Srbija razorena, krivci Hrvati i Bošnjaci - u SFRJ braća"
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Srbija razorena, krivci Hrvati i Bošnjaci - u SFRJ braća"
Eroo wrote:Kako krivci, valjda pobjednici?
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Jastreb je jedna jako dobra osoba, bolja od tebe sto puta.danni1 wrote:Takve kao ti je trebalo smaknut dok je bilo pogodno vrijeme, jebiga sad moramo slušat tvoje govnanje o Jugi i žalovanje za komunističkom diktaturom.jastreb wrote:A kad ja napišem da je Deklaracija zloglasni dokument,onda me napadaju.Serbinho-3 wrote: “Druga Jugoslavija je i umrla 1967. godine kada je doneta Deklaracija o hrvatskom književnom jeziku”, ocenio je Bazdulj.
Smaknuti njega bilo bi kao dva losa ubise Miloša.
Onda bi ostali samo loši..a i ovako ih ima previse.
Last edited by kaja on 12/11/2017, 11:26; edited 1 time in total (Reason for editing : .)
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Pa i vi ustašoidi ste tijekom Jugoslavije sanjali o komunističkoj nezavisnoj Hrvatskoj koja bi se priklonila istočnom bloku.danni1 wrote:Takve kao ti je trebalo smaknut dok je bilo pogodno vrijeme, jebiga sad moramo slušat tvoje govnanje o Jugi i žalovanje za komunističkom diktaturom.jastreb wrote:A kad ja napišem da je Deklaracija zloglasni dokument,onda me napadaju.Serbinho-3 wrote: “Druga Jugoslavija je i umrla 1967. godine kada je doneta Deklaracija o hrvatskom književnom jeziku”, ocenio je Bazdulj.
U Njemačkoj su čak osnovali i KPNDH.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
kmek ....
ča je život vengo fantazija.
Kavran- Posts : 2669
2017-10-12
Može negirati ako je jezik ona koherentna stvar u toj državi. To je slučaj sa Jugoslavijom koja svoje jedinstvo nije mogla da bazira na veri poput Italije i Španije.Ringo10 wrote:Gluposti. Opet Srbi lupaju svoje nebuloze. Nije mi jasno kako Deklaracija može negirati i to famozno jugoslavenstvo kao ideju. Pa već su postojali razni jezici pored onoga što se nazivalo srpsko-hrvatskim.
Svaku zajednicu ruši ponajviše unitarizam i dominacija jednog nad drugima ili pokušaji dominacije. To izaziva separatizam. Separatizam je posljedica a ne uzrok.
Hrvatska je mirno postojala u SFRJ i pored te deklaracije. I nije bilo problema sve dok Veliki Svinjoglavac nije instaliran da prekroji Jugovinu po dobro znanim velikosrpskim obrascima.
Srbi odlično detektiraju probleme u BiH i muslimanska nastojanja da uspostave dominaciju i unitarističku državu ali istovremeno kad je riječ o SFRJ i sličnim nastojanjima Srba onda odjednom okrenu priču za 180 stupnjeva.
Bilo kakva zajednička tvorevina na prostorima bivše SFRJ je jednostavno nemoguća.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Dobar je jastreb samo bolje mu je da se drzi prica o yu mitovima iz nogometa,filma i sto su jeli i pili nasi starikaja wrote:Jastreb je jedna jako dobra osoba, bolja od tebe sto puta.danni1 wrote:Takve kao ti je trebalo smaknut dok je bilo pogodno vrijeme, jebiga sad moramo slušat tvoje govnanje o Jugi i žalovanje za komunističkom diktaturom.jastreb wrote:A kad ja napišem da je Deklaracija zloglasni dokument,onda me napadaju.Serbinho-3 wrote: “Druga Jugoslavija je i umrla 1967. godine kada je doneta Deklaracija o hrvatskom književnom jeziku”, ocenio je Bazdulj.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Jastrebe, zagovaras li t svoje ili sejkerove stavove?! :-Pjastreb wrote:Netočno. Vodeći hrvatski marksisti osudili su Deklaraciju.slidingdoorsoperator wrote:jastreb wrote:A kad ja napišem da je Deklaracija zloglasni dokument,onda me napadaju.Serbinho-3 wrote: “Druga Jugoslavija je i umrla 1967. godine kada je doneta Deklaracija o hrvatskom književnom jeziku”, ocenio je Bazdulj.
