'' Evo što su Putin i Obama poručili pred ostalim svjetskim moćnicima u UN-u ''
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: '' Evo što su Putin i Obama poručili pred ostalim svjetskim moćnicima u UN-u ''
hahahahahahahahahaRayMabus wrote:DONALD Trump iznio je svoje viđenje situacije u Siriji te je izložio svoju viziju i tome kako SAD treba pristupiti tom sukobu, piše CNN.
Dok se većina njegovih protukandidata iz redova Republikanske stranke zalaže za veću vojnu prisutnost SAD-a u Siriji, Trump je rekao da bi malene snage SAD-a koje djeluju u Siriji još trebalo smanjiti.
"Pustite me samo da ovo kažem: ISIS je u Siriji, Assad je u Siriji, a ISIS i Assad su zakleti neprijatelji. A mi se idemo boriti protiv ISIS-a. Zašto ne pustimo ISIS i Assada da se bore, a mi dođemo pokupiti što ostane", rekao je Trump u intervjuu za jednu američku televiziju.
Ako ne to, smatra Trump, SAD bi trebao prepustiti Rusiji da vodi borbe protiv ISIS-a.
"Rusija se želi riješiti ISIS-a. Mi se želimo riješiti ISIS-a. Možda da pustimo Rusiju da to napravi. Nek se oni riješe ISIS-a. Kojeg se vraga mi brinemo?", u svom stilu objašnjava Trump.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/trump-ima-rjesenje-za-sukobe-u-siriji-neka-se-assad-i-isis-pobiju-a-mi-cemo-doci-pokupiti-ostatke/844716.aspx
Jedan od najpametnijih AMerikanaca.
Guest- Guest
Re: '' Evo što su Putin i Obama poručili pred ostalim svjetskim moćnicima u UN-u ''
Da sam AMerikanać glasowao bi za Trumpa.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
hehehehehehehehehehehehe..RayMabus wrote:Da sam AMerikanać glasowao bi za Trumpa.
Guest- Guest
kolega , ne bi isao tako daleko , sve je to ista politika USA od ukidanja zlatnog standarda... nakon filmske zvijezde te jebaca i retarda dosao red na obojenog a sutra bude zena ili netko od 150kg. , kako vec bude odgovaralo vremenu/potrebama/dojmu...glavna politika ostaje istared wolf wrote:Obama je novi vjetar...Zajedno s papom gura jedan novi svijet...I on će bit ostvaren...debotoijusto wrote:ae...obama bolje govori engleski od putinaStarhemberg wrote:Obama je marioneta, Rusi ziceraši... a za to vrijeme Saudi nesmetano haraju. To je najveća tragedija.debotoijusto wrote:obama balansira raznim interesima tj. drzavnik...putin je amo rec prosvijeceni apsolutist ( prvi dio vladanja na krilima visoke cijene energenata ) a danas blize klasicnom diktatoru , ruska vojna moc je precijenjena tj. nema mogucnost ratovanja na duze staze i losa disciplina...takvi im i govorired wolf wrote:Obama gleda puno šire i dalje...Zbog toga je i njegov govor takav...
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Obama je kreten. Ja sam mislija da će on bit neki korak naprijed a ono teška katastrofa.
2014-04-11
naravno, i bit ce od cokolade sa pinkicu marmelade a na vrhu ce bit vanzemaljac od marcipanared wolf wrote:Obama je novi vjetar...Zajedno s papom gura jedan novi svijet...I on će bit ostvaren...debotoijusto wrote:ae...obama bolje govori engleski od putinaStarhemberg wrote:Obama je marioneta, Rusi ziceraši... a za to vrijeme Saudi nesmetano haraju. To je najveća tragedija.debotoijusto wrote:obama balansira raznim interesima tj. drzavnik...putin je amo rec prosvijeceni apsolutist ( prvi dio vladanja na krilima visoke cijene energenata ) a danas blize klasicnom diktatoru , ruska vojna moc je precijenjena tj. nema mogucnost ratovanja na duze staze i losa disciplina...takvi im i govorired wolf wrote:Obama gleda puno šire i dalje...Zbog toga je i njegov govor takav...
2014-04-19
Ne razumiješ vrijeme u kojem živiš...Nije papa slučajno sada posjetio SAD-e i dao potporu Obami u njegovim nastojanjima oko klimatskih promjena...O čemu se sada raspravlja u UN-u?...debotoijusto wrote:
kolega , ne bi isao tako daleko , sve je to ista politika USA od ukidanja zlatnog standarda... nakon filmske zvijezde te jebaca i retarda dosao red na obojenog a sutra bude zena ili netko od 150kg. , kako vec bude odgovaralo vremenu/potrebama/dojmu...glavna politika ostaje ista
Guest- Guest
Bit će jedan samoodrživi svijet...prckov wrote:naravno, i bit ce od cokolade sa pinkicu marmelade a na vrhu ce bit vanzemaljac od marcipanaObama je novi vjetar...Zajedno s papom gura jedan novi svijet...I on će bit ostvaren...
