Hrvati potrošili čak 1,8 milijardi evra u decembru
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Srna | 02. 01. 2018 - 12:38h
Praznična potrošnja u decembru dostigla je 13,5 milijardi kuna (oko 1,8 milijardi evra), milijardu kuna više nego što se pretpostavljalo, a u istraživanju Hrvatske privredne komore navodi se i da je većina građana na poklone potrošila između 13 i 66 evra.
Foto: Profimedia
U istraživanju ove komore navodi se da prvi rezultati potrošnje u decembru pokazuju da je, prema fiskalnim računima, potrošnja za praznike iznosila oko 1,8 milijardi evra.
Krajem novembra, Hrvatska privredna komora objavila je procenu da će građani tokom decembra potrošiti 12,5 milijardi kuna (oko 1,7 milijardi evra), što bi bilo 500 miliona kuna (oko 66,6 miliona evra) ili oko 4,2 odsto više nego u decembru 2016. godine.
Istraživanje je pokazalo i da je najveći broj ispitanika, njih 39 odsto, na praznične poklone potrošio između 13 i 66 evra. Oko 21 odsto ispitanih potrošilo je manje od 13 evra ili ništa.
Oko 40 odsto anketiranih je ispod jelke ostavilo igračke, a kupovala se i kozmetika (37 odsto), zatim obuća i odeća (36 odsto), te delikatesni prehrambeni proizvodi (25 odsto).
Istraživanje je sprovedeno onlajn na 1.300 ispitanika od 22. do 29. decembra 2017. godine, saopšteno je iz Hrvatske privredne komore.
https://www.blic.rs/vesti/svet/hrvati-potrosili-cak-18-milijardi-evra-u-decembru/dmdyc9t
Srna | 02. 01. 2018 - 12:38h
Praznična potrošnja u decembru dostigla je 13,5 milijardi kuna (oko 1,8 milijardi evra), milijardu kuna više nego što se pretpostavljalo, a u istraživanju Hrvatske privredne komore navodi se i da je većina građana na poklone potrošila između 13 i 66 evra.
Foto: Profimedia
U istraživanju ove komore navodi se da prvi rezultati potrošnje u decembru pokazuju da je, prema fiskalnim računima, potrošnja za praznike iznosila oko 1,8 milijardi evra.
Krajem novembra, Hrvatska privredna komora objavila je procenu da će građani tokom decembra potrošiti 12,5 milijardi kuna (oko 1,7 milijardi evra), što bi bilo 500 miliona kuna (oko 66,6 miliona evra) ili oko 4,2 odsto više nego u decembru 2016. godine.
Istraživanje je pokazalo i da je najveći broj ispitanika, njih 39 odsto, na praznične poklone potrošio između 13 i 66 evra. Oko 21 odsto ispitanih potrošilo je manje od 13 evra ili ništa.
Oko 40 odsto anketiranih je ispod jelke ostavilo igračke, a kupovala se i kozmetika (37 odsto), zatim obuća i odeća (36 odsto), te delikatesni prehrambeni proizvodi (25 odsto).
Istraživanje je sprovedeno onlajn na 1.300 ispitanika od 22. do 29. decembra 2017. godine, saopšteno je iz Hrvatske privredne komore.
https://www.blic.rs/vesti/svet/hrvati-potrosili-cak-18-milijardi-evra-u-decembru/dmdyc9t
Last edited by Eroo on 2/1/2018, 12:53; edited 1 time in total
Eroo- Posts : 78935
2016-07-22
Re: Hrvati potrošili čak 1,8 milijardi evra u decembru
Mogli su za te pare kupit dvije eskadrile f-16. Nove!
mogli su dat sveceniku i spasit hrvatsku
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
Mogli ste uložit u Slavoniju i zaustavit iseljavanje.
Ako ne to onda dat lovu Bernardiću, on zna što bi s njima. Ili Yodi...
Ako ne to onda dat lovu Bernardiću, on zna što bi s njima. Ili Yodi...
Ero ima ženski mozak, i ne može zbrojiti 2+2, misli da je potrošnja loša
nikako ne može izvesti logički zaključak kako potrošnja stvara zaposlenost
jer konzumacijom roba i usluga se zapošljavaju osobe koje nude te robe i usluge
ženski mozak muškaraca odjevenih u haljine (svećenika) nema sposobnost racijonalnog razmišljanja te snažno vjeruje svojim osjećajima koji im govore kako je konzumerizam i materijalizam loš, slično sere i Babić na index.hru za kojeg se zna da je feninizirani peder koji voli primati od straga
a tako vjeruju i sljedbenici muškaraca u haljinama, većinom su to žene, babe, ali nađe se i dobar broj muških
ženski mozak muškaraca odjevenih u haljine (svećenika) nema sposobnost racijonalnog razmišljanja te snažno vjeruje svojim osjećajima koji im govore kako je konzumerizam i materijalizam loš, slično sere i Babić na index.hru za kojeg se zna da je feninizirani peder koji voli primati od straga
a tako vjeruju i sljedbenici muškaraca u haljinama, većinom su to žene, babe, ali nađe se i dobar broj muških
Guest- Guest
Privatna lova, privatna potrošnja. Hoću li ja 500 kn dati za lukno ili za pirotekniku, moja stvar.
Bolje i to nego ga uopće ne imat.mamin sin wrote:Ero ima ženski mozak, i ne može zbrojiti 2+2, misli da je potrošnja loša
2016-07-22
Nije baš sve "tvoja stvar", jer živiš u zajednici di se međusobna solidarnost podrazumijeva.Regoč wrote:Privatna lova, privatna potrošnja. Hoću li ja 500 kn dati za lukno ili za pirotekniku, moja stvar.