S pravom te napadaju, jer time izražavaš srpske i jugoslavenske pretenzije za dominacijom nad Hrvatskom i Hrvatima i u konačnici nestankom hrvatskog identiteta i kulture.
»Mi, drugovi, ne živimo od gramatike, od ovog ili onog dijalekta, već od onog što stvore stvaralačke ruke naših radnih ljudi«, »Važno je da se ljudi idejno razumiju, da imaju zajedničku ideju, koja će ih voditi naprijed... Oni su potajno radili pripremajući Deklaraciju i iznenada udarili u leđa. Tako se kod nas više ne može raditi. Čitava Jugoslavija je danas ogorčena zbog takvih postupaka, a u prvom redu hrvatski narod.«”
(Josip Broz Tito)
„»Deklaracija neprijateljska prema zajednici i današnjoj fazi revolucije«.”
(Vladimir Bakarić[6])
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
MA niko nije negirao sličnost a mnogi i da je riječ o istome jeziku. ALi postoje i postojali su različiti standardi i to je trebalo poštivati i samo to su Hrvati tražili.dzango wrote:Može negirati ako je jezik ona koherentna stvar u toj državi. To je slučaj sa Jugoslavijom koja svoje jedinstvo nije mogla da bazira na veri poput Italije i Španije.Ringo10 wrote:Gluposti. Opet Srbi lupaju svoje nebuloze. Nije mi jasno kako Deklaracija može negirati i to famozno jugoslavenstvo kao ideju. Pa već su postojali razni jezici pored onoga što se nazivalo srpsko-hrvatskim.
Svaku zajednicu ruši ponajviše unitarizam i dominacija jednog nad drugima ili pokušaji dominacije. To izaziva separatizam. Separatizam je posljedica a ne uzrok.
Hrvatska je mirno postojala u SFRJ i pored te deklaracije. I nije bilo problema sve dok Veliki Svinjoglavac nije instaliran da prekroji Jugovinu po dobro znanim velikosrpskim obrascima.
Srbi odlično detektiraju probleme u BiH i muslimanska nastojanja da uspostave dominaciju i unitarističku državu ali istovremeno kad je riječ o SFRJ i sličnim nastojanjima Srba onda odjednom okrenu priču za 180 stupnjeva.
Bilo kakva zajednička tvorevina na prostorima bivše SFRJ je jednostavno nemoguća.
A ne stvarati histeriju i galamu.
Last edited by Ringo10 on 12/11/2017, 12:41; edited 1 time in total
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Oni i Tita nazivaju ustašom i to je vrlo masovna pojava među Srbima.vuksadinare wrote:....jebote da jedna deklaracija o jeziku unisti drzavu...tsss..koju su napisali cak ljudi koji nisu ni imali politickih moci..to samo srpskim mitomanima moze past na pamet...
I eto, i Tile je ustaša, oni8 su čak i Šuvara nazivali ustašom, pa ti sad gradi s njima zajedničku državu.
Nema tu šanse. Svako sebi i gotovo, i bilo bi lijepo da iskorostimo bliskost i zajedničku povijest pa da surađujemo kao dobri susjedi.
2015-09-24
Ne ako hoćeš da stvaraš uspešnu državu. Još veće razlike su u italijanskom i španskom jeziku pa to njima nije smetalo.Ringo10 wrote:MA niko nije negirao sličnost a mnogi i da je ruiječ o istome jeziku. ALi psotoje i postojali su različiti stabdardi i to je trebalo poštivati i samo to su Hrvati tražili.dzango wrote:Može negirati ako je jezik ona koherentna stvar u toj državi. To je slučaj sa Jugoslavijom koja svoje jedinstvo nije mogla da bazira na veri poput Italije i Španije.Ringo10 wrote:Gluposti. Opet Srbi lupaju svoje nebuloze. Nije mi jasno kako Deklaracija može negirati i to famozno jugoslavenstvo kao ideju. Pa već su postojali razni jezici pored onoga što se nazivalo srpsko-hrvatskim.
