Hrvatice Beogradom zamenile Zagreb, pa uputile 4 jake reči našim momcima: Kod vas je sve veće, moćnije, krupnije i divlje!
Page 14 of 15
Page 14 of 15 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15
Re: Hrvatice Beogradom zamenile Zagreb, pa uputile 4 jake reči našim momcima: Kod vas je sve veće, moćnije, krupnije i divlje!
A jebiga takva vremena, tad se i u liječničkim ordinacijama pušilo.dzango wrote:Neki jesu bili simpatizeri, neki nisu. I da jesu, to nije razlog da idu u logor. Naročito da ih tamo ubiju.Eva_ wrote:Kaj nisu tam išli Staljinovi simpatizeri?dzango wrote:A ne znaš da je bio upravnik logora Goli otok i tvrdio da tamo niko nije stradao i da su svi bili po zasluzi? Đubre bio i ostao. Često sam ga viđao tu po kraju. Nakaza.Ringo10 wrote:To ne znam, ali znam da je izvrsno dijagnosticirao velikosrpsku bolest, pravo u lice na srpskoj TV pred milijunima gledalaca. A za to - kapa dolje.pizzon wrote:
njegova ??
on je bre titov ekzekutor nevinih
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
Re: Hrvatice Beogradom zamenile Zagreb, pa uputile 4 jake reči našim momcima: Kod vas je sve veće, moćnije, krupnije i divlje!
Ne znam da ih je neko ubijao, ali da su dobijali po tamburi i da su nosali kamenje sa jedne hrpe na drugu, to jesu.dzango wrote:Neki jesu bili simpatizeri, neki nisu. I da jesu, to nije razlog da idu u logor. Naročito da ih tamo ubiju.Eva_ wrote:Kaj nisu tam išli Staljinovi simpatizeri?dzango wrote:A ne znaš da je bio upravnik logora Goli otok i tvrdio da tamo niko nije stradao i da su svi bili po zasluzi? Đubre bio i ostao. Često sam ga viđao tu po kraju. Nakaza.Ringo10 wrote:To ne znam, ali znam da je izvrsno dijagnosticirao velikosrpsku bolest, pravo u lice na srpskoj TV pred milijunima gledalaca. A za to - kapa dolje.pizzon wrote:
njegova ??
on je bre titov ekzekutor nevinih
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Navodno su Crnogorci najgore prosli.
2014-04-12
Jesu, tradicija rusofili bez obzira na ideologiju. Da su Rusi odlučili govna jest, u Crnoj Gori bi polokali sve septičke jame. Tako je to bilo.maggie13 wrote:Navodno su Crnogorci najgore prosli.
2015-09-24
U zdravom tijelu zdravi duh.Ringo10 wrote:Ne znam da ih je neko ubijao, ali da su dobijali po tamburi i da su nosali kamenje sa jedne hrpe na drugu, to jesu.dzango wrote:Neki jesu bili simpatizeri, neki nisu. I da jesu, to nije razlog da idu u logor. Naročito da ih tamo ubiju.Eva_ wrote:Kaj nisu tam išli Staljinovi simpatizeri?dzango wrote:A ne znaš da je bio upravnik logora Goli otok i tvrdio da tamo niko nije stradao i da su svi bili po zasluzi? Đubre bio i ostao. Često sam ga viđao tu po kraju. Nakaza.Ringo10 wrote:
To ne znam, ali znam da je izvrsno dijagnosticirao velikosrpsku bolest, pravo u lice na srpskoj TV pred milijunima gledalaca. A za to - kapa dolje.
2017-03-21
Ima vise dobrih knjiga o stradanjima nasih.Ringo10 wrote:Jesu, tradicija rusofili bez obzira na ideologiju. Da su Rusi odlučili govna jest, u Crnoj Gori bi polokali sve septičke jame. Tako je to bilo.maggie13 wrote:Navodno su Crnogorci najgore prosli.
Kao i odlican dokumentarac jedne mlade redateljice o sudbini djeda.
2014-04-12
Od mog pokojnog djeda po ocu prvi rođak zaglavio na GO i pričao mi o tome kad sam bio dvadesetogodišnjak. Umro je u dubokoj starosti.maggie13 wrote:Ima vise dobrih knjiga o stradanjima nasih.Ringo10 wrote:Jesu, tradicija rusofili bez obzira na ideologiju. Da su Rusi odlučili govna jest, u Crnoj Gori bi polokali sve septičke jame. Tako je to bilo.maggie13 wrote:Navodno su Crnogorci najgore prosli.
