Amerikanci spustili definiciju visokog tlaka na 130/80
Page 4 of 5
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Amerikanci spustili definiciju visokog tlaka na 130/80
ma i meni da budem iskren... :)))... uglavnom nije deda u krivu i meni je puno logičnije da se kod prikupljanja podataka, vezanih uz donošenje ocjene koji bi tlak bio najoptimalniji, vrši jasna i vidljiva raščlamba zdravih od bolesnih odnosno potencijalno nezdravih stanja kako bi ocjene bile što preciznije...maggie13 wrote:drago mi je da ti je nalaz dobar :-))michaellcmacha wrote:evo citiram...maggie13 wrote:Kakav ti je nalaz, miha?
test neprekinut, postignuto maksimalno očekivano opterećenje
zaključak: funkcionalni kapacitet je visok za spol i dob
test koronarne rezerve je elektrokardiografski i klinički uredan
bez značajnih aritmija uredne dinamike tlaka i pulsa u opterećenju
uz napomenu da je jasno vidljiv anteroseptalni ožiljak (kolokvijalno rečeno rupa u srcu, odumrli dio srčanog mišića uslijed dugotrajnog izostanka opskrbe kisikom) ali da ne postoje patološke promjene ST spojnice....
sve u svemu danas se osjećam "ko od gore, ko nekad" :)))), i jedino što mi je bitno je to da sam sposoban biti fizički aktivan i pokretan... eventualno postoji objektivno očekivan problem što sad dolaskom hladnijeg vremena moram malo biti pažljiviji s naglim promjenama toplo hladno...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
( to da se drzimo teme okvirno) trep, trep
2014-04-12
michaellcmacha wrote:jel ima tu netko da je preživio infarkt miokarda... ;)
Ima jedan, ali taj je poslije umro i neće ti se javiti.
Tako ćeš i ti uskoro. Jebiga.
crvenkasti-
2014-04-17
ti imaš stvarno sreću što se od gluposti ipak ne umire.crvenkasti wrote:michaellcmacha wrote:jel ima tu netko da je preživio infarkt miokarda... ;)
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
pa svi ćemo uskoro, s obzirom da nam je svima vremena za kratko... jedino što ću ja kod sebe Doma, a ti recimo u izgnanstvu tamo daleko... ;)... jebiga...crvenkasti wrote:michaellcmacha wrote:jel ima tu netko da je preživio infarkt miokarda... ;)
2015-08-08
Noor wrote:ti imaš stvarno sreću što se od gluposti ipak ne umire.crvenkasti wrote:michaellcmacha wrote:jel ima tu netko da je preživio infarkt miokarda... ;)
Ne mislim ništa, ne nerviram se, tlak mi je super.
crvenkasti-
2014-04-17
neman pojma koji je kurac tlak i čemu služi.. da kucnem u drvo
Guest- Guest
Noor wrote:ti imaš stvarno sreću što se od gluposti ipak ne umire.crvenkasti wrote:michaellcmacha wrote:jel ima tu netko da je preživio infarkt miokarda... ;)
glup je netko naivan, tko ne zna bolje
prijezir prema Hrvatskoj, Hrvatima itd. je druga stvar
Guest- Guest
michaellcmacha wrote:ti recimo u izgnanstvu tamo daleko
mislim da je u Zagrebu
Guest- Guest
glup je onaj koji tvrdi da je napredak nekog zdravog, dakle koji nema nikakvih tegoba, interesnim "dekretom" proglasiti bolesnim.mamin sin wrote:Noor wrote:ti imaš stvarno sreću što se od gluposti ipak ne umire.crvenkasti wrote:michaellcmacha wrote:jel ima tu netko da je preživio infarkt miokarda... ;)
2017-10-06
ma nema veze, mentalno je tamo daleko... tak da opet dođe na isto...mamin sin wrote:michaellcmacha wrote:ti recimo u izgnanstvu tamo daleko
mislim da je u Zagrebu
2015-08-08
kod nas nedavno umro jedan pekar, šipac...30 godina živi tu, rodila mu se i djeca i unuci, svi žive također ovdje...nakupovao nekretnina, razvio biznis....ali želja mu je bila da ga sahrane na kosovu. i učinili su to.michaellcmacha wrote:ma nema veze mentalno je tamo daleko... tak da opet dođe na isto...mamin sin wrote:michaellcmacha wrote:ti recimo u izgnanstvu tamo daleko
mislim da je u Zagrebu
2017-10-06
takav bi opet bio prepreden, podmukao, perfidan, dijaboličan...Noor wrote:glup je onaj koji tvrdi da je napredak nekog zdravog, dakle koji nema nikakvih tegoba, interesnim "dekretom" proglasiti bolesnim.mamin sin wrote:Noor wrote:ti imaš stvarno sreću što se od gluposti ipak ne umire.crvenkasti wrote:michaellcmacha wrote:jel ima tu netko da je preživio infarkt miokarda... ;)
nikako glup
Guest- Guest
Taj nikad nije prihvatio Hrvatsku kao svoju državu.Noor wrote:kod nas nedavno umro jedan pekar, šipac...30 godina živi tu, rodila mu se i djeca i unuci, svi žive također ovdje...nakupovao nekretnina, razvio biznis....ali želja mu je bila da ga sahrane na kosovu. i učinili su to.michaellcmacha wrote:ma nema veze mentalno je tamo daleko... tak da opet dođe na isto...mamin sin wrote:michaellcmacha wrote:ti recimo u izgnanstvu tamo daleko
mislim da je u Zagrebu
Šalim se.
