ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

''Igor Mandić kod Stankovića: Domoljublje je posljednje utočište hulja, projekt Hrvatske je propao''

Page 7 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Go down

''Igor Mandić kod Stankovića: Domoljublje je posljednje utočište hulja, projekt Hrvatske je propao'' - Page 7 Empty Re: ''Igor Mandić kod Stankovića: Domoljublje je posljednje utočište hulja, projekt Hrvatske je propao''

Post by red wolf 6/11/2017, 20:58

michaellcmacha wrote:Srbi i Hrvati su, po mišljenju nekih, dva plemena istoga naroda; po mišljenju drugih, dva posebna naroda (narodnosti); po mišljenju trećih, jedan narod, jedno pleme. Pleme nastaje u vremenu pre ustanovljenja države, a narod nastaje u državi inicijativom jednog plemena. Ta se uloga pripisuje u našoj istoriji plemenu kojim je upravljao Stevan Nemanja (inače katolik po rođenju i krštenju), ali i iza toga imamo i suviše primera koji pokazuju da srpske velmoze nisu htele ili nisu mogle shvatiti zajednicu interesa svih krajeva, bez koje nema govora o trajnom političkom jedinstvu. Politički je Srbe ujedinila zajednička odbrana na Kosovu i kasnije zajednička sudbina robovanja jednoj istoj vlasti. Kulturno jedinstvo, kome je udario temelj Sv. Sava, ogledalo se najbolje u toj veličanstvenoj odbrani i u kasnijem stapanju srpske aristokracije sa demokracijom u jednu nerazdeljivu, divnu sastavinu - demokraciju s aristokratskim ponosom. U tom i leži važnost kosovskog boja, u tom smislu srpski poraz na Kosovu znaci jednu veliku pobedu.
...Hrvati dakle nisu ni pleme ni posebna narodnost. Oni se nalaze na prelazu iz plemena u narodnost, ali bez nade da će sačinjavati ikada posebnu narodnost. Dakle do (identitetskog) nestanka jednoga od ta dva naroda (stranke). Stojanović nije nimalo sumnjao da će u toj beskompromisnoj borbi Hrvati „podleći“, a da će Srbi biti pobjednici, jer im to garantira i „proces opšte evolucije“, „prirodna životna snaga“ te konačno „nadmoćnost na bojnom polju“. (al u kurcu) S druge strane, tvrdio je da Hrvati „nemaju jezika, običaja ni zajedničkog života“, kao ni „svijesti o zajedničkoj pripadnosti“ te da „u tuđim slugama gledaju ideal pa će i sami postati sluge“. Stojanović je kasnije zdušno sudjelovao u stvaranju jugoslavenske države i nacije, pa s dosta sigurnosti možemo predmnijevati kako je cijeli jugoslavenski pothvat razumijevao kao „istragu“ Hrvata u „proširenoj otadžbini“.

jel to kozmopolitizam, jeste dabome.... ;)
Kozmopolitizam je povratak čovjeka čovjeku...Da bi se to postiglo, a postići će se, prije toga će sve religije biti urušene, neće se više gledati boja kože, svi ljudi će biti isti...Samo ljudi...

red wolf

2016-02-10

Back to top Go down

''Igor Mandić kod Stankovića: Domoljublje je posljednje utočište hulja, projekt Hrvatske je propao'' - Page 7 Empty Re: ''Igor Mandić kod Stankovića: Domoljublje je posljednje utočište hulja, projekt Hrvatske je propao''

Post by Noor 6/11/2017, 20:58

jasambrend wrote:Tko je taj Sorin Šiljipetar? scratch  Sejker?
pa da :P

2017-10-06

Back to top Go down

Post by L'âme 6/11/2017, 20:58

jasambrend wrote:Tko je taj Sorin Šiljipetar? scratch  Sejker?
izgleda :-D

L'âme

2014-04-12

Back to top Go down

Post by red wolf 6/11/2017, 20:58

michaellcmacha wrote:
red wolf wrote:
michaellcmacha wrote:
red wolf wrote:
michaellcmacha wrote:
sereš meni si ustvrdio da si hrvatski domoljub i nacionalista i da ti je denis šeler uzor.... koji ti je kurac što se sad blamiraš... nitko na ovom forumu nije zdušnije navijao za ukroustaše i naše ustaše koji su im otišli u pomoć... :)
Mislim da si s nekim drugim komunicirao, a ne sa mnom...Ja sam domoljub, ali nisam nacionalist...Nacionalizam prezirem...Ukrajina...Oni su proživjeli nešto što i mi...
ti si blentav lik do bola... to je 1 kroz 1... :)))
Ne sinko...Ti si kreten...Nabili su ti kur... do jaja i ti sada stenješ...
ako si ti bio dijete ili maloljetnik dok sam ja istovremeno bio odrasla punoljetna osoba, ja tebi nikako ne mogu biti sinko čak ni figurativno... blebane... :)
Sinko, gledati tebe kako stenješ, to je tužno...
red wolf
red wolf