Nije se u to logoru ubijalo niti je to bio logor u kojem se ubijalo po naredbi.
Ali bilo je smrtnih slučajeva i samoubojstava.
2015-09-24
Umirali su od iznemoglosti, gladi i batina. Bolesni komunistički mozak je smislio da se zatvorenici sami međusobno tuku:Ringo10 wrote:Ne znam da ih je neko ubijao, ali da su dobijali po tamburi i da su nosali kamenje sa jedne hrpe na drugu, to jesu.dzango wrote:Neki jesu bili simpatizeri, neki nisu. I da jesu, to nije razlog da idu u logor. Naročito da ih tamo ubiju.Eva_ wrote:Kaj nisu tam išli Staljinovi simpatizeri?dzango wrote:A ne znaš da je bio upravnik logora Goli otok i tvrdio da tamo niko nije stradao i da su svi bili po zasluzi? Đubre bio i ostao. Često sam ga viđao tu po kraju. Nakaza.Ringo10 wrote:
To ne znam, ali znam da je izvrsno dijagnosticirao velikosrpsku bolest, pravo u lice na srpskoj TV pred milijunima gledalaca. A za to - kapa dolje.
Svjedočanstvo zatočenika Vladimira Bobinca o Golom otoku:
"U čemu je strahota tog logora? U logorima u Njemačkoj, u Sibiru, u Hrvatskoj, u tim logorima ubijalo se tijelo, a u ovom se logoru ubijao čovjek u čovjeku. To je bila osnovna logika. Sada često čujem kako ljudi kažu da su imali nekoga koji je bio na Golom otoku, ali nikada nisu o tome pričali. Zato jer smo svi mi duboko pogođeni onim što smo ondje doživjeli. U nama je bio ubijen čovjek, to je osnovno. Straža je samo pazila da ne bi tko pobjegao, a mi smo se međusobno razračunavali. U tome je ta strahota. Svaki je kažnjenik, čim je stigao, morao ići na raport kod svojeg isljednika. Morao si obavezno skinuti kapu i ruke staviti na leđa. Prva greška koju bi kažnjenik načinio bila je osloviti svojeg isljednika "druže isljedniče". Tada bi dobio odgovor: "Nismo mi drugovi, ti si bandit, a ja nisam". Dolaskom na otok izgubio si vlastito ime i postao 'banda'. Druga je velika greška bila kad bi rekao isljedniku "Ja nisam kriv". To je bila velika greška, jer tom tvrdnjom uvrijedio si UDBU, ona znači hapsi nevine ljude. Na Golom otoku moraš shvatiti da si kriv i moraš biti zahvalan UDBI što ti je omogućila da shvatiš da si kriv i da ti je UDBA omogućila da okaješ svoju krivnju. To je bilo osnovno pravilo."[3]
Svjedočanstvo zatočenice Vere Winter o Golom otoku:
Vera Winter, rođena Zagrepčanka i golootočka zatočenica od 1949. do 1952. godine svjedoči:
"Onaj tko je tukao jače, brže je izlazio van. Oni koji su se odupirali, ostajali su dulje, ali svi smo tučeni i svi smo mi tukli druge. Svi smo mi tamo spušteni na razinu egzekutora. Svi smo mi tamo napravili kompromis sa svojom savješću. Zato je užasno teško o tome govoriti i zato smo se godinama nakon izlaska stidjeli. I nakon izlaska smo se bojali. Što god ste učinili, moglo se izroditi u nešto loše po vas
I takvi monstrumi su tebi za poštovanje.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Nije smrtni slučaj kada neko umre od gladi i batina. Onda je čovek ubijen.Ringo10 wrote:Od mog pokojnog djeda po ocu prvi rođak zaglavio na GO i pričao mi o tome kad sam bio dvadesetogodišnjak. Umro je u dubokoj starosti.maggie13 wrote:Ima vise dobrih knjiga o stradanjima nasih.Ringo10 wrote:Jesu, tradicija rusofili bez obzira na ideologiju. Da su Rusi odlučili govna jest, u Crnoj Gori bi polokali sve septičke jame. Tako je to bilo.maggie13 wrote:Navodno su Crnogorci najgore prosli.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Kad je Goli prestao radit?
2017-03-21
Ostrvo je sve do novijih vremena bilo nenaseljeno. U Prvom svetskom ratu Austrougarska je na Goli otok slala ruske zarobljenike sa Istočnog fronta.
