Ramljak: Ni kune dobavljačima, sve treba dati hijenama i ari cohenu
Page 9 of 16
Page 9 of 16 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 12 ... 16
Re: Ramljak: Ni kune dobavljačima, sve treba dati hijenama i ari cohenu
kserks_ wrote:mamin sin wrote:kserks_ wrote:
Odustajem!
znači priznaješ poraz
Ako ćeš radi toga zadržati makar dio samopoštovanja, eto pobijedio si.
Guest- Guest
ako te veseli da je nebo zeleno, eto zeleno je.mamin sin wrote:kserks_ wrote:mamin sin wrote:kserks_ wrote:
Odustajem!
znači priznaješ poraz
Ako ćeš radi toga zadržati makar dio samopoštovanja, eto pobijedio si.
Gost- Guest
kserks_ wrote:samo Jamnica toliko vrijedi.RayMabus wrote:Nemam informaciju koliko vrijedi Agrokor nekretnine u Hr
Tu spada Konzum hr i ostalo
Ako je to oko pola milijarde eura onda Serbank neće dobiti ni novčića ovdje
jamnica vrijedi poveću kurčinu jer je na njoj više jamstava i hipoteka nego što sama vrijedi
na 15 mjeseci je izdat kredit!RayMabus wrote:Ugovor je kamata na 4%
Neznam kad je dospijeće plaćanja i kako to ide ali nije sutra
Plus ako Agrokor bankrotira ovi se prvi naplaćuju pa država pa tek onda Serbank
Dakle iduće godine Serbank će dobro morat pomisliti što će jer Agrokor nema para
Gost- Guest
sasvim je fer da i ja ponekad osvojim medalju
Guest- Guest
dakle jamnica kao tvrtka vrijedi kunu
druga stvar što su žig i brand prepisani na lešinare pa će oni ubrat lovu kad je budu prodavali da namire svoje "potraživanje" a odštetu rusima ćemo platit mi za ono što se ne uspiju naplatit od svojih potraživanja radi lexa
druga stvar što su žig i brand prepisani na lešinare pa će oni ubrat lovu kad je budu prodavali da namire svoje "potraživanje" a odštetu rusima ćemo platit mi za ono što se ne uspiju naplatit od svojih potraživanja radi lexa
Temeljni kapital Agrokor 18 miljona kuna tj 24 miljona eura
http://www.agrokor.hr/hr/osnovni-podaci/
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
ok hvala na informacijikserks_ wrote:na 15 mjeseci je izdat kredit!RayMabus wrote:Ugovor je kamata na 4%
Neznam kad je dospijeće plaćanja i kako to ide ali nije sutra
Plus ako Agrokor bankrotira ovi se prvi naplaćuju pa država pa tek onda Serbank
Dakle iduće godine Serbank će dobro morat pomisliti što će jer Agrokor nema para
2014-04-11
RayMabus wrote:Temeljni kapital Agrokor 18 miljona kuna tj 24 miljona eura
Da ali temeljni kapital ADRIA GROUP HOLDING B.V. iz Nizozemske je 20.000KN + 344.120 dionica Agrokor d.d. Zagreb, tj. 96% vlasničkog udjela
oni su dužni Rusima, i sve će im uzeti
Last edited by mamin sin on Thu 26 Oct - 18:46; edited 2 times in total
Guest- Guest
mamin sin wrote: sasvim je fer da i ja ponekad osvojim medalju
1. Agrokor će u 15 mjeseci morati vratiti milijardu i 60 milijuna eura
Uz spomenuti iznos od 480 milijuna eura predviđeno je i dodatnih 50 milijuna eura potencijalnog robnog kredita s refinanciranjem. Kredit je odobren na 15 mjeseci uz kamatu od 4 posto, odnosno 3,8 posto ako će kredit biti vraćen jednokratno u gotovini. No, Agrokor u tom razdoblju neće morati vratiti 530 milijuna eura (480+50), nego dupli iznos – milijardu i 60 milijuna eura. Naime radi se o roll-up modelu – za svaki euro novog kredita, jedan euro starog kredita dobiva senioritet pri naplati.Ovo ti je tekst di ti objašnjava ukratko ono što sam ti tvrdio, bilo bi mislim fer da ubuduće moje tvrdnje i mišljenje validiraš značajno više.
eto hvala.
Gost- Guest
kserks_ wrote:mamin sin wrote: sasvim je fer da i ja ponekad osvojim medalju1. Agrokor će u 15 mjeseci morati vratiti milijardu i 60 milijuna eura
morati?
