KAKO ĆE SE GRADITI PELJEŠKI MOST Napravljeni su testovi na vjetar od 250 km/h, u morsko dno će se zabijati čelične cijevi dužine 124 metra
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: KAKO ĆE SE GRADITI PELJEŠKI MOST Napravljeni su testovi na vjetar od 250 km/h, u morsko dno će se zabijati čelične cijevi dužine 124 metra
jaaaako dobro .... samo neka se krene.
orion- Posts : 2287
2017-06-06
Re: KAKO ĆE SE GRADITI PELJEŠKI MOST Napravljeni su testovi na vjetar od 250 km/h, u morsko dno će se zabijati čelične cijevi dužine 124 metra
...i neće se cijevi zabijati u morsko dno 124 m dužine. Te cijevi služe za "ab" ispunu, jelte. Drugo, plašenje vjetrom u slučaju Pelješkog mosta je posve nepotrebno. Tamo je izmjerena maksimalna srednja 10 minutna brzina vjetra cca 26 m/s (cca 95 km/h) , što je relativno malo u usporedbi s Paškim 40 m/s. Tomu se doda još i udar vjetra i tako se dođe do onih 44,2 km/h (159,1 km/h) , koji je vjerojatno određen u vjetro-tunelu. Eto..
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Eroo wrote:Projekat je državni tako da ne vidim problema s građevnskom dozvolom...po žurnom postupku, ako treba.Noor wrote:Auu..gdje je onda još građ.dozvola....Eroo wrote:Nisam tako daleko informiran(ustvari ne uopće), valjda žuti.Noor wrote:naravno :)Eroo wrote:
Ne bi Pipenbaher s obradom išao ovoliko daleko ako stvar ne bi bila ozbiljna.
nego, jel znaš..jel to bude žuti fidic ili!?
Priča samo o 36 mj čiste gradnje. Glavni projekti znaju potrajati dulje od planiranog vremenskim planom....gdje su još onda i izvedbeni...
Ima tu posla ober glave.
Što se tiče projekta, sve je već u 3D i u računalu je. Drugo, koliko vidim pojedini segmenti su samo nešto
(modul?) što je Pipenbaher već izveo u Israelu i ako se ne varam u CG (ima jedan manji i u okolici LJ).
Dakle, računski i tehnološki je sve više manje poznato. Nema više neke velike razlike između IP i PGD.
Radi se samo o fizičkoj operacionalizaciji ID. Kako vidiš i sam ne očekuje neke promjene nakon novih bušotina.
nije problem u izdavanju dozvole, to se vjerujem bude odradilo ekspresno, međutim, postoji čitav niz problema i međusobno ovisnih radnji u tijeku izrade GP.
GP i IP su velika razlika, pri tome mislim i na fizički dio koji treba odraditi, a i na sadržajni. GP ima minimum 12-15 raznih Mapa, o elaboratima koji prethode i služe kao podloga za izradu GP da ne pričam. sukladno žutom fidicu inženjer ima obvezu svaku prezentaciju GP pregledati, i dati komentar, odnosno primjedbe, koje izvođač/projektant treba u sljedećoj prezentaciji otkloniti. iz osobnog iskustva znam, to može trajati mjesecima, čak i više od godine dana...i tek nakon inženjerovog odobrenja, GP ide u printanje, uvez i na ishođenje GD.
kada je strani izvođač, problemi su i u gubljenju kvalitete građe projekta kroz višestruko prevođenje, a i te kako u poznavanju hr zakonske regulative, koja prije ishođenja GD mora biti strogo respektirana. od IP do građ. dozvole vrlo dug je put...
vjeruj mi znam što pričam, ja sam IGH-u IP vraćala 8x...a domaći su.
sad kontroliram GP i vraćen je drugi puta...sam Bog zna dokle će tako.
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Kad govorim o GP jako dobro znam o čemu pričam. Znam čiji je Pipenbaher bio učenik (isti je jednim dijelom bio i moj). Sve je već u rolnama ili u računalu. Radi se o štancanju već poznatog. Govorim o samom mostu (u tehničkom i izvedbenom smislu) , kojeg tvori 8 segmenata, ako se ne varam. Za pristupne ceste ...siguran sam da to već imaju napravljeno do zadnjeg detalja. Kad imaš 3D snimak terena onda to s 3D specijaliziranim programima ide ekspresno. Ostalo, o adminstrativnim forama ...hja, sve ovisi o timu.