Od godine 1949. na Golom otoku i Svetom Grguru se nalazio logor jugoslovenskih političkih zatvorenika, Titovih neistomišljenika, pre svega pristalica staljinizma, nacionalista, kao i izvestan broj pripadnika demokratskih pokreta i stranaka iz godina neposredno posle komunističe revolucije. Na Golom otoku je bio muški a na Svetom Grguru ženski logor. Jedan od komandanata logora bio je i kontroverzni Ante Raštegorac. Među logorašima je bio visok procenat doskorašnjih ministara, predratnih komunista i ljudi od ugleda. Većina zgrada na ostrvu smestila se između uvale Mala Tetina i uvale Melna, koje su postale nemi svedoci ružne prošlosti ostrva. Poslednji politički zatvorenik je otpušten 1956. godine. To je bio kraj savezne uprave nad ostrvom. Od tada on pripada republičkoj nadležnosti Hrvatske. Kasnije su na ostrvu kaznu izdržavali i kriminalci i teški mladi delinkventi.
Goli otok je kao zatvor ukinut 1988, a nakon 1989. godine biva sasvim uništen. Kako bi iskoristila prirodni i istorijski potencijal ostrva, Republika Hrvatska je preko svoje Kancelarije za upravljanje državnom imovinom, 2014. godine, odlučila da proda ili iznajmi Goli otok.[1] Pokrenuta je tzv. "Akcija - Projekti 100",[2] u okviru koje je napravljena lista od 100 objekata koji su namenjeni prodaji ili iznajmljivanju, a veliki broj njih je iz vremena bivše SFRJ.[3]
Goli otok danas posećuju turisti i pastiri sa ostrva Rab, koji ponekad dovezu ovce na ispašu.
Na Goli otok se može stići svakodnevno brodićima koji voze iz Punta, Krka i Baške. Cene se kreću od 200 do 400 hrvatskih kuna.
Od godine 1949. na Golom otoku i Svetom Grguru se nalazio logor jugoslovenskih političkih zatvorenika, Titovih neistomišljenika, pre svega pristalica staljinizma, nacionalista, kao i izvestan broj pripadnika demokratskih pokreta i stranaka iz godina neposredno posle komunističe revolucije. Na Golom otoku je bio muški a na Svetom Grguru ženski logor. Jedan od komandanata logora bio je i kontroverzni Ante Raštegorac. Među logorašima je bio visok procenat doskorašnjih ministara, predratnih komunista i ljudi od ugleda. Većina zgrada na ostrvu smestila se između uvale Mala Tetina i uvale Melna, koje su postale nemi svedoci ružne prošlosti ostrva. Poslednji politički zatvorenik je otpušten 1956. godine. To je bio kraj savezne uprave nad ostrvom. Od tada on pripada republičkoj nadležnosti Hrvatske. Kasnije su na ostrvu kaznu izdržavali i kriminalci i teški mladi delinkventi.
Goli otok je kao zatvor ukinut 1988, a nakon 1989. godine biva sasvim uništen. Kako bi iskoristila prirodni i istorijski potencijal ostrva, Republika Hrvatska je preko svoje Kancelarije za upravljanje državnom imovinom, 2014. godine, odlučila da proda ili iznajmi Goli otok.[1] Pokrenuta je tzv. "Akcija - Projekti 100",[2] u okviru koje je napravljena lista od 100 objekata koji su namenjeni prodaji ili iznajmljivanju, a veliki broj njih je iz vremena bivše SFRJ.[3]
Goli otok danas posećuju turisti i pastiri sa ostrva Rab, koji ponekad dovezu ovce na ispašu.
Na Goli otok se može stići svakodnevno brodićima koji voze iz Punta, Krka i Baške. Cene se kreću od 200 do 400 hrvatskih kuna.
Guest- Guest
Kad Remetinec popuni kapacitet, mogao bi se Goli ponovno aktivirati. A za sve to nužan je neki treći put i da IQ u Hrvata poraste za 20 jedinica.
2017-03-21
Neki su trajno izgubili zdravlje, neki su ubijeni, a svi su umrli.dzango wrote:Nije smrtni slučaj kada neko umre od gladi i batina. Onda je čovek ubijen.Ringo10 wrote:Od mog pokojnog djeda po ocu prvi rođak zaglavio na GO i pričao mi o tome kad sam bio dvadesetogodišnjak. Umro je u dubokoj starosti.maggie13 wrote:Ima vise dobrih knjiga o stradanjima nasih.Ringo10 wrote:Jesu, tradicija rusofili bez obzira na ideologiju. Da su Rusi odlučili govna jest, u Crnoj Gori bi polokali sve septičke jame. Tako je to bilo.maggie13 wrote:Navodno su Crnogorci najgore prosli.
