U Vojvodini brutalno pretučena tri mlada Hrvata
Page 4 of 6
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: U Vojvodini brutalno pretučena tri mlada Hrvata
argument.Regoč wrote:Da, baš si ti dokazani ekspert. I to baš na ovoj temi. Prestani se dalje sramotiti i ne piši više.veber wrote:na ovom forumu su uz mene još 4-6 osobe više inteligencije. ti ne spadaš u tih par osoba.
tvoj potpis dovoljno govori o tebi.
jebote meni partizani i ameri pobili pol obitelji. tvoji kradezejovci žive u vilama mojih predjedova.
bio sam uhapšen 1971e zajedno s majkom.
nabijem vas sve na kurac.
kao i ono govno od šeksa koji je maznuo vilu od mojeg djeda. prije toga su vaši šumski frendovi držali ovce u bazenu.
jebite se svi. sora, ti i kompania. svi ste isti.
veber- Posts : 53509
2014-12-30
Na prostoru od Sutle do Timoka bile su presudne, definitivno. Slovenci i Macedonci identificirali su se jezično kao ono što jesu i kao ono što nisu (Niemci/Talijani/Mađari/Hrvati odnosno Srbi/Grci). Za identifikaciju prema Bugarima presudna je bila državna pripadnost, odnosno nepripadnost.govinda wrote:ma da, upravo zato sam i postavio to pitanje o Dubrovcanima...a to si dobro rekao, vjerske zajednice...one su kod nas formirale nacionalni identitet, osim kod Slovenaca i MakedonacaRegoč wrote:Sve je to šbb - kbb. Pitanje je samo tko je u određenom trenutku zajahal na vlast i nametnul svoju zamisal kroz školstvo, medije i vjerske zajednice.govinda wrote:Da, vidis, i to je takodje zanimljiva teorija...Crnogorci katolici..ili bi mozda postojao neki separatisticki pokret pa bi sebe i dalje nazivali Dubrovcanima, kao Bokelji sto se nazivaju tako...Regoč wrote:Moguće. Njegovali bi sve razlike svoga govora da se pokažu posebnima. Opet, da su ih osvojili Crnogorci 1812., možda bi sad bili crnogorska Atena.govinda wrote:
Mozda bi bili kao Moldavci, koji su zapravo Rumuni ali za sebe kazu da su Moldavci i odbijaju ideju o ujedinjenju sa Rumunijom..
Mi ne raspravljamo, ali Ray da. Sad će on pet, šest stranica o Duklji pa onda sedam, osam o Humu.govinda wrote:Ma ne raspravljamo o tome nego o tome koji faktori uticu na razvoj nacionalnog osjecaja..Duklja je bila katolicka nekad, Travunija katolicka pa patarenska pa pravoslavna..RayMabus wrote:O čemu vi raspravljate, pa Split je bio najvažnija bizantinska luka na Jadranu, Dubrovnik je bio samo lučka ispostava, Duklja, Travunja i Zahumlje su teritoriji u zaleđu koji su dogovor Hrvata i Bizanta da će plovni put do Splita biti siguran
Ukopal si se sam u govna, sad koprcanjem toneš još dublje. Pokazal si da nemaš pojma, a za to ti nije kriv moj potpis, nije ti kriva Sora, nisu krivi ni partizani, ni Američani. Kriv si sam jer nemaš pojma. Nemoj više, sebe radi.veber wrote:argument.Regoč wrote:Da, baš si ti dokazani ekspert. I to baš na ovoj temi. Prestani se dalje sramotiti i ne piši više.veber wrote:na ovom forumu su uz mene još 4-6 osobe više inteligencije. ti ne spadaš u tih par osoba.
jebote meni partizani i ameri pobili pol obitelji. tvoji kradezejovci žive u vilama mojih predjedova.
kao i ono govno od šeksa koji je maznuo vilu od mojeg djeda. prije toga su vaši šumski frendovi držali ovce u bazenu.
