Srbija razorena, krivci Hrvati i Bošnjaci - u SFRJ braća"
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Srbija razorena, krivci Hrvati i Bošnjaci - u SFRJ braća"
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=11&dd=11&nav_category=11&nav_id=1324383
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Re: Srbija razorena, krivci Hrvati i Bošnjaci - u SFRJ braća"
A kad ja napišem da je Deklaracija zloglasni dokument,onda me napadaju.Serbinho-3 wrote: “Druga Jugoslavija je i umrla 1967. godine kada je doneta Deklaracija o hrvatskom književnom jeziku”, ocenio je Bazdulj.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
jastreb wrote:A kad ja napišem da je Deklaracija zloglasni dokument,onda me napadaju.Serbinho-3 wrote: “Druga Jugoslavija je i umrla 1967. godine kada je doneta Deklaracija o hrvatskom književnom jeziku”, ocenio je Bazdulj.
S pravom te napadaju, jer time izražavaš srpske i jugoslavenske pretenzije za dominacijom nad Hrvatskom i Hrvatima i u konačnici nestankom hrvatskog identiteta i kulture.
Guest- Guest
Netočno. Vodeći hrvatski marksisti osudili su Deklaraciju.slidingdoorsoperator wrote:jastreb wrote:A kad ja napišem da je Deklaracija zloglasni dokument,onda me napadaju.Serbinho-3 wrote: “Druga Jugoslavija je i umrla 1967. godine kada je doneta Deklaracija o hrvatskom književnom jeziku”, ocenio je Bazdulj.
S pravom te napadaju, jer time izražavaš srpske i jugoslavenske pretenzije za dominacijom nad Hrvatskom i Hrvatima i u konačnici nestankom hrvatskog identiteta i kulture.
»Mi, drugovi, ne živimo od gramatike, od ovog ili onog dijalekta, već od onog što stvore stvaralačke ruke naših radnih ljudi«, »Važno je da se ljudi idejno razumiju, da imaju zajedničku ideju, koja će ih voditi naprijed... Oni su potajno radili pripremajući Deklaraciju i iznenada udarili u leđa. Tako se kod nas više ne može raditi. Čitava Jugoslavija je danas ogorčena zbog takvih postupaka, a u prvom redu hrvatski narod.«”
(Josip Broz Tito)
„»Deklaracija neprijateljska prema zajednici i današnjoj fazi revolucije«.”
(Vladimir Bakarić[6])
2014-04-22
jastreb wrote:Netočno. Vodeći hrvatski marksisti osudili su Deklaraciju.slidingdoorsoperator wrote:jastreb wrote:A kad ja napišem da je Deklaracija zloglasni dokument,onda me napadaju.Serbinho-3 wrote: “Druga Jugoslavija je i umrla 1967. godine kada je doneta Deklaracija o hrvatskom književnom jeziku”, ocenio je Bazdulj.
»Mi, drugovi, ne živimo od gramatike, od ovog ili onog dijalekta, već od onog što stvore stvaralačke ruke naših radnih ljudi«, »Važno je da se ljudi idejno razumiju, da imaju zajedničku ideju, koja će ih voditi naprijed... Oni su potajno radili pripremajući Deklaraciju i iznenada udarili u leđa. Tako se kod nas više ne može raditi. Čitava Jugoslavija je danas ogorčena zbog takvih postupaka, a u prvom redu hrvatski narod.«”
(Josip Broz Tito)
„»Deklaracija neprijateljska prema zajednici i današnjoj fazi revolucije«.”
(Vladimir Bakarić[6])
Sve od reda jugoslavenski orjentirani i time suprostavljeni legitimnim težnjama naroda kojemu su i sami formalno pripadali. Doduše, Tito se uglavnom izjašnjavao kao Jugoslaven, ponekad čak samo i kao Zagorac.
Guest- Guest
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Bazdulj dominira kao i obično.
E jebiga. A Ero bi da bude original Slovenac:
Profesor je podsetio da se ime Jugoslavija prvi put spominje u slovenačkim novinama 1848. godine, a da se danas slovenački identitet, kako kaže, gradi na principu negacije.
“Danas se insistira na tome da nismo Jugosloveni, a poznato je koliko je Slovenija žalila za kraljem Aleksandrom I Karađorđevićem kojem je u Ljubljani podignuto pet spomenika, koji su srušeni tokom italijanske okupacije u Drugom svetskom ratu. Tito nikada nije dobio toliko spomenika u Ljubljani”, poručio je Jezdernik.
Profesor je podsetio da se ime Jugoslavija prvi put spominje u slovenačkim novinama 1848. godine, a da se danas slovenački identitet, kako kaže, gradi na principu negacije.