što ako ne vrati, jer ne može?
Last edited by mamin sin on Thu 26 Oct - 18:47; edited 2 times in total
Guest- Guest
Rusi se već naplaćuju nad agrokorovom imovini po Srbiji, BiH i Sloveniji, jer tamo ne vrijedi Lex Perkovićmamin sin wrote:RayMabus wrote:Temeljni kapital Agrokor 18 miljona kuna tj 24 miljona eura
Da ali temeljni kapital ADRIA GROUP HOLDING B.V. iz Nizozemske je 20.000KN + 344.120 dionica Agrokor d.d. Zagreb, tj. 96% vlasničkog udjela
Gost- Guest
Ovdje piše da je temeljni kapital Jamnice
http://jamnica.company/o-nama/osobna-iskaznica/16-51/?lang=
84 milijuna kuna a ne pola milijarde
http://jamnica.company/o-nama/osobna-iskaznica/16-51/?lang=
84 milijuna kuna a ne pola milijarde
2014-04-11
kserks_ wrote:Rusi se već naplaćuju nad agrokorovom imovini po Srbiji, BiH i Sloveniji, jer tamo ne vrijedi Lex Perkovićmamin sin wrote:RayMabus wrote:Temeljni kapital Agrokor 18 miljona kuna tj 24 miljona eura
to su onda neki drugi krediti, ovaj PIK (payment in kind) stiže na naplatu tek 2018.
Guest- Guest
ok shvatio sam ali nemjenja pričumamin sin wrote:RayMabus wrote:Temeljni kapital Agrokor 18 miljona kuna tj 24 miljona eura
Pokušavam shvatiti vrijednost koncerna
2014-04-11
Oćemo bar utvrditi za ono što sam tvrdio o roll up-u, starom, novom dugu da je istina? hvala!mamin sin wrote:kserks_ wrote:mamin sin wrote: sasvim je fer da i ja ponekad osvojim medalju1. Agrokor će u 15 mjeseci morati vratiti milijardu i 60 milijuna eura
[/b]
morati?
Dalje, odgovor na tvoje pitanje, na koje sam ti već ionako odgovorio, al dobro:
Ukoliko Agrokor odbije vratiti tu obveznicu(kredit), ide predstečajna nagodba, ukoliko ona propadne ide stečaj, e sad se je tu američki fond osigurao, tako da si je osigurao da bude 1. na naplati potraživanja od stečajne mase
iz stečajne mase se naplaćuju redosljedom:
1. američki fond plus ostali koji sudjeluju u zadnjem kreditu
2.država
3. banke
4. dobavljači
5. radnici
ili kako je već stečajnim zakonom odreden naplatni red,
Dakle američki fond se sigurno naplaćuje iz stečajne mase,a drugi ako im šta ostane, nakon šta se ovi namire.
Gost- Guest
Zar nije bilo priča po medijima da držatelji PIK-a, nisu aktivirali svoja potrazivanja iako su mogli?mamin sin wrote:kserks_ wrote:Rusi se već naplaćuju nad agrokorovom imovini po Srbiji, BiH i Sloveniji, jer tamo ne vrijedi Lex Perkovićmamin sin wrote:RayMabus wrote:Temeljni kapital Agrokor 18 miljona kuna tj 24 miljona eura
to su onda neki drugi krediti, ovaj PIK (payment in kind) stiže na naplatu tek 2018.
Nije me toliko zanimalo da povežem sve todorićeve makinacije, odnose firmi Agrokora i vlasničke udjele firmi u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.
Koja firma koju posjeduju, koja diže kredit, koja jamči itd..
A vidim da se i sam Todorić zapetlja.
Gost- Guest
Iskreno mora sam ipak proučiti dodatnokserks_ wrote:mamin sin wrote: sasvim je fer da i ja ponekad osvojim medalju1. Agrokor će u 15 mjeseci morati vratiti milijardu i 60 milijuna eura
Uz spomenuti iznos od 480 milijuna eura predviđeno je i dodatnih 50 milijuna eura potencijalnog robnog kredita s refinanciranjem. Kredit je odobren na 15 mjeseci uz kamatu od 4 posto, odnosno 3,8 posto ako će kredit biti vraćen jednokratno u gotovini. No, Agrokor u tom razdoblju neće morati vratiti 530 milijuna eura (480+50), nego dupli iznos – milijardu i 60 milijuna eura. Naime radi se o roll-up modelu – za svaki euro novog kredita, jedan euro starog kredita dobiva senioritet pri naplati.