Pa svatko želi biti sahranjen među svojim precima.
Koliki se pokojnici dopreme ovamo čak iz Amerike,a da u Hrvatskoj nisu bili još od vremena Cartera.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
mamin sin wrote:Noor wrote:ti imaš stvarno sreću što se od gluposti ipak ne umire.crvenkasti wrote:michaellcmacha wrote:jel ima tu netko da je preživio infarkt miokarda... ;)
Ja se pravim glup da bih bio prihvaćen. Ustvari, da me netko na zakolje.
crvenkasti-
2014-04-17
baš si me razočarao, boldano se ne odnosi na glupog, nego na zdravog.mamin sin wrote:takav bi opet bio prepreden, podmukao, perfidan, dijaboličan...Noor wrote:glup je onaj koji tvrdi da je napredak nekog zdravog, dakle koji nema nikakvih tegoba, interesnim "dekretom" proglasiti bolesnim.mamin sin wrote:Noor wrote:ti imaš stvarno sreću što se od gluposti ipak ne umire.crvenkasti wrote:
nikako glup
naravno, tako će i crvenkasti.jastreb wrote:Taj nikad nije prihvatio Hrvatsku kao svoju državu.Noor wrote:kod nas nedavno umro jedan pekar, šipac...30 godina živi tu, rodila mu se i djeca i unuci, svi žive također ovdje...nakupovao nekretnina, razvio biznis....ali želja mu je bila da ga sahrane na kosovu. i učinili su to.michaellcmacha wrote:ma nema veze mentalno je tamo daleko... tak da opet dođe na isto...mamin sin wrote:michaellcmacha wrote:ti recimo u izgnanstvu tamo daleko
mislim da je u Zagrebu
Šalim se.
Pa svatko želi biti sahranjen među svojim precima.
Koliki se pokojnici dopreme ovamo čak iz Amerike,a da u Hrvatskoj nisu bili još od vremena Cartera.
2017-10-06
Kad umrem, želim da me kremiraju, i pepeo prospu u vjetar. Pa nek me vije bilo kud. Duša mi je za let stvorena, neću spokoj, neću u zemlju, ja sam cvijet bez korijena.
crvenkasti-
2014-04-17
Ah, moj omiljeni Tin Veliki.
2014-04-12
A zasto nebi išli korak dalje i mjerili po spolu i radi..dobili bi sigurno jos točnije podatke...mamin sin wrote:Noor wrote:normalan tlak je onaj koji ljudima ne stvara nikakve zdravstvene smetnje. dakle, ako uzmeš 100 debelih njihov prosjek svakako ne može biti "normalan tlak", jer je puno previsok, što i oni sami osjete.mamin sin wrote:Noor wrote:ajde, deda...otkrivaš toplu vodu.mamin sin wrote:
kako se zna koji je normalan tlak za čovjeka, kako to odrediš?
znanstvenim praćenjima simptoma i posljedica....tkivo pri određenom tlaku trpi napore, pri čemu dolazi do smetnji u funkciji, pa sve do fizičkih oštećenja.
da li izmjere tlak kod 100 ljudi, pa odrede što je normalno s obzirom na prosjek populacije
ili izmisle neki broji tek tako?
eto, ako ne mjeriš sve, nego bolesne izbaciš iz statistike, onda dobiješ korekciju na niže
to su korigirali, prije su gledali ukupnu populaciju, a sad gledaju samo s obzirom na one koji su zdravi
npr. ako želiš znati što je normalno moraš izbaciti dijabetičare, ako uvrstiš i njihove rezultate dobiješ krivu mjeru
Guest- Guest
Kserks_ wrote:
A zasto nebi išli korak dalje i mjerili po spolu i radi..dobili bi sigurno jos točnije podatke...
zdravim ženama srce kuca sporije nego muškarcima?
Guest- Guest
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Anti-defamation league na svom sajtu promjenili definiciju rasizma
» Uspjeh privatizacije visokog školstva
» Rusija i Kina ne priznaju novog visokog predstavnika u BiH
» Velika Britanija potpuno podržava visokog predstavnika
» Ivanić u Čekrčićima kod Visokog: Napad na crkvu je vandalski čin
» Uspjeh privatizacije visokog školstva
» Rusija i Kina ne priznaju novog visokog predstavnika u BiH
» Velika Britanija potpuno podržava visokog predstavnika
» Ivanić u Čekrčićima kod Visokog: Napad na crkvu je vandalski čin