Hrvatski umirovljenici najsiromašniji u Uniji
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Hrvatski umirovljenici najsiromašniji u Uniji
obe tabele su ti za umirovljenike rada , bez branitelja i HVO-a koju dižu prosjek.RayMabus wrote:Nešto ti se tu neuklapa u prethodnu tabelu, očito u tom prosjeku imaš ove sa oko pet tisuća kuna penzije pa dobiješ prosjekKserks_ wrote:RayMabus wrote:Također imamo u toj brojci njih 315 tisuća koji imaju ispod 1500 kuna penziju a zbrajanjem sam došao do toga da su to svi oni koji imaju do 24 godine staža
prosječna starosna mirovina iznosi 2877kn, 50% prosječne plaće i više nego pošteno.
Gornja tabela je prava, zajebi taj prosjek, to je laž
Guest- Guest
Bit će mu penzija ovdje ispod dvije tisuće kuna jer svi ispod ćetrdeset godina nemogu smuljat boračku zbog godina a u poslijeratnom dobu nije bilo posla ili je bilo na crno tako da nitko od nas i da oće nemože uvatit priko trideset devet godina stažaNoor wrote:penzija će ti biti nula jer non stop radiš na crno. kako ono ide...ni zrna žita okupatoru?Pinochet wrote:pa odlična penzija.. 3000kn ,neradi ništa, ja sam radio cijeli mjesec preko 40h tjedno, za 3000kn.orion wrote:danas mi se javio rođak ...dobio rješenje za mirovinu - 46 godina radnog staža, od toga 25 god. kao obrtnik i 65 godina života - mirovina mu iznosi 3.000,00 kn.
... utjeha je utoliko što je on jedan od onih koji je dočekao
penzija će mi biti 0kn, jer kada tvoj rođak umre, taman tada penzija neće biti..
zaradi si i penziju na crno...
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Da ali tu su i penzije ovih od tri tisuće kuna i ovih od pet tisuća pa dobiješ prosjekKserks_ wrote:obe tabele su ti za umirovljenike rada , bez branitelja i HVO-a koju dižu prosjek.RayMabus wrote:Nešto ti se tu neuklapa u prethodnu tabelu, očito u tom prosjeku imaš ove sa oko pet tisuća kuna penzije pa dobiješ prosjekKserks_ wrote:RayMabus wrote:Također imamo u toj brojci njih 315 tisuća koji imaju ispod 1500 kuna penziju a zbrajanjem sam došao do toga da su to svi oni koji imaju do 24 godine staža
prosječna starosna mirovina iznosi 2877kn, 50% prosječne plaće i više nego pošteno.
Gornja tabela je prava, zajebi taj prosjek, to je laž
Prekriži tu tablicu
2014-04-11
blokete ;)Kserks_ wrote:to tukci ne kuže:)Noor wrote:penzija će ti biti nula jer non stop radiš na crno. kako ono ide...ni zrna žita okupatoru?Pinochet wrote:pa odlična penzija.. 3000kn ,neradi ništa, ja sam radio cijeli mjesec preko 40h tjedno, za 3000kn.orion wrote:danas mi se javio rođak ...dobio rješenje za mirovinu - 46 godina radnog staža, od toga 25 god. kao obrtnik i 65 godina života - mirovina mu iznosi 3.000,00 kn.
penzija će mi biti 0kn, jer kada tvoj rođak umre, taman tada penzija neće biti..