A ne stvarati histeriju i galamu.
epikur37 wrote:Jufoslavija ima perapekrivu ali bez slovwnijw i hrvatske.
Ma nema ni drugo oko u glavi, a kamoli perspektivu.
Guest- Guest
Kakve veze jel dobar ili nije, jugo komunjare i četnike je trebalo posmicat dok je bilo pogodno vrijeme, kad se to propustilo sad slušamo njihovo sranje o Jugi i Titu i antifašizmu kao da je to nešto dobro.kaja wrote:Jastreb je jedna jako dobra osoba, bolja od tebe sto puta.danni1 wrote:Takve kao ti je trebalo smaknut dok je bilo pogodno vrijeme, jebiga sad moramo slušat tvoje govnanje o Jugi i žalovanje za komunističkom diktaturom.jastreb wrote:A kad ja napišem da je Deklaracija zloglasni dokument,onda me napadaju.Serbinho-3 wrote: “Druga Jugoslavija je i umrla 1967. godine kada je doneta Deklaracija o hrvatskom književnom jeziku”, ocenio je Bazdulj.
Jbga...prošla baba s kolačima , sad stim mufljuzima moramo živjeti.
Tito i komunisti su odradili vrlo dobro za Hrvatsku, uz određene greške i promašaje kao i taktička uzmicanja koja su ponekad nužna.danni1 wrote:Kakve veze jel dobar ili nije, jugo komunjare i četnike je trebalo posmicat dok je bilo pogodno vrijeme, kad se to propustilo sad slušamo njihovo sranje o Jugi i Titu i antifašizmu kao da je to nešto dobro.kaja wrote:Jastreb je jedna jako dobra osoba, bolja od tebe sto puta.danni1 wrote:Takve kao ti je trebalo smaknut dok je bilo pogodno vrijeme, jebiga sad moramo slušat tvoje govnanje o Jugi i žalovanje za komunističkom diktaturom.jastreb wrote:A kad ja napišem da je Deklaracija zloglasni dokument,onda me napadaju.Serbinho-3 wrote: “Druga Jugoslavija je i umrla 1967. godine kada je doneta Deklaracija o hrvatskom književnom jeziku”, ocenio je Bazdulj.
Za razliku od ustaša koji su najgora kataklizma i katastrofa hrvatskog naroda.
2015-09-24
I ustase i udruga 'nas hajduk' na pocetku su imali dobre idealisticke ideje no izvodjaci radova su bili losi pa zavrsilo losimRingo10 wrote:Tito i komunisti su odradili vrlo dobro za Hrvatsku, uz određene greške i promašaje kao i taktička uzmicanja koja su ponekad nužna.danni1 wrote:Kakve veze jel dobar ili nije, jugo komunjare i četnike je trebalo posmicat dok je bilo pogodno vrijeme, kad se to propustilo sad slušamo njihovo sranje o Jugi i Titu i antifašizmu kao da je to nešto dobro.kaja wrote:Jastreb je jedna jako dobra osoba, bolja od tebe sto puta.danni1 wrote:Takve kao ti je trebalo smaknut dok je bilo pogodno vrijeme, jebiga sad moramo slušat tvoje govnanje o Jugi i žalovanje za komunističkom diktaturom.jastreb wrote:
A kad ja napišem da je Deklaracija zloglasni dokument,onda me napadaju.
Za razliku od ustaša koji su najgora kataklizma i katastrofa hrvatskog naroda.
2015-09-08
Ringo10 wrote:Gluposti. Opet Srbi lupaju svoje nebuloze. Nije mi jasno kako Deklaracija može negirati i to famozno jugoslavenstvo kao ideju. Pa već su postojali razni jezici pored onoga što se nazivalo srpsko-hrvatskim.