2016-07-22
ako sam dobro shvatio kolege od struke nevidljivi radovi potraju sve do nekih novih izbora
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Dakle, nevidljivi radovi su već napravljeni. Kasniš barem jedan izborni ciklus.debotoijusto wrote:ako sam dobro shvatio kolege od struke nevidljivi radovi potraju sve do nekih novih izbora
2016-07-22
ero moj, iskreno želim da sve krene što prije i glatko, no..na žalost, opravdano sam skeptična.Eroo wrote:Kad govorim o GP jako dobro znam o čemu pričam. Znam čiji je Pipenbaher bio učenik (isti je jednim dijelom bio i moj). Sve je već u rolnama ili u računalu. Radi se o štancanju već poznatog. Govorim o samom mostu (u tehničkom i izvedbenom smislu) , kojeg tvori 8 segmenata, ako se ne varam. Za pristupne ceste ...siguran sam da to već imaju napravljeno do zadnjeg detalja. Kad imaš 3D snimak terena onda to s 3D specijaliziranim programima ide ekspresno. Ostalo, o adminstrativnim forama ...hja, sve ovisi o timu.
no, vidjet ćemo
2017-10-06
ae, to je maksimalno...iza toga tko živ, tko mrtavdebotoijusto wrote:ako sam dobro shvatio kolege od struke nevidljivi radovi potraju sve do nekih novih izbora
2017-10-06
znam, no oni su mala beba s kakvima imam poslaEroo wrote:Treba biti oprezan sa Strabagom.Noor wrote:Naravno, to rade na svim svojim investicijama.vili40 wrote:Ako ce EU sudjelovati u financiranju nadam se da ce nadzirati radove i novcane tokove da ne bi opet bilo kakvih iznenadenja i sranja.
Po potrebi uključe i OLAF.
a sve fino, kiss die hand, otmjeno i profesionalno, opeglano i u kravatama...iz EU, jelte
al mi smo balkanci
2017-10-06
Umiriš im kad im izmjeriš visinu, ali su problem "naši", koji im pomažu. Ne za badave, naravno.Noor wrote:znam, no oni su mala beba s kakvima imam poslaEroo wrote:Treba biti oprezan sa Strabagom.Noor wrote:Naravno, to rade na svim svojim investicijama.vili40 wrote:Ako ce EU sudjelovati u financiranju nadam se da ce nadzirati radove i novcane tokove da ne bi opet bilo kakvih iznenadenja i sranja.
a sve fino, kiss die hand, otmjeno i profesionalno, opeglano i u kravatama...iz EU, jelte
al mi smo balkanci
2016-07-22
eh, pomagača se uvijek nađe :)))Eroo wrote:Umiriš im kad im izmjeriš visinu, ali su problem "naši", koji im pomažu. Ne za badave, naravno.Noor wrote:znam, no oni su mala beba s kakvima imam poslaEroo wrote:Treba biti oprezan sa Strabagom.Noor wrote:Naravno, to rade na svim svojim investicijama.vili40 wrote:Ako ce EU sudjelovati u financiranju nadam se da ce nadzirati radove i novcane tokove da ne bi opet bilo kakvih iznenadenja i sranja.
al mi smo balkanci
2017-10-06
ovi "naši" iz beha uvijek nas koštaju.
2014-12-30
Tebe niš, ti si sam po sebi trošak.veber wrote:ovi "naši" iz beha uvijek nas koštaju.
2016-07-22
Šteta što Jure Radić ni živ.
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
Za neke je šteta što su živi, jer nam samo bezveze troše kisik.Eva_ wrote:Šteta što Jure Radić ni živ.
2016-07-22
Kao Kolinda npr. Puno zuji a malo meda daje.
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
Ovo kod tebe je već malo ozbiljnija stvar...
Ti liježeš i ustaješ s mislima na predsjednicu republike...
To ti nije zdravo, opsjednuta si...
Ti liježeš i ustaješ s mislima na predsjednicu republike...
To ti nije zdravo, opsjednuta si...
jasna stvar..Ruje su na puno visem nivoju..Uvijek su za njih gradili neki drifteri i fizikalci poput vas..Eroo wrote:Čuj, kako se gradi o tome mi možemo naučit Putina.Leviathan2 wrote:nek pitaju putina kako je napravio krimski, mozda dobiju koji dobar savjet
Nisu Rusi baš neki građevinci. Općenito veoma loši.
Oni su eksperti za puno sofisticiranije stvari...da ne pitas,reci cu odmah..Metalurgija,i sve u vezi toga,elektrotehnika,mehanika svih vrsta, fina vojna elektronika,raketna i propulzivna tehnologija..
vi ste i uvijek ce te ostati samo šljakeri na bajusteli..
Guest- Guest
nevidljivi F-NEŠTO,stoje na vojnom dijelu Plesa..Eroo wrote:Dakle, nevidljivi radovi su već napravljeni. Kasniš barem jedan izborni ciklus.debotoijusto wrote:ako sam dobro shvatio kolege od struke nevidljivi radovi potraju sve do nekih novih izbora
Guest- Guest
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Treba li graditi Pelješki most da bi Kotromanović i Fred Matić mogli do Dubrovnika?
» Kinezi koji bi trebali graditi Pelješki most buše tunel u Crnoj Gori
» Biblijski testovi za izbjeglice
» Japanci u svetištu posvećuju goleme čelične penise
» Probilo cijevi na nordstream 1 i 2...
» Kinezi koji bi trebali graditi Pelješki most buše tunel u Crnoj Gori
» Biblijski testovi za izbjeglice
» Japanci u svetištu posvećuju goleme čelične penise
» Probilo cijevi na nordstream 1 i 2...
Page 2 of 2