Ovo ti je tekst di ti objašnjava ukratko ono što sam ti tvrdio, bilo bi mislim fer da ubuduće moje tvrdnje i mišljenje validiraš značajno više.
eto hvala.
Pričita ovo
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/sto-je-to-roll-up-kredit-zadnja-slamka-spasa-za-agrokor-20170530?gclid=CjwKCAjwj8bPBRBiEiwASlFLFWu6_H54VTI1n5_vymn0mdyxR8aabiBpO3uYrE_WnVNaqqSt6tdOYhoCFD4QAvD_BwE
Ha ha ha baze
2014-04-11
pogrešnokserks_ wrote:Oćemo bar utvrditi za ono što sam tvrdio o roll up-u, starom, novom dugu da je istina? hvala!mamin sin wrote:kserks_ wrote:mamin sin wrote: sasvim je fer da i ja ponekad osvojim medalju1. Agrokor će u 15 mjeseci morati vratiti milijardu i 60 milijuna eura
[/b]
morati?
Dalje, odgovor na tvoje pitanje, na koje sam ti već ionako odgovorio, al dobro:
Ukoliko Agrokor odbije vratiti tu obveznicu(kredit), ide predstečajna nagodba, ukoliko ona propadne ide stečaj, e sad se je tu američki fond osigurao, tako da si je osigurao da bude 1. na naplati potraživanja od stečajne mase
iz stečajne mase se naplaćuju redosljedom:
1. američki fond plus ostali koji sudjeluju u zadnjem kreditu
2.država
3. banke
4. dobavljači
5. radnici
ili kako je već stečajnim zakonom odreden naplatni red,
Dakle američki fond se sigurno naplaćuje iz stečajne mase,a drugi ako im šta ostane, nakon šta se ovi namire.
Shvatio sam
Prvo se naplaćuje
Ovi kreditori plus oni imaju pravo kome će se isplatiti još 530 miljona eura tog duga
Očito neće Rusima pošto je Agrokor dužan svima
2014-04-11
To vam je ova priča npr ukupni dug Agrokora je npr milijardu i pesto miljona eura
Agrokor je dužan svima a zadnje kredite je digao u Serbank i iznose pola milijarde eura
Sad netko da pola milijarde eura uz uvjet
Kamata 4%
15 mjeseci rok
Imam se pravo prvi naplatit plus u tom istom iznosu ja određujem tko se ima pravo naplatit odmah nakon mene
ODLIČNO
Agrokor je dužan svima a zadnje kredite je digao u Serbank i iznose pola milijarde eura
Kamata 4%
15 mjeseci rok
Imam se pravo prvi naplatit plus u tom istom iznosu ja određujem tko se ima pravo naplatit odmah nakon mene
ODLIČNO
2014-04-11
RayMabus wrote:To vam je ova priča npr ukupni dug Agrokora je npr milijardu i pesto miljona eura
Kamata 4%
15 mjeseci rok
ODLIČNO
i aj zamisli. bili ti sve jedno posuđiva takvoj firmi pare, uz sve jebene rizike, samo da bi zaradio jebenih 4% prvi. recimo longi, imaš svoju štednju, bili uložio u todorića, čak i da si navodno prvi na naplati(a nikada neznaš šta se može promjeniti) da zaradiš 4% extra.
bi kurac. jel tako da nebi. radije bi uložio u bitcoin nego u agrokora
Guest- Guest
Page 9 of 16 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 12 ... 16
Similar topics
» Garava iz Austrije hvalila BiH i kritikovala Hrvatsku: "EU migrantima treba dati šansu jer ih treba"
» ‘Čekat ću koliko treba, dolazi mi svećenik, pa neću mu dati 20 kuna?‘
» Orban prijeti vetom na lovu koju EU treba dati Hrvatskoj
» Ruža Tomašić za više oružja: Građanima treba dati puške u ruke
» Slovenski politicar:Slovenija treba dati Trumpu slovensko drzavljanstvo da zamjeni Jansu
» ‘Čekat ću koliko treba, dolazi mi svećenik, pa neću mu dati 20 kuna?‘
» Orban prijeti vetom na lovu koju EU treba dati Hrvatskoj
» Ruža Tomašić za više oružja: Građanima treba dati puške u ruke
» Slovenski politicar:Slovenija treba dati Trumpu slovensko drzavljanstvo da zamjeni Jansu
Page 9 of 16