Guest- Guest
NOBELOWAC ......ZA MIR.RayMabus wrote:Obama je kreten. Ja sam mislija da će on bit neki korak naprijed a ono teška katastrofa.
2014-04-11
vidilo smo ESADE u Afganistanu, Iraku, Libiji, Siriji što duže ratuju kaos je sve veći a Evropa tone, a što se tiče ruske vojske imao si danas film na 3. programu koji dobro pokazuje što su Rusi, ali no ti si na razini đingla ili spota Lejdi Gage a takvi su i upisi infantilni i neukidebotoijusto wrote:obama balansira raznim interesima tj. drzavnik...putin je amo rec prosvijeceni apsolutist ( prvi dio vladanja na krilima visoke cijene energenata ) a danas blize klasicnom diktatoru , ruska vojna moc je precijenjena tj. nema mogucnost ratovanja na duze staze i losa disciplina...takvi im i govorired wolf wrote:Obama gleda puno šire i dalje...Zbog toga je i njegov govor takav...
Kermit-
2014-04-17
U budućnosti...RayMabus wrote:NOBELOWAC ......ZA MIR.RayMabus wrote:Obama je kreten. Ja sam mislija da će on bit neki korak naprijed a ono teška katastrofa.
Guest- Guest
ah da, to sam zaboravio...odrzavat ce ga solarna energija, vjetar, valovi i gejziri, a vladace svemirski veziri (od marcipana) sa jagodama umjesto ocijured wolf wrote:Bit će jedan samoodrživi svijet...prckov wrote:naravno, i bit ce od cokolade sa pinkicu marmelade a na vrhu ce bit vanzemaljac od marcipanaObama je novi vjetar...Zajedno s papom gura jedan novi svijet...I on će bit ostvaren...
2014-04-19
hahah klimatske promjene Evropi će to sada bit najmanje bitno, recimo ko baletna škola u Dresdenu 1944.g.red wolf wrote:Ne razumiješ vrijeme u kojem živiš...Nije papa slučajno sada posjetio SAD-e i dao potporu Obami u njegovim nastojanjima oko klimatskih promjena...O čemu se sada raspravlja u UN-u?...debotoijusto wrote:
kolega , ne bi isao tako daleko , sve je to ista politika USA od ukidanja zlatnog standarda... nakon filmske zvijezde te jebaca i retarda dosao red na obojenog a sutra bude zena ili netko od 150kg. , kako vec bude odgovaralo vremenu/potrebama/dojmu...glavna politika ostaje ista
Kermit-
2014-04-17
sjedi 1asilovski wrote:vidilo smo ESADE u Afganistanu, Iraku, Libiji, Siriji što duže ratuju kaos je sve veći a Evropa tone, a što se tiče ruske vojske imao si danas film na 3. programu koji dobro pokazuje što su Rusi, ali no ti si na razini đingla ili spota Lejdi Gage a takvi su i upisi infantilni i neukidebotoijusto wrote:obama balansira raznim interesima tj. drzavnik...putin je amo rec prosvijeceni apsolutist ( prvi dio vladanja na krilima visoke cijene energenata ) a danas blize klasicnom diktatoru , ruska vojna moc je precijenjena tj. nema mogucnost ratovanja na duze staze i losa disciplina...takvi im i govorired wolf wrote:Obama gleda puno šire i dalje...Zbog toga je i njegov govor takav...
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Pa nije baš novi eo već jedno 7 godina, što se tiče pape ovaj je među zadnjima, ako ne...red wolf wrote:Obama je novi vjetar...Zajedno s papom gura jedan novi svijet...I on će bit ostvaren...debotoijusto wrote:ae...obama bolje govori engleski od putinaStarhemberg wrote:Obama je marioneta, Rusi ziceraši... a za to vrijeme Saudi nesmetano haraju. To je najveća tragedija.debotoijusto wrote:obama balansira raznim interesima tj. drzavnik...putin je amo rec prosvijeceni apsolutist ( prvi dio vladanja na krilima visoke cijene energenata ) a danas blize klasicnom diktatoru , ruska vojna moc je precijenjena tj. nema mogucnost ratovanja na duze staze i losa disciplina...takvi im i govorired wolf wrote:Obama gleda puno šire i dalje...Zbog toga je i njegov govor takav...