Srednji vijek je više plemenski, ono ako ovaj do priča jezikom koji nekužiš očito nije tvojgovinda wrote:Ma ne raspravljamo o tome nego o tome koji faktori uticu na razvoj nacionalnog osjecaja..Duklja je bila katolicka nekad, Travunija katolicka pa patarenska pa pravoslavna..RayMabus wrote:O čemu vi raspravljate, pa Split je bio najvažnija bizantinska luka na Jadranu, Dubrovnik je bio samo lučka ispostava, Duklja, Travunja i Zahumlje su teritoriji u zaleđu koji su dogovor Hrvata i Bizanta da će plovni put do Splita biti siguran
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Slaveni su tamo negdje do 800 i neke pricali isto..kao i Germani..plemenski i rodovski sistem se raspadao tokom vremena u sudaru sa novim feudalnim poretkom, hriscanstvom, preuzimanjem rimskog prava (opet preko Crkve) itd.RayMabus wrote:Srednji vijek je više plemenski, ono ako ovaj do priča jezikom koji nekužiš očito nije tvojgovinda wrote:Ma ne raspravljamo o tome nego o tome koji faktori uticu na razvoj nacionalnog osjecaja..Duklja je bila katolicka nekad, Travunija katolicka pa patarenska pa pravoslavna..RayMabus wrote:O čemu vi raspravljate, pa Split je bio najvažnija bizantinska luka na Jadranu, Dubrovnik je bio samo lučka ispostava, Duklja, Travunja i Zahumlje su teritoriji u zaleđu koji su dogovor Hrvata i Bizanta da će plovni put do Splita biti siguran
2016-11-17
Partizani da su ti pobili, hajde moguce je al kako Amerikanci?veber wrote:argument.Regoč wrote:Da, baš si ti dokazani ekspert. I to baš na ovoj temi. Prestani se dalje sramotiti i ne piši više.veber wrote:na ovom forumu su uz mene još 4-6 osobe više inteligencije. ti ne spadaš u tih par osoba.
2016-11-17
Pričali su slično ko i danas no s više sličnosti
Hrvati su ti u osnovi avaroslaveni a onda izbijanjem poviše Splita spojili se s lokalnim dinarskim plemenima poput Dalmata i drugih
Ti su dobili priznatu državu a ovi gore su ostali avarski kagnat
Poslije Tomislav to opet spojio
Hrvati su ti u osnovi avaroslaveni a onda izbijanjem poviše Splita spojili se s lokalnim dinarskim plemenima poput Dalmata i drugih
2014-04-11
Otprilike tako...RayMabus wrote:Pričali su slično ko i danas no s više sličnosti
2016-11-17
I kavica je ukrajinski jezik, gore i dan danas u zapadnoj ukrajini sebe negdje zovu Hrvatima
Avarski kagnat, panonska nizina
Ovo dole primorska Hrvatska, službeno priznata
Franci i Bugari uništavaju avarski kagnat koji je jezično slavenski
Ostaje balatonska krajina i panonska Hrvatska
Mađari uništavaju balaton a Tomislav na Dravi obranjuje panonsku zonu i spaja u jednu državu
Avarski kagnat, panonska nizina
Ovo dole primorska Hrvatska, službeno priznata
Franci i Bugari uništavaju avarski kagnat koji je jezično slavenski
Ostaje balatonska krajina i panonska Hrvatska
Mađari uništavaju balaton a Tomislav na Dravi obranjuje panonsku zonu i spaja u jednu državu
2014-04-11
Jezik tih prastanovnika dinarskog gorja je izumro, Delmate, Dezijati, Liburni i drugi
Albanci su očito potomci feničke kolonije oko Drača, oni su imali pomorsku trgovinu, trgovinu općenito i vjerojatno jezično utjecali na jezik tih plemena
Poslije Rim to osvojio i nametnuo latinski
Provalom Slavena Rimljani utekli a ovi ostali no jezično su nigdje jer latinski jezik je utekao sa rimljanima (osim Rumunjske i gradova na obali)
Grci tada još uvode grčki jezik za službeni pa gradovi na obali još dalje od latinskog tj još manje prisutan ovdje
Zato se slavenski brzo uhvatio kao široki govorni jezik tog dinarskog stanovništva
Albanci su očito potomci feničke kolonije oko Drača, oni su imali pomorsku trgovinu, trgovinu općenito i vjerojatno jezično utjecali na jezik tih plemena
Poslije Rim to osvojio i nametnuo latinski
Provalom Slavena Rimljani utekli a ovi ostali no jezično su nigdje jer latinski jezik je utekao sa rimljanima (osim Rumunjske i gradova na obali)
Grci tada još uvode grčki jezik za službeni pa gradovi na obali još dalje od latinskog tj još manje prisutan ovdje
Zato se slavenski brzo uhvatio kao široki govorni jezik tog dinarskog stanovništva
2014-04-11
Bizant su Grci.