“Danas se insistira na tome da nismo Jugosloveni, a poznato je koliko je Slovenija žalila za kraljem Aleksandrom I Karađorđevićem kojem je u Ljubljani podignuto pet spomenika, koji su srušeni tokom italijanske okupacije u Drugom svetskom ratu. Tito nikada nije dobio toliko spomenika u Ljubljani”, poručio je Jezdernik.
kako nisu albanci?...jebote kad jedna dekleracija unisti drzavu onda ta drzava ne zasluzuje ni opstati...jednostavno.....drugo to je bacanje prasine u oci....raspad juge je poceo odmah nakon sto se tile nije ni ohladio...srpskom i federalnom represijom na kosovu sve drugo je manje vise islo redoslijedom...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Jufoslavija ima perapekrivu ali bez slovwnijw i hrvatske.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
....jebote da jedna deklaracija o jeziku unisti drzavu...tsss..koju su napisali cak ljudi koji nisu ni imali politickih moci..to samo srpskim mitomanima moze past na pamet...
2015-09-08
2015-09-08
....nevjerojatno....
2015-09-08
Gluposti. Opet Srbi lupaju svoje nebuloze. Nije mi jasno kako Deklaracija može negirati i to famozno jugoslavenstvo kao ideju. Pa već su postojali razni jezici pored onoga što se nazivalo srpsko-hrvatskim.
Svaku zajednicu ruši ponajviše unitarizam i dominacija jednog nad drugima ili pokušaji dominacije. To izaziva separatizam. Separatizam je posljedica a ne uzrok.
Hrvatska je mirno postojala u SFRJ i pored te deklaracije. I nije bilo problema sve dok Veliki Svinjoglavac nije instaliran da prekroji Jugovinu po dobro znanim velikosrpskim obrascima.
Srbi odlično detektiraju probleme u BiH i muslimanska nastojanja da uspostave dominaciju i unitarističku državu ali istovremeno kad je riječ o SFRJ i sličnim nastojanjima Srba onda odjednom okrenu priču za 180 stupnjeva.
Bilo kakva zajednička tvorevina na prostorima bivše SFRJ je jednostavno nemoguća.
Svaku zajednicu ruši ponajviše unitarizam i dominacija jednog nad drugima ili pokušaji dominacije. To izaziva separatizam. Separatizam je posljedica a ne uzrok.
Hrvatska je mirno postojala u SFRJ i pored te deklaracije. I nije bilo problema sve dok Veliki Svinjoglavac nije instaliran da prekroji Jugovinu po dobro znanim velikosrpskim obrascima.
Srbi odlično detektiraju probleme u BiH i muslimanska nastojanja da uspostave dominaciju i unitarističku državu ali istovremeno kad je riječ o SFRJ i sličnim nastojanjima Srba onda odjednom okrenu priču za 180 stupnjeva.
Bilo kakva zajednička tvorevina na prostorima bivše SFRJ je jednostavno nemoguća.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Pa i nije.Ringo10 wrote:
Recimo što bi falilo konfederaciji Hrvatske i Slovenije,ili zajedničkoj državi Srba i Crnogoraca?
2014-04-22
Naravno da Deklaracija nije uništila Jugoslaviju. To je glupost. No da je Deklaracija u sebi imala nešto zloslutno-Je.vuksadinare wrote:....jebote da jedna deklaracija o jeziku unisti drzavu...tsss..koju su napisali cak ljudi koji nisu ni imali politickih moci..to samo srpskim mitomanima moze past na pamet...
2014-04-22
Kako krivci, valjda pobjednici?
Takve kao ti je trebalo smaknut dok je bilo pogodno vrijeme, jebiga sad moramo slušat tvoje govnanje o Jugi i žalovanje za komunističkom diktaturom.jastreb wrote:A kad ja napišem da je Deklaracija zloglasni dokument,onda me napadaju.Serbinho-3 wrote: “Druga Jugoslavija je i umrla 1967. godine kada je doneta Deklaracija o hrvatskom književnom jeziku”, ocenio je Bazdulj.
Eroo wrote:Kako krivci, valjda pobjednici?
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Srbin : Moja braća su Hrvati i Bošnjaci, a ne Rusi
» Hrvati i Bošnjaci nas napadaju jer su gladni i jer je Srbija ekonomski raj
» CIA o SFRJ : Hrvati bi mogli da krenu ka secesiji
» Hrvati (braca )odlucili da igraju zs Srbiju
» Albanci i Hrvati postali braća zbog Srba
» Hrvati i Bošnjaci nas napadaju jer su gladni i jer je Srbija ekonomski raj
» CIA o SFRJ : Hrvati bi mogli da krenu ka secesiji
» Hrvati (braca )odlucili da igraju zs Srbiju