Male
2016-02-10

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 6/11/2017, 21:00

red wolf wrote:
michaellcmacha wrote:
red wolf wrote:
michaellcmacha wrote:
red wolf wrote:
Mislim da si s nekim drugim komunicirao, a ne sa mnom...Ja sam domoljub, ali nisam nacionalist...Nacionalizam prezirem...Ukrajina...Oni su proživjeli nešto što i mi...
ako si ti bio dijete ili maloljetnik dok sam ja istovremeno bio odrasla punoljetna osoba, ja tebi nikako ne mogu biti sinko čak ni figurativno... blebane... :)
znači i to si lagao a jebo te ti si gori od mena"đ"era.... :)))
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by red wolf 6/11/2017, 21:01

michaellcmacha wrote:
red wolf wrote:
michaellcmacha wrote:
red wolf wrote:
michaellcmacha wrote:
znači i to si lagao a jebo te ti si gori od mena"đ"era.... :)))
Stenješ preglasno...A sutra će stenjati tvoja djeca i unuci...
red wolf
red wolf

Male
2016-02-10

Back to top Go down

Post by orion 6/11/2017, 21:24

Igor Mandić -  mora se priznati jednako ciničan, britak, dosljedan ..... i pomalo dosadan.
orion
orion

2017-06-06

Back to top Go down

Post by Leviathan2 6/11/2017, 21:49

pih, prodavanje pameti
al aj, mozda su mu platili neki honorarcic :D

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by Guest 6/11/2017, 23:04

orion wrote:Igor Mandić -  mora se priznati jednako ciničan, britak, dosljedan ..... i pomalo dosadan.

Lik se doslovce ubija vlastitom mizantropijom i nihilizmom.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kaya 6/11/2017, 23:06

Star je vec dosta, malo se gubi, malo provocira pa ga to zabavlja .. i tako..
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Guest 6/11/2017, 23:12

kaja wrote:Star je vec dosta, malo se gubi, malo provocira pa ga to zabavlja .. i tako..

Pa uvijek je volio provocirati, zato su ga naši komunisti praktički i protjerali iz Zagreba pa je morao pisati za beogradske novine. Najgore je pri tome da zapravo nikada nije napisao nešto što bi se isplatilo zapamtiti. Samo obična verbalna gimnastika.
Također, on je bio valjda jedini hrvatski intelektualac koji se žestoko okomio na bombardiranje Srbije od strane NATO-a 1999. pa mu je Ivkošić ironično prebacio u HTV kontakt emisiji kako on na taj način štiti svoje interese na srbijanskom tržištu, u čemu nije puno ni pogriješio.

Last edited by slidingdoorsoperator on 6/11/2017, 23:18; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by red wolf 6/11/2017, 23:17

kaja wrote:Star je vec dosta, malo se gubi, malo provocira pa ga to zabavlja .. i tako..
Pametan je on pametan...
red wolf
red wolf

Male
2016-02-10

Back to top Go down

Post by catabbath 6/11/2017, 23:36

Ma dobro, u Rvackoj kad netko kaže da je domoljub 99% da je neki bandit/lopov/ratni profiter u pitanju.

Male
2015-08-22

Back to top Go down

Post by Guest 6/11/2017, 23:49

Sora wrote:
Kserks_ wrote:Čovik je komad ogorčene budale. Bavi se pizdarijama i to prodaje pod vrhunsku pamet.
Ti pazi na guzicu kad si zakopas glavu u pjesak
Baba manje loci.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kaya 6/11/2017, 23:51

slidingdoorsoperator wrote:

Pa uvijek je volio provocirati, zato su ga naši komunisti praktički i protjerali iz Zagreba pa je morao pisati za beogradske novine. Najgore je pri tome da zapravo nikada nije napisao nešto što bi se isplatilo zapamtiti. Samo obična verbalna gimnastika.
Također, on je bio valjda jedini hrvatski intelektualac koji se žestoko okomio na bombardiranje Srbije od strane NATO-a 1999. pa mu je Ivkošić ironično prebacio u HTV kontakt emisiji kako on na taj način štiti svoje interese na srbijanskom tržištu, u čemu nije puno ni pogriješio.
Meni ga je malo zao bilo, gubi se malo, i valjda ta tragedija. Nije on vise za javne istupe ..
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Kavran 7/11/2017, 13:34

