Flambojantne fešnable influencerice i tome slično
Page 2 of 7
Page 2 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Flambojantne fešnable influencerice i tome slično
vuksadinare wrote:Jel ti kazes serpa ili seflja...epikur37 wrote:meni je strašno ono chef umjesto kuhar....posve neprirodno...anglofilska uguzba punom parom
nije šerpa bolan, to je teća
ja kažem kutlača a žena kaciol :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
pa nije to isto...šerpa je posuda, a šeflja za grabiti...zaimača :Dvuksadinare wrote:Jel ti kazes serpa ili seflja...epikur37 wrote:meni je strašno ono chef umjesto kuhar....posve neprirodno...anglofilska uguzba punom parom
cheff je cheff,u biti glavni kuhar koji nadgleda pripremu i eventualno korigira..svi ostali su kuari..cheff u biti ne kuha..epikur37 wrote:meni je strašno ono chef umjesto kuhar....posve neprirodno...anglofilska uguzba punom parom
Guest- Guest
Noor wrote:pa nije to isto...šerpa je posuda, a šeflja za grabiti...zaimača :Dvuksadinare wrote:Jel ti kazes serpa ili seflja...epikur37 wrote:meni je strašno ono chef umjesto kuhar....posve neprirodno...anglofilska uguzba punom parom
sad sam mu objasnio :)
2015-08-06
grabljača bogati,kakva zaimačla..Noor wrote:pa nije to isto...šerpa je posuda, a šeflja za grabiti...zaimača :Dvuksadinare wrote:Jel ti kazes serpa ili seflja...epikur37 wrote:meni je strašno ono chef umjesto kuhar....posve neprirodno...anglofilska uguzba punom parom
Guest- Guest
aha, nisam vidjela jer sam pisala svojeepikur37 wrote:Noor wrote:pa nije to isto...šerpa je posuda, a šeflja za grabiti...zaimača :Dvuksadinare wrote:Jel ti kazes serpa ili seflja...epikur37 wrote:meni je strašno ono chef umjesto kuhar....posve neprirodno...anglofilska uguzba punom parom
sad sam mu objasnio :)
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
pismejker wrote:cheff je cheff,u biti glavni kuhar koji nadgleda pripremu i eventualno korigira..svi ostali su kuari..cheff u biti ne kuha..epikur37 wrote:meni je strašno ono chef umjesto kuhar....posve neprirodno...anglofilska uguzba punom parom
ma dobro znam da je glavni kuhar...ali pojam se uobičajio i za kuhare i po novinama stalno neki chefovi :D
2015-08-06
Može i varjača.
2015-08-06
je da lonac...kazes li onda serpa ili tecaepikur37 wrote:vuksadinare wrote:Jel ti kazes serpa ili seflja...epikur37 wrote:meni je strašno ono chef umjesto kuhar....posve neprirodno...anglofilska uguzba punom parom
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
vuksadinare wrote:je da lonac...kazes li onda serpa ili tecaepikur37 wrote:vuksadinare wrote:Jel ti kazes serpa ili seflja...epikur37 wrote:meni je strašno ono chef umjesto kuhar....posve neprirodno...anglofilska uguzba punom parom
Šerpa ne , kažem lonac ili teća.
2015-08-06
pismejker wrote:grabljača bogati,kakva zaimačla..Noor wrote:pa nije to isto...šerpa je posuda, a šeflja za grabiti...zaimača :Dvuksadinare wrote:Jel ti kazes serpa ili seflja...epikur37 wrote:meni je strašno ono chef umjesto kuhar....posve neprirodno...anglofilska uguzba punom parom
Hrvatska književna riječ za kulinarski predmet kojim se grabi juha je zaimača. Nastala je od glagola zaimati, odnosno zahvaćati tekućinu, grabiti. Međutim, svega nekolicina hrvatskih građana koristi tu riječ.
U sjeverozapadnoj Hrvatskoj koriste se izrazi šeflja, šefarka, šeflenka, šefla, šafarka, šieflja, ševlja, šerfa i šefrka, dok u istočnom dijelu možete ćuti kutljača, kutlača, kutlač, kutalj, kalača, juharnik, jušnjača, supjera, sevarka, grabilica, grabača, grabljača, zagrabljača…
Kaciola, kacjol, kaciol, karciola, karcivola, kačola, kacivola, kačica, kevcij, kevcija i kutal upotrebljavaju se u dalmatinskoj zagori, Dalmaciji, na području Dubrovnika i na otocima, a palj, paljak, pajek, paj, pajić, puljača ili puljačica u Gorskom kotaru, Kvarneru i Istri.
ja kažem šefla
Obrao maslinu danas, za 30 kg mi dali samo 2,4 litre...pljačkaaaaa
2015-08-06
izdajico bosne... ...moja zena kaze serpaepikur37 wrote:vuksadinare wrote:je da lonac...kazes li onda serpa ili tecaepikur37 wrote:vuksadinare wrote:Jel ti kazes serpa ili seflja...epikur37 wrote:meni je strašno ono chef umjesto kuhar....posve neprirodno...anglofilska uguzba punom parom
2015-09-08
vuksadinare wrote:Jel ti kazes serpa ili seflja...epikur37 wrote:meni je strašno ono chef umjesto kuhar....posve neprirodno...anglofilska uguzba punom parom
zar nije šerpa ranjgla, a šeflja šefarka ( grabilica)
orion- Posts : 2287
2017-06-06
meni je tak super kad čujem...kelj na padelu
vuksadinare wrote:izdajico bosne... ...moja zena kaze serpaepikur37 wrote:vuksadinare wrote:je da lonac...kazes li onda serpa ili tecaepikur37 wrote:vuksadinare wrote:
Jel ti kazes serpa ili seflja...
Pa nisam nikad govorio šerpa, moji su znali...ačli bilo je lonac.
S druge strane jezik je živa stvar, lingvističkom osmozom sam primio neke dalmatinske izraze i zateknem se nakon nekog vremena ispadne mi jaketa i sl :D
2015-08-06
pismejker wrote:e moze..kuhaca je ona drvena..
kuhača je mješalica (to će Levy bolje objasniti )
orion- Posts : 2287
2017-06-06
poslovica kaze...izgubis li jezik,obicaje kao da si izgubio zivot...epikur37 wrote:vuksadinare wrote:izdajico bosne... ...moja zena kaze serpaepikur37 wrote:vuksadinare wrote:je da lonac...kazes li onda serpa ili tecaepikur37 wrote:
Pa nisam nikad govorio šerpa, moji su znali...ačli bilo je lonac.
S druge strane jezik je živa stvar, lingvističkom osmozom sam primio neke dalmatinske izraze i zateknem se nakon nekog vremena ispadne mi jaketa i sl :D
2015-09-08
Page 2 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Kokain, zaplena i slicno
» Corona memes i slično
» Najbolji do sada dokaz krađe izborima - zanimljivo nije niti video, niti išta slično - nego neki zakoni iz statistike
» Mogerini o Šešelju: Bila sam u Skupštini, slično je bilo
» Ruski veleposlanik u HR: "Ponove li Turci nešto slično snažno ćemo odgovoriti!"
» Corona memes i slično
» Najbolji do sada dokaz krađe izborima - zanimljivo nije niti video, niti išta slično - nego neki zakoni iz statistike
» Mogerini o Šešelju: Bila sam u Skupštini, slično je bilo
» Ruski veleposlanik u HR: "Ponove li Turci nešto slično snažno ćemo odgovoriti!"
Page 2 of 7