Tvojih 500 kn umjesto za pirotehniku se može porabiti za nakup aviona, na primjer.
2016-07-22
Eroo wrote:Nije baš sve "tvoja stvar", jer živiš u zajednici di se međusobna solidarnost podrazumijeva.Regoč wrote:Privatna lova, privatna potrošnja. Hoću li ja 500 kn dati za lukno ili za pirotekniku, moja stvar.
Tvojih 500 kn umjesto za pirotehniku se može porabiti za nakup aviona, na primjer.
ili za nahraniti gladne, ili da se obuče sirotinju u toplu odjeću
Guest- Guest
To je moja lova. Država je svoju dobila porezom. Od poreza njeka kupe avione, a ja ću kupiti petarde.Eroo wrote:Nije baš sve "tvoja stvar", jer živiš u zajednici di se međusobna solidarnost podrazumijeva.Regoč wrote:Privatna lova, privatna potrošnja. Hoću li ja 500 kn dati za lukno ili za pirotekniku, moja stvar.
Gladni i sirotinja se mogu javiti kad padne snieg da ga očiste pa će dobiti lovu da si kupe hranu ili odjeću. Ili na proljeće da pokose travu. Mogu i ovih danah, treba razbacati NPK.mamin sin wrote:Eroo wrote:Nije baš sve "tvoja stvar", jer živiš u zajednici di se međusobna solidarnost podrazumijeva.Regoč wrote:Privatna lova, privatna potrošnja. Hoću li ja 500 kn dati za lukno ili za pirotekniku, moja stvar.
ili za nahraniti gladne, ili da se obuče sirotinju u toplu odjeću
Država za avione ionako uzme svaki misec pola bruto plaće odmah i još 25% svega šta kupiš naknadno.
Probaj dignit iz banke 10,000 € u komadu pa ćeš vidjeti čija je to lova.Regoč wrote:To je moja lova. Država je svoju dobila porezom. Od poreza njeka kupe avione, a ja ću kupiti petarde.Eroo wrote:Nije baš sve "tvoja stvar", jer živiš u zajednici di se međusobna solidarnost podrazumijeva.Regoč wrote:Privatna lova, privatna potrošnja. Hoću li ja 500 kn dati za lukno ili za pirotekniku, moja stvar.
2016-07-22
Nikakav problem, na šalteru mogu.Eroo wrote:Probaj dignit iz banke 10,000 € u komadu pa ćeš vidjeti čija je to lova.Regoč wrote:To je moja lova. Država je svoju dobila porezom. Od poreza njeka kupe avione, a ja ću kupiti petarde.Eroo wrote:Nije baš sve "tvoja stvar", jer živiš u zajednici di se međusobna solidarnost podrazumijeva.Regoč wrote:Privatna lova, privatna potrošnja. Hoću li ja 500 kn dati za lukno ili za pirotekniku, moja stvar.
nego...što kažu kolko su srbi spičkali?
Regoč wrote:Nikakav problem, na šalteru mogu.
Samo se najaviš dan prije da imaju spremno kad dođeš i to je to.
catabbath-
2015-08-22
ufffff.puno se gripena moglo za to kupiti..
Guest- Guest
Ne možeš.Regoč wrote:Nikakav problem, na šalteru mogu.Eroo wrote:Probaj dignit iz banke 10,000 € u komadu pa ćeš vidjeti čija je to lova.Regoč wrote:To je moja lova. Država je svoju dobila porezom. Od poreza njeka kupe avione, a ja ću kupiti petarde.Eroo wrote:Nije baš sve "tvoja stvar", jer živiš u zajednici di se međusobna solidarnost podrazumijeva.Regoč wrote:Privatna lova, privatna potrošnja. Hoću li ja 500 kn dati za lukno ili za pirotekniku, moja stvar.
2016-07-22
Zamisli, i Meteor raketline plus MLRS...zatvore Otranska vrata ko'ošale.pismejker wrote:ufffff.puno se gripena moglo za to kupiti..
2016-07-22
Mogu.Eroo wrote:Ne možeš.Regoč wrote:Nikakav problem, na šalteru mogu.Eroo wrote:Probaj dignit iz banke 10,000 € u komadu pa ćeš vidjeti čija je to lova.Regoč wrote:To je moja lova. Država je svoju dobila porezom. Od poreza njeka kupe avione, a ja ću kupiti petarde.Eroo wrote:
Nije baš sve "tvoja stvar", jer živiš u zajednici di se međusobna solidarnost podrazumijeva.
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» "Srbija će za tri godine Hrvatskoj da pobegne za 3,5 milijardi evra"
» Hrvati od Mađara kupili Crnogorski Telekom za 123,5 miliona evra
» Hrvati "otkrili" Sunce, ulažu 100 miliona evra u solarne elektrane
» Hrvati u 2016. uštedjeli 16 milijardi kuna, tj. oko 4% BDPa
» Hrvati neće da obuku srpsku uniformu, a naši glumci odbijaju ulogu i za hiljade evra
» Hrvati od Mađara kupili Crnogorski Telekom za 123,5 miliona evra
» Hrvati "otkrili" Sunce, ulažu 100 miliona evra u solarne elektrane
» Hrvati u 2016. uštedjeli 16 milijardi kuna, tj. oko 4% BDPa
» Hrvati neće da obuku srpsku uniformu, a naši glumci odbijaju ulogu i za hiljade evra
Page 1 of 2