red wolf wrote:
michaellcmacha wrote:Srbi i Hrvati su, po mišljenju nekih, dva plemena istoga naroda; po mišljenju drugih, dva posebna naroda (narodnosti); po mišljenju trećih, jedan narod, jedno pleme. Pleme nastaje u vremenu pre ustanovljenja države, a narod nastaje u državi inicijativom jednog plemena. Ta se uloga pripisuje u našoj istoriji plemenu kojim je upravljao Stevan Nemanja (inače katolik po rođenju i krštenju), ali i iza toga imamo i suviše primera koji pokazuju da srpske velmoze nisu htele ili nisu mogle shvatiti zajednicu interesa svih krajeva, bez koje nema govora o trajnom političkom jedinstvu. Politički je Srbe ujedinila zajednička odbrana na Kosovu i kasnije zajednička sudbina robovanja jednoj istoj vlasti. Kulturno jedinstvo, kome je udario temelj Sv. Sava, ogledalo se najbolje u toj veličanstvenoj odbrani i u kasnijem stapanju srpske aristokracije sa demokracijom u jednu nerazdeljivu, divnu sastavinu - demokraciju s aristokratskim ponosom. U tom i leži važnost kosovskog boja, u tom smislu srpski poraz na Kosovu znaci jednu veliku pobedu.
...Hrvati dakle nisu ni pleme ni posebna narodnost. Oni se nalaze na prelazu iz plemena u narodnost, ali bez nade da će sačinjavati ikada posebnu narodnost. Dakle do (identitetskog) nestanka jednoga od ta dva naroda (stranke). Stojanović nije nimalo sumnjao da će u toj beskompromisnoj borbi Hrvati „podleći“, a da će Srbi biti pobjednici, jer im to garantira i „proces opšte evolucije“, „prirodna životna snaga“ te konačno „nadmoćnost na bojnom polju“. (al u kurcu) S druge strane, tvrdio je da Hrvati „nemaju jezika, običaja ni zajedničkog života“, kao ni „svijesti o zajedničkoj pripadnosti“ te da „u tuđim slugama gledaju ideal pa će i sami postati sluge“. Stojanović je kasnije zdušno sudjelovao u stvaranju jugoslavenske države i nacije, pa s dosta sigurnosti možemo predmnijevati kako je cijeli jugoslavenski pothvat razumijevao kao „istragu“ Hrvata u „proširenoj otadžbini“.

jel to kozmopolitizam, jeste dabome.... ;)
Kozmopolitizam je povratak čovjeka čovjeku...Da bi se to postiglo, a postići će se, prije toga će sve religije biti urušene, neće se više gledati boja kože, svi ljudi će biti isti...Samo ljudi...

glupost. čovjek je biće identiteta. oduvijek bio. osobnog, obiteljskog, plemenskog, narodnog ... i na koncu državnog.
Kavran
Kavran

2017-10-12

Back to top Go down

Post by jastreb 7/11/2017, 13:54

Kavran wrote: 
glupost. čovjek je biće identiteta. oduvijek bio. osobnog, obiteljskog, plemenskog, narodnog ... i na koncu državnog.
Da,ali domoljublje je danas tek puka i olinjala fraza,tipa "Nek ti kušin bude stina", "Dalmacija u mom oku", "Ne dirajte mi ravnicu" ili pak ""Ajme meni bez tebe Krajino".

Domoljublje kakvim nas danas obasipaju HDZ(i njegovi koalicijski i vankoalicijski partneri),je danas u Hrvatskoj najjeftinija demagogija,na koju padaju još samo senilni starci. A i oni samo zato što jedva čekaju da bace kašiku i budu sahranjeni u zemlji svojijeh predaka.

Domoljublje je,doista posljednji mamac sviju hulja,kojime,u ime svojih osobnih ciljeva,hvataju naivne i zaluđene. A takvih je naivaca sve manje.

Evo,ako uzmemo ovaj forum,ja u takve naivce mogu ubrojiti jedino Metildu.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by jastreb 7/11/2017, 13:56

Eh,upravo čitam da je uhapšen Tode. No pošto me ta afera nimalo ne zanima,neka netko drugi,ukoliko želi,otvori temu.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 7/11/2017, 14:03

jastreb wrote:Eh,upravo čitam da je uhapšen Tode. No pošto me ta afera nimalo ne zanima,neka netko drugi,ukoliko želi,otvori temu.
đe su ga slančili...
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by jastreb 7/11/2017, 14:05

michaellcmacha wrote:
jastreb wrote:Eh,upravo čitam da je uhapšen Tode. No pošto me ta afera nimalo ne zanima,neka netko drugi,ukoliko želi,otvori temu.
đe su ga slančili...
U Lundonu.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by crvenkasti 7/11/2017, 14:07

Problem je u tome što u Hrvatskoj ima previše Hrvata. Oni su oduvijek u Hrvatskoj bili smetnja da bi Hrvati bili sretni.

Hrvati bi trebali jednom zauvijek reći dosta, i sve Hrvate izbaciti iz Hrvatske.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 7 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Back to top

- Similar topics