal bi prije neg dođe na štih.
danni1 wrote:Za manje od 15min.Leviathan2 wrote:zagorci bi nestali s lica zemlje :Dgovinda wrote:90 posto Hrvata bi bilo kaznejno odmah jer psuje Boga i Isusa u svakoj prilici....sto je meni ruzno za psovati, da se razumijemo. druga stvar, Frljic je pozorisni reziser cije predstave gleda 300 ljudi u prosjeku i stalnim povlacenjem njegova imena po medijima mu se daje na vaznosti koju on i nema toliko u hrvatskom drustvu...plus sto to hrani njegov ego jer covjek jeste egomanijak, kao i vecina pozoristaraca, i jos vise ga ohrabruje u tim njegovim sok predstavama. Popovi se bune zbog nejgovih predstava, a bunili su se i protiv Posljednjeg Kristovog iskusenja i protiv Montipajtonovaca i bunice se sutra protiv neceg petog...stvar je u tome da li imas drustvo u kojem se crkva ne mijesa u svjetovne stvari, ako se zeli mijesati u pozoriste nek crkva finansira predstavu o Isusovu zivotu, svecima i sta ja znam cemu..jeboteled, doslo vrijeme da mi popovi i hodze odredjuju sta cu gledati, citati i slusati...danni1 wrote:Apsolutno. Ako je blasfemija onda vrijedi za sve religije. A kako smo mi ipak multi religijsko društvo, donekle, uvođenje blasfemije bi bilo....jebena katastrofa.govinda wrote:
Sta cu zazaliti? Je li citas ti sebe sta pises? Kakve veze ima Saudijska Arabija sa mnom? O cemu ti uopste pricas? Govorimo o blasfemiji, ok, ja kazem da kad bih trazio kaznjavanje onih koji karikiraju Muhamedov lik, jer je to blasfenmija u islamu,bio bih proglasenislamistom, sto si ti i ucinila..dakle, glupacho mala, ako si za zabranu blasfenije onda se ta zabrana mora odnositi na sve vjerske zajednice a ne samo na voljenu katolicku crkvu u Hrvata... ako si protiv zabrane blasfemije onda si protiv zabrane u odnosu na bilo koga...Frljic radi to sto radi, niko te ne tjera da ga gledas, ako si bila na predstavi onda je mozes komentarisati, ako nisi ne mozes jer nisi vidjela, to sto je Frljic porijeklom iz Bosne ne znaci da ga ti mozes protjerivati iz Hrvatske jer ti se ne svidja ono sto radi i na kraju krajeva koji si ti kurac da meni tu nesto moralises i razgovaras sa mnom sa visoka? Odjebi ba.
prosječan zagorec bi nestal za 15min.
Onaj kaj sjedne kartat belu nestal bi prije neg dođe na štih.
Ne bi ni Dalmatinci bolje prosli...na sveti dan u Nedjelju netom pricesceni te okrijepljeni ruckom i litrom bevande, prvi bulin na zogu ne bi do kraja dosao...
darth_vader-
2014-04-17
I to je to.Leviathan2 wrote:
Tipična partija v zagorskim bregima.
mada ovaj je jos i pristojan :Ddanni1 wrote:I to je to.Leviathan2 wrote:
Tipična partija v zagorskim bregima.
kakvih sam se ja naslusao dok sam se druzio sa zagorcima :D
Kako će kad je slavonski Srbin?aben wrote:jo bi voli ka bi ti govori po istrijanskiGnječ wrote:aben wrote:ča je to ćošak?Gnječ wrote:možeš ali onda možeš odmah i staviti lokot na tvornicu jer ćeš drugi dan bankrotirati i otić u stečaj. šta ti misliš da stručnjake radnike od struke nađeš na svakom ćošku??? eeee...još jedan glooopan.aben wrote:
da sun jo na čelu neke metalske firme, i da mi radnici želu povećanje ploće, svima bi in do otkaz.
a ća biš ti oti? prije 30 let si zno ća je ćošak a sud neznoš hudoba prokleta...
Govi, lakše malo s riečima. Margareta je spram tebe bila pristojna.
ne brini se, regi..:-)Regoč wrote:Govi, lakše malo s riečima. Margareta je spram tebe bila pristojna.
Svatko sebe pozicionira..
Lnoc ;-)
2014-04-12
Prepoznam konstantno podjebavanje i provociranje umotano u sareni celofan...Regoč wrote:Govi, lakše malo s riečima. Margareta je spram tebe bila pristojna.
2016-11-17
Podjebavaj i ti, nemoj nako ružno.govinda wrote:Prepoznam konstantno podjebavanje i provociranje umotano u sareni celofan...Regoč wrote:Govi, lakše malo s riečima. Margareta je spram tebe bila pristojna.
Regoč wrote:Podjebavaj i ti, nemoj nako ružno.govinda wrote:Prepoznam konstantno podjebavanje i provociranje umotano u sareni celofan...Regoč wrote:Govi, lakše malo s riečima. Margareta je spram tebe bila pristojna.
a šta ti si kao neka moralna vertikala ovdje na forumu? de ba fuck off!
Guest- Guest
Na stranu Frljić ali ova protuha Dujmović hehehe ne znam što bi rekao, da ne govorim bavljenjem potpuno nebitnim temama u rasulo državi
Kermit-
2014-04-17
Hrvatska politička scena se svodi na izdrkavanja kvaziljevičara i kvazidesničara a i jedni i drugi su gomila bitangi i ološa.
Žalost i tuga i ništa više.
Žalost i tuga i ništa više.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Page 9 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Kolumna:Iza dućana
» Marcelova izborna kolumna
» Zvonimir Hodak - kolumna
» Najbolja kolumna Hodaka
» Gdje je nestala Tomićeva kolumna?
» Marcelova izborna kolumna