Kvote za strane radnike razgrabljene u par sati!
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Kvote za strane radnike razgrabljene u par sati!
KVOTE ZA STRANE RADNIKE RAZGRABLJENE U SAMO NEKOLIKO SATI Za posao od 6.500 kuna interes u inozemstvu nezapamćen, ministar zapanjen: 'To je nemoguće!'
AUTOR:
Jutarnji.hr
OBJAVLJENO: 02.01.2018. u 21:07
Oklaj Promina, 221214.
Reportaza o zivotu u Promini i uzgoju ovaca
Na fotografiji: pastir sa stadom ovaca
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX Nikša Stipaničev / HANZA MEDIA
Ilustracija
O svojim kravama Petar Turkalj mora brinuti sam, jer iako želi zaposliti pomoćnog pastira ili stočara - nema kako. Na burzi ih nema, a strance ne može. Jer kvota za ovu godinu, koja tek što je počela - već je popunjena, javlja Dnevnik.hr.
VEZANE VIJESTI
'BILA SAM PASTIRICA, A SANJALA MODNE PISTE!' Nautička patrola naletjela na bivšu manekenku Andreu koja je bila na stranicama brojnih modnih časopisa
PASTIRSKI TURIZAM U HRVATA Stigle prve krave za čije društvo turisti plaćaju do 190 kn po danu
ŽELITE LI POSAO NA LIVADI? Traže se pastiri, osigurana plaća i smještaj, a i plaća je solidna...
- Na dan kad su ih pustili do 10 sati ih više nije bilo. Nije mi normalno kad vidim da su u turizmu pustili 4.500 kvota, a na nas poljoprivrednike - 35. Nas mljekara u Hrvatskoj ima 7.000 i nepojmljivo mi je da su nam dali tako malo kvota. U ovome poslu teško je naći radnika i vani, a kamoli u Hrvatskoj, kazao je Turkalj.
Kvote su ove, kao i prošlih godina, išle po modelu - tko prvi, njegova djevojka. I ako netko od stranaca zaposlenih preko kvote, da otkaz - ona propada za ostatak godine i na to radno mjesto ne može doći nitko drugi.
Kvote zajednički dogovaraju i određuju Ministarstva rada i unutarnjih poslova, no resorni ministar nije upućen u stanje na terenu.
- Nemoguće je da su kvote već popunjene s obzirom da se tek od danas zapravo taj cijeli posao kreće, doduše od 19.12. je bilo moguće aplicirati, kazao je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.
Da se ovakve situacije ne bi ponavljale, Udruga poslodavaca želi slovenski model.
- Ako ste vi poslodavac koji dođe i javi se slovenskom zavodu za zapošljavanje s potrebom da vam treba 5 pastira, u tom slučaju oni imaju rok od 5 dana da vam nađu takvu osobu, slovenskog državljanina, a ako ne, vi imate automatski dozvolu za zapošljavanje stranca, rekla je Admira Ribičić (HUP).
Inače, posao pastira je solidno plaćen - početna plaća 6 i pol tisuća kuna, osigurani smještaj i hrana, kako izvještava Dnevnik.hr.
AUTOR:
Jutarnji.hr
OBJAVLJENO: 02.01.2018. u 21:07
Oklaj Promina, 221214.
Reportaza o zivotu u Promini i uzgoju ovaca
Na fotografiji: pastir sa stadom ovaca
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX Nikša Stipaničev / HANZA MEDIA
Ilustracija
O svojim kravama Petar Turkalj mora brinuti sam, jer iako želi zaposliti pomoćnog pastira ili stočara - nema kako. Na burzi ih nema, a strance ne može. Jer kvota za ovu godinu, koja tek što je počela - već je popunjena, javlja Dnevnik.hr.
VEZANE VIJESTI
'BILA SAM PASTIRICA, A SANJALA MODNE PISTE!' Nautička patrola naletjela na bivšu manekenku Andreu koja je bila na stranicama brojnih modnih časopisa
PASTIRSKI TURIZAM U HRVATA Stigle prve krave za čije društvo turisti plaćaju do 190 kn po danu
ŽELITE LI POSAO NA LIVADI? Traže se pastiri, osigurana plaća i smještaj, a i plaća je solidna...
- Na dan kad su ih pustili do 10 sati ih više nije bilo. Nije mi normalno kad vidim da su u turizmu pustili 4.500 kvota, a na nas poljoprivrednike - 35. Nas mljekara u Hrvatskoj ima 7.000 i nepojmljivo mi je da su nam dali tako malo kvota. U ovome poslu teško je naći radnika i vani, a kamoli u Hrvatskoj, kazao je Turkalj.