Strasan zlocin.
2014-04-12
Prijateljev djed se ubio kad su dosli po njega.
2014-04-12
Većinom su to bili politički zatvorenici. Puno strašnije je kad su ustaše klali ljud samo radi nacionalnosti.maggie13 wrote:Neki su trajno izgubili zdravlje, neki su ubijeni, a svi su umrli.dzango wrote:Nije smrtni slučaj kada neko umre od gladi i batina. Onda je čovek ubijen.Ringo10 wrote:Od mog pokojnog djeda po ocu prvi rođak zaglavio na GO i pričao mi o tome kad sam bio dvadesetogodišnjak. Umro je u dubokoj starosti.maggie13 wrote:Ima vise dobrih knjiga o stradanjima nasih.Ringo10 wrote:
Jesu, tradicija rusofili bez obzira na ideologiju. Da su Rusi odlučili govna jest, u Crnoj Gori bi polokali sve septičke jame. Tako je to bilo.
Strasan zlocin.
2017-03-21
To je druga tema, eva.Eva_ wrote:Većinom su to bili politički zatvorenici. Puno strašnije je kad su ustaše klali ljud samo radi nacionalnosti.maggie13 wrote:Neki su trajno izgubili zdravlje, neki su ubijeni, a svi su umrli.dzango wrote:Nije smrtni slučaj kada neko umre od gladi i batina. Onda je čovek ubijen.Ringo10 wrote:Od mog pokojnog djeda po ocu prvi rođak zaglavio na GO i pričao mi o tome kad sam bio dvadesetogodišnjak. Umro je u dubokoj starosti.maggie13 wrote:
Ima vise dobrih knjiga o stradanjima nasih.
Strasan zlocin.
Svaki dan se suocavamo na frumu i u rl.
Zasluzeno. Na zalost.
No, ova tema itekako zasluzuje pozornost, makar smo se makli od prvotne teme.
Da, ubijanje i unistavanje ljudi i njihovih obitelji zbog ideoloskih razlika te izmisljanje razlika za osobne obracune.
Ne unistavajmo uspomenu na zrtve rezima.
2014-04-12
A eto neki i danas žale kaj GOli ne radi jer po njima verbalni delikt zaslužuje batinanje, npr. Ero i Kavran mlatili bi one klince iz Mostara.
2017-03-21
Predavao mi je povijest. I njegova žena također.dzango wrote:
Svjedočanstvo zatočenika Vladimira Bobinca o Golom otoku:
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Mlatili bi oni tudjim qrcem sve sto im ne paše..Eva_ wrote:A eto neki i danas žale kaj GOli ne radi jer po njima verbalni delikt zaslužuje batinanje, npr. Ero i Kavran mlatili bi one klince iz Mostara.
Guest- Guest
Ringo10 wrote:Jovo je bivši uudbaš bio, ali kad je na srpskoj TV rekao zaprepašćenom voditelju - htjeli ste Veliku Srbiju a dobili malu a bit će vam još manja, ja sam ga počeo poštivati... svaka mu čast.
2014-04-22
Jovo Kapa je kišobranom na sred Terazija 90 i neke natukao "velikog" Arkana,koji se povukao kao vuk.
2014-04-22
Page 14 of 15 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15
Similar topics
» Našim momcima fali jedna stvar koju BEOGRAĐANI IMAJU! OVAKO SU ZAGREPČANKE PRIČALE 1967. GODINE
» Zbog nagomilanog otpada u Zagreb se spuštaju divlje svinje
» AMERIKANKA KOJA ŽIVI U BEOGRADU POSETILA JE ZAGREB: Njeno poređenje dve prestonice će vas možda RAZBESNETI, ali imala je reči hvale za naše MUŠKARCE! (VIDEO)
» Građanima treba reći istinu, ne znam zašto se nema hrabrosti reći to: Inu će kupiti Rusi
» Zakrvio Boris Dežulović sa Beogradom
» Zbog nagomilanog otpada u Zagreb se spuštaju divlje svinje
» AMERIKANKA KOJA ŽIVI U BEOGRADU POSETILA JE ZAGREB: Njeno poređenje dve prestonice će vas možda RAZBESNETI, ali imala je reči hvale za naše MUŠKARCE! (VIDEO)
» Građanima treba reći istinu, ne znam zašto se nema hrabrosti reći to: Inu će kupiti Rusi
» Zakrvio Boris Dežulović sa Beogradom
Page 14 of 15