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Nažalost kužimo mi to svi ispod četrdeset godina starosti, zato bi mi svi radije lovu na ruke nego da ide u taj mirovinski
2014-04-11
što ćeš uplaćivati mirovinsko, kada nam ne gine temeljni dohodak:)RayMabus wrote:Nažalost kužimo mi to svi ispod četrdeset godina starosti, zato bi mi svi radije lovu na ruke nego da ide u taj mirovinski
Guest- Guest
i ja bi to, al nema te opcije za sada.RayMabus wrote:Nažalost kužimo mi to svi ispod četrdeset godina starosti, zato bi mi svi radije lovu na ruke nego da ide u taj mirovinski
2017-10-06
dobar je yoda, doduše malo brzoplet...Noor wrote:blokete ;)Kserks_ wrote:to tukci ne kuže:)Noor wrote:penzija će ti biti nula jer non stop radiš na crno. kako ono ide...ni zrna žita okupatoru?Pinochet wrote:pa odlična penzija.. 3000kn ,neradi ništa, ja sam radio cijeli mjesec preko 40h tjedno, za 3000kn.orion wrote:danas mi se javio rođak ...dobio rješenje za mirovinu - 46 godina radnog staža, od toga 25 god. kao obrtnik i 65 godina života - mirovina mu iznosi 3.000,00 kn.
Guest- Guest
niti će je biti. to se moglo uvest tamo 45, psolin je poija vuk magare.Noor wrote:i ja bi to, al nema te opcije za sada.RayMabus wrote:Nažalost kužimo mi to svi ispod četrdeset godina starosti, zato bi mi svi radije lovu na ruke nego da ide u taj mirovinski
Guest- Guest
Inače u Hr moraš imati petnajst godina staža da bi uopće imao pravo na mirovinu tako da one mirovine iz prve table šta nešto ima a ispod ove su granice od petnaest godina to su vjerovatno neke invalidske ili tako nešta
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/kada-i-pod-kojim-uvjetima-mozete-otici-u-zasluzenu-mirovinu-20160222?gclid=Cj0KCQjwp_DPBRCZARIsAGOZYBQojoHNXxr6cp8SGG4mX2BiAmkOmcVS2yDrzhFxSy0b6KY6JiDCQ88aAq-REALw_wcB
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/kada-i-pod-kojim-uvjetima-mozete-otici-u-zasluzenu-mirovinu-20160222?gclid=Cj0KCQjwp_DPBRCZARIsAGOZYBQojoHNXxr6cp8SGG4mX2BiAmkOmcVS2yDrzhFxSy0b6KY6JiDCQ88aAq-REALw_wcB
2014-04-11
Trebaš imat 15 godina staža za pravo na mirovinu a ovdje ih ima 77tisuća koji su ispod 15 godina staža no u onoj drugoj tablici vidim i oko sto dvadeset invalidskih penzija tako da ovih 77 tisuća su vjerovatno većinom te neke invalidske ili tako neštoKserks_ wrote:
2014-04-11
RayMabus wrote:Inače u Hr moraš imati petnajst godina staža da bi uopće imao pravo na mirovinu tako da one mirovine iz prve table šta nešto ima a ispod ove su granice od petnaest godina to su vjerovatno neke invalidske ili tako nešta
to su ti većinom obiteljske mirovine, djeca nasljede od roditelja dok se školuju, te žene parazituše koja dana u životu nisu radile, te se sa muževe grbače, samo prebace na državnu.
Guest- Guest
objasnio sam ti..pročitaj..RayMabus wrote:
Trebaš imat 15 godina staža za pravo na mirovinu a ovdje ih ima 77tisuća koji su ispod 15 godina staža no u onoj drugoj tablici vidim i oko sto dvadeset invalidskih penzija tako da ovih 77 tisuća su vjerovatno većinom te neke invalidske ili tako nešto
Guest- Guest
da malo :)Kserks_ wrote:dobar je yoda, doduše malo brzoplet...Noor wrote:blokete ;)Kserks_ wrote:to tukci ne kuže:)Noor wrote:penzija će ti biti nula jer non stop radiš na crno. kako ono ide...ni zrna žita okupatoru?Pinochet wrote:
pa odlična penzija.. 3000kn ,neradi ništa, ja sam radio cijeli mjesec preko 40h tjedno, za 3000kn.
