Suficit proračuna 1.8 milijardi kuna
Page 9 of 12
Page 9 of 12 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12
Re: Suficit proračuna 1.8 milijardi kuna
Inaće kog boli kurac za rast, bitan je protok novca a ja volim kad se slijeva u moj a ne u tuđi đep npr od usrane uhljeb države
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Oh kakve li ljudske zablude kad misli država to smo mi dakle i jaRayMabus wrote:Inaće kog boli kurac za rast, bitan je protok novca a ja volim kad se slijeva u moj a ne u tuđi đep npr od usrane uhljeb države
Kakva blažena empatija
Država su Oni
I CRKLI DA BOG DA
2014-04-11
mamin sin wrote:Pinochet wrote:ono extra 1potrošena kuna će povećati bdp za 50lipa.. opet i 0.5 >0 ,
a ostalih 0.5 će završiti ili kao štednja građana ili kao zarada stranih tvrtki
i argument se svodi na to da strane tvrtke ne bi trebale zaraditi, tj. da građani ne bi trebali povećati štednju na štetu državne bilance
staviš plutajući tečaj Kune, ako previše uvozimo Kuna pada, ako izvozimo Kuna raste, i dobiješ ravnotežu koju određuje tržište
ubaciš i još koju tarifu na uvoz elektrotehnike, automobila, nafte... pod krikom zabrinutosti za onečišćenje okoliša...
da je nešto loše jer je 0.5, od max 1, iz moralnih razloga, meni nema smisla
tj. da imamo punu zaposlenost onda bih kužio da je državna potrošnja loša za privatni sektor
pa eto .. slažem se sa ovim plutajućim tečajem.. on bi riješio hrpu problema sam od sebe i sam od sebe bio neki balans nekontrolirane državne potrošnje.. ako država puno troši, sa ovakvim lošim multiplikatorom(raste uvoz, rast uvoza je pad bdpa matematički) , onda je tu plutajući tečaj, koji odmah devalvira kunu i pojača izvoz i smanji uvoz..
naši sve krivo rade. ponavljam , nisam ja protiv potrošnje države(po 10000put), ja sam na načim na koji se ona radi. potrošnja se svodi na uhljebe i parazite, koji uglavnom kupuj uvoznu robu i to po fiksnom jakom tečaju(dakle profitiraju samo uhljebi, država i bdp pati) a onda država za kaznu nama ostalima nabija poreze..
umjesto da je obrnuto, ono neka država i "troši", ali ja bih povećao vojna ulaganja, povećao plaće doktorima, ulagao više u infrastrukturu, držao plutajući tečaj, i što niže poreze
Guest- Guest
meni kopaju krumpire takvi kao ti. dok ja švrljam ti radiš.RayMabus wrote:Ali da si ostao gore kopat krumpire imali bi više krumpira a ti bi imao lovu kod sebe
2014-12-30
Pinochet wrote:plutajući tečaj, i što niže poreze
nemaš nijednu političku stranku koja to zagovara, Živi zid hoće preko HNBa tiskat novac
a socijalist Beppe Grillo u Italiji želi povećati poreze "na bogate", i uzeti ljudima štednju kao što se dogodilo na Cipru kad su banke propale
MMF zagovara smanjenje potrošnje, otpuštanje radnika, smanjenje plaća...
