Tema za Jugonostalgicare
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Tema za Jugonostalgicare
Imate li kamenja po uzoru na Stonehenge?:)Leviathan2 wrote:kak ne isplati, eo kod mene u selu imaju rasplodne krmace, svinjce odraste i ne znas da je odraslo (ako prije ne zavrsi na raznju) znamo sto jedu a kolinje je cisto izgovor za druzenja, i nakon sto je gotovo nastavljaju se price o dozivljajima sa svinjokolja i tamani rakijica, eo sad je mojih iz plemena sigurno 30tak otislo dole za svinjokolje, ja moram propustit zbog drugijeh obveza al onda idem 18tog na mjesec dana, taman pada i zimski solsticij kad je velika festa i okupljanje plemena, bice i odojaka koji nisu dovoljno odrasli da postanu svinje :Dmativka wrote:Pitam, jer su i u RH svinjokolje bile na taj datum, sve do ulaska u EU, nakon kojeg se broj drastično smanjio. Ali, budimo i realni. Danas se uzgoj svinja na malo doista ne isplati. Kupiš svinjće, daš mesaru da ti sve lijepo obradi, pri tome kažeš što želiš, kako želiš. Tvoje je samo da pušiš, ako ćeš na suho :DLeviathan2 wrote:ne, nostalgicar jesam za onijem vremenima kad je sve bilo opustenijemativka wrote:Levi, jesi li ti Jugonostalgičar?
a naslov je vezan za svinjokolje koje su uglavnom bile 29/30 11 kad su svinje placale zasjedanje u jajcu :D
Kg. Žive vage 16 kn.
Guest- Guest
ne, zasto :Dmativka wrote:Imate li kamenja po uzoru na Stonehenge?:)Leviathan2 wrote:kak ne isplati, eo kod mene u selu imaju rasplodne krmace, svinjce odraste i ne znas da je odraslo (ako prije ne zavrsi na raznju) znamo sto jedu a kolinje je cisto izgovor za druzenja, i nakon sto je gotovo nastavljaju se price o dozivljajima sa svinjokolja i tamani rakijica, eo sad je mojih iz plemena sigurno 30tak otislo dole za svinjokolje, ja moram propustit zbog drugijeh obveza al onda idem 18tog na mjesec dana, taman pada i zimski solsticij kad je velika festa i okupljanje plemena, bice i odojaka koji nisu dovoljno odrasli da postanu svinje :Dmativka wrote:Pitam, jer su i u RH svinjokolje bile na taj datum, sve do ulaska u EU, nakon kojeg se broj drastično smanjio. Ali, budimo i realni. Danas se uzgoj svinja na malo doista ne isplati. Kupiš svinjće, daš mesaru da ti sve lijepo obradi, pri tome kažeš što želiš, kako želiš. Tvoje je samo da pušiš, ako ćeš na suho :DLeviathan2 wrote:ne, nostalgicar jesam za onijem vremenima kad je sve bilo opustenijemativka wrote:Levi, jesi li ti Jugonostalgičar?
a naslov je vezan za svinjokolje koje su uglavnom bile 29/30 11 kad su svinje placale zasjedanje u jajcu :D
Kg. Žive vage 16 kn.
jel bi trebali
to je nama nova godina isto kao i vama vasa par dana kasnije :D
a ne ne, svinjokolje je tradicija se sama razvila zbog okruzjamativka wrote:Slavljenje solsticija vežem uz kamenje, manje uz svinjokolje :)
solsticij je nas starinski praznik, oznacava novi pocetak
da ti sad ne objasnjavam cjelu temu , predugo za pisat
Razumijem, razumijem, i bez dodatnog objašnjenja :)Leviathan2 wrote:a ne ne, svinjokolje je tradicija se sama razvila zbog okruzjamativka wrote:Slavljenje solsticija vežem uz kamenje, manje uz svinjokolje :)
solsticij je nas starinski praznik, oznacava novi pocetak
da ti sad ne objasnjavam cjelu temu , predugo za pisat
Guest- Guest
Page 2 of 2 • 1, 2
Page 2 of 2