Kvote su ove, kao i prošlih godina, išle po modelu - tko prvi, njegova djevojka. I ako netko od stranaca zaposlenih preko kvote, da otkaz - ona propada za ostatak godine i na to radno mjesto ne može doći nitko drugi.
Kvote zajednički dogovaraju i određuju Ministarstva rada i unutarnjih poslova, no resorni ministar nije upućen u stanje na terenu.
- Nemoguće je da su kvote već popunjene s obzirom da se tek od danas zapravo taj cijeli posao kreće, doduše od 19.12. je bilo moguće aplicirati, kazao je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.
Da se ovakve situacije ne bi ponavljale, Udruga poslodavaca želi slovenski model.
- Ako ste vi poslodavac koji dođe i javi se slovenskom zavodu za zapošljavanje s potrebom da vam treba 5 pastira, u tom slučaju oni imaju rok od 5 dana da vam nađu takvu osobu, slovenskog državljanina, a ako ne, vi imate automatski dozvolu za zapošljavanje stranca, rekla je Admira Ribičić (HUP).
Inače, posao pastira je solidno plaćen - početna plaća 6 i pol tisuća kuna, osigurani smještaj i hrana, kako izvještava Dnevnik.hr.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Kvote za strane radnike razgrabljene u par sati!
pa 35 dozvola u poljoprivredi je zbilja smiješno. Te kvote i radne dozvole treba ukinuti, ili uzeti slovenski model ili ih potpuno ukinuti kao njemačka, tko želi raditi prijavi boravište , sklopi ugovor i gotovo. i tako će do toga doći sljedeće godine
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Ma kog brige, nek trpaju, Hrvati će i onako put Njemačke a ovdje nek Srbe, Albance i Bosance nasele
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
ako njemačka nema radne dozvole i kvote zašto ih hrvatska ima, ni slovenija ih nemaRayMabus wrote:Ma kog brige, nek trpaju, Hrvati će i onako put Njemačke a ovdje nek Srbe, Albance i Bosance nasele
2015-08-15
Pa kažem šta će to nama? Štitimo šta?kaja wrote:ako njemačka nema radne dozvole i kvote zašto ih hrvatska ima, ni slovenija ih nemaRayMabus wrote:Ma kog brige, nek trpaju, Hrvati će i onako put Njemačke a ovdje nek Srbe, Albance i Bosance nasele
Fino sva srpčad slobodan ulaz u Hrvatsku
Imamo Hrvatsku Franjo Tuđman
2014-04-11
Hrvati u Irsku a bosanci srvi i šiprari u Hrvatsku.
Ja najviše volim kad mi uvedu radikalnog četnika iz Kraljeva i prikrivenog muđahedina iz Vakufa
Najdraži su mi majke mi
Najdraži su mi majke mi
2014-04-11
Oni su pustili pedeset tisuća Bosanaca ove godine da nebi Rvatićima digli plače, znači ili radi za crkavicu ili tko te jebe, ok ja možda neću u Švabiju ali oće netko mladih dakle reproduktivno stanovništvo
E sad kad smo to zaključili onda brate mili sve isto jel kvota pedeset tisuća, pola miliona, pet miljona, pedeset miljona ili pet milijardi
Pa pusti sve, isti kurac
E sad kad smo to zaključili onda brate mili sve isto jel kvota pedeset tisuća, pola miliona, pet miljona, pedeset miljona ili pet milijardi
Pa pusti sve, isti kurac
2014-04-11
A jesu Njemci pustili 50 000 Hrvata da ne bi Nijemcima digli place?RayMabus wrote:Oni su pustili pedeset tisuća Bosanaca ove godine da nebi Rvatićima digli plače,
2015-08-15
Koji ćr kurac u HR? Bolje im je da idu u Nemačku i Norvešku.RayMabus wrote:Ma kog brige, nek trpaju, Hrvati će i onako put Njemačke a ovdje nek Srbe, Albance i Bosance nasele
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
catabbath wrote:Hrvati u Irsku a bosanci srvi i šiprari u Hrvatsku.