Last edited by mamin sin on Tue 31 Oct - 0:05; edited 1 time in total
Guest- Guest
Ja se nadam da će vam ta ista država za koju imate toliko empatije šta je socijalističko i naslijeđe uskoro na biti novi porez, smanjit penzije, privatizacija zdravstvo te podignit dob za ulazak u mirovinu
Tako da je počmete doživljavati kako i treba
Tako da je počmete doživljavati kako i treba
2014-04-11
Nisi shvatio poantaveber wrote:meni kopaju krumpire takvi kao ti. dok ja švrljam ti radiš.RayMabus wrote:Ali da si ostao gore kopat krumpire imali bi više krumpira a ti bi imao lovu kod sebe
2014-04-11
ako se nemomu da slušati
uglavnom sljedeći korak EU je pljačka štednje građana, prvo su krenuli sa negativnim kamatama preko ECB ali će to pojačati sa kojekakvim porezima, jer po sadašnjem ustroju EU bez fiskalne unije to je jedino što preostaje, nismo prava funkcijonalna federacija poput SADa
Guest- Guest
Da sad je u toku pljačka štednji preko nekih šema koji te tjeraju da trošiš
2014-04-11
Trošite da unija preživi, tko će kupovati EU proizvodi ako vi nećete
2014-04-11
A kad sve potrošite onda ćemo izmislit novi porez tako da prodate to što imate ili radite dva posla da možete to sve pokriti
2014-04-11
Jedino vas jebe jedna stvar
Izbori su svako četri godine
Izbori su svako četri godine
2014-04-11
A za koga će moje malo zlato glasati
Haj Hitler
Haj Hitler
2014-04-11
Bernard Connolly is a British economist noted for his pessimistic analysis of the euro. He is known for writing The Rotten Heart of Europe: The Dirty War for Europe's Money.
After writing The Rotten Heart of Europe: The Dirty War for Europe's Money, a negative treatment of the European Exchange Rate Mechanism, he was terminated in 1995 from his employment at the European Commission.
https://en.wikipedia.org/wiki/Bernard_Connolly
https://www.amazon.co.uk/Rotten-Heart-Europe-Bernard-Connolly/dp/0571301746
After writing The Rotten Heart of Europe: The Dirty War for Europe's Money, a negative treatment of the European Exchange Rate Mechanism, he was terminated in 1995 from his employment at the European Commission.
https://en.wikipedia.org/wiki/Bernard_Connolly
https://www.amazon.co.uk/Rotten-Heart-Europe-Bernard-Connolly/dp/0571301746
Guest- Guest
Pa da vidiš kako jedan Haj Hitler riješio te probleme i problem prekobrojnih birokracije
Mobilizacija
A nećeš
YOU ARE FIRED
Mobilizacija
A nećeš
YOU ARE FIRED
2014-04-11
I tko je na kraju na aparatimah?
darth_vader-
2014-04-17
jasambrend wrote:I tko je na kraju na aparatimah?
Europa
Guest- Guest
No nažalost to su moji pusti snovi, previše debila koji dopuštaju da ih birokrate vode
Zato ću donijeti rat u Evropa
Tako će morat ratovati htjeli ne htjeli
Zato ću donijeti rat u Evropa
2014-04-11
Francuska i slična ekipajasambrend wrote:I tko je na kraju na aparatimah?
Prvo im je propao plan da svima usele svoje islamske kozojebe a sad im tone i euro tj standard
2014-04-11
RayMabus wrote:
prvo ćeš morat ratovat protiv imigranata, pa onda protiv LGBTQ+, pa onda protiv žena... da bi došao do Saurona
imaš horde i horde orkova između tebe i korjena zla kojeg treba ukloniti
treba ti čudo, nemaš šanse da to izdržiš i pobjediš
Guest- Guest
Mislim da će imigranati doći do Saurona
2014-04-11
Page 9 of 12 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12
Similar topics
» Bloomberg šokiran: suficit ruskog federalnog proračuna se učetverostručio u studenom
» KINEZI otvaraju tvornicu elektronike u USA , investicija teška 10 milijardi $(70 milijardi kuna)
» Austrija: Ministrica odbrane za povećanje proračuna sa 2,5 na 6,5 milijardi eura
» Zagrebačko naselje na Badnjak dalo Crkvi 400.000 kuna iz svog proračuna
» Nestalo??? 27 milijardi kuna sa Zg burze
» KINEZI otvaraju tvornicu elektronike u USA , investicija teška 10 milijardi $(70 milijardi kuna)
» Austrija: Ministrica odbrane za povećanje proračuna sa 2,5 na 6,5 milijardi eura
» Zagrebačko naselje na Badnjak dalo Crkvi 400.000 kuna iz svog proračuna
» Nestalo??? 27 milijardi kuna sa Zg burze
Page 9 of 12