U vrtiće i škole stiže prva hrvatska slikovnica o istospolnim obiteljima
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
UDRUGA Dugine obitelji 18. siječnja objavit će prvu slikovnicu o istospolnim parovima s djecom. U udruzi je dvadesetak istospolnih parova s djecom, neki imaju i po dvoje ili troje djece pa su odlučili izdati slikovnicu i za njih, ali i za svu ostalu djecu da bi shvatila da je sasvim u redu imati dvije mame ili dva oca.
Dosad postojali samo prijevodi
“Postoje u Hrvatskoj već neke slikovnice, prijevodi stranih izdanja, u kojima se spominju obitelji s istospolnim roditeljima. Najčešće u opisu različitih vrsta obitelji. Željeli smo napraviti jednu baš za Hrvatsku”, rekao je za Index koordinator udruge Danijel Martinović.
U pripremi slikovnice, osim njega, sudjelovali su Maja Škvorc i Ivo Šegota, a ilustrirao ju je Borna Nikola Žeželj.
“Prvih 500 primjeraka podijelit ćemo školama i vrtićima koji su nam se već javili da žele slikovnicu. Najviše ih je iz Zagreba, ali ima ih i iz drugih dijelova Hrvatske”, rekao je Martinović objašnjavajući zašto slikovnica neće biti u prodaji. Oni koji ne uspiju dobiti svoj primjerak moći će besplatno slikovnicu skinuti sa stranica udruge, a na njima će biti i poseban formular za one koji baš žele tiskano izdanje. Kada ih se dovoljno javi, udruga će tiskati i drugo izdanje. U pripremi su i prijevodi na njemački, engleski, talijanski i francuski jezik.
Sasvim obične obitelji s roditeljima istoga spola
“Sama priprema od ideje do realizacije trajala je nekoliko mjeseci. Nije to baš bio jako zahtijevan posao. Pomogli su nam ljudi koji se već bave izdavaštvom, a prevoditelji su radili volonterski”, kaže Martinović.
Glavni likovi slikovnice su djeca koja objašnjavaju svoju obitelj. Sasvim običnu obitelj u kojoj su roditelji istoga spola.
“Željeli smo da i naše obitelji budu vidljivije. Kao što ima obitelji s jednim roditeljem, s posvojenom ili udomljenom djecom, tako postoje i obitelji u kojima su roditelji istoga spola”, rekao je Martinović.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-vrtice-i-skole-stize-prva-hrvatska-slikovnica-o-istospolnim-obiteljima/1017162.aspx
................................
Koraljka i Ana su dvije mame koje su usvojile transdžender dječačića Zvonka ...
Bljuk...
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: U vrtiće i škole stiže prva hrvatska slikovnica o istospolnim obiteljima
I sad netko kaže da ne napredujemo i da konačno nismo dio zapada kojem uvijek pripadamo, kao obitelj na roda Europa i cvilizacija :D
2015-08-06
Pas mater, nijednog afrikanca ili makar arapa. Majku rasisticku.
2014-04-14
Udruga od 80 članova tiska slikovnicu koju će dijeliti po vrtićima i školama, jeboteirud mogu li ja dijeliti koji god mi ku*ac padne na pamet po vrtićima i školama...
Da kopiram ovaj 'mein kampf' pa da ga dijelim po vrtićima i školama?
Kurac volonteri, financiralo ih veleposlanstvo kozojebske republike francuske...
Da kopiram ovaj 'mein kampf' pa da ga dijelim po vrtićima i školama?
Kurac volonteri, financiralo ih veleposlanstvo kozojebske republike francuske...
T.- Posts : 17557
2014-04-14
abraham wrote:Pas mater, nijednog afrikanca ili makar arapa. Majku rasisticku.
Kolega, dobro primijećeno..prfemda posržava LBQTNR-populaciju...slikovnica je otvoreno diskriminirajuća prema crncima, mujama, migrantima...fašizam se lako proivlaci
2015-08-06
Cestitke, odusevljen sam. Ovo je divna vijesta da ce mali Hrvati i Hrvatice jos od malena da se uce pederluku i lezbacini.
Dirnut sam do suza.
BAs me zanima kako ce oni mafiozi na Kaptolu reagirati na ovo. Ili oni vode rat samo protiv komunisticke lesine.
Dirnut sam do suza.
BAs me zanima kako ce oni mafiozi na Kaptolu reagirati na ovo. Ili oni vode rat samo protiv komunisticke lesine.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Jbt, epi, u Bosni si zagovarao prava LGBT zajednice...sta Hrvatska uradi od tebe...