Kermit-
2014-04-17
znam nemaš koncentraciju gledati film u kojem nema transformera, a i kapaciteti su vrlo limitirani...debotoijusto wrote:sjedi 1asilovski wrote:vidilo smo ESADE u Afganistanu, Iraku, Libiji, Siriji što duže ratuju kaos je sve veći a Evropa tone, a što se tiče ruske vojske imao si danas film na 3. programu koji dobro pokazuje što su Rusi, ali no ti si na razini đingla ili spota Lejdi Gage a takvi su i upisi infantilni i neukidebotoijusto wrote:obama balansira raznim interesima tj. drzavnik...putin je amo rec prosvijeceni apsolutist ( prvi dio vladanja na krilima visoke cijene energenata ) a danas blize klasicnom diktatoru , ruska vojna moc je precijenjena tj. nema mogucnost ratovanja na duze staze i losa disciplina...takvi im i govorired wolf wrote:Obama gleda puno šire i dalje...Zbog toga je i njegov govor takav...
Kermit-
2014-04-17
Ne. bit će to jedan samoodrživi svijet...Bez gladi, siromaštva...prckov wrote:ah da, to sam zaboravio...odrzavat ce ga solarna energija, vjetar, valovi i gejziri, a vladace svemirski veziri (od marcipana) sa jagodama umjesto ocijured wolf wrote:Bit će jedan samoodrživi svijet...prckov wrote:naravno, i bit ce od cokolade sa pinkicu marmelade a na vrhu ce bit vanzemaljac od marcipanaObama je novi vjetar...Zajedno s papom gura jedan novi svijet...I on će bit ostvaren...
Guest- Guest
Rekao bih ti sada nešto što si ti, ali bi me banirali...Pa ću se suzdržati...asilovski wrote:
hahah klimatske promjene Evropi će to sada bit najmanje bitno, recimo ko baletna škola u Dresdenu 1944.g.
Guest- Guest
agenda 30? to će proći kao staljinova petoljetka sa mil. gladnih i ubijenih, ali no vrijeme će pokazati...red wolf wrote:Ne. bit će to jedan samoodrživi svijet...Bez gladi, siromaštva...prckov wrote:ah da, to sam zaboravio...odrzavat ce ga solarna energija, vjetar, valovi i gejziri, a vladace svemirski veziri (od marcipana) sa jagodama umjesto ocijured wolf wrote:Bit će jedan samoodrživi svijet...prckov wrote:naravno, i bit ce od cokolade sa pinkicu marmelade a na vrhu ce bit vanzemaljac od marcipanaObama je novi vjetar...Zajedno s papom gura jedan novi svijet...I on će bit ostvaren...
Kermit-
2014-04-17
Naravno da će proći...asilovski wrote:agenda 30? to će proći kao staljinova petoljetka sa mil. gladnih i ubijenih, ali no vrijeme će pokazati...red wolf wrote:Ne. bit će to jedan samoodrživi svijet...Bez gladi, siromaštva...prckov wrote:ah da, to sam zaboravio...odrzavat ce ga solarna energija, vjetar, valovi i gejziri, a vladace svemirski veziri (od marcipana) sa jagodama umjesto ocijured wolf wrote:Bit će jedan samoodrživi svijet...prckov wrote:naravno, i bit ce od cokolade sa pinkicu marmelade a na vrhu ce bit vanzemaljac od marcipanaObama je novi vjetar...Zajedno s papom gura jedan novi svijet...I on će bit ostvaren...
Guest- Guest
ne treba tew banirati već hospitaliziratired wolf wrote:Rekao bih ti sada nešto što si ti, ali bi me banirali...Pa ću se suzdržati...asilovski wrote:
hahah klimatske promjene Evropi će to sada bit najmanje bitno, recimo ko baletna škola u Dresdenu 1944.g.
Kermit-
2014-04-17
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Omišalj i Njivice neće pognuti glavu ni pred Vladom ni pred svjetskim silama
» Nalazimo se pred neizbježnim 3. svjetskim ratom
» Putin ili Obama
» I Irak želi da ga od džihadista brani Putin a ne Obama!
» Putin:'Rano je za susret sa Trumpom,Obama je dobrodošao u Rusiju'
» Nalazimo se pred neizbježnim 3. svjetskim ratom
» Putin ili Obama
» I Irak želi da ga od džihadista brani Putin a ne Obama!
» Putin:'Rano je za susret sa Trumpom,Obama je dobrodošao u Rusiju'
Page 2 of 4