2017-10-06
ok ali to je mislim oko 70% od muževe penzije no mislim da nije to jer onda se gleda njegovo a ne njen radni staž jer to nije bitnoKserks_ wrote:RayMabus wrote:Inače u Hr moraš imati petnajst godina staža da bi uopće imao pravo na mirovinu tako da one mirovine iz prve table šta nešto ima a ispod ove su granice od petnaest godina to su vjerovatno neke invalidske ili tako nešta
to su ti većinom obiteljske mirovine, djeca nasljede od roditelja dok se školuju, te žene parazituše koja dana u životu nisu radile, te se sa muževe grbače, samo prebace na državnu.
2014-04-11
čak ni tada, ideologija ustroja je nalagala društvenu brigu i međugeneracijsku solidarnost...Kserks_ wrote:niti će je biti. to se moglo uvest tamo 45, psolin je poija vuk magare.Noor wrote:i ja bi to, al nema te opcije za sada.RayMabus wrote:Nažalost kužimo mi to svi ispod četrdeset godina starosti, zato bi mi svi radije lovu na ruke nego da ide u taj mirovinski
Pročita sam ali mislim da nije to jer se gleda njegov staž, to su ti u biti ove nekakve invalidske pa onda to posebno tj računa se sveKserks_ wrote:objasnio sam ti..pročitaj..RayMabus wrote:
Trebaš imat 15 godina staža za pravo na mirovinu a ovdje ih ima 77tisuća koji su ispod 15 godina staža no u onoj drugoj tablici vidim i oko sto dvadeset invalidskih penzija tako da ovih 77 tisuća su vjerovatno većinom te neke invalidske ili tako nešto
2014-04-11
gleda se njen, jer je ona od tog datuma nositelj mirovine..ne može mrtav čovik biti u nikakvim statistikama.RayMabus wrote:ok ali to je mislim oko 70% od muževe penzije no mislim da nije to jer onda se gleda njegovo a ne njen radni staž jer to nije bitnoKserks_ wrote:RayMabus wrote:Inače u Hr moraš imati petnajst godina staža da bi uopće imao pravo na mirovinu tako da one mirovine iz prve table šta nešto ima a ispod ove su granice od petnaest godina to su vjerovatno neke invalidske ili tako nešta
imam ja ujnu koja je u invalidsku poslana sa 28 godina, ta će primat mirovinu bar 60 godina:),a ima i uredno prijavljen obrt:),doduše sada joj je zajeb ,jer odnedavno mora uplačivat mirovinsko.
ukratko, to što netko prima mirovinu, ne znači da ne radi:)
moja mater npr ima invalidsku mirovinu od 410kn, ulazi u te statistike i jadni novinari se zgražaju kako preživljava sa 400kn, a uredno radi u javnoj službi:)...sve po slovu zakona.
Guest- Guest
naveo sam to razdoblje upravo zbog toga jer je tek tada uvedena međugeneracijska solidarnost...kako ćeš ti kasnije to ukiniti, nikako nemoguće je.Noor wrote:čak ni tada, ideologija ustroja je nalagala društvenu brigu i međugeneracijsku solidarnost...Kserks_ wrote:niti će je biti. to se moglo uvest tamo 45, psolin je poija vuk magare.Noor wrote:i ja bi to, al nema te opcije za sada.RayMabus wrote:Nažalost kužimo mi to svi ispod četrdeset godina starosti, zato bi mi svi radije lovu na ruke nego da ide u taj mirovinski
Guest- Guest
da..dobro kažeš.
sad imamo i 2. stup, a to nećemo nikad ni vidjet.
a to je takav fail, da ne znam kako do sada nitko radi toga nije streljan.Noor wrote:da..dobro kažeš.
Guest- Guest
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Suti Kajtazi,sute 'hrvatski' mediji - ma to je samo izboden hrvatski vojnik
» Umirovljenici rade da bi preživjeli
» umirovljenici nasrnuli na bliskoistočnu nejač
» Umirovljenici ogorčeni zbog najava oko vozačke
» Navijači, babe s viklerima i umirovljenici pobrkali državu
» Umirovljenici rade da bi preživjeli
» umirovljenici nasrnuli na bliskoistočnu nejač
» Umirovljenici ogorčeni zbog najava oko vozačke
» Navijači, babe s viklerima i umirovljenici pobrkali državu