Guest- Guest
tako je. više radnika, veća ponuda rada , niže plaće.kaja wrote:A jesu Njemci pustili 50 000 Hrvata da ne bi Nijemcima digli place?RayMabus wrote:Oni su pustili pedeset tisuća Bosanaca ove godine da nebi Rvatićima digli plače,
i onda se čude što njemci imaju malo djece. plaća u njemačkoj 1500€ za nekog njemačkog šljakera, a kvadrata stana 5000-6000€
Guest- Guest
Pa to ti i govorim, neće Švabi ili švabskom državljaninu porast plaća ako mu konstantno dovodiš na kapaljku onoliko koliko fali, pusti svekaja wrote:A jesu Njemci pustili 50 000 Hrvata da ne bi Nijemcima digli place?RayMabus wrote:Oni su pustili pedeset tisuća Bosanaca ove godine da nebi Rvatićima digli plače,
Plaće rastu samo kad NIKOGA NE PUŠTAŠ
2014-04-11
Zbog vas i jesu te kvote inače bi davno ceo zapadni Balkan pustilidzango wrote:Koji ćr kurac u HR? Bolje im je da idu u Nemačku i Norvešku.RayMabus wrote:Ma kog brige, nek trpaju, Hrvati će i onako put Njemačke a ovdje nek Srbe, Albance i Bosance nasele
Političari su nabrojala četri zemlje iz kojih žele radnu snagu, dali su puno dozvola ove godine jer su poslodavci pritiskali, bude li puno made in Serbia iduće godine nema povećanje kvota poslodavcima
Te četri zemlje su BiH, Kosovo, Makedonija, Ukrajina
Plus sa BiH se gleda neka šema o kojoj Kaja priča tj spojit tržišta rada u buducnosti
2014-04-11
Tri šiptarske i jedna na dobošu. Logično.RayMabus wrote:Zbog vas i jesu te kvote inače bi davno ceo zapadni Balkan pustilidzango wrote:Koji ćr kurac u HR? Bolje im je da idu u Nemačku i Norvešku.RayMabus wrote:Ma kog brige, nek trpaju, Hrvati će i onako put Njemačke a ovdje nek Srbe, Albance i Bosance nasele
Političari su nabrojala četri zemlje iz kojih žele radnu snagu, dali su puno dozvola ove godine jer su poslodavci pritiskali, bude li puno made in Serbia iduće godine nema povećanje kvota poslodavcima
Plus sa BiH se gleda neka šema o kojoj Kaja priča tj spojit tržišta rada u buducnosti
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
A eto HDZ oće NDH
2014-04-11
Pusti njih, nemaju oni bas puno pojma o tome.dzango wrote:Koji ćr kurac u HR? Bolje im je da idu u Nemačku i Norvešku.RayMabus wrote:Ma kog brige, nek trpaju, Hrvati će i onako put Njemačke a ovdje nek Srbe, Albance i Bosance nasele
U Hrvatskoj imaju placu kao u Njemačkoj , u nekim zanimanjima. A doma su za 5 sati. Kada odu u Njemačku nema oh doma 2 mjeseca. S jednom razlikom , u Njemačkoj im je to isplaćeno kroz placu u Hrvatskoj na crno .
Plus u Hrvatskoj manje rade nego kod u Njemačkoj.
2015-08-15
Ne gleda se shema sa BiH nego da se ukine kvota i ograničenje i da radi svatko gdje hoce.RayMabus wrote:Zbog vas i jesu te kvote inače bi davno ceo zapadni Balkan pustilidzango wrote:Koji ćr kurac u HR? Bolje im je da idu u Nemačku i Norvešku.RayMabus wrote:Ma kog brige, nek trpaju, Hrvati će i onako put Njemačke a ovdje nek Srbe, Albance i Bosance nasele
To ti je dogodine. Kao u Sloveniji.
2015-08-15
Je je sad će pustiti Srbe ovamo, pa sam Hdz priča o BiH, nikad za ove druge, stvaraju NDH
2014-04-11
Ma daj molim te, ne pričaj gluposti.RayMabus wrote:Je je sad će pustiti Srbe ovamo, pa sam Hdz priča o BiH, nikad za ove druge, stvaraju NDH
Kakva NDH , otvaraju tržište kao sve zemlje EU. Fale im neka zanimanja i to je to.
Hrvati jure u Njemačku ali se bogme i vraćaju jer lovu dobiju istu a moraju vise raditi, jedino ju ne dobiju kroz placu.
Da se razumijemo , to nisu mjesta prodavačice u trgovini ili tajnice u uredu , nego vozaci, električari, građevinci , turistički radnici i sl..
2015-08-15
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Francuska uvodi kvote za strane radnike izvan EU
» Britanija drastično reže kvote za strane radnike
» Pavić : Povisit ćemo kvote i za strane radnike u građevini
» Sve više napada na strane radnike u Hrvatskoj
» Katar ukinuo diskriminirajuće plaće za strane radnike
» Britanija drastično reže kvote za strane radnike
» Pavić : Povisit ćemo kvote i za strane radnike u građevini
» Sve više napada na strane radnike u Hrvatskoj