2016-11-17
govinda wrote:Jbt, epi, u Bosni si zagovarao prava LGBT zajednice...sta Hrvatska uradi od tebe...
ajme opet tvoja podmetanja :)
2015-08-06
A kod tebe u Australiji nije tako?Ringo10 wrote:Cestitke, odusevljen sam. Ovo je divna vijesta da ce mali Hrvati i Hrvatice jos od malena da se uce pederluku i lezbacini.
Dirnut sam do suza.
2016-11-17
Vrlo dobro se sjecam tvojih stavova izrecenih u hiljadama sati sankovskih rasprava...jedino ako nisi tada lagao a svoje prave stavove skrivao...epikur37 wrote:govinda wrote:Jbt, epi, u Bosni si zagovarao prava LGBT zajednice...sta Hrvatska uradi od tebe...
2016-11-17
Gluposti, tvoje podvale sam već demantirao a i ne pada mi napamet ponovno se prepirati po tom pitanju.
Imaš kaj o temi reći ili si ti samo za legalizaciju pedofilije ?
2015-08-06
epikur37 wrote:Gluposti, tvoje podvale sam već demantirao a i ne pada mi napamet ponovno se prepirati po tom pitanju.
Moj odgovor je
"Babo, odlucio sam da se zenim"
" Kako se zove mlada i odakle je?"
" Zove se Dragan i iz Beograda je!"
" Pa gdje Vlaha nadje, sunce ti zareno jebem?"
2016-11-17
Moj stav je da samo hrvat treba da guzi Hrvata, nikakvi razvratni Evropljani ili jos gori Crnci..o Arapima da i ne govorim...
2016-11-17
Eto,a Ježevu kućicu su izbacili,sa objašnjenjem da jezik nije "dovoljno hrvatski".
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Vas dvojica mi i inace pocesto zvucite kao bivsi ljubavnici, neugasene vatre i nerasciscenih odnosa.govinda wrote:Vrlo dobro se sjecam tvojih stavova izrecenih u hiljadama sati sankovskih rasprava...jedino ako nisi tada lagao a svoje prave stavove skrivao...epikur37 wrote:govinda wrote:Jbt, epi, u Bosni si zagovarao prava LGBT zajednice...sta Hrvatska uradi od tebe...
Kad cujem jos tu ceznju za "hiljadu sati", dojam se pojacava samo:-D
2014-04-12
UDRUGA Dugine obitelji 18. siječnja objavit će prvu slikovnicu o istospolnim parovima s djecom. U udruzi je dvadesetak istospolnih parova s djecom, neki imaju i po dvoje ili troje djece pa su odlučili izdati slikovnicu i za njih, ali i za svu ostalu djecu da bi shvatila da je sasvim u redu imati dvije mame ili dva oca.
http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=1017162&i_ref=read_more_mobile_slider
http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=1017162&i_ref=read_more_mobile_slider
sad treba navikavat male da nebi u buducnosti pravili probleme
a i da shvate koliko su bili zaostali njihovi roditelji i djedovii i bake pa su se zenili osobama razlicitog pola :D
peder parada prosla
sad treba navikavat male da nebi u buducnosti pravili probleme
a i da shvate koliko su bili zaostali njihovi roditelji i djedovii i bake pa su se zenili osobama razlicitog pola :D
Kog' se bojis vise, Boga, sultana il' vezira?
Boga malo, sultana nimalo a vezira ko dorata moga.
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
Tema već postoji Vamov sine i kralju Zinue!
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Hrvatska kita u hrvatskom šupku, srpska kita u sroskom šupku i bošnjačka kita u bošnjačkom šupku.govinda wrote:Moj stav je da samo hrvat treba da guzi Hrvata, nikakvi razvratni Evropljani ili jos gori Crnci..o Arapima da i ne govorim...
JA kad sam bio mlad preferirao sam samo pičke i bolio me kitomir za nacionalnost njihovih vlasnica.
A javno biti peder je bilo opasno po život.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Crkva pomela vrtiće, škole i bolnice na natječaju, od 20 milijuna kuna dobili 17,7
» Nije se složio s navodima da bi korisnije bilo graditi škole, vrtiće i sportske dvorane.
» Pad nataliteta stiže nam na naplatu : U škole će sjesti najmanje prvašica do sada, jedva 35 tisuća
» Srbija prva u Evropi, treća u svetu i još nam stiže 11 miliona vakcina
» Ovo su najmoćnije žene na svetu:Merkelova i dalje prva,veliko iznenađenje stiže sa Balkana
» Nije se složio s navodima da bi korisnije bilo graditi škole, vrtiće i sportske dvorane.
» Pad nataliteta stiže nam na naplatu : U škole će sjesti najmanje prvašica do sada, jedva 35 tisuća
» Srbija prva u Evropi, treća u svetu i još nam stiže 11 miliona vakcina
» Ovo su najmoćnije žene na svetu:Merkelova i dalje prva,veliko iznenađenje stiže sa Balkana
Page 1 of 3