Razlog zašto su oni napravili tri enklave uz more a ne jednu leži u kontroli Albanije
Nisu imali svoje grčke snage ovamo za toliku kontrolu pa bolje manje zone a onda Zahumlje gravitira Splitu, Duklja Grcima a Travunja tampon zona
Razlog zašto su oni napravili tri enklave uz more a ne jednu leži u kontroli Albanije
Nisu imali svoje grčke snage ovamo za toliku kontrolu pa bolje manje zone a onda Zahumlje gravitira Splitu, Duklja Grcima a Travunja tampon zona
2014-04-11
I dan danas kad je CG u NATO istu geostrategiju Grci rade
CG saveznik radi držanja Albanije u obruču
CG saveznik radi držanja Albanije u obruču
2014-04-11
Niti ciela stranica? Ray, razočaral si me.
Pa bilo kasno, spavalo mi se.Regoč wrote:Niti ciela stranica? Ray, razočaral si me.
Poanta priče je da ljudi filozofiraju o toj povijesti a u biti je logična, čak ima i zanimljivu geostrategiju koja i danas radi isto ko i prije 13 stoljeća ((grčka i Crna Crna Gora drže Albaniju tj njenu obalu u obruču)
2014-04-11
A Bosna s druge strane tada nije postojala u kontekstu državnosti, Avari su prodrli tj avaroslaveni i to stoljećima tamo nema civilizacije
Civilizacija nastaje vrlo kasno u smislu neke gradske jezgre oko koje se sve vrti..
Bosanske piramide, ima izbijanje energije u toj točki a ta energija se može iskoristiti za međuplanetarni teleporter, samo treba izgraditi piramidalni oblik tj kupolu poviše
Vrlo kratka epizoda, mislim tamo deseto stoljeće il prije, došli, napravili i otišli i zatrpali
Okolono stanovništvo koje se držalo podalje nakon šta su ovi otišli iz te zone je krenulo u istu da vidi šta je to tamo bilo
I sagradili prvi grad tamo
Civilizacija nastaje vrlo kasno u smislu neke gradske jezgre oko koje se sve vrti..