Potpisujem svako slovo ovog posta.
Guest- Guest
..dobri susjedi?... ....da mozda kad bi na vlasti bili mozda politicari tipa zarko korac i slicni...ovako nacekat cemo se mozda stotinjak i vise godina da budu dobri susjedi ili komsije...Ringo10 wrote:Oni i Tita nazivaju ustašom i to je vrlo masovna pojava među Srbima.vuksadinare wrote:....jebote da jedna deklaracija o jeziku unisti drzavu...tsss..koju su napisali cak ljudi koji nisu ni imali politickih moci..to samo srpskim mitomanima moze past na pamet...
I eto, i Tile je ustaša, oni8 su čak i Šuvara nazivali ustašom, pa ti sad gradi s njima zajedničku državu.
Nema tu šanse. Svako sebi i gotovo, i bilo bi lijepo da iskorostimo bliskost i zajedničku povijest pa da surađujemo kao dobri susjedi.
2015-09-08
Da, s Kosovom, Makedonijom i Bosnomepikur37 wrote:Jufoslavija ima perapekrivu ali bez slovwnijw i hrvatske.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Hrvate kroz povijest nije očuvala nacionalna država već kulturni identitet, tj. ono što Srbi kao narod nisu nikada ni imali, već su krali, što od Turaka, što od Cigana, što od Hrvata.jastreb wrote:A kad ja napišem da je Deklaracija zloglasni dokument,onda me napadaju.Serbinho-3 wrote: “Druga Jugoslavija je i umrla 1967. godine kada je doneta Deklaracija o hrvatskom književnom jeziku”, ocenio je Bazdulj.
2015-08-09
darth_vader-
2014-04-17
Uostalom nema se što raspravljati s narodom koji tvrdi da su Ruđer Bošković, Dubrovnik, Marko Marulić i Ivan Gundulić - srpski. Čak su, zahvaljujući Vuku Draškoviću u 19. stoljeću, i Gajevu štokavštinu proglasili srpskim jezikom.melkior wrote:Hrvate kroz povijest nije očuvala nacionalna država već kulturni identitet, tj. ono što Srbi kao narod nisu nikada ni imali, već su krali, što od Turaka, što od Cigana, što od Hrvata.jastreb wrote:A kad ja napišem da je Deklaracija zloglasni dokument,onda me napadaju.Serbinho-3 wrote: “Druga Jugoslavija je i umrla 1967. godine kada je doneta Deklaracija o hrvatskom književnom jeziku”, ocenio je Bazdulj.
2015-08-09
Uostalom, evo vam malo stihova Tina Ujevića da vas utešemelkior wrote:Uostalom nema se što raspravljati s narodom koji tvrdi da su Ruđer Bošković, Dubrovnik, Marko Marulić i Ivan Gundulić - srpski. Čak su, zahvaljujući Vuku Draškoviću u 19. stoljeću, i Gajevu štokavštinu proglasili srpskim jezikom.melkior wrote:Hrvate kroz povijest nije očuvala nacionalna država već kulturni identitet, tj. ono što Srbi kao narod nisu nikada ni imali, već su krali, što od Turaka, što od Cigana, što od Hrvata.jastreb wrote:A kad ja napišem da je Deklaracija zloglasni dokument,onda me napadaju.Serbinho-3 wrote: “Druga Jugoslavija je i umrla 1967. godine kada je doneta Deklaracija o hrvatskom književnom jeziku”, ocenio je Bazdulj.
Igračka vjetrova
Pati bez suze, živi bez psovke,
i budi mirno nesretan.
Tašte su suze, a jadikovke
ublažit neće gorki san.
Podaj se pjanom vjetru života,
pa nek te vije bilo kud;
pusti ko listak nek te mota
u ludi polet vihor lud.
Leti ko lišće što vir ga vije,
za let si, dušo stvorena.
Za zemlju nije, za pokoj nije