Bosanske piramide, ima izbijanje energije u toj točki a ta energija se može iskoristiti za međuplanetarni teleporter, samo treba izgraditi piramidalni oblik tj kupolu poviše
Vrlo kratka epizoda, mislim tamo deseto stoljeće il prije, došli, napravili i otišli i zatrpali
Okolono stanovništvo koje se držalo podalje nakon šta su ovi otišli iz te zone je krenulo u istu da vidi šta je to tamo bilo
I sagradili prvi grad tamo
2014-04-11
Tako da kad se priča o stvaranju nacije sve počima sa kulturom a za Bosnu su to piramide
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Visočica_(brdo_kod_Visokog)
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Visočica_(brdo_kod_Visokog)
2014-04-11
Jezgra Bosne nezahvaća bosansku Posavinu, cijelu zapadnu današnju Bosnu nit Hercegovinu
Tamo nije bilo ništa tri stoljeća, gore avarski kagnat a dole opet ti avaroslaveni '(primorska Hrvatska)
Romania je dobila naziv po latinskom stanovništvu koje se sklonilo u brda
Jezgru Bosne u desetom stoljeću tj tamo u tom periodu su osnovali lokalni slavenizirani domoroci koji potječu od Dezijata i ostataka rimskog stanovništva
Tamo nije bilo ništa tri stoljeća, gore avarski kagnat a dole opet ti avaroslaveni '(primorska Hrvatska)
Romania je dobila naziv po latinskom stanovništvu koje se sklonilo u brda
Jezgru Bosne u desetom stoljeću tj tamo u tom periodu su osnovali lokalni slavenizirani domoroci koji potječu od Dezijata i ostataka rimskog stanovništva
2014-04-11
Jezgra Bosne vam je danas kad gledate Sarajevo i šira okolica
Hrvati nepolažu osnivačko pravo na osnutak te Bosne iz desetog stoljeća, jedino jezični utjecaj
Više polažu pravo na avarski kagnat jer su suosnivači i na Zahumlje, Travunju i Duklja isto kao suosnivači (Bizant tj Grci su druga strana)
Bosnu su držali pod svojom kontrolom (avarski kagnat iznad, primorska Hrvatska ispod) više stoljeća no ništa od nečega što bi bio centar tamo nisu izgradili
Hrvati nepolažu osnivačko pravo na osnutak te Bosne iz desetog stoljeća, jedino jezični utjecaj
Više polažu pravo na avarski kagnat jer su suosnivači i na Zahumlje, Travunju i Duklja isto kao suosnivači (Bizant tj Grci su druga strana)
Bosnu su držali pod svojom kontrolom (avarski kagnat iznad, primorska Hrvatska ispod) više stoljeća no ništa od nečega što bi bio centar tamo nisu izgradili
2014-04-11
Ta zemljica Bosna se onda teritorijalno širila ponajviše u smjeru sjever, zapad i jug a to su već klasične avarsko slavenske zone
Kad se uzme tri stoljeća teritorijalne i jezične dominacije avaroslavena u toj prvobitnoj Bosni te priključivanje avarskoslavenskog područja koji je tri puta veći te poslije i ženidbene, trgovačke i druge veze nije čudno šta je srednjovjekovna Bosna izrazito hrvatski orijentirana samoupravna jedinica
No Hrvati nemaju pravo da kažu da su je oni osnovali u smislu začetka jer nedostaju dvije bitne stvari tu
Vladar iz avarskoslavenske krvne loze i ili politička suglasnost istih za osnivanje takve samoupravne jedinice
Kad se uzme tri stoljeća teritorijalne i jezične dominacije avaroslavena u toj prvobitnoj Bosni te priključivanje avarskoslavenskog područja koji je tri puta veći te poslije i ženidbene, trgovačke i druge veze nije čudno šta je srednjovjekovna Bosna izrazito hrvatski orijentirana samoupravna jedinica
No Hrvati nemaju pravo da kažu da su je oni osnovali u smislu začetka jer nedostaju dvije bitne stvari tu
Vladar iz avarskoslavenske krvne loze i ili politička suglasnost istih za osnivanje takve samoupravne jedinice
2014-04-11
RayMabus wrote:Bosanske piramide
Simulacija života na bosanski način ilitiga po vid'la žaba da konja potkivaju principu.
Kada već nisu bili sposobni izgraditi piramide, oni su brda preoblikovali da nalikuju piramidama izgrađenim od strane superiornijih civilizacija pa da se i oni imaju čime pohvaliti.
Guest- Guest
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Užas u Srbiji: Piroćanka brutalno pretučena
» U Zagrebu brutalno pretučena dva romska dječaka
» Atraktivna manekenka iz BiH brutalno PRETUČENA, prećeno joj SMRĆU
» Preminula Ruzica Cavar brutalno pretucena od ljevicarskog fasista
» NAJVECE SVETISTE HRVATA BACKE U VOJVODINI
» U Zagrebu brutalno pretučena dva romska dječaka
» Atraktivna manekenka iz BiH brutalno PRETUČENA, prećeno joj SMRĆU
» Preminula Ruzica Cavar brutalno pretucena od ljevicarskog fasista
» NAJVECE SVETISTE HRVATA BACKE U VOJVODINI